Отидете към основна версия

14 642 146

Гардовете на Путин се готвят за държавен преврат, в центъра на Москва разположиха военна техника

  • владимир путин-
  • преврат-
  • държавен преврат-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • кремъл-
  • мобилизация-
  • руснаци-
  • войници

Расте недоволството сред мобилизираните руснаци

Снимка: БГНЕС/ EPA

На фона на пълномащабната руска инвазия в Украйна, Москва се готви за евентуален държавен преврат. Това съобщи The Insider, отбелязвайки, че военна техника и въоръжени хора се появиха в центъра на Москва още преди седмици, а Федералната служба за охрана обяви провеждането на така наречените планирани тактически учения за неутрализиране на заплахите от тероризъм и защита обектите на висшите органи на властта.

Според изданието охраната на президента на страната-агресор Владимир Путин просто се готви да защити диктатора от преврат и тези тактически учения са малка част от специалните мерки в случай, че ФСО премине във военен режим.

Според The ​​Insider в Руската федерация се опасяват, че медиите, социалните мрежи, религиозните организации и дори хипноза ще бъдат използвани срещу властта в Кремъл в лицето на Владимир Путин и неговото обкръжение.

В интервю за DW руският интелектуалец Артемий Троицки заяви, че краят на Путин е близо. „Мисля, че месеците на Путин са преброени. Той няма да издържи дълго време. Собствените му хора ще го свалят, защото не могат да понасят повече, че цялата страна е негов заложник - негов и на още няколко негови поддръжници като Медведев, Патрушев и Пригожин. Така че Путин скоро ще бъде изведен от Кремъл, но режимът ще претърпи минимални промени“, каза той.

Журналистът и блогър Майкъл Наки по-рано заяви, че в Русия расте недоволството сред мобилизираните руснаци, но все още не е известно дали това ще прерасне в преврат. Съветникът на министъра на вътрешните работи на Укрйана Антон Геращенко е убеден, че не може да се изключи възможността Путин да бъде свален от президентския пост в резултат на преврат. На 13 ноември 2022 г. пък Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, обяви, че държавен преврат в Русия вече е в разгара си.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 162 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания