Отидете към основна версия

12 581 179

Параноя тресе Путин

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • параноя-
  • кремъл-
  • игор ейдман

Кремъл живее със заблудата за величие на Русия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Светогледът на руския президент Владимир Путин се основава на три основни параноични идеи, първата от които е, че в света цари законът на джунглата, силният винаги е прав, слабите са мачкани, а всички приказки за демокрация, международно право и права на човека са блъф, необходим само за отслабване и "изяждане" на врага.

Втората параноична идея е илюзията за преследване - тя се състои в твърдението, че западните страни и на първо място САЩ са вечният враг на Руската федерация, написа във Фейсбук руският социолог Игор Ейдман. „Искат да ни отнемат властта, за да управляват сами племето ни и да го ограбват вместо нас. И искат да направят децата ни хомосексуални, за да прецакат племето не само морално, но и физически. Украинците са част от нашето племе, което премина на страната на врага и сега ни заплашва“, описа втората налудничава идея експертът.

Според него третата параноична идея в Кремъл е заблудата за величие. "Западът унищожи СССР, възползвайки се от слабостта на съветските лидери. А ние сме силни, ще възстановим велика сила, ще доминираме навсякъде, където са управлявали руските царе и генерални. Това е нашата джунгла и само ние имаме право да управляваме тук”, обясни експертът каква е същността на третата налудничава идея.

Ейдман добави, че антуражът на Путин също вярва, че западните държави са в упадък и е дошло времето за Руската федерация да стане най-влиятелната в света. Според социолога е невъзможно да се договори за нещо с носителите на подобна "идеология". Експертът смята, че само санитарите, въоръжени и с хапчета и спринцовки, могат да успокоят руските управници.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 162 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания