Отидете към основна версия

65 383 190

Русия: Това е безпрецедентно решение!

  • сергей лавров-
  • русия-
  • полша-
  • украйна-
  • война-
  • оссе

Москва изразява своята убеденост, че "всички здравомислещи политици споделят становището на Русия"

Снимка: БГНЕС/ EPA

Решението на Полша да не позволи на руския външен министър Сергей Лавров да участва в министерската среща на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в град Лодз на 1 и 2 декември е безпрецедентно и провокационно и е несъвместимо със статута на държава председател на организацията. Това заяви руското министерство на външните работи, цитирано от ТАСС.

"Решението на Полша, която е ротационен председател на ОССЕ, да не позволи на руския министър на външните работи Сергей Лавров да участва в заседанието на Съвета на външните министри на страните от организацията в Лодз на 1 и 2 декември е безпрецедентно и провокационно. То е несъвместимо със статута на председател на организацията, в която 57 страни участват като суверенни и независими държави в условията на пълна равнопоставеност", пише в коментара.

Руското външно министерство изразява своята убеденост, че "всички здравомислещи политици споделят становището на Русия, че подобни действия са недопустими, и ще им дадат принципна оценка". "Вчера беше изпратено съответното запитване по въпроса до всички държави от ОССЕ", пише още в изявлението. С оглед на взетото от Полша решение руската делегация на форума ще бъде оглавена от постоянния представител на страната в ОССЕ Александър Лукашевич.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 258 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания