Отидете към основна версия

2 344 31

ООН призова Илон Мъск да гарантира човешките права в Туитър

  • илон мъск-
  • туитър-
  • старлинк

Зачитането на нашите споделени човешки права трябва да е задължително при използването и развитието на платформата, предупреждава върховният комисар

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Върховният комисар на ООН за човешките права Фолкер Тюрк изпрати отворено писмо до Илон Мъск – новият собственик на „Туитър“ (Twitter Inc), и го призова „да гарантира, че човешките права ще са в центъра на вниманието при управлението на социалната мрежа, предаде Ройтерс.

„Туитър“ освободи в петък половината си служители, а в свои туитове работещи в компанията съобщават, че сред засегнатите е и екипът, който отговаря за спазването на човешките права. Тюрк определи това като „обезкуражаващо начало“.

В писмото си Тюрк посочва, че „Туитър“ е част от глобална революция, която е преобразила начина, по който общуваме“. Той изтъква, че пише със загриженост и опасения за „нашето дигитално средище за общуване и ролята на „Туитър“ в него“.

Подобно на всички останали компании, „Туитър“ трябва да разбере какви са вредите, свързвани с нейната платформа, и да предприеме стъпки за справяне с тях“, пише още Тюрк.

Зачитането на нашите споделени човешки права трябва да е задължително при използването и развитието на платформата, предупреждава върховният комисар.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 31 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: