Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 22:25 1 725 23

Франция засилва военното си присъствие в Източна Европа

  • франция-
  • украйна-
  • рафал-
  • еманюел макрон

Данни от Института за световна икономика в Кил показват, че Париж е на 11-то място по военна подкрепа за Украйна с 233 милиона евро помощ от началото на годината

Франция засилва военното си присъствие в Източна Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция засилва военното си присъствие на източния фланг на НАТО през следващите седмици, като разположи допълнителни войски и бронирани превозни средства, съобщава RFI.

Франция трябва да удвои броя на войските, разположени в Румъния, както и дузина бронирани превозни средства и дузина танкове Leclerc.

Министърът на отбраната Себастиен Лекорню коментира, че руските ракетни удари в Украйна са накарали френските власти да засилят своята "отбранителна позиция" в Румъния и балтийските държави.

Изтребители Rafale ще бъдат разположени в Литва, а сто допълнителни войници ще се присъединят към 300-те, които вече са командировани в Естония.

Министерството изчислява, че усилията на френския бюджет за укрепване на източния фланг на НАТО ще струват близо 700 милиона евро. Този ход следва съобщението миналата седмица от президента Еманюел Макрон за оръжеен фонд от 100 милиона евро за Украйна.

Данни от Института за световна икономика в Кил показват, че Франция е на 11-то място по военна подкрепа за Украйна с 233 милиона евро помощ от началото на годината.

Украйна е получила 25 милиарда евро от САЩ, 4 милиарда евро от Обединеното кралство, 1,8 милиарда евро от Полша и 1,13 милиарда евро от Германия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франция да внимава

    32 10 Отговор
    Ще им припомня как няколко френски командоси паднали с парашут и край село коиловци бяха набити от двама случайни селяни от селото

    Коментиран от #4, #13, #15

  • 2 Делю Хайдутин

    22 7 Отговор
    Украйна е в дефолт.Трябват им по 30 млрд на месец заеми.

    Коментиран от #9

  • 3 Църквата на Пича

    7 9 Отговор
    Слава На Феминизма ЛГБТИ общността Моралния Реалитизъм и Слава на Франция
  • 4 Иван Томов

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Франция да внимава":

    Спомням си този случай и аз тогава властите потулиха скандала и не се разбра какво правят тези командоси на наша територия нелегално
  • 5 Финансист

    23 6 Отговор
    Нсй отдолу пише колко пари са откраднали от бюджетите на САЩ, Полша, Германия, UK. Руснаците в понеделник разбомбиха Окрайнината която уж е получила 35 милиарда евро. Къде ги похарчиха тези пари, че не се разбра?
  • 6 Аман от смут ...

    13 4 Отговор
    Сигурен съм, че в случай на война първи ще са избягали политиците и креслювците подкрепящи войната по една или др. причина! Прави впечатление, че няма дори лицемерна воля за решаване на реалните проблеми в обществото...
  • 7 Анонимен

    9 4 Отговор
    Колко войници има в тази Румъния, колкото и пъти да съм чел подобни новини, винаги в Румъния се дислуцират войници и ракетни системи Патриот им дадоха американците, ние като сме разграден двор, как да имаме чужди инвестиции, като не сме защитена държава без войска и без авиация.
  • 8 Смех

    11 8 Отговор
    Франция освен за присмех не служи за нищо друго понякога си мисля какъв е смисъла на съществуването им но това ще си остане тайна най-вероятно
  • 9 Име

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Да не мислиш че тия икономически термини имат някакво значение така или иначе парите се печатат и са неизчерпаем източник.
  • 10 Сталин

    16 5 Отговор
    Западните мародери от НАТо са страхливи кучета ,никога не се бият един срещу един ,глутницата страхливи кучета от НАТо се събират да бият една държава като Ирак,Либия,Сирия, Афганистан, Югославия ,Иемен и най често бомбят колибите на кафевите хора в джунглата
  • 11 нннн

    11 3 Отговор
    В 25-те милиарда от щатите са включени и нашите пари за самолетите. Та, може да сме изпреварили Германия...
  • 12 Бриджит Бардо

    5 13 Отговор
    Има един мечок плашок в Кремъл....
    Стои си в бърлогата и само ръмжи...
    Но скоро ще му се стъжни...

    Коментиран от #14, #18

  • 13 фАНТОМасс

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Франция да внимава":

    А какво правиха тези франсета-командоси у нас ? Били се объркали ли ? Да не са мислили , че тук е Африка и идват пак да колонизират Мали , Кот Дивоар или Мароко ? Някой извини ли се за УЖ грешката им ? Или ний сме дребни и незначителни за тях ?
  • 14 Путин

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бриджит Бардо":

    Много си дърта вече че да се цапам с тебе .
  • 15 Соваж бейби

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Франция да внимава":

    То до през следващите седмици, може много неща да се случат ,от февруари им се помага на тези .Вече си мисля че си правят майтап с комика ,само украинците не се съзнават ,може и да греша .Важното е медията да пише че всички сме за Украйна ,не че ме интересува даже хич ,само да се върнат цените на всичко както си бяха.Случката за селяните ми е много интересна ,жалко че не мога да намеря информация ,какво да кажа Браво за натовците по една лопата от всички селски и градцки хора и да се прибират по домевете си.

    Коментиран от #19

  • 16 Читател

    10 0 Отговор
    Франсетата, ги изгониха от Африка и се чудят къде да пласират мърсинърите си.
  • 17 Змей БГ

    5 0 Отговор
    Франция обяви, че дава под наем линията Мажино. За германски групи - големи намаления!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 един от стадото

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Соваж бейби":

    на гол гз майтап си е живо е..не. Колко милярда пръснаха в Афганистан, колко военна техника оставиха. Две бараки не построиха там, само смукаха на готово, дори протежетата си не можаха да вземат всичките, висяха по самолетите и ги газеха на пистите. Смеят се на руснаците, че отстъпвали, те направо дезертираха пред сандалите и чалмите. За Виетнам, Камбоджа, Лаос няма да говорим. Напалм, ориндж, бомбен килим. Апокалипсис сега- Копола не работи в Мосфилм.. Колкото до Франция. Овърша половин Африка, преди това Виетнам, после в коалиция Ирак и накрая Афган. Единствени със наемен легион официално легитимен и признат за законен от самите тях. Вагнер ги измести, наемници били, ми те какви са. 11 място по подкрепа на Украйна- на трето трябва да са. Само устите им големи и парадите под арката. И тези ли ни победиха- казва генерал Кайтел при капитулацията и поглежда презрително към французите..

    Коментиран от #22

  • 20 Смях

    2 2 Отговор
    В сравнение с помощите от Великите Американски Щати това са джобни
  • 21 Рошко

    4 0 Отговор
    От цялата статия разбрах че романеско ще стане като в канада френско английска. Скоро ще има и там още два официални езика и свобода за лбгт и коката
  • 22 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "един от стадото":

    Нямам спомен какво се учише в България за тази война ,и какво точно по другите места ?Тук информацията е такава късата версия че Русия и Франция са били в контакт и заговор ,руснаците са помогнали на Франция тя е водила две войни едновременно краварите /Германия и САЩ -които уж са били приятели/ не са искали само Германия мой извод .После има договор за съюз и приятелски отношения Шарл дьо Гол и Русия !Късата версия не знам какво и до колко може да се пише ,та това ми изглежда на голямо предателство от страна на Франция сега , а англетата са прецакани също са очаквали са парче от питката и не са подозирали изненадата за това им е било чудно и са гледали презрително.

    Коментиран от #23

  • 23 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Соваж бейби":

    малко си поомесила събитията, но нищо. Френски пилоти на руски изтребители през ВСВ- Нормандия Неман на Як3 им носят известна слава, но са капка в морето. И все пак чест и почитание от мен. Иначе Рене от съпротивата въртеше кръчмата и при окупацията и Грешната Мадона с големите бомби си развяваше байряка и направи половина сериал, са което евала на екипа. Колкото до Де Гол, да смел човек, закара един параход долари в Америка и каза- на ви парите дайте ми златното им покритие и излезе от НАТО. Струва му главата. Това от една страна, от друга до края си водеше колониална политика за Франция наред с Белгия, Холандия, Португалия, Англия. Двете Конго-та, Моис Чомбе, главорез в червата, крал Леополд белгиеца. Дори Ален Делон на младини се е подвизавал наемник във Виетнам/френски тогава/ Знаеш ли ги тия работи. Не вярвам
Новини по държави: