Отидете към основна версия

2 145 14

Белград: Няма да призовем косовските сърби да приемат регистрационни табели с надпис Република Косово

  • косово-
  • сърбия-
  • ивица дачич-
  • александър вучич

От днес започва пререгистрацията на регистрационните табели, в началото с издаване на предупреждения на тези, които не го направят

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че правителството на Сърбия няма в някакъв момент да призове косовските сърби да приемат регистрационни табели с надпис Република Косово, предаде агенция Бета.

"Както чухте от президента Александър Вучич, ние искаме компромис, не искаме да направим нито един ход, който да се тълкува като инцидент или провокация, но също така чухте, че самите сърби ще защитават своите интереси. Сърбия със сигурност няма да позволи на никого да заплашва или да извършва погром (срещу сърби)", каза Дачич в телевизионно предаване снощи.

Той заяви, че Сърбия "ще продължи да бъде предвидим партньор, но когато кажете на някого, че сте предвидим партньор, това означава, че знаете точно какво можем да направим и какво не".

От днес започва пререгистрацията на регистрационните табели, в началото с издаване на предупреждения на тези, които не го направят.

Представители на най-голямата партия на косовските сърби Сръбска листа, след среща неотдавна с президента Вучич, обявиха, че ще блокират граничните пунктове между двете страни, ако Прищина започне насилствена конфискация на превозни средства без пререгистрирани регистрационни номера.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.

Свързани новини