Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Октомври, 2022 21:59 1 428 26

Тбилиси: Глупости, Грузия не е свързана с взрива на Кримския мост

  • грузия-
  • крим-
  • украйна-
  • русия

По-рано днес грузинският заместник-министър на финансите Гиорги Какауридзе каза, че камионът, който се взриви на Кримския мост, не е преминал митническата граница на Грузия

Тбилиси: Глупости, Грузия не е свързана с взрива на Кримския мост - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Грузия няма нищо общо с взривяването на Кримския мост и не е регистрирала превозване на експлозиви в камион през своя територия, заяви днес грузинският заместник-министър на вътрешните работи Александър Дарахвелидзе, цитиран от ТАСС.

"Грузия няма нищо общо със случая. Както транзитните, така и нетранзитните товари в Грузия преминават митнически контрол, но такъв съмнителен факт (превоз на експлозив - бел. ТАСС) не е регистриран", каза той пред медии в отговор на журналистически въпрос.

Още новини от Украйна

На 9 октомври ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин обяви, че е установен маршрутът на взривения камион. Според него камионът е заминал от България за Грузия, след което продължил през Армения, Северна Осетия и Краснодарския край.

По-рано днес грузинският заместник-министър на финансите Гиорги Какауридзе каза, че камионът, който се взриви на Кримския мост, не е преминал митническата граница на Грузия.

На 8 октомври на Кримския мост беше взривен камион, в резултат на което се запалиха цистерните на товарен влак, отбелязва ТАСС. Загинаха трима души и бяха разрушени два участъка от автомобилната част на моста. Руската Федерална служба за сигурност съобщи днес за задържането във връзка със случая на осем души - петима руснаци и трима граждани на Украйна и Армения. За организирането на превоза на експлозивите от България през Грузия до Армения според ТАСС са обвинени украинските граждани Цюркало Михаил Владимирович, Ковач Денис Олегович, и Соломко Роман Иванович, грузинските граждани Иносаридзе Сандро и брокер на име Леван, както и арменският гражданин Артур Терчанян.рузия няма нищо общо с взривяването на Кримския мост и не е регистрирала превозване на експлозиви в камион през своя територия, заяви днес грузинският заместник-министър на вътрешните работи Александър Дарахвелидзе, цитиран от ТАСС.

"Грузия няма нищо общо със случая. Както транзитните, така и нетранзитните товари в Грузия преминават митнически контрол, но такъв съмнителен факт (превоз на експлозив - бел. ТАСС) не е регистриран", каза той пред медии в отговор на журналистически въпрос.

На 9 октомври ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин обяви, че е установен маршрутът на взривения камион. Според него камионът е заминал от България за Грузия, след което продължил през Армения, Северна Осетия и Краснодарския край.

По-рано днес грузинският заместник-министър на финансите Гиорги Какауридзе каза, че камионът, който се взриви на Кримския мост, не е преминал митническата граница на Грузия.

На 8 октомври на Кримския мост беше взривен камион, в резултат на което се запалиха цистерните на товарен влак, отбелязва ТАСС. Загинаха трима души и бяха разрушени два участъка от автомобилната част на моста. Руската Федерална служба за сигурност съобщи днес за задържането във връзка със случая на осем души - петима руснаци и трима граждани на Украйна и Армения. За организирането на превоза на експлозивите от България през Грузия до Армения според ТАСС са обвинени украинските граждани Цюркало Михаил Владимирович, Ковач Денис Олегович, и Соломко Роман Иванович, грузинските граждани Иносаридзе Сандро и брокер на име Леван, както и арменският гражданин Артур Терчанян.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мишо

    13 7 Отговор
    Румен Радев за ДемократичнаУкрайна:
    ❗️"Изумително е, че на фона на икономическата и енергийната криза в цяла Европа "Демократична България" бърза да тласне страната във войната, още преди да е свикан парламент", заяви президентът Румен Радев по време на брифинг в Прага, където бе на официално посещение.
    "Ако със същата страст, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха за правосъдната реформа и за интересите на обществото, сега обществената тежест на тази формация щеше да бъде различна", продължи той.

    Коментиран от #7

  • 2 БОЛШЕВИК

    14 16 Отговор
    Москва не вярва на сълзи! Всички ще си получат заслуженото и всичко ще излезе наяве.
  • 3 Таумвзе сатъра на козлудуй от язовеца

    12 12 Отговор
    Не знам как още някой се връзва и коментира поредните кремълски измислици.
  • 4 Путин отмъщава на Грузия,

    11 8 Отговор
    защото прие близо 1 милион руски запасняци!

    Коментиран от #9

  • 5 Факт

    17 15 Отговор
    Моста го праснаха укрите с английски ракети.Путин и шайката му не смеят да признаят че уж непобедимото ПВО е както Ладите останало в 70те.

    Коментиран от #20

  • 6 Соломон Паси

    7 1 Отговор
    Не съм Аз.
  • 7 БОЛШЕВИК

    11 13 Отговор

    До коментар #1 от "мишо":

    Тия слушат само това което им казват задокеанските им спонсори, у тия няма нищо българско и някакво родолюбие, тия ще продадат и майките си за американските интереси!
  • 8 Грузите se Правят се на омрели кучета

    9 2 Отговор
    Ха-Ха, а пък наште вече документи иззеха разследване направиха.Абе направо се обясняват като У.тки!Страх ги е Тутин да не им забие шамар.
  • 9 генчо

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Путин отмъщава на Грузия,":

    10 милиона направо
  • 10 Тбилиси

    6 4 Отговор
    Хубава работа ама българска.
  • 11 Съдник

    10 11 Отговор
    Никой не е очаквал замесените да си признаят. По лошо камиона е минал от Грузия в Русия и не е регистриран на митницата в Грузия което само говори за участие на държавни структури на Грузия в атентата.
  • 12 Путин отмъщава на грузия

    5 3 Отговор
    Защото прие
    100 000 000 запасняци
  • 13 Ушанков

    9 4 Отговор
    Охраната на Кримския мост е над 30 милиона долара на година .има даже и ПВО . И в един момент става буум . И при всичкия този контрол и то по време на война , единствено с намеса на ФСБ може да се допусне такова неглижиране ,камион с такъв товар да се допусне по моста .
    При положение че имат рентгенови системи , даже и това не правят контролиращите за да прекарат камиона и да видят какво носи.
    После не било диверсия .
    Утре сигурно ще кажат ,тия проверяващите са били пияни сигурно и ги е домързяло да го чекират . И естествено ще им повярваме
    Хахаха

    Коментиран от #24

  • 14 Някой

    9 9 Отговор
    Е, щом така се мятат, значи им е ясно какви могат да са последствията. А, иначе, нито Грузия, нито България са директно отговорни за това, че бомбата е минала през териториите им. Виновни са до толкова, че са оставили американските служби да правят каквото си искат на тяхна територия. Т. е.,нямат никакъв суверенитет. Кукли на конци.
  • 15 Рушляк

    7 1 Отговор
    Така така ,тия трима украинци ,които уж са замесени ,ще си седят спокойно в Раша и ще чакат да ги заловят .
    Брей брей . Къде ги намериха такива ,сигурно ги заловиха в някой бар на по чашка с проститутки. Хахаха
  • 16 Фори

    8 3 Отговор
    Сами си гръмнаха моста а сега набеждават братските държави. И това руснаците го разбират като приятелство!
  • 17 ЧАКАЙ ЧАКАЙ

    3 1 Отговор
    ....много интересно щирлиц от къде има данните за митницата в русе !!!!и фирмите и товарителниците и т.н. и това за два дена🤔да се проследи маршрута и на мутрафонова
  • 18 аде стига с тоя камион

    1 0 Отговор
    говорете за товара, дето е претоварван амнайсе пъти, за последно в рашата

    Коментиран от #22

  • 19 Рушляк

    3 0 Отговор
    Сега всички умни русофилчета да се опитат да обяснят тъпите инсинуации на ФСБ .
    .На измислените рентгеновите снимки, които ФСБ предоставят и разпространиха като доказателство на който уж се вижда товарът ,уж бомбите , камионът е с една ост отзаде . А на видеото където се вижда ,че пускат камиона на мостът ,е с две оси отзаде.на ренгеновата снимка липсва и резервната гума ,за разлика от видеото. Няма такива тъпанари .мислят си че живеят в 19 век хахаха
    Като бързат да скалапят някакви доказателства ,недоглеждат и стават за резил .някой пак е бил нафиркан май май .
    Хахаха
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Змей БГ

    3 1 Отговор
    Страхливите диверсанти се вайкат: Първо, това не е вярно, и второ, беше отдавна.....
  • 22 Камиона

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "аде стига с тоя камион":

    Карал от България компоти. В Армения ги заменили за арпаджик, а в Грузия го заменили за гранати. В Крим щели да ги сменят за краставици, ама взел че гръмнал на моста
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Затова

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ушанков":

    е увито в строително фолио, за да не го хванат скенерите. По - интересното е кой е опаковал взриВната смес в това фолио, и в коя държава. Кой е съгласувал часовете и данните с дистанционното, да се взриви контейнера, точно когато минават цистерните с нефт. Това е съгласуван, прецизен международен теРористичен акт. Тук са участвали и професионални военни със сателитни данни, и военни заводи и специалисти поставили взривното вещество във строителното фолио, и дистанционното активирано в точния момент, и подкупни митничари на КПП-та. Да кажем, че контейнера тръгващ от Одеса е превозвал жито, в Румъния го разтоварват, после Русе, Бургас, Грузия Армения и Кримски мост. В една държавите Румъния, Армения, Грузия и други е поставен взрива, въпросът е в коя?
  • 25 Грузия наемници

    0 1 Отговор
    Едни от най-жестоките глаВорези, са Грузинските, те със снайпери уБеха над СТО човека на Майдана 2014 -разследване на френски, немски и италиански журналисти, инициатива на Саакашвили, затова в Грузия му е издадена присъда. Като знаем как грузинците обезглавяваха руски воеНнопленници, изобщо не ме изненадват, че Грузия е замесена. Навремето Медведев направи грешка, че запази част от Грузия, а беше стигнал до столицата.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.