Отидете към основна версия

19 284 289

Какво стана с тридневната победа на Русия?

  • бесарабски фронт-
  • александър коваленко-
  • киев-
  • война-
  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна

В Кремъл имат болни фантазии, които не отговарят на реалността

Снимка: БГНЕС/ EPA

За какво му е на Путин продължителна война?
©️ Александър Коваленко

Съгласете се - самият факт, че в Русия заговориха за необходимостта от продължителна война, вече дисонира. Какво стана с трите дни? Или пък “ще превземем цялата Украйна за една седмица”? Или три седмици… Месец?

Дисонансът е също в това, че разтягането на войната изтощава именно руската армия. Засилва се дисонанса с това, че руското командване много добре разбира, че колкото повече продължава войната, толкова повече те се демилитаризират, изтощават резервите и обезкървяват военния си потенциал. Танковете Т-62 и гаубиците Д-1 в зоната на бойните действия говорят за това много красноречиво.

Тогава за какво е? Отговорът е банален – в Кремъл до последно вярват, че в един момент геополитическата, икономическата, социалната или някаква друга ситуация в света ще се промени толкова, че те ще могат по-лесно да победят Украйна.

Аз наричам това “надеждите на излишнохромозомните”. Спомняте ли си как те се надяваха, че Европа ще се умори от войната в Украйна и ще спре да помага на ВСУ? Надяваха се, че смъртта на Елизабет II ще повлияе на помощта на Киев от Лондон. А след това напускането на Борис Джонсън поста на министър -председател. Имаше надежда, че Джо Байдън ще се разболее от коронавирус и ще умре. Републиканците ще превземат Сената и Конгреса. Европа ще замръзне без руския газ и ще спре да помага на Украйна… И така нататък и т.н.

Надеждите на Кремъл са точно в този набор от болни фантазии. Както и странно да звучи, но те са готови да разтягат войната, смилайки в нея десетки и стотици свои граждани, а също и остатъци от въоръжение, като окончателно демилитаризират армията си, с надеждата, че една от техните мечти ще се сбъдне. Да. Никаква тактика, стратегия, аналитика, а изключително надежда, че утре ще им провърви. Само че на играча не му върви вече девета година, а той все още не може да проумее, че глупакът не може да бъде добър играч.

Източник: zloyodessit, превод: Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 193 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: