Last news in Fakti

18 Ноември, 2022 18:35 1 473 3

"Туитър" временно затваря офиси след ултиматума на Илон Мъск към служителите

  • туитър-
  • илон мъск-
  • старлинк

Откакто пое "Туитър" преди три седмици, Мъск съкрати половината от 7500-те му служители на пълно работно време и неизвестен брой подизпълнители, които отговарят за модериране на съдържанието

"Туитър" временно затваря офиси след ултиматума на Илон Мъск към служителите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Туитър" (Twitter) затвори временно свои офиси, след като голяма част от служителите избраха да напуснат, което породи нови опасения дали мрежата ще може да продължи да функционира, предаде ДПА. Според информация от САЩ гигантът в социалните медии е затворил офисите си до понеделник заради опасения, че недоволният персонал може да саботира компанията.

Това се случва, след като стотици служители заявиха, че са отхвърлили ултиматума от новия собственик Илон Мъск да подпишат, че приемат да работят при по-дълго и интензивно работно време, за да се изгради нов, "хардкор "Туитър"". Мъск каза, че тези, които не са подписали, ще бъдат освободени.

Шефът на социалната мрежа е изпратил в сряда имейл до служителите, искайки от тях да кликнат с "да" на интерактивен бутон, за да потвърдят, че ще останат в компанията при новите условия, като тези, които не са приели до снощи, ще получат тримесечни обезщетения за прекъсване на трудовия си договор.

Както изглежда броят на служителите, избрали да напуснат, е изненадал Мъск и екипа му. Милиардерът отстъпи от настояването си всички да работят в офисите – първоначалните намерения за спиране на дистанционната работа отблъснаха много служители, оцелели след първата вълна съкращения.

Очаква се обаче служителите "да се срещат лично с колегите си с разумна периодичност, в идеалния случай - веднъж седмично, но не по-малко от веднъж месечно".

Откакто пое "Туитър" преди три седмици, Мъск съкрати половината от 7500-те му служители на пълно работно време и неизвестен брой подизпълнители, които отговарят за модериране на съдържанието.

Много от тях използваха социалната мрежа, за да се сбогуват с колегите си, и има информация, че стотици служители са потвърдили по канали за лични съобщения, че напускат.

В резултат на това нараснаха опасенията, че платформата може да има проблеми да остане онлайн, тъй като голяма част от хората, занимаващи се с поддръжката, са напуснали компанията и разрешаването на какъвто и да е вид други проблеми може да отнеме по-дълго време без ключови инженери на място.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един от многото

    16 3 Отговор
    И сега ще научат, че няма незаменими хора потрудния път
  • 2 ТаУмВзе

    6 1 Отговор
    Симптом бейби! Цру ликвидира старитеи монтира Нова ПРОМИВКА. ЧУДЕСНО Е пациенти.
  • 3 Започва отрезвяване!

    16 10 Отговор
    Не може да се преструваме до безкрай, че имитирането на работа и правенето на нищо могат да бъдат заплащани пребогато! Западните илюзии и лъжи скоро ще се разпаднат под огромния натиск на здраво стъпили на земята икономики, като китайската и индийската! Аман от всякакви права без никакви задължения! Ще инвестира някой 40 и кусур милиарда, за да му казват някакви сополиви недомосчета как и при какви условия щели да работят!!! Я, марш! Като стегне сега кризата и като поседят гладни, само как ще им се прочисти мирогледа!