Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Ноември, 2022 07:01 13 328 190

Режимът на Путин умира. В Русия може да се стигне до кръвопролития и апокалипсис

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • кремъл-
  • преврат-
  • путин-
  • революция-
  • руснаци-
  • война-
  • нато-
  • кръвопролитие-
  • леонид гозман

Режимът няма шанс да оцелее в сегашния си вид

Режимът на Путин умира. В Русия може да се стигне до кръвопролития и апокалипсис - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Коментар пред The Moscow Times на руския интелектуалец и дисидент Леонид Гозман:

Как точно би могъл да рухне режимът на Путин?

Още новини от Украйна

Всички, освен може би самият Владимир Путин, разбират, че неговият режим е към своя край. Най-малкото в Русия се водят дискусии за бъдещето на страната, сякаш Путин и неговата система вече не съществуват. Въпросът е как точно ще рухне режимът му?

Дълго време надеждата беше, че избори ще свалят правителството, въпреки че Русия не е имала истински избори от поне 15 години. Но някои все още се надяваха, че дори малък брой независими депутати могат да променят атмосферата в страната, докато други вярваха, че изборите могат да свалят режима. Нищо от това в момента не е възможно.

Кремъл направи ситуацията невъзможна за почти всички опозиционни политици, тъй като ги хвърли в затвора или им забрани да се кандидатират за длъжности по абсурдни причини. Референдумът за промяна на конституцията и безкрайно удължаване на управлението на Путин показаха дори на най-оптимистичните наблюдатели, че режимът не се интересува какво мислят хората. И ако режимът успява в нещо, то е във фалшифицирането на изборните резултати. Всякакви избори при Путин могат да бъдат само фарс.

Имаше и надежда (и същевременно страх), че режимът ще падне при революция, че може би хората ще изгубят търпение и ще свалят правителството и че силите за сигурност няма да посмеят да се изправят срещу стотици хиляди протестиращи. Събитията от последните девет месеца обаче накараха разговорите за революция да звучат като фантазия. Сега Путин е „във война“ със Съединените щати и НАТО, две образувания, които мнозинството руснаци виждат като врагове. Сега опонентите на Путин не се възприемат като на страната на народа, а по-скоро на страната на Съединените щати, и следователно не могат да разчитат на обществена подкрепа. Заедно с желанието на режима да използва сила, това прави невъзможна революцията в обозримо бъдеще.

В същото време режимът няма шанс да оцелее в сегашния си вид. Липсата на път към победата не само в Украйна, но и като цяло, липсата на визия за бъдещето, изчерпването на моралните и политически ресурси, невъзможността за съществуване в условията на изолация и емиграцията на големи слоеве от населението - всички те правят промените неизбежни. Украинските военни удари и западните санкции няма да позволят на системата безкрайно да удължава смъртта си. Съществува, разбира се, възможност за ядрена война, но като оставим настрана сценария за глобален апокалипсис, има само два донякъде реалистични сценария за края на режима на Путин: единият е ужасяващ, а другият няма много общо с демокрацията, но поне дава на Русия шанс за бъдеще.

Първият сценарий е бързият крах на руското правителство. По същество правителството вече е в упадък: то очевидно губи контрол, заповедите не се изпълняват или — както в случая с мобилизацията — се следват по толкова неортодоксален начин, че отрицателните последици далеч надхвърлят положителните резултати за режима. Въпреки това, контраофанзивата на Украйна и нарастващите социално-икономически проблеми могат да създадат ефект на снежна топка и цялата стабилност може да бъде загубена.

Това вече се е случвало веднъж: в последните дни на Съветския съюз, когато Михаил Горбачов издаваше указ след указ, които никой нямаше намерение да изпълнява и които той нямаше как да наложи. Тогава имаше институции, които се намесиха и предотвратиха хаоса: партийните организации на множеството републики и в руските региони, екипът на Борис Елцин, и новите институции на властта в балтийските републики. Съвременна Русия няма такива институции.

Това означава, че бързият крах на режима неминуемо ще доведе до свобода за всички: ще се сблъскат военни формирования с различни лидери. Лакеите на Путин – чеченският лидер Рамзан Кадиров и основателят на частната армия „Вагнер“ Евгений Пригожин – ще влязат в битката заедно със своите бойци, а други регионални структури, ръководени от амбициозни генерали и губернатори, ще се включат в битката. Нивото на насилие и кръвопролития биха били невъобразими, в Русия би станало апокалиптично.

По-малко ужасяващ сценарий е „дворцовият преврат“. Това не е задължително да е убийство. Възможно е Путин да бъде свален или убеден да се оттегли от властта. Неговото обкръжение със сигурност разбира, че той вкара страната - и, което ги интересува повече, тях лично - в задънена улица. Основният им проблем не е Украйна или Русия, а по-скоро способността им лично да се помирят със Запада и да възвърнат възможността си да използват своите активи и банкови сметки. Обкръжението на Путин разбира, че докато Путин е на власт, те никога няма да могат да направят това.

Има шанс, особено в случай на големи военни загуби, няколко от най-доверените съветници на Путин да му предложат стратегия за излизане. Може би някоя второстепенна фигура, която би била лесно манипулируема, може да бъде назначена за президент. Този формален лидер ще бъде натоварен със задачата да прекрати войната, да направи всички възможни отстъпки на Запада и по този начин да „купи прошка“ за вътрешния кръг на Путин.

Западът най-вероятно ще си сътрудничи [с него] в интерес на предотвратяването на Трета световна война. Не знаем дали във вътрешния кръг на Путин има хора, които са достатъчно смели да му направят подобно предложение, тъй като той се обгражда с безгръбначни конформисти от години.

Също така не знаем дали Путин би приел такова предложение, особено след като бившият президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев - който беше убеден, че ще успее да запази влиянието си, когато предаде президентството на Касъм-Жомарт Токаев, човек, на когото вярваше и смятан за близък — загуби всякаква власт и влияние само за една седмица, когато Токаев утвърди своята независимост от него. Сега дори свободата и животът на Назарбаев зависят от Токаев.

Още по-страшен пример за Путин е този с бившия югославски президент Слободан Милошевич, чиито хора го изпратиха да бъде съден в Хага. Всеки от вътрешния кръг на Путин, който се осмели да се обърне към президента с предложение да се оттегли, също трябва да е човек, готов да вземе допълнителни мерки, ако предложението не бъде прието. В противен случай се страхувам, че шансовете на Русия за оцеляване са нулеви.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 192 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    219 90 Отговор
    Фантазиите са безплатни.....

    Коментиран от #57, #58, #190

  • 3 Краварска медия

    191 79 Отговор
    Мъкааа
  • 4 Режимът на Бай Дрън

    212 81 Отговор
    Умира... Вече никой не вярва, че този склери управлява сащ. Управляват там ЛГбТ и подобни малоумници. Сащ се разпадат. Те никога не са и били някакъв единен народ.
    Да живее коренното население там, индианците.
    Останалото са някакви бежанци, нагли бежанци от целия свят...

    Коментиран от #31

  • 5 Офф..

    135 44 Отговор
    Льоня Гозман..Скучен като вечният антисемитизъм и правата на ЛГБТ..
  • 6 свидетел

    180 44 Отговор
    Русия не може да бъде управлявана по друг начин, освен авторитарно ! Путин може и да умре , но режимът му никога ! без режим няма Русия. още помним безвластието на алкохолика елцин !

    Коментиран от #122

  • 7 Мишел

    133 49 Отговор
    Мечтите на безродните.
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    68 121 Отговор
    господин ПУТИН пося ВЕТРОВЕТЕ а НАРОДЪТ на РУСИЯ ще жъне БУРИТЕ не е РЕДНО господин ПУТИН е ОТГОВОРЕН за ВСИЧКО

    Коментиран от #18, #59, #168

  • 9 Лъчо

    73 126 Отговор
    Путин си отива.

    Коментиран от #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ДА УМИРА

    66 82 Отговор
    Кво ни дреме.....
  • 12 Дядя

    155 27 Отговор
    Семейството на този младеж с фамилия Гозман от еврейско потекло е преживяло блокадата на Ленинград. Дядо, баба и родители, всичките са били членове на партията и са работели в съветския държавен апарат. Черпел е от благинките с пълни шепи. Това леко да ви напомня за ситуацията у нас? Бил е съветник към президенството на РФ по времето на А. Чубайс. После леко се отклонява и тръгва по "правия път", преподава в американски колежи, работи за НПО Международен център "Удроу Уилсън" и т.н. Нещо непознато за действителността и у нас?

    Коментиран от #72

  • 13 Контрапункт

    152 46 Отговор
    Налице е геополитически прелом. На срещата на Г-20 в Индонезия светът показа гръб на колективния Запад - ясна демонстрация, че не подкрепя джихада му срещу Русия, маскиран, като освободителна мисия за Украйна.
    През последните 10 месеца, чрез зловеща пропаганда неолибералите внушаваха, че Москва е започнала войната срещу Киев без мотив, а не, за да сложи край на геноцида на който беше подложено рускоезичното население в Югоизточна Украйна от укронацистите, както и да предотврати настъпването на НАТО, до портите на Руската федерация. Владимир Путин многократно предупреждаваше, че инвазията на Алианса на Изток е неприемлива за Москва, която ще реагира, ако НАТО навлезе и в Украйна. Неолибералите истерично твърдяха, че това не е вярно, че Путин си измисля, че спекулира и се изправиха срещу фактологичната истина.

    Коментиран от #79

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Добро утро Факти

    123 34 Отговор
    Тъкмо се бях притеснил, че днес Путин още не е унизен, не е ял шамари, още не са му открили нова болест, несъвместима с живота, Русия до довечера ще се разпадне, до обяд ще се случи преврат и ето, че ми осмислихте деня. За това не изпускам нищо което пишете. Жълтите сайтове са вече мноооого след вас. Отивам с усмивка да строя капитализма в уж най уредената държава в Европа. Защото и ние трябва да ядем!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Раданч Татлъту

    91 30 Отговор
    А режимът на Баайдън цъфти,мдааа.🐂🐂🐂🥳🤡👍
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 И БЕЗ ПУТИН

    42 45 Отговор
    Живота си продължава......

    Коментиран от #27

  • 21 Европеец

    114 27 Отговор
    Хайде пак - Путин два три вида рак го бяха хванали и умираше, сега режима му умирал - не се спряхте вече.

    "Този формален лидер ще бъде натоварен със задачата да прекрати войната, да направи всички възможни отстъпки на Запада"

    Мечти краварски - много им се иска някой като Горбачов и Елцин да постави Русия в подчинено положение и да превърне държавата в колония на краварника.

    Ама ще си останат само с метите - стачки в Англия, Макрон го разследват за американско финансиране
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Джоко

    62 25 Отговор
    Революциите в Европа приключиха миналия век. Либералните илюзии ще приключат през този. Задава се нов световен ред- колаборация между капитализъм и комунизъм. С няколко центрове по света в конкеренция по между си със сателити в периферията си.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    39 61 Отговор
    господин ПУТИН е ДИКТАТОР
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 И БЕЗ ПУТИН

    44 60 Отговор

    До коментар #27 от "иваило":

    Живота продължава.....светът няма да се преобърне заради кремълския сатрап...всички ще умрем....но някои с чисти съвести, че не сме пращали хора на смърт...и не са ни направили за смях.....

    Коментиран от #169, #185

  • 31 Сесесере

    25 42 Отговор

    До коментар #4 от "Режимът на Бай Дрън":

    Той за тва долара хвърчи само нагоре!

    Коментиран от #91

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Да бе да

    60 22 Отговор
    Това го слушаме почти всеки ден от 2014 г. след Крим...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Госあ

    37 28 Отговор
    Путин трябва да бъде сменен след приключване на СВО в Украйна. Какъвто и да е изхода. Иначе, всеки преврат преди това ще бъде в изгода на запада, а не на руснаците. Това е от ясно по ясно. Кой сменя лидери по време на военни действия ве ? Кой ? И дисидент не означава интелектуалец, пак се сменят понятия. Новозабогатялото простолюдие сменя понятия от началото на човешката цивилизация за една вечер….
  • 39 Хаха

    56 19 Отговор
    Бесарабски фронт си има сериозна конкуренция...
  • 40 Боби

    43 21 Отговор
    Москва на сълзи не вярва.
  • 41 Щом е от интелектуалец-дисидент,

    54 19 Отговор
    все едно е, наша краварска подлога да напише нещо вярно за Русия, те драскат под нареждане, за някое доларче от САЩ. Та и този слагач е такъв, винаги приемам реципрочната стойност на пасквилите им.
  • 42 Госあ

    44 23 Отговор
    Освен това, ЕС е със затихващи функции, най вече заради сащ. За Русия е много по добре да развива отношенията си на Изток, че даже със сащ ако щете.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Груйчо

    28 53 Отговор
    Не съществува никакъв друг,за премахването на кръвопока Путин,освен неговото физическо убийство!

    Коментиран от #60

  • 45 Хахахахахахахахахахахахаааааааа

    48 14 Отговор
    Тоя от коя психиатрия го изкарахте? Колко ниско могат да паднат някои. Жалкото е, че има и такива, дето им се връзват.
  • 46 САЩ са заплаха за света

    66 22 Отговор
    Вова не продава Русия, както Горбачов и Елцин! Затова са истериите на американската пропаганда и демонизирането му от лъжепропагандата. Вова се опълчи срещу световния бандит зад океана и ще създаде Многополюсния свят на равноправно сътрудничество.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 КУКУКУ

    27 49 Отговор
    с Путин без Путин все едно. Пак са си империя на злото.Освен ако не докажат обратното.
  • 49 Електричка

    19 7 Отговор

    До коментар #47 от "Глупости":

    Да пребъде, нас какво ни интересува? Така или иначе те на са пример в нито една област и да пребъдат и да не пребъдат все едно!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ооох

    45 15 Отговор
    ЕВРЕИН коментира Русия. ЦРУ,ЦРУ,..........
  • 52 ами

    31 10 Отговор
    денят ми придобива смисък като прочета, че путин ще умре, то и зеленски ще умре някой ден - няма безсмъртни
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Щерю

    19 33 Отговор
    Дай Боже по скоро! Амин!
  • 55 Зуьо

    44 5 Отговор
    Бре, автори различни материалите еднакви. Как става таз работа ?
  • 56 Боев

    41 10 Отговор
    Коментар пред The Moscow Times на руския интелектуалец и дисидент Леонид Гозман
    ЯСНОоооооо..... :-) :-) :-)
  • 57 Само питам

    41 13 Отговор

    До коментар #2 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Какво стана с двата вида рак? Путин не умря ли вече?
    😄😁😀







  • 58 Керут

    15 36 Отговор

    До коментар #2 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Като ви гледам яростната защита
    и опитите да обяснявате колко фантазен е текстът, ми става ясно, че са доста реални мещата в него. Мерси, тролчо...

    Коментиран от #76

  • 59 Мераклийски

    24 46 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Путин трябва да бъде съден от междунродният съд Хага,с доживотна присъда!

    Коментиран от #61

  • 60 Като даваш

    23 6 Отговор

    До коментар #44 от "Груйчо":

    такива велики идеи, защо не ги осъществиш? Фаташ снайпера и действаш. Ентеуегент.
  • 61 иис

    17 31 Отговор

    До коментар #59 от "Мераклийски":

    След Путин и Радев за разрушаване институциите в България и привеждането и в безпомощно състояние в навечерието на войната в Украйна.
  • 62 Гадове

    41 16 Отговор
    Един дърт руски евреин пише статии за пари...
    Всичко е наред в Русия бях там миналата седмица.
    Човека Гозман, пише глупости основно за читателите на запад. Да не се ядосват хората в западните страни защо се харчат стотици милиарди държавни пари, за нападание над Русия и евтина пропаганда.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Списувател

    43 10 Отговор
    А уточнете се кой умира : Путин ли, режимът ли, Русия ли, Китай ли, кой?! Защото и тази статийка от умрелия конвейр си е точно като от умрял писмо. Не знаехме, че у бг има толкова много некрофили писатели.
  • 66 __!__

    35 10 Отговор
    Ф.А.Щ. и евро.г.е.й.с.к.и.я се разпадат.
  • 67 Другар

    18 5 Отговор
    Нормално с такива плитки мозъци🤕
  • 68 __!__

    43 9 Отговор
    Бати п.р.о.дажния сайт всеки ден едни и същи глупости бълвате против Русия и цензурата си я наврете някъде дълбоко.За 5 лева продадохте всичко свято.
  • 69 не разбирам

    11 25 Отговор
    Преброих осем ракети, но очевидно са много повече. Какво ще ги правят? Войниците грейнали в нови униформи. Ще защитават Москва? С ракети улични боеве не могат да се водят? Туй ще да е някаква демонстрация на сила пред населението на Москва което е уплашено за утрешния ден.
  • 70 джеки

    21 6 Отговор
    Новите мантри.
  • 71 Аршлох

    33 10 Отговор
    Поредната доза хайли лайкли,тинтири минтири.А руският валяк,мачка ли,мачка.Бавно но стабилно.Пилците се броят на есен,а в случая може и още тази пролет.Ако можело само от приказки да се докарват нещата,България щеше да е водеща страна не само в Европа,но реалноста е съвсем различна.
  • 72 На такива на професионслен шпионски

    22 5 Отговор

    До коментар #12 от "Дядя":

    Език им казват “агенти за влияние”!
  • 73 българин

    10 22 Отговор
    против съм войната в Украйна, но съм и против разпадането на Русия и превръщането й в придатък на американците. Да, путин трябва да бъде сменен, но не с марионетки, а с руснаци, които милеят за страната си.
  • 74 Ще се разпаднат на отделни републики

    20 32 Отговор
    Отдавна на всички им е писнало да ги крадат и източват московските и петербурски пиявици
  • 75 Българин

    36 14 Отговор
    Нямам представа защо постоянно се пишат невероятни глупости. В момента Русия е стъпала здраво на земята и се развива технологично и промишлено, а рецесията е на запад
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Руски партизан

    18 34 Отговор
    Ще свалим Путин и ще бъде съден в Хага!
    Член на полк Свободна Русия.
    Това е неминуемо!
  • 78 Коментар

    39 12 Отговор
    Заорахте дъното като медия!
    Що не споменахте автора на тоя пасквил?!
    Евроатлантическите псевдо автори ги засърбяха Д-та ли, та не казват кой го пише това?!

    Точно обратното ке случва на това което пишете!!!
    Русия ще постигне целите си, както и фащ!
    Русия ще освободи проруските си събратя от зеления фашист, а фащ ще съсипят икономиката на Европа, което вече почти изпълниха!!!

    Но вие драскайте, може и да убедите някого в платените си от козяк опорки!!!

    Коментиран от #103

  • 79 Фори

    14 29 Отговор

    До коментар #13 от "Контрапункт":

    Всички кремълски опорки на едно място. Браво.
  • 80 Оруел

    27 9 Отговор
    Третополова пропаганда
  • 81 Геша

    31 9 Отговор
    А бе откъде го изровихте този евреин-либерал русофоба Гозман? Мислех, че вече е умрял защото цяла година го нямаше.Това е рядък случай на човек който нито предава нито приема.Имам лични впечатления от него.
  • 82 Путин ще свърши като Адолф Хитлер !

    12 33 Отговор
    В бункера ,сам с ампулка цианкалий !

    Коментиран от #83

  • 83 Рейчъл

    25 8 Отговор

    До коментар #82 от "Путин ще свърши като Адолф Хитлер !":

    Третополови мечти
  • 84 вийате

    27 6 Отговор
    Дисидент!? Ние българите знаем на гърба си какво значи тази дума. Така викат на платените от кравария предатели. Купен некадърник и шпионин на цирей ю но му публикуват бъртвежите за да разграждат обществото. След като съборят държавата с помоща на такива следва грабеж и мизерия за народа които се е подвел да им вярва на предателите.

    Коментиран от #188

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Чаушеску, Милошевич ,Садам Хюсеин,

    16 28 Отговор
    Осама Бин Ладен.... ПУТИН !!!
    Всички диктатори свършват по един и същ начин !!!
  • 88 пламен

    15 25 Отговор
    Като падне Путин бг рушнячетата първи ще почнат да плюят по него.
    Това е утайката на обществото
  • 89 Реалист

    18 8 Отговор
    Хахаха хохохо Москва тайм е все едно? Кво туй Москва тайм бе ох.люви среден пол?
  • 90 тони

    30 10 Отговор
    ПУТИН НЯМА ДА УМРЕ КОЛКОТО И ДА ВИ СЕ ИСКА!!!! НО ВАШИЯ КРАЙ СЪС СИГУРНОСТ НАБЛИЖАВА СОРОСОИДИ И ТАКА НАРЕЧЕНИ АТЛАНТИЦИ!!!
  • 91 Тъй е фръкнал

    33 8 Отговор

    До коментар #31 от "Сесесере":

    долара ти, че миналата година по тва време беше 80+ рубли за долар, а сега едва 60 лови. И това е само началото на края на долара. За хвърченето му спрямо еврото, говори, че еврото песпективно Европа са в тпагично положение, което само ще се задълбочава. С две думи САЩ си постигнаха целите, слаба и разединена Европа. Хак да ни е.
  • 92 Въжето е готово....

    11 27 Отговор
    Възелът е здрав...
    Само чака.... джуджето.....
  • 93 Аз съм от СССР

    23 7 Отговор
    Пак сте сънували розови сънища.
  • 94 Пада Крим

    12 26 Отговор
    И Путиновия режим
    Шойгу - Горим!
  • 95 Фейкове и Мечти по адрес на Русия!!

    23 9 Отговор
    Нищо не се случва, никой не умира, няма Апокалипсиси!! Мечти, Мечти!! И Фейкове!!

    Коментиран от #107

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Уве Зелер

    19 8 Отговор
    В Руската Федерация НЯМА режим! Който твърди подобно нещо е ИЛИТЕРАТ!

    Коментиран от #106

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 ДДРОнег

    10 21 Отговор
    Всяка тирания е обречена , руzzката също !!!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Що лъжете бре мисирки

    21 11 Отговор
    Руснаците са си много добре живяли са и на по лоши условия ще се справят и сега
  • 103 Рико

    14 25 Отговор

    До коментар #78 от "Коментар":

    След 1945 украинците водят мащабна борба за независимост в продължение на 5 години. Москва, освен кървава разправа с борците за независимост, вкарва и друг "модел" в районите с руски навлеци на територията на Украйна. Спира московският камион натоварен с оръжия в смесените селища и раздава оръжие на руснаците /това в Украйна!/, за да избиват руснаците украинци. Смяташ ли ,че украйнският народ е забравил? Ако отговорят по същия начин? Руснаците да се предават и да разчитат на милост! Друг ход нямат.

    Коментиран от #127, #141

  • 104 Утре

    21 9 Отговор
    Русия нищо не носи,то е ясно като бял ден. Но въпросът е какво носи Западът.ЛГДП,Задължителни "ваксини"(отрови),затваряне,ограничаване,генномодифицирани ,смърт.Понеже хората станали твърде много и пречат на една дузина въобразили си милиардери,Спекуланти,банкери,Аферисти и такива който си мислят че са нещо повече от Биологично същество .

    Какво ви предлагат те.

    Толерират и натрапват по всякакъв начин ,ЛХДП, Педофилията,вече в Америка в някой щати това нее противозаконно .Утре някой ще изнасили детето ви и Държавата ще го защити ,а вас ще ви тикне в затвора защото например сте го убили или пребили. Това чака човекът ако няма баланс и има един господар на света Тирания. .
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Рико

    12 17 Отговор

    До коментар #97 от "Уве Зелер":

    По конституция има два мандата, прегази ли се конституцията имаме режим. Какво да е друго?

    Коментиран от #151

  • 107 Няма фейкове хахах

    13 20 Отговор

    До коментар #95 от "Фейкове и Мечти по адрес на Русия!!":

    3млн руснаци в Турция избягали от мобилизация са фейк. Също и стотици хиляди избягали в Армения, Грузия, Казахстан и тн плъзнали навсякъде. Масово са образовани, интелигентни, млади мъже - хора, които НЕ ИСКАТ ДА УМРАТ ЗА ПУТЛЕР.
    Ако го подкрепяха щяха да са доброволци на фронта за пушечно месо.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 логика в шок

    12 17 Отговор
    Русофила е едно такова доста елементарно животинче. Той не може да разбере дори кога трябва да лаиква руска пропаганда. Руската пропаганда сега тиражира някаква глупост че като загуби войната Русия ще се разпадне. И ядреното оръжие там ще доведе до апокалипсис. А родния русофил е толкова умен че вместо и той да плаши с това. Тоя вика че не е възможно. Представяте ли си със какъв матерял им се налага да работят пропагаднистите. Кучета да бяха по можеше да те разберат. Крава даже би била по лесна за учене. Ама това русофила си е таковало мамата.
  • 110 Вова закривай

    13 17 Отговор
    Че 20 милиона руснаци са избягали от режимът на Путин
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 русофила save the day

    5 15 Отговор
    Аз се уплаших много като го прочетох това. Викам си верно ще стане апокалипсис,виж там на снимката ядрени ракети. Викам си тия да сключват мир веднага. После един русофил ми обясни,че няма как Русия да се разпадне. И ми стана супер спокойно. Пращам оръжие ако искат нп. Нека си се бият там хората. Щом не ми пречат на мен.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 йхнкхйких

    17 8 Отговор
    Запада са по зле от нацистите и комунистите взети заедно ,нивото на фалшивата пропаганда достигна върховете на идиотщината !
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 1010

    9 17 Отговор
    Циониското чучело Путин беше инсталиран в Кремъл от господарите си Сорос и Ротшилд ,пионка на световната олигархия
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Шляхтиц

    17 6 Отговор

    До коментар #6 от "свидетел":

    Не само на Русия е необходим авторитарен режим. На държави като България, Либия, Ирак, Иран, Сирия е задължителен авторитарният режим. С "демократичен" режим тези държави се превръщат в бананови републики...... Шляхтиц.
  • 123 Ксаниба

    10 12 Отговор
    Русофилският истеричен вой е музика за ушите ми!
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Ушанков

    10 14 Отговор
    Освен режима ,трябва да пукне и Кремълския убиец .
  • 127 Коментар

    11 10 Отговор

    До коментар #103 от "Рико":

    От кога стрелянето с танкове по жилищни сгради, които са пълни с мирно население, е нещо което трябва да се поощрява от когото и да било???

    Станалото през 45-та не им дава правото да трепят деца!!!
    Само болни фашизоидни мозъци могат да решат да си "връщат" на мирно население, заради нещо в историята!!! Но за съжаление това се поощрява от тия същите зад океана, дето го предизвикаха тоя военен конфликт, че да не им изгърми напечатаната зелена хартия!!!
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Явор

    8 12 Отговор
    Терористи и убийци.
  • 130 737373737

    13 8 Отговор
    Москоу таймс ,ххаахххааххаххахаха,сериозно ли ще има някой да поверва на такава глупост.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 попа

    12 20 Отговор
    Русия разрушава всеки ден жилищни сгради пълни с хора. Нарича се тероризъм, а русофилите се радват и ще бъдат съдени от Господ.

    Коментиран от #163

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Хора

    8 12 Отговор
    По скоро да го обесят това чучело.

    Коментиран от #146

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Джамбаз ти ли си

    15 7 Отговор
    всеки ден или путин умира или кремъл умира ама вече цяла година чакаме още.колко да чакаме ? само лъжете

    Коментиран от #143

  • 140 ФАКТИ?

    13 6 Отговор
    ЩО ИСТЕРИЧИТЕ БЕ.
  • 141 Никога

    15 5 Отговор

    До коментар #103 от "Рико":

    украински фашизъм!

    Z
  • 142 ФАКТИ?

    14 5 Отговор
    НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ПУТИН ИМА 120 ЖИВОТА. ОТ 8-9 ГОДИНИ МУ ВЗАМАТЕ ПЪРВИЯ ОЩЕ. ВЪШКАРИ.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Жададык

    13 5 Отговор
    Уранистите от сайтчето трият веднага тези, които не вият в общия хор на неолибералния фашизъм...За свобода на словото чели ли сте, ъъ-ъ-ъ-ъ....вие си знаете.

    Коментиран от #156

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 табсо

    14 5 Отговор
    На тия от факти все путин е виновен за всичко..виновен е че е болен,виновен е че не седи в бункера като зеления смъркач.а е в резиденгията си в Ново Огарьово...ами напишете че според,,Bloomberg,,рублата е най-добре представящата се валута за 2022-за което пак путин е виновен..
  • 151 Колко

    7 3 Отговор

    До коментар #106 от "Рико":

    мандата е имал Рузвелт бре многознайко? Требе и да се чете, дори от чукчите писатели.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Никола

    3 5 Отговор
    И защо статията не е подписана ? анонимен диванен експерт явно я е писал...

    Коментиран от #155, #159

  • 155 Кико

    4 2 Отговор

    До коментар #154 от "Никола":

    Ами то си пише от кого е статията , но трябва да го прочетеш. Ще подскажа-първите няколко по-дебели реда.
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Хех

    7 5 Отговор
    Акоя няма Русия няма да има и планета .Краварските тъпаци скоро ще са на издухани.
  • 158 Ранко Петров

    10 5 Отговор
    Абе как така всички в целият ЕС,знаяьт че режимът на Путин си отива ,че Русия е фалирала,че Путин беше много болен,и даже беше в кома,че и мъртър,а нищо не е както тези дебили са писали.Нищо няма вярно.Иска им се на някои,ама ,АМА...Откъде черпят информация Дебилите да разпространяват фалшива информация.????????????
  • 159 Ш.изо....к

    4 5 Отговор

    До коментар #154 от "Никола":

    Задаваш въпрос в един коментар а в следващия даваш отговора с различни никове копейко линейка ще дойде да те вземе
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 тРЪМП

    3 7 Отговор
    Поставен е избор на Путин, да почне война срещу Китай, и ще му се даде всичко от ООН-МВФ-НАТО-ЕС-САЩ. ............... ....... ........... Какво е консервативното на Дан Браун, Луцифер, Планината Броудбек, в телевизия ФОКС? FOX числово е 666.
  • 162 Възмутен

    6 1 Отговор
    Аха, да повярвам! Едно е да искаш,друго са стане.

    Коментиран от #164

  • 163 Лаврентий Берия

    11 8 Отговор

    До коментар #133 от "попа":

    Русофилите човече са жалки и подтиснати човешки същества, които търсят "силна" опора в безличния си живот. Обикновенно, по възрастни - такива живеещи с идеята за руското "величие" което е набивано в главите им през целия им съзнателен живот. Повечето от тях са с ограничени финансови възможности, и не могат да се адаптират в съвременния свят. Това ги води до озлобление към околните и неистово желание някой да живее по зле от тях. И ето, че Путин го прави. Не и, че толкова го харесват - но неистово ги е страх от него. Те смятат, че са на "правилната страна". Затова и тази меко казано скоtска нездрава радост от руските военни престъпления. За тези смачкани от живота си хорица, това е единствената радост в жалкото им битие.

    Коментиран от #166, #173, #189

  • 164 Муфаса

    6 5 Отговор

    До коментар #162 от "Възмутен":

    Ще стане, не го мисли! Дали защото тези които го заобикалят ще му потърсят сметка, или защото ще се изнервят от това, че не могат да си ползват милиардите? Все за нещо. И не е речено, че ще го наследи по хубав човек. Но, така или инак в "руския свят" който Путин създаде елита живее по законите на джунглата. Рано или късно, по силен от него ще му вземе главата. Той създаде хора с огромна власт - като Пригожин примерно. От друга страна защо му е на един олигарх стая с пари като не може да си купи имение в Кан или яхта?
  • 165 Аве Факти

    5 3 Отговор
    Стигате с те мокри сънища. Козяшки п........
  • 166 Ха ха ха

    4 6 Отговор

    До коментар #163 от "Лаврентий Берия":

    Евроджендарски излеяния на непрокопсал бройлер който не вижда по далеч от хладилника си. Свиквай на празен хладилник и на споделено къпане миризлак
  • 167 Дянков

    3 6 Отговор
    Факири. Тъпири . Кажете ми един световен лидер от запада с повече от 33% подкрепа на избори .
  • 168 Нов

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ЕЛА ДА МИ ПОДУ"ХАШ.
  • 169 ФАКТИ?

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "И БЕЗ ПУТИН":

    ПРОЧЕТИ ВЪВ ГУГЪЛ ЗА "КЛАНЕТО ВЪВ ВАТАША" И ТОГАВА ПИСУКАЙ.
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Само ИДИОТ

    7 6 Отговор
    Може да мечтае за победа над Русия.

    Коментиран от #175

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 За съжаление

    4 6 Отговор
    Наследника на Путин,няма да имате време да пишете пропаганда,че ще ви разкатае болните мозъци.
  • 175 Нощен.

    5 3 Отговор

    До коментар #172 от "Само ИДИОТ":

    Само идиот може да изрече подобна глупост!

    Коментиран от #181, #182, #186

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Прочети

    3 1 Отговор

    До коментар #175 от "Нощен.":

    Коментара 168.
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Пуссайте НПО -та

    1 1 Отговор
    За да може да го свалят. По какъв начин се управляват марионетките в държавички като БГ, с наливане на кинти на "независими" депутати.
  • 188 Дисидента

    1 3 Отговор

    До коментар #84 от "вийате":

    Иван Костов кога ще отиде в панделата. Подари авиокомпанията на еврейския Гад Зееви, унищожи цялата икономика за собствени облаги. Министъра му с псевдонима "10%" и той. Това ли означава дисидент
  • 189 Грешиш яко

    1 3 Отговор

    До коментар #163 от "Лаврентий Берия":

    Учили сме в университета по времето в началото на прехода и видяхме "промяната" която сега я "продължават". Ходили сме по студентски бригади навремето а не по чалготеки както е сега. В часовете в училище ни изпитваха пред черната дъска да разказваме уроците а не като сега тестове само да изберат А,Б или В отговор и не могат един преразказ да напишат. Възпитани сме с труд и упоритост а не както сега. В работоспособна възрасст съм а доходите ми са петцифрена сума а за година шестцифрена, и имам много познати подобни. Смешен си
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания