Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 12:11 2 129 14

Белград: Няма да призовем косовските сърби да приемат регистрационни табели с надпис Република Косово

  • косово-
  • сърбия-
  • ивица дачич-
  • александър вучич

От днес започва пререгистрацията на регистрационните табели, в началото с издаване на предупреждения на тези, които не го направят

Белград: Няма да призовем косовските сърби да приемат регистрационни табели с надпис Република Косово   - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че правителството на Сърбия няма в някакъв момент да призове косовските сърби да приемат регистрационни табели с надпис Република Косово, предаде агенция Бета.

"Както чухте от президента Александър Вучич, ние искаме компромис, не искаме да направим нито един ход, който да се тълкува като инцидент или провокация, но също така чухте, че самите сърби ще защитават своите интереси. Сърбия със сигурност няма да позволи на никого да заплашва или да извършва погром (срещу сърби)", каза Дачич в телевизионно предаване снощи.

Той заяви, че Сърбия "ще продължи да бъде предвидим партньор, но когато кажете на някого, че сте предвидим партньор, това означава, че знаете точно какво можем да направим и какво не".

От днес започва пререгистрацията на регистрационните табели, в началото с издаване на предупреждения на тези, които не го направят.

Представители на най-голямата партия на косовските сърби Сръбска листа, след среща неотдавна с президента Вучич, обявиха, че ще блокират граничните пунктове между двете страни, ако Прищина започне насилствена конфискация на превозни средства без пререгистрирани регистрационни номера.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    2 10 Отговор
    искам тука 1 сърбин да ми каже , защо васалната Сърбия е нападнала рицарите при Никопол

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Орце Камчев

    21 7 Отговор
    Косово все още е непризната държава в рамките на Сърбия. Това, че евроатлантиците я поддържат още нищо не значи. Има си международни закони.

    Коментиран от #9, #12

  • 4 ГОЛЯМ СМЯХ

    16 5 Отговор
    тия пак имат нужда да бъдат демократизирани с натовки бомби с обеднен уран и цяла европа да мълчи и да се кланя на говедария
  • 5 дааа

    4 5 Отговор
    А кой изобщо пита Белград какво мисли по въпроси засягащи вътршна политика на чужда държава??Сърбите пропуснаха момента от който вече могат да се месат само в българската политика и живот и загубиха всякаква власт в Хърватия ,Черна гора ,Косово,Албания,Словения и даже в Босна.
  • 6 Иванушка 🇷🇺

    6 9 Отговор
    Србе на връбе, щи ядят кожения и те като алкохолните мужици много скоро!

    Коментиран от #14

  • 7 косово връща на

    3 0 Отговор
    югославия за северна македония

    скоро северна македония ще е в косово
  • 8 Брата

    5 3 Отговор
    Браво сърби ее@та на na to vciteee

    Коментиран от #13

  • 9 Корги

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Орце Камчев":

    Международните закони ги пишат САЩ. А според тях Косово е държава. За съжаление.

    Коментиран от #10

  • 10 ТАНЮГ

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Корги":

    Вчера сръбският академик Душан Тодорович подчерта, че Сърбия е загубила Косово с войната.
    „Ние в Сърбия трябва да разберем, че през 1389 г. се е случило всичко, така че до 1912 г. Косово е било част от Османска империя, а след това сръбската и черногорската армия го окупират с война. Загубихме го във войната. Заради нашата национална гордост ми е трудно първият да го кажа, но това са фактите"
    „Крал Александър, Йосип Броз Тито, Слободан Милошевич, Кощуница, Джинджич до Александър Вучич не се опитаха да решат проблема с Косово и този проблем е неразрешим повече от 80 години поради един прост факт: албанците в Косово не искат да живеят с нас“, подчерта Теодорович.
    „Как си представяме сега да ги държим със сила, с война, пробвахме войната, но най-голямата база на НАТО Бондстийл е там, искаме ли да воюваме с НАТО“.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 стоян

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Орце Камчев":

    До 3 ком - вярно казваш че има международни закони - И в тях пише че Косово е автономна република в рамките на бивша Югославия - и това означава че като един път са ги признали сърбите за автономни те с гласуване се отделиха от бивша Югославия другар - но за тия терористи в Домбас никъде не е писано че са автономни републики
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Име

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иванушка 🇷🇺":

    Сърбите ви показаха къде ви е мястото още от първата балканска война и през всички други до днес