Отидете към основна версия

1 618 6

Взаимно признаване? Косово е готово за споразумение със Сърбия

  • косово-
  • сърбия-
  • албин курти-
  • александър вучич

Американският пратеник за диалога между Белград и Прищина Габриел Ескобар заяви, че САЩ подкрепят пътя на Косово

Снимка: Shutterstock

Косовският премиер Албин Курти заяви след днешната среща с пратеника на САЩ за диалога между Белград и Прищина Габриел Ескобар, че Косово е готово да постигне споразумение със Сърбия, което да се основава на взаимно признаване, съобщи белградската агенция Бета.

Чрез готовността за срещи, волята за споразумения и конкретните предложения, които правим, Република Косово показа, че е "конструктивна и креативна страна в процеса на диалог". Ние сме готови и ангажирани да постигнем правно обвързващи споразумения за нормализиране на отношенията, с взаимно признаване в основата, каза Курти в обръщение към журналисти.

Американският пратеник за диалога между Белград и Прищина Габриел Ескобар заяви, че САЩ "подкрепят пътя на Косово".

Горд съм да кажа, че Косово допринесе много за нашия общ дневен ред и смятам, че събитията от тази седмица в Косово са важен показател за това как Косово допринася по положителен начин за общия дневен ред за демокрация и свобода, каза Ескобар.

По време на посещението си в Косово Ескобар ще се срещне и с представители на опозиционни партии, а утре в Белград ще разговаря със сръбски официални представители.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 15 гласа.

Свързани новини