Отидете към основна версия

5 839 85

Путин нареди руските войници по кината да бъдат показвани като храбри герои

  • владимир путин-
  • филми-
  • руска пропаганда-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • войници-
  • смелост-
  • храбри-
  • герои

Няма да се държи на достоверността в тези филми

Снимка: БГНЕС/ EPA

Предсмъртните конвулсии на руската пропаганда продължават с пълна сила, след като президентът на Руската федерация Владимир Путин възложи на Министерството на културата да осигури прожектирането в руските кина на документални филми, посветени на „специалната военна операция“ и „борбата с разпространението на неонацистката и неофашистка идеология“.

„Тридневната руска спецоперация“ в Украйна навлезе в ден 315. Ведомството е задължено да организира и фестивал на патриотичното документално кино. Ръководителят на Министерството на културата Олга Любимова трябва да подготви предложения за това до 1 февруари 2023 г.

В инструкциите на Путин към правителството се казва още, че Министерството на отбраната трябва да съдейства на руските режисьори в подготовката на кинематографични материали за участниците в „специалната операция “, които „проявиха смелост, храброст и героизъм”.

Няма изискване в инструкциите на Путин руските филми да са достоверни и да показват десетките хиляди военни престъпления и убийства на жени и деца от страна на руските окупатори, както и техните мародерства на украинска земя. По стара съветска традиция руските войници трябва да бъдат представяни като „храбри и смели“, скривайки паническото им бягство от окупирани земи след началото на пълномащабната инвазия на 24 февруари.

Освен това Министерството на културата и Министерството на образованието на РФ трябва до 1 април 2023 г. да създадат „публични пространства, арт обекти и училищни музеи“ за участниците в „специалната операция“ и да провеждат уроци по тази тема в руските училища. Във федерацията войната трябва да бъде представяна като „специална операция“, макар че самият Путин се оплете в лъжите си и наскоро за първи път нарече „война“ случващото се в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 48 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания