Отидете към основна версия

5 871 18

Напрежение! Призив за оказване на съпротива се появиха в Северно Косово

  • косово-
  • сърбия-
  • албин курти-
  • александър вучич

Графитите се появиха след решението на правителството в Прищина за пререгистрация на превозните средства и съобщението, че от 21 ноември тези, които са запазили регистрационните си номера KM, ще бъдат глобявани със 150 евро

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В две селища в Северно Косово, населени предимно със сърби, тази сутрин се появиха графити с призив за оказване на съпротива на косовските власти, съобщи Танюг.

В Звечан и Зубин Поток се появиха графити с призив за отпор след решението на властите в Прищина да пререгистрират превозните средства от сръбски на косовски номера.

Графити се появиха вчера в северната част на Косовска Митровица, а тази сутрин и в Лепосавич, според портала Косово онлайн. "От 21.11. е задължение на всички, съпротива на всяка крачка! Бригада Север", гласи графитът.

Графитите се появиха след решението на правителството в Прищина за пререгистрация на превозните средства и съобщението, че от 21 ноември тези, които са запазили регистрационните си номера KM, ще бъдат глобявани със 150 евро.

След решението за пререгистрация на автомобилите косовските сръбски служители напуснаха институциите на Косово, включително парламента и правителството.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.

Свързани новини