Отидете към основна версия

62 989 245

Руската противовъздушна отбрана беше унизена

  • бесарабски фронт-
  • пво-
  • унижение-
  • русия-
  • украйна-
  • ракета-
  • руска армия-
  • владимир путин-
  • война-
  • дрон

Това потвърждава техническия провал на дългогодишната работа на руския военно-промишлен комплекс

Снимка: Shutterstock

Александър Коваленко: Обектът, който удари руски летища и унижи руската противовъздушна отбрана

Последните дни само за това ме питат, какво би могло да бъде и чие производство е. Е, ще се опитам да дам яснота на всичко това, доколкото е възможно. Но... Но, нека ви напомня, че досега не е имало официални изявления за принадлежността на този обект към въоръжените сили на Украйна от лица, упълномощени да правят подобни изявления, и следователно, независимо от това, какво пишат някои западни издания, позовавайки се на някои неназовани източници - това не сме ние.

А сега по темата.

По-рано публикувах статия, в която обясних защо руската противовъздушна отбрана не само беше унизена след атаки на стратегически летища в дълбокия ѝ тил, но и стратегически загуби дългогодишната борба за лаврите „без аналог в света“. Но всичко това са думи. Да, на базата на факти, но без изясняване на самата същност как точно са унизили тази ПВО. За разбиране ще се опитам да обясня възможно най-ясно какво представлява руската многослойна противовъздушна отбрана.

Ешелонираната противовъздушна отбрана е не само малки, средни и далечни системи за противовъздушна отбрана, но и редица други свързани технически средства, като радар, радиоелектронна борба и др. И този обект, който преодоля повече от 700 км във въздушното пространство на руската федерация, успешно заобиколи тези средства, измаме ги и ги потисна. Каквото и да беше, дрон, БПЛА, ракета, цепелин, китайски летящ фенер, той успя да неутрализира действието на всички тези средства. Тоест, това устройство е доста високотехнично и високотехнологично, изпреварващо руските технологии или ...

Или такова, което добре ги познава.

От деня на пълномащабното нахлуване на руските окупатори в Украйна ВСУ не само са унищожили, повредили, но и са заловили огромно количество руска техника. Включително много образци на системи за противовъздушна отбрана, радиоелектронна борба, радари и др. Украинската техническа мисъл винаги е била една крачка пред руската, това се прави още от времето на СССР. Единственото нещо, което липсваше на нашия военно-промишлен комплекс, беше финансиране и технологии, за да надмине съветските разработки. Дори и след 2014 г. не ни осигуриха технологии. А сега имаме достъп не само до технологии, но и до уникални образци руско оръжие, за чието създаване и модернизация Руската федерация е похарчила десетилетия и десетки, стотици милиарди долари.

А сега се оказва, че всички техни разработки всъщност са се оказали неефективни, за да спрат определен обект, влетял във въздушното им пространство. Леле, каква изненада! Или всъщност беше очаквано, когато губиш стотици единици техника? Не знам кой или какво е ударил руските летища, но фактът, че това потвърждава техническия провал на десетилетната работа на руския военно-промишлен комплекс, е факт. Но основното е, че Русия няма да може да замени всичко, което не работи. Тя няма такава възможност и няма и да я има. Всъщност още един пример за това, че с нахлуването в Украйна Русия успешно сама себе си демилитаризира. И при това цели родове войски!

Руска ПВО ли? Задраскваме я! Всичко върви по план

Източник: Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 392 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: