Отидете към основна версия

9 333 83

Сана Марин каза какво ще стане, ако Русия спечели войната

  • украйна-
  • сана марин-
  • русия-
  • война

Ако Русия спечели, няма да е единствената, която ще се усеща по-силна, каза тя

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ако Русия победи Украйна, това ще стане импулс за други агресори, заяви финландската премиерка Сана Марин в Австралия, предаде Асошиейтед прес.

Марин каза това в Сидни, в края на своята визита в Австралия и Нова Зеландия. В своя реч по време на посещението си финландската лидерка призова за засилване на санкциите срещу Русия.

"Не се заблуждавайте, ако Русия спечели, няма да е единствената, която ще се усеща по-силна", изтъкна Марин в института "Лоуи", който представлява мозъчен тръст за международна политика. "Други също ще се изкушат да тръгнат по този тъмен път", предупреди премиерката. "Станахме твърде зависими от сътрудничеството си с режими, които не споделят нашите ценности", подчерта Сана Марин, като даде за пример зависимостта на Финландия от руските енергийни доставки. В същото време тя заяви, че търговията с Китай е "реалност".

"Всички се притесняваме, когато става дума за Китай, и трябва да гарантираме, че няма да развиваме жизненоважни зависимости по отношение на Китай", каза финландската лидерка. В рамките на визитата си Марин се срещна в Сидни с австралийския премиер Антъни Албанезе. Двамата разпространиха свое общо изявление, в което се казва, че в разговора им са се обединили около идеята, че двете страни е "необходимо да работят заедно за засилване на устойчивостта си в качеството си на отворени и демократични общества и за насърчаване на устойчивото развитие".

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 71 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: