Отидете към основна версия

1 453 11

Вучич обеща: Сърбия ще предприеме мерки срещу незаконната миграция към ЕС

  • илва йохансон-
  • александър вучич-
  • сърбия-
  • мигранти-
  • европейски съюз

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон поясни, че се наблюдава трикратно повишение на броя на незаконните мигранти по пътя през Западните Балкани

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е разговаряла с президента на Сърбия Александър Вучич, който е обещал да вземе мерки срещу незаконната миграция към ЕС. Това съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон след днешното заседание на Съвета на ЕС в Люксембург.

Тя изрази надежда да не се налага ЕС да отмени безвизовия режим със Сърбия и отново настоя страните от Западните Балкани да съобразят визовата си политика с европейската. Еврокомисарят поясни, че се наблюдава трикратно повишение на броя на незаконните мигранти по пътя през Западните Балкани.

По нейните думи от началото на войната в Украйна временна закрила в ЕС са потърсили 4,3 млн. украинци. Голяма част от тях се завръщат в Украйна, отбеляза еврокомисарят. Последните бомбардировки още не са довели до нови вълни бежанци, но това не е изключено, добави Йохансон.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: