Отидете към основна версия

8 088 77

Путин иска да направи тази война глобална

  • владимир путин-
  • русия-
  • война-
  • световна война-
  • украйна-
  • виталий портников-
  • сащ-
  • джо байдън

Глобална война на демокрациите срещу диктатурите

Снимка: БГНЕС/ EPA

Байдън не вярва на Путин
© Виталий Портников

Президентът на САЩ Джоузеф Байдън подчерта, че не вярва на руския президент Владимир Путин, когато говори за неизползване на ядрени оръжия във войната срещу Украйна

Това е единствената възможна позиция в днешната политика: да не вярваме на Путин. Путин вече толкова пъти е лъгал всички, отричал собствените си думи, нарушавал собствените си обещания, че в такава ситуация трябва да се следват само реални действия и намерения, а не думи. Просто трябва да приемете като факт, че е невъзможно да се съгласите сериозно за каквото и да било с този човек. Че войната няма да свърши на масата за преговори, а ще свърши само когато една от страните няма сили да продължи този конфликт. И нашата задача е Русия да бъде тази страна. А задачата на Путин е Украйна да бъде тази страна. Максимално изтощена, изстискана като лимон. И получи този лимон на празничната маса на разширяването на империята.

Речта на Путин на заседанието на Валдайския клуб показа, че той не се е отказал нито на йота от предишните си намерения. Просто е готов да ги забави във времето. Нещо повече: той иска да направи тази война глобална – глобална война на демокрациите срещу диктатурите. И в това неговите намерения могат напълно да съвпадат с намеренията на политическото ръководство на КНР. Неслучайно думите на откровена подкрепа от това ръководство се чуха точно в деня, когато Путин обнародва поредната си програмна реч.

Учудва ме, когато хората се надяват не на нашата победа, а на рухването на Русия и вярват, че Путин скоро ще бъде свален и че на руснаците „ще свърши търпението“. Учудвам се, когато се надяват на смъртта на Путин. Когато украинските политици и журналисти се смеят на възрастта на Путин и го наричат подигравателно „дядо“. Съжалявам, но Путин е по-млад от Байдън, Тръмп, Нанси Пелоси. Много бих искал руският президент да е на същата възраст като американския. Но руският президент е връстник на ръководителя на КНР. Този дует все още има огромни планове за бъдещето и именно на този план ще трябва да се противопоставим. Трябва да победим Русия такава, каквато е. Или да претърпим съкрушително поражение и да изчезнем от политическата карта на света. Друг избор нямаме.

Източник: espreso.tv

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 71 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания