Тема: Украйна

1 Декември, 2022 13:35 2 028 65

Лавров отправи тежки обвинения към Запада

  • сергей лавров-
  • русия-
  • запада-
  • оссе-
  • сигурност-
  • сътрудничество-
  • москва-
  • кремъл

Правомощията и компетенциите всячески се размиват, каза дипломатът

Лавров отправи тежки обвинения към Запада - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският външен министър Сергей Лавров каза днес, че в рамките на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) са се натрупали огромно количество проблеми, и обвини Запада, че осуетява възможността организацията да стане истински мост с Русия след края на Студената война, предаде Ройтерс.

Лавров отправи тези обвинения в началото на пресконференция, по време на която изброи подробно историческите претенции на Русия към Запада и каза, че "безогледното разширяване" на НАТО е обезценило основните принципи на ОССЕ.

Още новини от Украйна

"Сега под прицела (на Запада) е ОССЕ. Правомощията и компетенциите ѝ всячески се размиват, раздробяват се по тесни, неприобщаващи формати", каза той. "Използвайки численото си превъзходство в тази организация, Западът се опитва от дълги години да погълне ОССЕ, да подчини този последен формат за общорегионален диалог", каза Лавров.

Министърът каза, че Западът е разполагал с реална възможност за избягване на конфликта в Украйна, но е избрал да отхвърли руските предложения за спиране на разширяването на НАТО и за договаряне на специален статут в сферата на сигурността за Украйна. Западът твърди, че руските предложения, направени преди началото на руската инвазия в Украйна, са били нереалистични и неискрени.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1  ҔOЛШЕßИК  ©©©℗

    39 10 Отговор
    НАТО е терористична организация сега, и трябва да се разпусне като Варшавския договор.

    Коментиран от #22

  • 2 Факт

    15 31 Отговор
    На руснаците все някой друг им е виновен.Въпреки че стоят върху огромна територия богата на природни ресурси не успяват да създаът нормални условия за живот и развитие на сравнително малкото си население от 140 млн.

    Коментиран от #5

  • 3 Западът

    10 22 Отговор
    местя си го , все едно куче да лае по колата ми
  • 4 Вашето мнение

    26 10 Отговор
    Натю избра да воюва с Русия и ще сподели съдбата на хитлер. Няма по-смешна армия от тази, която с многомилярден бюджет за оръжие и войници да може да победи само посредствени камилари, а срещу 8-10% от Руската армия да яде бой.

    Коментиран от #6, #9

  • 5  ҔOЛШЕßИК  ©©©℗

    26 12 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Какви условия на живот е създал капиталистическия Запад? Или ти, говориш само за 10% богаташи които живеят в охолство и лукс за сметка на мизеруващите огромни маси народ?!

    Коментиран от #7, #16, #17

  • 6 САЩ

    9 25 Отговор

    До коментар #4 от "Вашето мнение":

    Трябва да си благодарен на САЩ , че спаси русия от Хитлер !

    Коментиран от #10

  • 7 Вашето мнение

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от " ҔOЛШЕßИК  ©©©℗":

    Запада му даде прайдове, това е напълно достатъчно за тоз.
  • 8 ДДРОнег

    5 18 Отговор
    конят лавров да се вгледа първо в собствената си терористияна политика !!!
  • 9 НАТО,

    7 19 Отговор

    До коментар #4 от "Вашето мнение":

    БЛАГОДАРИМ ЧЕ НИ ПАЗИШ ОТ ЧЕРВЕНАТА ЧУМА .....👏👏
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    10 6 Отговор
    Нещо не е ясно...войната в Украйна заради проблемите в Луганск и Донецк ли е или заради разширяването на НАТО...нещо не са наясно...

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Въпрос

    9 3 Отговор
    НАТО ли се разшири на изток или Русия на запад?

    Коментиран от #20

  • 14 Хммм

    22 4 Отговор
    Първите предложения на Русия относно Украйна бяха най-добри за Украйна. Но колективните казаха:не, ще се бием. Добре, ще се бием, отговори Русия.. А Украйна.... ами тя стана зян заради алчността на колективния Запад..
  • 15 Вашето мнение

    14 7 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Войната е заради ресурсите на Русия, заради това, че Путин счупи крадливите англосаксонски ръчички в Азия и Африка. Заради сичкото жинжиляк, което го интересува само плякането отзад, без да си задава въпроса защо господарят му е промил така гладкото му мозъче.

    Коментиран от #18, #19, #35

  • 16 Гочо

    10 8 Отговор

    До коментар #5 от " ҔOЛШЕßИК  ©©©℗":

    Не се излагай...няма защо всички да разберат колко ти е плитък акъла...Разликата е от Небето до Земята в качеството на живот в средните класи на Запада и Русия...Не се излагай...сериозно ти казвам...сигурно не си излизал от БГ....
  • 17 Къде ги видя тези

    9 9 Отговор

    До коментар #5 от " ҔOЛШЕßИК  ©©©℗":

    мизерстващи маси. Това го има само в комунделските глави и реално само в комунистическите и посткомунистическите държави.
  • 18 Русия няма ресурси

    9 12 Отговор

    До коментар #15 от "Вашето мнение":

    Всичко е на поробените от рашките народи.
  • 19 Гост

    5 14 Отговор

    До коментар #15 от "Вашето мнение":

    Е кажи Кой е откраднал ресурсите на Русия,...защо повтаряте едни и същи глупости...кое е взето от Русия и не е платено..А защо пиянките не работят с правителства от Азия и Африка...да разработват мини и да вземат полагащият им се пай...Ще ти каза...защото се броят на пръсти тези.....които искат да имат нещо общо с тях....

    Коментиран от #25

  • 20 Отговор

    10 4 Отговор

    До коментар #13 от "Въпрос":

    Когато Русия казваше, Нато далеч от нашите граници.. режима в Киев наглееше и Нато та Нато.. Ок, отговори Русия.. Тогава ДНР и ЛНР като автономни републики в границите на Украйна. Подписаха Украйна Минските споразумения, че приемат този всриант... Гаранти станаха Германия и Франция, както и Русия... Да, ама режима в Киев командван от САЩ, не иска да спази договора, който подписа.. Нещо повече, Зеленски открито даде изявление:Не, ние няма да изпълним подписания от нас договор... Като през цялото това време, след като се на ядоха с курабиите на Нюланд, обстрелва ха населението на Донбас.. При неспазване на договора, който Киев подписа в присъствие на гаранти, то същите тези гаранти бяха длъжни да се намесят.. Защо Германия и Франция не се намесиха?
    Затова сега ДНР и ЛНР вместо автономни в границите на Украйна, отидоха в Русия.Да,Русия се разшири на Запад. А Киев загуби и най голямата АЕЦ в Европа.... Затова, онзи, който е казал (а вие знаете кой е) че първото предложение на руснаците е най доброто, не е бил глупав! Сега Украйна загуби всичко! Регионите, коиъо даваха 90%от БВП на Украйна, отидоха в Русия! Айде, чао Украйна.... На Запад ви чакат поляците с референдумите:)))

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Пълни лъжи

    5 12 Отговор

    До коментар #20 от "Отговор":

    в минските споразумения, няма нищо за автономни републики. Там ясно се казва, че Русия трябва да изтегли войските си от двете области, но тя не го направи и 8 години обстрелваше украинците и провеждаше етнически прочистване и терор. За 8 години, нито един от руските наблюдатели не е докладвал за нарушение на минските споразумения от страна на Украйна.

    Коментиран от #24, #32

  • 22 Пеци

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от " ҔOЛШЕßИК  ©©©℗":

    НЕ няма да се разпусне .Ако източна Европа не беше влязла в НАТО, днеска миризливия руски ботуш щеше да ни мачка отново, Нар.съд и избиване на хиляди наши граждани.СТОП на нацистка-болшевишка Русия.Пълна изолация и Украйна в НАТО, както и Грузия и Молдова и Азербайджан.

    Коментиран от #31

  • 23 Русофоб Антисемит

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "Отговор":

    Като гледам обичаш да четеш документи и да ги тълкуваш в контекст. Вземи прочети меморандума от Будапеща. Северномонголската империя на злото е терорист и НЕ изпълнява това, което е подписала. Оттук нататък абсолютно никой няма да се съобразява със суровинния придатък на света.

    Коментиран от #26

  • 24 Пеци

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "Пълни лъжи":

    В добавка руските нацисти изгониха 1 270 000украинци от домовете им в Луганска и Донецка област.

    Коментиран от #27

  • 25 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    """... кое е взето от Русия и не е платено..."""
    А едни
    3ОО ООО ООО ООО $
    платени, но БЛОКИРАНИ" какви са ❓❓❓
    Ако те извикам да ми прекопаеш лозето и ти платя в сметка от която НЕ можеш да си изтеглиш парите , какъв ще ме наречеш ❗❗❗

    Коментиран от #28

  • 26 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Русофоб Антисемит":

    А Русия подписала ли е че давайки ядрените си ракети ...Украйна иска гаранции за териториалната си цялост .......

    Коментиран от #50

  • 27 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Пеци":

    А тези във Варна , с Лексусите , Мерцедесите и БМВ , за по над 100К и те ли са в бройката ❓❓❓
  • 28 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не се хващай за Санкциите...до преди войната нещо да не е платено...бафни...да те чуем....

    Коментиран от #34, #39

  • 29 Ана

    6 4 Отговор
    Лавров е дипломат номер едно в света! Слушах пресконференцията и потвърждавам , че отговорите му бяха точни! Каза истината за САЩ , ЕС и останалите недоразумения , които искат да запалят световна война !

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Пеци":

    " Ако източна Европа не беше влязла в НАТО..."
    🤔🤔🤔🤔
    Пич, ти Географски атлас виждал ли си ❗
    Или с Историята нещо .... ❗
    Знаеш ли къде е ИЗТОЧНА ЕВРОПА ❓
    Да НАТО иска да стигне до Урал , ама още не е стигнало 😉😉😉

    Коментиран от #37, #45

  • 32 Отговор

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Пълни лъжи":

    Ха ха ха, какви ги плещиш бре? :)) Колко пъти се събираха страните подписали тези споразумения? Визирам Германия, Франция и Русия +Украйна? Многократно. И какви руски войски сънуваш ти в ДНР и ЛНР през всичките тези 8 години? Такива не. Е имало... Там населението си създаде отбраняващи милиции да се защитават от Киев ската хунта. Порошенко даже се смееше и казваше, че децата на Киев ще ходят на училище а децата на Донбас ще седят в бомбоубежищата.
    Изобщо говориш пълни простотии. Това никой не го отрича, че Киев не спази Минските споразумения, а в тях беше записано, че ЛНР и ДНР да бъдат автономни републики със собствен парламент в границите на Украйна... Крим си остава руски, като Украйна да признае това.... и следваше.. Да не се забранява на населението на Донбас да говори майчиния си език-руския... Нищо от това, не изпълниха режима на Киев...
    Сега.. Чао на Украйна... Няма я! Като държава!

    Коментиран от #41, #58

  • 33 Хммм

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ксаниба":

    Коментар 29 показва само, че написалият го има грамотно мислене....
  • 34 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 3 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Кой решава за санкциите и кога ‼️
    НЯМА такива МЕЖДУНАРОДНИ ЗАКОНИ ‼️
    Това си е чиста КРАЖБА ‼️
    Независимо кога е извършена ‼️
    Чудно защо САЩ не извадят доказателства КАК са придобили Аляска ❗ Ама те и за Калифорния и Текста не искат да ги питат ❗

    Коментиран от #44

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Анализатор

    3 3 Отговор
    На кой му пука какво е казал този сибирски кон?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Кобилата на Путин

    2 2 Отговор
    Май ще става на суджуци скоро....
  • 39 Хммм

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Не знам за него... Но аз ще "бафна"!
    И така... след разпадането на СССР, американски и Западни компании веднага се нахвърлиха на руските ресурси. На всяко кладенче седеше западна компания... Всичко се изнасяше за жълти стотинки,чрез своите "купой" Ходорковски, Фридман и още двама, които бяха съсредоточи ли в ръцете си медии и банки,нехаещи за руския народ... Пияния Елцин беше любимец на Западняците... По мнение на западняците-най демократичния президент:)))) Стигна се до там, че газ за отопление на руския народ няма., приватизацията Шатслон сътворена от Сорос тогава изхвърли хората на улиците... да не продължавам да пиша... И така дойде времето, когато Путин застана начело... Не е тук мястото да описвам, поради и ограничение на символите, затова ще напиша кратипко:- постепенно Русия изхвърли западните компании, които седяха на кранчетата, а и на останалите природни ресурси, с доста много хитри гимнастики Путин (неговите съветници) успяха да си и купят всички акции, които бяха в ръцете на западни компании и да ги върнат в ръцете.... Забележи-не на някой руснак, а на държавата Русия! Сега Русия е собственик на природните ресурси на Русия, а не Путин, Медведев или който и да било....
    И западната олигархия й е криво, че сега ще трябва да плаща за ресурсите....
    Само справка: Някога във Венецуела преди Чавес, а после и Мадуро да национализират нефтените компании, САЩ са и купували петрола от Венецуела, а 7(седем)долара на барел... След, като Чавес, после Маду

    Коментиран от #42

  • 40 Аналогия

    2 1 Отговор
    Руските фашисти отправят "тежки обвинения"? "Хитлер отправи тежки обвинения към Съюзниците" :))))))
  • 41 Пак само лъжи

    3 4 Отговор

    До коментар #32 от "Отговор":

    руския език не е забранен, 40% процента от украинската армия го говори и с удоволствие защитава Украйна от рашистите. Няма нито една страна, в света, включително Китай и Северна Кория, които да кажат, че Киев е нарушил минските споразумения. А в няколко доклада на страните подписали го се казва много ясно, че Русия не изтегля армията си от двете области.

    Коментиран от #49

  • 42 Хммм

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "Хммм":

    Продължение:След като Чавес, после и Мадуро национализира ха нефтените компании, то САЩ веднага обявиха Мадуро за диктатор и започнаха санкциите срещу Венецуела. Ето, такова е плащането на англосаксите за ресурсите които копуват от други държави. Същото като с нашето злато, което Дъндито ни плаща. По 0,75% на един тон злато плаща на България. Сметни сам колко е 0,75% от един тон злато...Същото се отнася и за минералните ни извори.. А ако не знаеш, чистата питейна вода на планетата е на свършване. България е богата на злато и вода, други ресурси нямаме. Но и златото и водата се държат от чужди компании и се изнасят от България за......за мен за без пари,... А за теб явно, че ни плащат.

    Коментиран от #43, #48

  • 43 Солей

    2 4 Отговор

    До коментар #42 от "Хммм":

    Какво работиш? :)))) Да знаем "анализа" от каква "експертиза" идва, не за друго! :)))) Само не ми казвай, че това "няма значение" :))))
  • 44 Какво за Аляска

    2 4 Отговор

    До коментар #34 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    руските пияници я продават.

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Пеци

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "Какво за Аляска":

    И то за смешни пари.Алкохола не прощава
  • 47 Позитивен

    2 2 Отговор
    Хубавото на тоя е, че целия свят му познава физиономията, и няма да може да се скрие дори в Латинска Америка, когато дойде време за съд, както хитлеристките му съидейници.
  • 48 А защо не кажеш

    2 3 Отговор

    До коментар #42 от "Хммм":

    че заплатата във Венецуела е 3 долара и че руснаците живеят под нивото на бедност, както са живели преди 100, 200 и дори 500 години, колата е небивал лукс, 50 % от пътищата в Русия са на земя, дори нямат чакъл по тях и и мат най-големя отрицателен прираст в цяла Европа и Азия. Сега християните са под 50% процента от цялото население.

    Коментиран от #52

  • 49 Отговор

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Пак само лъжи":

    Пишеш само глупости На черното казваш бяло! Руския език го забраниха още при Порошенко... Нещо повече-след него, да се направят, че уж видите ли не е само за Русия, забраниха и другите езици, в това число и българския. И това ли не знаеш... Та нашите от външно министерство нали не смеят да гъкнат, през ЕС, Брюксел.. Та от там отправига тогава искане ужким към Киев, че България, Полша.. изобщо страните от ЕС, да не го забраняват, защото.... доводите им малоумните бяха, че сме били в ЕС! Боже, ти нищо не знаеш.
    Руска армия не е имало в Донбас... Там си бяха сформирали населението... Населението, което живее, учи и работи на тези земи! За Минските споразумения завчера Меркел каза, че са ги подписали и са знаели, че няма да се изпълнят, но с това са дали време на Киев да си модернизира армията, защото ако това казва тя, бяхме отказали, Русия щеше да првгази Киев...Подписахме ги, но не сме смятали да ги изпълним.... Не пиши глупости... Нищо не знаеш, а драскаш

    Коментиран от #51

  • 50 Да подписа

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    дори ратифицира това в парламента си, демек в думата. Руснаците гарантираха пълната независимост на Украйна и нейните граници и видяхме, че думата на руснака не струва колкото хартията на която е написана.
  • 51 Е тролче

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "Отговор":

    само лъжеш и повтаряш лъжите на Москва. Българския не е забранен в Украйна, имаме и български университет. Украинците премахнаха руския, като държавен език, което е напълно нормално, но никой не го е забранил. Сега рашистите успяха да накарат хората сами да се срамуват да говорят на руски. Дори Гиркин многократно е говорил за руските войски в двете области.

    Коментиран от #55, #63

  • 52 Хммм

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "А защо не кажеш":

    Дай Боже един ден и българите да живеят в "бедност" като руснаците! Само това мога да ти кажа.Нямат асфалтирани улици, но селца из необятния Сибир с по 500 човека - газифицирани.. Справка селцето Оймякон от 500 жители. Излагат се, като започнете да драскате как в Русия били бедни, а в САЩ където средно статистическия американец живее в кашони и в най добрия случай каравани.. не пишете.. Отидетв в произволен град и то в по богата щат в щатите са водите къщите-фургони за бедните ашати, няма какво да говоря! Сега заплатата във Венецуела не зная колко е, или ти говориш за тогава, когато продава ха петрола на САЩ за 7 долара барела ли? Ами логично е, да е била толкова!
    Ти нйа вероятно печелиш много кинти от продажбата на златото ни от дъндиъо,затова и пишеш, колко са бедни руснаците, но не пишеш за другите българи, които н е печелят от продажбата на златото на България как са..

    Коментиран от #53, #54, #56

  • 53 Солей

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Хммм":

    "Дай Боже един ден и българите да живеят в "бедност" като руснаците!" Хахахахахах. ЛИЧИ СИ, че НИКОГА не си бил в Просия.
  • 54 Няма нужда да лъжеш повече

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Хммм":

    всеки може да отвори телеграма или ютуба и да види, какви са пътищата, как живеят, как нямат вода, тока, пък за газ дори не са чували. Да богатите и троловете живеят добре, а останалите 99% умират като мухи. За Венецуела да не говорим, една от най-богатите на природни ресурси страни и хората живеят с 3 долара на месец. Ако излезеш на улицата с маратонки и чиста блуза и панталон, значи имаш пари и шанса да те отвлекат или убият е почти 100%. Защо никой не иска да отива в Русия или Венецуела, а всички бягат в САЩ, дори и децата на руските предатели/олигарси.

    Коментиран от #57

  • 55 Отговор

    1 2 Отговор

    До коментар #51 от "Е тролче":

    Или нищо не знаете, или не помните! Българският го забраниха в Украйна, след намеса на Брюксел го разреши ха! А завчера глобиха кмета на Одеса, чче говорил на руски, и то на улицата... Даже тук у Факти го бяха написали. Абе кво да се разправям с вас.. Като вие отричате факти.. Безсмислено е.
  • 56 Лекар с престилка

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Хммм":

    "а в САЩ където средно статистическия американец живее в кашони " Хапчетата.
  • 57 Хммм

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "Няма нужда да лъжеш повече":

    Пишеш хуморески.... Даже ми е под достойнството и да ти отговаря..
  • 58 Генг-бенг

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Отговор":

    Пич, като лъжеш, поне се опитвай да лъжеш по-завоалирано /личи си отдалеч, че си фен или на Барба Ганьос 8-те менискуса или на Лъжливата ездачка Курнелка!/ :):)
    Първо - в Минското споразумение е записано, че ДНР и ЛНР са автономни ОБЛАСТИ, НЕ РЕПУБЛИКИ, които имат собствена ОБЛАСТНА УПРАВА! Ти правиш ли разлика между областна управа и централна власт???
    Второ - има няколко доклада на ОССЕ, в които е записано, че в областите има НЕЗАКОННО пребиваващи там "зелени човечета", демек руски войски, които нагнетяват напрежението и са в пряко НЕИЗПЪЛНЕНИЕ на Минското споразумение!
    Трето - руският език НЕ Е ЗАБРАНЕН в ДНР и ЛНР и никога не е бил, поредната руска лъжлива партенка :)
    Четвърто - В Минското споразумение статута на Крим не е обсъждан, тъй като Крим е незаконно анексиран от Мадър Раша /за теб/ и това няма как да бъде поправено с Минското споразумение, т.е. нарушението на международното право от страна на Раша си е факт още от 2014г. /защото при определянето на Крим като автономна област в Украйна е записано, че БЕЗ СЪГЛАСИЕТО на централната власт в Киев, Крим НЕ МОЖЕ да обяви независимост или да иска да се отдели от територията на Украйна ... Дори Китай и Индия не признават анексирането на Крим от терористите ... :):):)

    Коментиран от #60

  • 59 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Пеци":

    Те ни хвалят и , че сме ЧЛЕН на... как беше ЕС ❗ Ама май сме само ЧЛЕН , щото нито заплати, нито пенсии, нито стоките , нито услугите тук са Европейски ❗
    Пеци , те на НЕГРИТЕ тук ни карат да им викаме АФРОАМЕРИКАНЦИ макар нито да са Африканци, нито Американци ❗
    Това , че се поддаваш на внушението за подмяна на ИСТИНАТА , не означава че "НОВАТА ИСТИНА " е самата истина ‼️
  • 60 Отговор

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Генг-бенг":

    Ами не е така! И не позна:(Фен съм на простоКиро:))))
    В Минските споразумения ясно е записано, че ДНР и ЛНР, да станат автономни републики със собствен парламент.. Крим също беше автономна република със собствен парламент, Герб и конституция! Конституцията им даваше право на провеждане на референдуми, съответно на самоопределение! А дали е законно.. Според устава на ООН - да, тъй като народите иамт право на самоопределение! Много по законно е от Косово, и от назначаването на Гуайдо заа президент на Венецуела от САЩ :)))
    Руския език го забраниха и е безсмислено да отричате.... Написах, че да се направи режима в Киев на уж, че не е само руския, забраниха и другите езици, като в последствие ги разреши ха, че сме в ЕС, а Украйна е кандидат член за ЕС! Или и това не знаеш? Написах ви, че самата Меркел в завчерашното си интервю си призна, че са нямали намерение Минските споразумения да бъдат изпълнени, а само да забавят времето..
    Руски "зелени човечета" не е имало в Донбас през 8-те години.... Ако имаше, дали щяха да бъдат избити около 15 хиляди цивилно население?А колко деца? Надписали и бомбите с :за децата на Донбас-чисти изверги! Русия има вина, че търпя цели 8 години.... трябваше още през 2014 г след като се наядоха с курабиите на Нюланд да ги подпука.... Ама не, Русия чака по мирен път.... Няма мирен път с такива изверги.... И Русия го разбра, макар и късно.А Украйна загуби всичко!

    Коментиран от #62, #65

  • 61 Казуар

    1 2 Отговор
    Руската пропаганда стига до там, че определя НАТО като агресор.

    Коментиран от #64

  • 62 Стига лъжи бре

    1 2 Отговор

    До коментар #60 от "Отговор":

    дори руснаците си признаха, че се готвят от 2014г. за войната и медал дори си направиха за превземането на Крим. Не можеш да оправдаеш убийствата на хора и унищожението на една независима страна.
  • 63 Уви

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Е тролче":

    Една тиква не е способна да мисли...

    може само да повтаря заучени фрази...
  • 64 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Казуар":

    А той НАТО е белия гълъб на мира 😉😉😉
    Защитник на .... петрола в Ирак, Сирия, Либия .....
  • 65 Казуар

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Отговор":

    Другарю, Минските споразумения пропаднаха защото Русия даде руско гражданство на 400000 жители на Донбас и така щеше да бъде проведен референдум подобен на този в Крим. А колкото до мантрата за загинали 15000 цивилни граждани ако е вярна бройката, те са и от двете страни по време на престрелките. И накрая Русия разпали войната в Украйна, Донбас през 2014 г.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания