Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Ноември, 2022 23:00 5 269 124

Ядреният шантаж на Путин: как може да бъде спрян тиранинът в Кремъл

  • владимир путин-
  • украйна-
  • русия-
  • сащ-
  • война-
  • ядрена война-
  • ядрен шантаж-
  • страх

Путин вече постигна това, което искаше: да всее страх

Ядреният шантаж на Путин: как може да бъде спрян тиранинът в Кремъл - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През последните десетилетия сходна ситуация не е имало: ако не се е стигнало до световна война, то е само защото Америка е проявявала решителност и твърдост, смята историкът Тимъти Снайдър, цитиран от ZDF. Неговата теза е, че потенциалните диктатори, разполагащи с ядрено оръжие, са убедени в ефективността на атомната заплаха, която представляват. Но на тях не бива да им се правят никакви отстъпки, тъй като това само би направило конвенционалната или ядрената война по-вероятна.

От същите исторически поуки се ръководи и американският президент Джо Байдън, който говори открито за Армагедон като форма на сплашване. „Казвайки това, го адресирам директно към Путин - той не би трябвало да продължи да говори безнаказано за използването на тактически ядрени оръжия, като че ли подобно нещо би било рационално", посочи Байдън в интервю за СиЕнЕн.

Още новини от Украйна

Най-силното оръжие на Путин е страхът

Според ZDF, обаче, Владимир Путин вече е постигнал това, което е искал: да всее страх. Много хора в Европа вече са готови да му се поддадат, а за това основания няма, казва бившият генерал Бен Ходжис (командващ американската армия в Европа от 2014 до 2017 година). Той не вижда защо изобщо трябва да се мисли за възможна сделка с Путин - при положение, че руският президент не би се задоволил само с част от Украйна, например.

Историята показва достатъчно ясно, че на Путин не може да му се вярва. На срещата на върха НАТО-Русия през 2002 година в Рим руският президент всъщност обеща на Украйна да не пречи на нейното желание да се присъедини към НАТО. „Не виждам в това нищо проблематично, което би могло да хвърли сянка на отношенията между Русия и Украйна", каза той тогава.

Въпреки това през 2014 година той завладя Крим и изпрати танкове в Източна Украйна. Сегашната война в Украйна е звено от верига войни, чийто край не се вижда, ако Путин не бъде спрян. Затова американското правителство настоява на Украйна да бъдат доставени всички необходими оръжия, които не само ще предотвратят поражението, а и ще направят възможна победата над Русия.

Как може да бъде спрян тиранинът

В Пентагона са подготвени планове за масиран конвенционален отговор на евентуален руски ядрен удар: директни атаки за неутрализиране на руските части в Украйна. Както казва бившият шеф на ЦРУ и бивш американски военен министър Леон Панета, американското правителство би действало решително както по време на Кубинската криза. „За САЩ и за НАТО това е единственият възможен отговор, за да покажат на Путин, че вече няма ограничения в подкрепата за Украйна, и че в крайна сметка той ще бъде победен."

Панета е твърдо убеден, че САЩ и техните съюзници не бива да отстъпват пред Путин, тъй като в дългосрочен план става дума за опазването на либералния световен ред: „Каквото и да се случи в тази война, то казва много за бъдещето на демокрацията през 21-и век. Става дума за това дали може да бъде спрян тиранинът, който иска да ликвидира суверенната демокрация. Това е много важно послание към автократите от цял свят".

Руският шантаж вече не действа?

Владимир Путин се опита да разруши решителността на западната ценностна общност, но вместо това с агресията си само я сплоти и укрепи - с нови партньори като Швеция и Финландия. Руските опити за шантаж вече не действат: „Това е последната зима, в която Русия ще може да използва газа като средство срещу нас", посочва по този повод Бен Ходжис. Нещо повече: „Това не е последната зима, в която ще трябва да се правят известни отстъпки на Русия. Но ако сме сплотени, ще се справим със зимата и през следващото лято ще бъдем в много по-добро положение".

По този повод ръководителят на кореспондентския пункт на ZDF във Вашингтон Елмар Тефесен отбелязва, че безспорно в случая Америка преследва и своите властови интереси. Но тук става дума и за защитата на свободата и демокрацията срещу авторитаризма.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 102 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    26 73 Отговор
    с куршум в главата

    Коментиран от #5, #49, #58

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 85 Отговор
    ЯДРЕН ВЗРИВ е невъзможен по много ТЕХНИЧЕСКИ причини а ПУТИН Е СВЪРШЕН

    Коментиран от #13

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КОНТРАТА

    86 37 Отговор
    На соросоидни мижитурки все тирани им се привиждат и диктатори.

    Коментиран от #11, #93

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Руснаците кастрираха орела

    66 31 Отговор
    Руснаците не са виновни, че орела е слаб и
    остана без достойнство.
  • 10 Др Гильотен

    13 29 Отговор
    Чрез декапитация!!!
  • 11 Мда

    23 64 Отговор

    До коментар #6 от "КОНТРАТА":

    Па на теб все соросоиди ти се привиждат, даже ги и сънуваш сигурно.
  • 12 Психо Доктор

    76 27 Отговор
    Мен не ме е страх нито от Русия, нито от Путин. Но ме е страх нашите партньори да не решат да ни добавят в манджата която забъркаха в Украйна...

    Коментиран от #14, #17

  • 13 Любопитен

    26 11 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Кои са тези технически причини? Можете ли да обясните?

    Коментиран от #40, #44

  • 14 Хаха

    23 23 Отговор

    До коментар #12 от "Психо Доктор":

    Демек те е страх от Русия и Путин.
  • 15 Мегатон

    53 17 Отговор
    След като Иран нападна и унищожи една от американските военни бази, отговорът беше остро осъждане и санкции. Това което публикувате, "масивен конвенционален отговор" срещу ядрен удар е пълно малоумие.
    Дори и Дойче веле не може да слезе на толкова примитивно и елементарно ниво.
  • 16 Тук е казано Всичко!!!

    14 55 Отговор
    ЦРУ и бивш американски военен министър Леон Панета, американското правителство би действало решително както по време на Кубинската криза. „За САЩ и за НАТО това е единственият възможен отговор, за да покажат на Путин, че вече няма ограничения в подкрепата за Украйна, и че в крайна сметка той ще бъде победен."

    Панета е твърдо убеден, че САЩ и техните съюзници не бива да отстъпват пред Путин, тъй като в дългосрочен план става дума за опазването на либералния световен ред: „Каквото и да се случи в тази война, то казва много за бъдещето на демокрацията през 21-и век. Става дума за това дали може да бъде спрян тиранинът, който иска да ликвидира суверенната демокрация. Това е много важно послание към автократите от цял свят".

    Коментиран от #29

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Адам Хилтън

    40 20 Отговор
    Както могат да бъдат спряни терористите в Белият дом - с пълномащабен саботаж на държавата им, от вътрешни предатели.

    Коментиран от #95

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Исторически парк

    57 24 Отговор
    A как може да бъде спрян тиранинът в белия дом?

    Коментиран от #22

  • 21 9689

    36 8 Отговор
    Пропагандата е половин победа,за цялата трябва много работа,не лъжи.
  • 22 ФакЪт

    19 38 Отговор

    До коментар #20 от "Исторически парк":

    Тиранина отдавна Не е в Белия дом, а в Белокаменната! Америка си научи урока, но Просия има тепърва да го учи!
  • 23 Павел

    46 28 Отговор
    Путин е Господ Бог за всички православни християни ! Той отново ще спаси света от чумата на фашизма проповядвана от терористите на НАТО!

    Коментиран от #50, #56

  • 24 рон джереми

    20 45 Отговор
    Тиранинът в Кремъл е най семпъл ..омосексуалист,нископлатен за щастие.

    Коментиран от #31, #68

  • 25 Госあ

    25 14 Отговор
    Имам чувството, че англоюдеите нарочно ръчкат в момента и в Тайван, за да държат и Китай във военно положение и под стрес, за да не се намесят по категорично в мирните процеси в Украйна. Досега изявленията им са коректни, но биха могли да помогнат и с действия, ако вниманието им не е толкова привлечено към Тайван.
  • 26 Смешници

    46 13 Отговор
    Факти явно е че не познавате политическата система в Русия .Руския президент има много по малка власт от фон дер лайен която има в Европа .Но важно е да манипулирате младите които 90% от тях не са прочели и 1 книга в живота си
  • 27 Дойчу зелето

    37 13 Отговор
    най-презираната хибридка в България.
  • 28 Използването на атомно

    18 38 Отговор
    Оръжие от Путлер ще бъде краят на пРосия!!!
    Това ще принуди всички ядрени държави в света да отговорят като един.
    Теорията за ядрено възпиране е това, на което се крепи сигурността в света. Ако Русия използва безнаказано атома, какво става с останалите????
    Може ли Северна Корея да удари Южна? А Япония?
    Може ли Пакистан да удари Индия, или Индия - Китай???
    Не, това неможе и няма да остане безнаказано!
    Съветвам Путлер да не го прави 🧐

    Коментиран от #74

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 СССРБарета

    27 13 Отговор
    Путин обмисля да изпрати ли бай деменцията към рая с ядрени фойерверки!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Одата на радоста е осъзнат бълг. избор

    23 7 Отговор
    В Украина идват доброволци от Сирия,Сев. Корея,Виетнам, Венецуела,Иран,, Ирак, Либия,Куба, Монголия, Ангола,Африка, Египет, Ливан,Сърбия,Китай , Индия,Пакистан,Афганистан,Йемен и др. пострадали от натовските престъпници. Това са обсъждали руските генерали. Шият им зимни униформи. Сега, Сега !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Те и съветския съюз

    16 32 Отговор

    До коментар #29 от "Смешник":

    Се мислеха за непобедими, а бяха 2 пъти по-силни от Русия 🧐
    Ще ни припомниш ли какво стана с тях?
    Сега с рашляка ще стане същото!
    Надявам се си съгласен?
  • 35 Че тя войната свърши

    13 32 Отговор

    До коментар #29 от "Смешник":

    Русия е на колене, защо им е на американците да я доубиват? После ти ли ще ходиш да копаш суровини в бившите руски територии?

    Коментиран от #53

  • 36 Вирус

    20 8 Отговор
    Ейй колко хора лъскат имиджа на запада а на тях може ли да се вярва един от тях забравил съм името 2013 май беше обясняваше как всичко ще се случи лошото е че и ние сме предвидени

    Коментиран от #39

  • 37 .....

    14 6 Отговор

    До коментар #33 от "СССРБарета":

    Само да не се окаже, че там вече има американски ядрени оръжия .... защото ....
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Вируса

    10 15 Отговор

    До коментар #36 от "Вирус":

    "Ейй колко хора лъскат имиджа на запада" Каква кола караш? :)))
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Питайте

    3 3 Отговор
    Сталин !@
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Дойче веле

    20 7 Отговор
    Пак лъже нагло.Коя държава е използвала ядрено оръжие??????

    Коментиран от #51

  • 46 ДА ЗАЩОТО

    22 12 Отговор
    ПУТИН Е НАЙ ВЕЛИКИЯ ПЪЛКОВОДЕЦВ ДНЕШНО ВРЕМЕ!!! СЛАВА НА РУСИЯ
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ЕДГАР КЕЙСИ

    10 20 Отговор
    ЯДРЕНИЯТ ШАНТАЖ НА ПУТЛЕР , МОЖЕ ДА БЪДЕ СПРЯН КАТО ....... ЗЛОДЕЯ БЪДЕ ......... "НЕУТРАЛИЗИРАН" ......... ФАКТ !

    Коментиран от #86

  • 49 Кочо

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ако всички българи са като теб, не му остава много на това племе!
  • 50 Петър

    6 11 Отговор

    До коментар #23 от "Павел":

    Върви запали кандилото пред иконата на путин в хола и спри да пишеш глупости, че глупостта ти замърсява мрежата като биволско изпражнение!
  • 51 Азим

    23 9 Отговор

    До коментар #45 от "Дойче веле":

    Само една държава, САЩ е използвала атомни бомби в Япония, а сега все Русия им е в устата...
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 САЩ са заплаха за света

    23 9 Отговор
    Вова защити руснаците и суверенитета на Русия от агресивния НАТО и САЩ! Няма да отстъпи нито педя руска земя. И даде да се разбере, че опитите да се разкъса и унищожи Русия минава през изпепеляването на САЩ. САЩ могат да усетят какво причиниха в Хирошима и Нагазаки, ако продължават да ескалират напрежението в поредната си мръсна война. Украйна не е застрашена от Русия с употребата на ядрено оръжие, но САЩ готвят ядрена провокация на украинска територия и си играят с огъня!

    Коментиран от #55

  • 55 Вова е световен терорист

    13 26 Отговор

    До коментар #54 от "САЩ са заплаха за света":

    Не само, че нападна суверенна държава и заграби територията й, но и обстрелва редовно жилищни сгради. Затова ще отговаря в Хага!!!
    Целия свят е срещу тиранина и неговите талибани 👊👊👊
  • 56 СЛОНА

    22 7 Отговор

    До коментар #23 от "Павел":

    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА НИ СПАСИ ОТ ЕВРОПЕЙСКОКОЗЯШКИТЕ ПРИЩЕВКИ и ЦЕННОСТИ
  • 57 Бико

    20 7 Отговор
    Не ,Русия не иска да разбие западните дивашки ценности,а точно обратното.85процента не ви вярват,каквото и да пишете.Добре е че Путин,а не онзи алхолик Елцин.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Шаран БГ

    19 8 Отговор
    Тиранинът от Кремъл можое да бъде спрян, като се кротнат йезуитите от Вашингтон !!
    Не може да искаш мир и да пращаш оръжия на Зеленски и котерия.
    Не е възможно само истината на чичо Сам да е истинска Аудиатор ет алтера парс ! Така казвали в древния Рим разумните хора. При нас няма раазум за две пари !!!

    Коментиран от #81, #107

  • 60 Тити

    2 8 Отговор
    Да бяха пратили НАТО още в самото начало а не сега даде вайкат
  • 61 мдаааа

    17 6 Отговор
    Проблема въобще не е 0крайна, 0крайна е една територия за изтребване на пушечното месо заповядано от байизкукуригал...
    Войната е между запада и Русия... там трябва да има преговори, които трябва да решат МИР или КРАЙ НА СВЕТА... а за да има МИР байизкукуригал трябва да приеме условията на Путин... а именно да си прибере играчките около оградата на мечката и да спре да я при0пикава!!!
    Колко е простичко, нали... бял байряк на зеленчъка, преговори и МИР, МИР, МИР!!!

    Коментиран от #63, #79

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Истината

    6 12 Отговор

    До коментар #61 от "мдаааа":

    Войната между Русия и Украйна отдавна не е война за съдбата на Украйна, украинската демокрация или границите на Източна Европа. Нормалните държави не искат да живеят в свят, в който страни анексират със сила чужди територии и след това ги принуждават да се подчинят под заплахата от ядрено унищожение. Днес нормалният свят трябва да избира между два варианта: или да направи всичко възможно да осигури триумфа на Украйна, или да приеме последствията от поражението, при което Русия ще налага със сила своите разбирания за морал и човешки ценности. Нормалният свят избира да помага на Украйна!

    Коментиран от #75

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Стивън Кинг

    2 17 Отговор
    Путин трябва да умре преди да избие всички нас. По един или друг начин.

    Коментиран от #72

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Колко

    9 2 Отговор
    Нагли можете да сте
    дойчландовци,историята ще ви запомни като наглеци,безкрупулни и ликвидатори на детски животи!
    Следващото посещение (и последно) на Руските войски ще ви смали драстично популацията! АМИН!!!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Геша

    11 2 Отговор
    Ядрен шантаж, тиранин, кръволок. ...., прекрасен и същевременно жалък репертоар от словесното богатство на едни от най-големите манипулатори и лъжци ДВ.Как няма един умен там да им обясни, че насреща си имат по-образовани и по-интелигентни от тях читатели.Срам!
  • 72 Дедо Джо

    4 0 Отговор

    До коментар #67 от "Стивън Кинг":

    Аз съм първи
  • 73 А дедо Джо

    4 0 Отговор

    До коментар #62 от "Баба Ванга":

    Коги ке легне

    Коментиран от #98

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Геша

    10 1 Отговор

    До коментар #63 от "Истината":

    Че как живяхте досега след разпарчетосването на европейската държава Югославия? Или Кипър?ще свикнете.

    Коментиран от #77, #78

  • 76 Пропаганчо

    7 1 Отговор
    Всяка монета има две страни, както и всеки конфликт и истина.
    Налагане едната страна за меродавна до безумие показва, че се цели какво - ДА НЯМА МЕДИЙНА СВОБОДА!!!
    А заострянето непрекъснато на ядрената риторика може би цели тестване/показване/на най-модерните не ядрени оръжия. Полигона е налице, което значи че люлката на Западната цивилизация не струва нищо?!
  • 77 Истината

    3 6 Отговор

    До коментар #75 от "Геша":

    А ти ще свикнеш с разпадането на Русия!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Дино

    0 2 Отговор

    До коментар #61 от "мдаааа":

    КУКУ РИГУ
  • 80 ПИТАМ

    12 1 Отговор
    Коя е единствената страна използвала ядрено оръжие и какви мерки са взети да не си помисля да го повтори ?
  • 81 Тошко

    6 10 Отговор

    До коментар #59 от "Шаран БГ":

    Путин и разум ? Кагебейската шайка попаднала на власт лъже,краде и убива ! НООО, сметката скоро пристига ! Русия в този си вид е обречена -разпад и глад чакат кочината !

    Коментиран от #84

  • 82 лъжливо мръсно диктаторче

    5 10 Отговор
    "Историята показва достатъчно ясно, че на Путин не може да му се вярва. На срещата на върха НАТО-Русия през 2002 година в Рим руският президент всъщност обеща на Украйна да не пречи на нейното желание да се присъедини към НАТО. „Не виждам в това нищо проблематично, което би могло да хвърли сянка на отношенията между Русия и Украйна", каза той тогава."
  • 83 Решение

    7 4 Отговор
    Грешен въпрос как да бъдете спрени колективния запад че като интелект сте с айкю 0 а за нравственост сте големи отпадъци ето това е верния въпрос а отговора се съдържа в самия въпрос коригирайте тия две работи
  • 84 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 5 Отговор

    До коментар #81 от "Тошко":

    "През последните десетилетия сходна ситуация не е имало: ако не се е стигнало до световна война, то е само защото Америка е проявявала решителност и твърдост..."
    За колко "десетилетия" става дума ❓
    Защото няма и ТРИ десетилетия
    откакто
    🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲 САЩ 🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲
    прояви твърдост в
    🇺🇲Югославия,
    🇺🇲Либия,
    🇺🇲Сирия,
    🇺🇲Ирак,
    🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲

    Коментиран от #87, #100

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ванга

    11 6 Отговор

    До коментар #48 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Ако си Едгар Кейси, щеше да знаеш, че САЩ през 2025 ще се разпаднат. Няколко щата ще се отделят от останалите.
  • 87 мъ чакай бе

    7 10 Отговор

    До коментар #84 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    сирия я разруши баш твоят диктаторски бог путлер хаха

    Коментиран от #94

  • 88 Стига бе

    10 8 Отговор
    Тиранинът Путин воюва на руската граница, а миротворците от сащ по целия свят...хе-хе..

    Коментиран от #89

  • 89 Крим

    4 3 Отговор

    До коментар #88 от "Стига бе":

    каква руска граница пък те гони тебе бре ?

    Коментиран от #104

  • 90 мдаа

    8 1 Отговор
    Ако сега Джон Ленън можеше да изпее "Give Peace a Chance"/ДАЙТЕ ШАНС НА МИРА/, той щеше да бъде обявен за путинист.
  • 91 Култура миянко

    5 2 Отговор
    Не знам,върлите атлантици,дали ще се почувстват охладени и по добре ,когато се изпаряват знаейки ,че някъде си са загинали руснаци.Честито на печелившите.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Дааааааа

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "КОНТРАТА":

    А на изтрещелите диктаторите им се привиждат само врагове, дори и там където ги няма!!
  • 94 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор

    До коментар #87 от "мъ чакай бе":

    Къде да чакам ,
    Да не се разминем ❓
    Явно Ислямска държава ( с многото имена) Путин я създаде ❓
    Явно законната власт покани САЩ да ги защити от нея , а Путин нахлу неканен ‼️
    Явно сега 1/3 от Сирия,
    по случайност където са петролните находища, е под руска ОКУПАЦИЯ ‼️
    ЯВНО гледаш от грешната страна на телескопа ‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #97

  • 95 Дааааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Адам Хилтън":

    Когато ви разкараме вас, всичко ще си дойде на място, продажнико!!
  • 96 Мисля

    3 2 Отговор
    Никой не е произвел толкова евроскептици и американофоби,колкото манипулативните,елементарни и обиждащи интелекта ни статии на DW.Имам чувството,че са финансирани от Русия.Дърводелски,плитки и дразнещи,никакъв финес или журналистически професионализъм.
  • 97 Баууууу

    2 3 Отговор

    До коментар #94 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    А двете големи Украински газови находища и Донбас да не би да се намират в Аляска бре?!?!?

    Коментиран от #106

  • 98 онзи

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "А дедо Джо":

    Кога баба ти обуе прашките.
  • 99 Eдин

    5 3 Отговор
    Тактиката на Запада с Русия показа, че когато скубят мечката - тя не реагира, когато я ритат по-сериозно - отговора е налице! Така че , ако Запада направи някоя сериозна ядрена глупост - Русия ще отговори!!! И се убедиха в това! Ама все пак и нато и сащ играят по нервите на целия свят с врякането за ядрената опасност от Русия !

    Коментиран от #101

  • 100 Чети

    4 7 Отговор

    До коментар #84 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Неинформиран просветителю,
    Русия/СССР са атакували:
    1918 - Украйна
    1920 - Полша
    1920 - Азербайджан
    1921 - Грузия
    1929 - Китай
    1938 - Япония
    1939 - Полша
    1939 - Финландия
    1940 - Румъния
    1940 - Естония
    1940 - Латвия
    1940 - Литва
    1946 - Китай
    1950 - Северна Корея
    1950 - Китай
    1953 - Берлин
    1956 - Унгария
    1968 - Чехословакия
    1975 - Ангола
    1977 - Етиопия
    1979 - Афганистан
    1988 - Азербайджан
    1989 - Грузия
    1990 - Азербайджан
    1991 - Северна Осетия
    1991 - Литва
    1992 - Молдова
    1992 - Грузия
    1992 - Ичкерия
    1992 - Таджикистан
    1992 - Молдова
    1994 - Абхазия
    1994 - Ичкерия
    1999 - Ичкерия
    2008 - Грузия
    2014 - Украйна
    2015 - Сирия
    2022 - Украйна

    Коментиран от #103, #105, #108, #109, #112, #123

  • 101 Другия

    0 2 Отговор

    До коментар #99 от "Eдин":

    Я се разкарай с тази мечка бре?!? Не ви ли омръзнаха едни и същи дъвки?!?
  • 102 Матракчи

    2 2 Отговор
    Ядреният шантаж на Путин: как може да бъде спрян тиранинът в Кремъл.
    Никак не може да го спрете или само ако апрете да го шантажирате или докато си върне териториите.
  • 103 Къв е тоа смешен списък

    8 3 Отговор

    До коментар #100 от "Чети":

    СССР не напада Полша, а си връща сабствените си зени определени с международен договор-Линията Карзън
    Румъния напада СССР през ВСВ, не обратната
    С.Корея не е нападната, а воюват заедно със СССР
    Унгария и Чехословакия на са нападнати щото са били във Вършавски договор
    В Сирия руснаците не нападат, а са поканени
    ...И т.н....
  • 104 Стига бе

    4 1 Отговор

    До коментар #89 от "Крим":

    Ми укро-риската граница кво е??
    Или викаш американо-украинска граница има??
  • 105 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #100 от "Чети":

    Съжалявам , че няма да публикувам ПЪЛНИЯ СПИСЪК С
    НАД ДВЕСТА ВОЙНИ ВОДЕНИ ОТ
    🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷САЩ🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷
    / поради дължината /
    Но
    "Пълен списък на войните и интервенциите на САЩ
    сащ-война-конфликт-интервенция-намеса-окупация
    Д-р Золтан Гросман разравя архивите, за да събере най-пълния списък на американските военни операции"
    Има го в ТОЗИ сайт ‼️
    ☕☕
    Приятно четене
    ☕☕
    / тук няма записани стотиците
    ПРЕВРАТИ организирани от САЩ/
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Баууууу

    3 3 Отговор

    До коментар #59 от "Шаран БГ":

    Шаране, диктатора от Кремъл напада суверенна държава заради енергийните и ресурси, а ви се опитвате да изкарате друг виновен! За идиоти ли ни смятате?!?
  • 108 Много

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "Чети":

    си смешен с тоя списък.
  • 109 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #100 от "Чети":

    Без редакция от уки-то
    "Клането в Ми Лай е военно престъпление, извършено на 16 март 1968 г. от части на американската армия по време на Виетнамската война. Тогава американски войници избиват между 347 и 504 цивилни жители от селцата Ми Лай и Ми Кхе, община Сонг Ми, провинция Куанг Нгай, Южен Виетнам.12 Повечето от жертвите са жени и деца, като преди да бъдат убити, някои от тях са били изнасилени, малтретирани, бити, измъчвани и осакатени. Гаври са извършени и с мъртвите тела, някои от които са били осакатявани.3

    Коментиран от #113

  • 110 Как

    3 1 Отговор
    стана така,че за стотиците войни на САЩ и преврати си мълчите,а за една справедлива война на Путин,днеска и нощеска приказвате колко е лош.Може ли някой да обясни.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 2 Отговор

    До коментар #100 от "Чети":

    Архивите са живи :
    " Имахме пълно превъзходство, бомбардирахме всичко"

    В онези години американците хвърлят над Северна Корея повече бомби и напалм, отколкото в битката срещу Япония през Втората световна война.

    По време на бомбардировките загиват 20 процента от цялото севернокорейско население, твърди генерал Къртис ЛеМей, който по време на Корейската война командва американските ВВС.


    В интервю от 1984 година той казва следното: "По един или друг начин изравнихме всеки град със земята. Също и някои градове в Южна Корея. Разрушихме дори град Пусан. По невнимание".
    / забеляза ли , думите не са на ТАСС/
    Има още много, но да не развалям деня на другите читатели ❗

    Коментиран от #115

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 1 Отговор

    До коментар #111 от "🇧🇬КАКАП@ТКА!!!":

    Когато се опитваш
    да ме хапиш,
    не очаквай
    да те целувам
    ‼️‼️‼️
    Хубав ден !
  • 115 Алоууууууууууу

    1 0 Отговор

    До коментар #112 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Чети 113

    Коментиран от #117

  • 116 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "онзи":

    Кофти е когато кирливите
    ризи се изкарат на чаршията , нали ‼️
  • 117 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "Алоууууууууууу":

    Прочел съм го .
    Обикновено
    Смешникът прави смешки ❗
    На теб това смешно ли ти е ❓
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Байрактар"70

    1 1 Отговор
    Русия никога няма да използва ядрено оръжие! Това е блъф на американската напаст! Веднъж го използваха--- интересувайте се добре кой период беше! Скоро време пак ТЕ ще използват атомно оръжие! Събудете се
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 9689

    0 0 Отговор
    Журналя,не разбрахте ли,че велика ядрена държава никога не може да бъде победена.Или незабавна капитулация на урките,или ........
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.