Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 15:35 651 4

Премиерът: Сърбите в Косово искат само да бъде спазвано Брюкселското споразумение

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • ана бърнабич-
  • албин курти

Ана Бърнабич подчерта, че става дума за върховенството на закона и за това, че доверието в ЕС се поставя под въпрос, ако не се изпълнява Брюкселското споразумение

Премиерът: Сърбите в Косово искат само да бъде спазвано Брюкселското споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сърбите от Косово не искат много, те искат само да бъде спазвано Брюкселското споразумение, заяви днес сръбският премиер Ана Бърнабич и добави, че е съгласна с ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, че 21 ноември не трябва да се дочака без споразумение, съобщи сръбската телевизия РТС.

На въпрос какво очаква от неделя, 21 ноември, в полунощ, Ана Бърнабич, която е на посещение в Сингапур, каза пред Танюг, че е съгласна с Борел, че 21 ноември не трябва да се посреща без споразумение.

Нашите европейски партньори и нашите партньори в САЩ не могат повече да толерират едностранното нарушаване на всички споразумения, които са подписани, и се надявам, че със сигурност ще бъде постигнато споразумение, каза Бърнабич.

Тя подчерта, че сърбите в Косово настояват Прищина да започне да прилага Брюкселското споразумение, подписано през 2013 г.

Става дума за върховенството на закона и за това, че доверието в ЕС се поставя под въпрос, ако не се изпълнява Брюкселското споразумение, каза Бърнабич.

Министър-председателят на Сърбия участва в икономическа конференция на Блумбърг в Сингапур. На панела „Преместване на цифровите граници“ тя каза, че Сърбия е направила много през последните години по отношение на цифровизацията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    2 2 Отговор
    Айде стига говорила глупости мн овца сръбска..Косово вече е отделна държава и по закон щом пребиваваш в тази държава повече от година да кажем то следователно трябва да си смените номерата на колите ..точка ..такъв е закона в всяка държава ..обаче вие се правите важни ,не зачитате кодово за отделна държава..а тя е проектииеъа за такава от европ.съюз..следователно не косово а вие не зачите правата в евр . Съюз... И всичко това се прави по заповед на Путинския .. за да се създадат дразги и в Европа...нали това е целта на Путински да разедени Европа..само ч сърбия не е украйна и НАТО ще я смаже точно за два дена.. и като нищо ще я разделят на още пет държави...ама вие и така заслужавате нагли сръбски русофилски бокл..ци..

    Коментиран от #3

  • 2 име

    3 0 Отговор
    Те и руснаците искаха да се спазват Минските спорадумения, ама сфашизоидни подлоги на ФАЩ не може да се договориш нищо, само 2м под земята ги оправя.
  • 3 фурнаджийска лопато

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Що сърбите да зачитат Косово, а болните козячета по цял свят може да не зачитат новите републики в състава на Руската Фидерация? Що не лаеш срещу заграбените от ФАЩ сирийски територии и петрол, ми само заграбеното от Украйна ти пречи? Що не мрънкаш че костов подари не само Нефтохим на руснаците, а и 2 ТЕЦ-а на американците и повече от 20г. им плащаме дойна цена на мегават спрямо държавния ТЕЦ? И това въпреки правилата на ЕССР че не трябва да има държавна помощ. На всичката платена соросня трябва да ви резнат парите, че поне да ходите да чистите улиците!
  • 4 Стратега

    1 0 Отговор
    То има и Минско Споразумение но ФАЩ и ЕС не дават да се спазва и стигнахме до война! Това ни чака и в Косово!
    По големи империалисти от САЩ и васала ЕС няма в света.
Новини по държави: