Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 22:15 1 608 6

Взаимно признаване? Косово е готово за споразумение със Сърбия

  • косово-
  • сърбия-
  • албин курти-
  • александър вучич

Американският пратеник за диалога между Белград и Прищина Габриел Ескобар заяви, че САЩ подкрепят пътя на Косово

Взаимно признаване? Косово е готово за споразумение със Сърбия  - 1
Снимка: Shutterstock

Косовският премиер Албин Курти заяви след днешната среща с пратеника на САЩ за диалога между Белград и Прищина Габриел Ескобар, че Косово е готово да постигне споразумение със Сърбия, което да се основава на взаимно признаване, съобщи белградската агенция Бета.

Чрез готовността за срещи, волята за споразумения и конкретните предложения, които правим, Република Косово показа, че е "конструктивна и креативна страна в процеса на диалог". Ние сме готови и ангажирани да постигнем правно обвързващи споразумения за нормализиране на отношенията, с взаимно признаване в основата, каза Курти в обръщение към журналисти.

Американският пратеник за диалога между Белград и Прищина Габриел Ескобар заяви, че САЩ "подкрепят пътя на Косово".

Горд съм да кажа, че Косово допринесе много за нашия общ дневен ред и смятам, че събитията от тази седмица в Косово са важен показател за това как Косово допринася по положителен начин за общия дневен ред за демокрация и свобода, каза Ескобар.

По време на посещението си в Косово Ескобар ще се срещне и с представители на опозиционни партии, а утре в Белград ще разговаря със сръбски официални представители.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    32 3 Отговор
    Уродливата ръчичка на краварчето се опитва да Запали и Балканите!

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Вирус

    23 3 Отговор
    Великите омиротворители и тук ще спретнат конфликт хаха сега мюсюлмани срещу християни както и в азербайджан де то е ясно
  • 4 Берлин

    13 2 Отговор
    Кога Амитата са спазвали обещание. Кога???
  • 5 Само питам

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Много ми е интересно какво точно ще признае Косово в това "взаимно признаване". Американският агресор подготвя нови конфликти - Косово и Тайван.








  • 6 Косово ще "признае" Сърбия, ЧЕЕ ддържава

    4 1 Отговор
    А Сърбия да Признае Косово за Държава!!!!???? Това няма да се Случи!!