Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Януари, 2023 16:05 5 090 118

Войната ще се реши на бойното поле, а не на масата за преговори

  • война-
  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин-
  • крим-
  • володимир зеленски-
  • преговори-
  • мир

Военният импулс е в полза на Украйна

Войната ще се реши на бойното поле, а не на масата за преговори - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"Дипломация без оръжия е като музика без инструменти", е казал някога Фридрих Велики. Сега и Украйна, и Русия разбират това, което пруският крал е прозрял още през 18-и век. Затова мирни преговори не се задават на хоризонта, като всяка от двете страни в конфликта е с ясното съзнание, че изходът от войната ще се реши на бойното поле, а не на масата за преговори.

Агенция Блумбърг припомня цитата от Фридрих Велики и се пита какво следва сега, когато наближава първата годишнина от руската инвазия в Украйна. От една страна, и Кремъл, и Киев дават сигнали, че са отворени за мирни преговори. От друга, и Русия, и Украйна изглежда правят точно обратното: те поставят на практика неправдоподобно максималистични предварителни условия и в същото време се готвят за решаващ сблъсък, обобщава Андреас Клут в материал за Блумбърг, предаде БТА.

На първо четене тези действия си противоречат, тъй като преследват взаимноизключващи се цели. Но само на първо четене. Защото никоя война не приключва само на масата за преговори или само на бойното поле след провал на дипломатите. Настоящата динамика на редуващи се политически изявления и атаки е обхваната много точно от старата максима на големия пруски владетел и пълководец. През първите дни от руската инвазия Украйна не разполагаше с кой знае колко инструменти. Страната отчаяно се бореше за своето оцеляване и съгласието за преговори би било равнозначно на капитулация, отбелязва Блумбърг. През пролетта на миналата година украинският президент Володимир Зеленски дори предложи на руския си колега Владимир Путин споразумение, предвиждащо неутрален статут на Украйна, слагайки край на амбициите ѝ за членство в НАТО. Тогава Путин, който смяташе, че може да подчини цялата страна, не прояви интерес.

Оттогава обаче се промениха много неща, пише Блумбърг. Военният импулс изглежда в полза на Украйна. Бившата съветска република постоянно получава съвременни оръжия, боеприпаси и друго оборудване от западните си съюзници, а нейните войници се учат как да боравят с тях за рекордно кратко време. Опасенията за оцеляването на Украйна като независима държава на този етап се разсеяха и тя дори може да се надява на някаква победа. Ако преговорите започваха днес, Киев би бил в много по-силна преговорна позиция. Зеленски вече не е склонен да направи драстични отстъпки, а според Блумбърг трябва и да настоява за компенсации заради зверствата, извършени от руските въоръжени сили в Украйна.

Във видеообръщение към лидерите от Г-20 през ноември украинският президент предложи мирен план от 10 точки. Той предвижда пълно изтегляне на Русия от окупираните украински територии, включително от Крим и Донбас. Миналия месец украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба надгради върху плана на Зеленски, предлагайки международна среща на високо равнище за мир под егидата на ООН, евентуално през февруари. Никоя от тези инициативи не загатва, че Киев очаква неговата увертюра да се увенчае с успех: той просто дава да се разбере, че отново е готов да засвири на музикалните инструменти на дипломацията, коментира Блумбърг.

Путин прави същото, само че поставя неприемливи условия: руският президент твърди, че е готов на преговори, но ако бъде призната анексията не само на Крим, но и на още четири украински области - нещо, което той много добре знае, че ще бъде възприето в Киев и от Запада като лоша шега. Путин ще поиска много повече, включително НАТО да се изтегли от Източна Европа, за да оправдае своята пропаганда, че Русия е нападнала Украйна в самозащита, прогнозира американската медия. Едновременно с поставянето на тези условия за преговори, двете страни в конфликта продължават да се въоръжават и готвят за продължаване на военните действия. Зеленски направи в края на миналия месец първото си задгранично посещение след руската инвазия. Той неслучайно отиде във Вашингтон, където получи обещания за по-нататъшна американска подкрепа, включително за ракети "Пейтриът" за противовъздушна отбрана.

Русия от своя страна засилва кампанията на нанасяне на удари с ракети и ирански дронове по украинска критична инфраструктура, в опит да остави украинците без храна, ток и отопление посред зима и да ги принуди да се предадат. Страната мобилизира през последните месеци 300 хиляди резервисти и Путин се хвали, че има достатъчно хора и воля, за да продължи войната за неопределено време. От гледна точка на външния свят обаче картината изглежда по-различно, отбелязва Блумбърг. Първо, в западните столици циркулират оценки, че всяка от двете страни в конфликта вече е дала по 100 хиляди жертви. И второ, войната придобива международни измерения, като Украйна печели подкрепа, а Русия губи приятели сред неутралните и дори сред клонящите към нея държави.

Когато Путин заплаши с ядрена ескалация миналата година, когато руската армия започна да търпи поражения на бойното поле, се появиха опасения от нова Карибска криза и дори от избухване на Трета световна война. След като си навлече критики от страна дори на ключови съюзници и партньори като Китай, Индия и Турция, руският президент даде заден ход, след като видя, че полето му за маневриране е твърде тясно. Прогнозите са изхода от войната са разнопосочни, макар през последните месеци да се чуват повече гласове, че Украйна може да спечели някаква победа тази година. Конфликтът обаче може да се проточи и цяло десетилетие например, както стана със съветската инвазия в Афганистан, да завърши без официален мирен договор, подобно на Корейската война, или да доведе до продължителни международни преговори от типа на Виенския конгрес, пише Блумбърг. Агенцията обаче предупреждава, че докато дипломатите настройват своите музикални инструменти в залата за преговори, грохотът на оръдията ще продължи да отеква на бойното поле, при това още по-силно.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тити

    13 63 Отговор
    Това отдавна се знаеше кога в историята е имало преговори с диктатор?
  • 2 Бай Канур

    39 5 Отговор
    След бойното поле винаги се сяда на масата и там в зависимост от козовете се сключва мир. Алтернативата е перманентен конфликт, както е С и Ю Корея

    Коментиран от #17, #101

  • 3 Бесен- _Язовец

    49 13 Отговор
    Опишете Окрайна продължите напред соросоиди да не ви боли лошо главата

    Коментиран от #79

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пако

    41 5 Отговор
    ЩОМ КАКА МАРА ФАКТОЛОЖКАТА ГО КАЗВА,ЗНАЧИ Е ИСТИНА.
  • 6 Баро

    17 43 Отговор
    Какви условия бе раша да събира цирка идамой
  • 7 Хисторик

    62 11 Отговор
    Бисмарк беше казал, че Мечката лесно може да я изкарашот бърлогата обаче е невъзможно да я върнеш обратно докато не се наиграе!

    Коментиран от #12, #20, #53, #58

  • 8 Павел Николаев

    65 9 Отговор
    Военният импулс е в ползата на Украйна ?! Абе вие какво вино пиете? Пелин ли?

    Коментиран от #43

  • 9 Една фца

    60 12 Отговор
    Русия ще победи за ужас на тлантиците. Зеления шмиргел в Сибир
  • 10 Ми така е..

    30 3 Отговор
    Първо ген.Армагедон,после мин.Лавров,и чак накрая Голямата Бяла Маса на В.В.Путин...
  • 11 Издадоха

    10 38 Отговор
    Наръчник на дебила със заглавие: "КАК ДА ОБИЧАМЕ РУСИЯ И ДА ПЛЮЕМ ПО ЗАПАДА ДОКАТО ЖИВЕЕМ В ЕВРОСЪЮЗА"
  • 12 Петьо Петров

    16 9 Отговор

    До коментар #7 от "Хисторик":

    Ако позволиш да те поправя. Днешна Русия вече не е мечката, а двуглвв орел. Мечката беше символ на СССР. Но това не пречи да бъде разпознавана като мечка разбира се.

    Коментиран от #32

  • 13 Историк

    52 12 Отговор
    Не е казал Путин,не са премазали Украйна-нали не вярвате,че с 20 камиона с тръби(Хаймарс) могат да победят държава с площ 1/6 от света...А съдейки по факта колко нови украинци се евакуират в Европа,ясно ми е тяхното мнение относно окончателния изход от конфликта!

    Коментиран от #18, #60

  • 14 Русофил

    10 43 Отговор
    Никой не преговаря с терористи. Русия може да се разпадне тази година.

    Коментиран от #25, #117

  • 15 Войната ще продължи с години

    15 43 Отговор
    Не Путлиристан няма да бъде унищожен военно, а вече е унижен военно и ще бъде унищожен икономически в дългосрочен план. Точно затова се действа по този начин. Помага се само толкова колкото Украйна да може да продължи да се съпротивлява без да загуби. Времето работи срещу Путлеристан. Това е по-добрата стратегия защото ако Путлеристан само бъде разгромен военно ще се възстанови след време и всичко ще се повтори защото имперските амбиции ще продължат да съществува там.При икономическото поражение Путлеристан ще престане да съществува защото ще се разпадне, а това е единствения начин да се гарантира дългосрочен мир в глобален план.
  • 16 Истината

    13 38 Отговор
    Русия вече изгуби войната!
  • 17 Баро

    10 11 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Канур":

    Този конфликт ще е доста по лош от корейския
    С К СЕ ПЕРЧИ НА ЮК А ТУК
    РФ СЕ ПЕРЧИ НА НАТО
  • 18 ще е супер забавно

    9 15 Отговор

    До коментар #13 от "Историк":

    Кажи го това на родителите и децата на загиналите руски войници.
  • 19 SDEЧЕВ

    17 8 Отговор
    Според преброяване от 2001 г22 населението на Украйна е 48 457 000 души, като 77,8% от тях са украинци, 17,3% руснаци, а останалите са от над 100 други народности, между които и българи (0,4%). - WIKIPEDIA
    КЪДЕ ЩЕ ЖИВЕЯТ ТЕЗИ 10 000 000 РУСНАЦИ С УКРАИНСКИ ПАСПОРТИ,АКО НЕ В ТЕХНИТЕ ЗЕМИ ?

    Коментиран от #59

  • 20 Обаче

    13 36 Отговор

    До коментар #7 от "Хисторик":

    Мечока вече е скопен. Предстой да му бъдат извадени и зъбите. После ще му сложат и халка на носа и ще го разкарват по панаирите за атракция

    Коментиран от #28, #35

  • 21 Каракостов

    11 32 Отговор
    Хитлер също показваше храбрите си войници по кината,ама всичко завърши с Нюрбергския процес.
    Много хора по света ще се зарадват да видят Путин осъден и обесен!
  • 22 Голяма страна голяма простотия

    7 15 Отговор
    Войната е още млада. Украйна ще трябва да спре още едно голямо настъпление. И чак тогава е възможно да се говори. Гробищата още са много празни. Женските и детските съзли. Още не са океан.
  • 23 баба врачка

    38 9 Отговор
    Колкото и до ни баламосвате украйна свърши курса като държава . Следва едно пречупване на гръбнака и масов марш на победените в Киев със свалени знамена и по терлици .

    Коментиран от #26

  • 24 Бесен- _Язовец

    33 7 Отговор
    Киев като се изравни на нивото мщна морското равнище на Черно море тогава ще говорите за,, ВОЙНАТА " до тогава е спец военна операция по денацификация. Че руснаците имат и тежки бомбардировачи които още не сте ги видели с товар бомбен от 50 тона носят и ракети касетъчни SS23 и тех не сте видели! Монго не сте видели затова по спокойно да не стане мяууу...
  • 25 Каракостов

    6 24 Отговор

    До коментар #14 от "Русофил":

    Хитлер също показваше храбрите си войници по кината,ама всичко завърши с Нюрбергския процес.
    Много хора по света ще се зарадват да видят Путин осъден и обесен!

    Коментиран от #81

  • 26 супер лесна е Украйна за превземане

    4 19 Отговор

    До коментар #23 от "баба врачка":

    Украйна е много по силна отколкото беше миналата година. Гръбнака и е бая дебел вече. Поне колко европа е задебелял. Някой говорят че даже е стигнал до щатите.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Каракостов

    7 23 Отговор

    До коментар #20 от "Обаче":

    Хитлер също показваше храбрите си войници по кината,ама всичко завърши с Нюрбергския процес.
    Много хора по света ще се зарадват да видят Путин осъден и обесен!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 истината

    34 3 Отговор
    Всички големи държави подкрепят Русия . Китай ,Индия ,Пакистан ,Бразилия , Иран , целия Близък Изток ,цяла Африка и цяла Южна Америка . Западняците почнаха да им се клатят краката. На Световното по футбол в Катар видяхме как отсвириха потника и той остана твърде неприятно изненадан . На никой не му пука за него .

    Коментиран от #34, #38, #40

  • 31 Иван от севлиево

    25 5 Отговор
    Когато Путин заплаши с ядрена ескалация миналата година
    Гордото е цитат от статията който е грозна манипулация путин каза следното русия ще се защити с всички средства в случай че бъде заплашена нейната държавност
    Никога никого не е заплашвал с ядрено оръжие
  • 32 Русофил

    11 25 Отговор

    До коментар #12 от "Петьо Петров":

    Мечката тропа по горещата ламарина, а двуглавият орел е по-скоро двуглава патка, която не лети и само кряка.

    Коментиран от #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 хахаха

    10 14 Отговор

    До коментар #30 от "истината":

    Ако тия големи държави подкрепяха Русия. Русия нямаше да е във война.

    Коментиран от #37

  • 35 Гилгамеш

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Обаче":

    Точно лъвчето никога не е имало макари
  • 36 Петьо Петров

    6 6 Отговор

    До коментар #32 от "Русофил":

    Твоите фантастични метафори не променят написаното от мен. Но ти поради липса на аргументи да ме опровергаеш, пишеш ...сам знаеш, няма да те обиждам.
  • 37 Една фца

    13 4 Отговор

    До коментар #34 от "хахаха":

    Чезни ве джендър

    Коментиран от #39

  • 38 Гого

    28 4 Отговор

    До коментар #30 от "истината":

    Аз гледах клип как катарски оркестър на улицата се гаври с янките свирейки им руския химн.Ама те са толкова тъпи,че не разбраха какяо им свирят хората...

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Антипутлерист

    7 23 Отговор

    До коментар #30 от "истината":

    От изброените от теб единствено Иран ги подкрепя. Другите просто не подкрепят Украйна, но това далече не значи, че подкрепят Путлеристан.Когато дръпнеш чертата ще видиш че лагера анти Путлеристан генерира повече от 90% от брутния вътрешен продукт на света.

    Коментиран от #46

  • 41 хахахха

    6 16 Отговор

    До коментар #38 от "Гого":

    Аз пък гледах как едни платиха на араби в Катар. Да свирят руския химн като кючек. Колко е страннен светът. Винаги едни плюват а други си мислят че вали дъжд
  • 42 Тая статия си я чети ти.

    14 2 Отговор
    Само глупости.
  • 43 Вероятно

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Павел Николаев":

    Пелин със странни билки - конопени.
  • 44 Тя смешката а започва

    17 2 Отговор
    започва още със заглавието . С уважение към журналистите . Само че настава парадокс . Русия размазва Прусия военно .Тоест малко след заплахите ,ултиматумите на вербуваните пруски крале от британскатата корона относно Русия . "Колосът на глинени крака " размазва прусите военно и Прусия изтича в канала на историята. Вот такая штука.
  • 45 Една фца

    21 7 Отговор

    До коментар #39 от "хахахахха":

    Голем рев на евронадупените

    Коментиран от #49

  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 5 Отговор

    До коментар #40 от "Антипутлерист":

    ТАЗИ година ЕВРОПА ще генерира ЕДИНСТВЕНО тотален финансов СРИВ във икономиката си,а до няколко ГОДИНИ ще е на нивото на АФРИКА,КАК ВИЖДАТЕ ВИЕ НЕЩАТА ГОСПОДИНЕ?

    Коментиран от #47, #50

  • 47 Една фца

    3 4 Отговор

    До коментар #46 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Този не вижда по далеч от носа си
  • 48 !!!?

    10 10 Отговор
    Кремъл вече разбира, че докато не се изтегли, окупираните украински територии ще служат на Киев като военен полигон за изпитване на всички остарели оръжейни системи от съветско време и тези на Запада, както и за масово гробище на десетки хиляди руски и неруски наемници !!!?
  • 49 хахаха

    5 9 Отговор

    До коментар #45 от "Една фца":

    Нека си квичат. Мен ме кефи като квичи джендър русколубец

    Коментиран от #51, #74

  • 50 Антипутлерист

    8 11 Отговор

    До коментар #46 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Това, че няма да нарасне или ще нарасне с много малко не е такава драма. По интересното е какво ще се случи с без това повече от скромната икономика на Путлеристан като износа на газ и петрол вече секна

    Коментиран от #55, #66

  • 51 Една фца

    3 5 Отговор

    До коментар #49 от "хахаха":

    Ела ме пробвай или прати баба си

    Коментиран от #52, #57, #64

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Баро

    7 7 Отговор

    До коментар #7 от "Хисторик":

    А пак аз казвам че във всяка ловджийска хижа има поне по една меча кожа пред камината
  • 54 БСП на Бунището

    14 1 Отговор
    Свободата,Санчо,се крепи на върха на бойното копие...

    Коментиран от #70

  • 55 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 6 Отговор

    До коментар #50 от "Антипутлерист":

    Не е СЕКНАЛ господине,чисто и просто сега СЪЩИЯ РУСКИ ГАЗ И ПЕТРОЛ се препродава на ЕВРОПА чрез държави ПОСРЕДНИЦИ и достига до нас на ДЕСЕ ПЪТИ ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ!
    МОЛЯ КОМЕНТИРАЙТЕ ТАЗИ МОЯ ХИПОТЕЗА!

    Коментиран от #61, #63, #65

  • 56 ДДРОнег

    6 9 Отговор
    путинската "специална военна операция" - най-дългата "спеицална военна операция" :):):)
    Съгласно ленинския почин - "петилетката за три години" - тридневната "специална военна операция" за три години :):):)
    В световната история няма по-голям провал от рузката путинска "специална военна операция"

    Коментиран от #75

  • 57 хаххаха

    4 6 Отговор

    До коментар #51 от "Една фца":

    Беги бе джендър русколюбец.
  • 58 ДДРОнег

    8 11 Отговор

    До коментар #7 от "Хисторик":

    Бисмарк е казал и че договор , подписан от рузнак не струва нищо !!!

    Коментиран от #62, #89

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Баро

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Историк":

    Я се замисли защо не е казал и за що не изпраща голямата територия обучени вой ници на фронта а да ги смени с мобилизираните
  • 61 Антипутлерист

    5 8 Отговор

    До коментар #55 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да затова може би изнесения газ от газпом за изминалата година е с 45% по-малко. Това официално обявените данни от самия шеф на газпом.И педи да кажеш ама печалбата му се увеличи да те попитам до кага ще е така според теб?Да по-голяма е печалбата, защото първата половина на изминала година Европа продължи да купува газ от него въпреки космическите цени.Точно затова понижението на износа е само 45%. На Европа и трябваше време за да се сдобие с инфраструктура за внос на втечнен газ. Това вече в голяма степен е факт и съответно газовата зависимост от путлеристанския износ се попука съответно и цените моментално паднаха от космическите си нива. Сега през тази година като през цялата не се внася от Путлеристан намалението ще се окаже 90% и няма да има половин година износ на космически цени който да осигури печалба на газпром. Така, че не обяснявайте за увеличилата се печалба през изминалата година, а обяснете каква ще е тя през сегашната и как ще оцелява газпром, а и самата федерация тепърва.

    Коментиран от #67

  • 62 хмм

    1 3 Отговор

    До коментар #58 от "ДДРОнег":

    Ако така е казал. Това значи само едно нещо. Германците още тогава са имали тоалетна хартия.
  • 63 Баро

    4 6 Отговор

    До коментар #55 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Просто спри да вярваш на руската телевизия
  • 64 Баро

    1 4 Отговор

    До коментар #51 от "Една фца":

    Офсете ги оправя кадироф звъни му
  • 65 Антипутлерист

    4 9 Отговор

    До коментар #55 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И как стига този Руски газ до тези посредници през взривените газопроводи ли? Сега ще кажете ами с кораби. Ама какъв е капацитета за втечняване на газ на Путлеристан? Нима нормален човек може да повярва че за няколко месеца се е появил такъв капаците и то в Путлеристан? То за терминалите за разгасификация трябва повече време, а това са много по прости съоръжения от тези за втечняване. Вие путлеристите сте много наивни и вярвате, че освен Путлеристан никой друг няма и не добива газ и нефт и че света ще свърши, ако не се купува от Путлеристан, но реалността е доста по-различна и тепърва ще се убеждавате в това със всеки изминат месец.

    Коментиран от #83

  • 66 Тя смешката започва

    8 3 Отговор

    До коментар #50 от "Антипутлерист":

    Кое не е драма? Че се свива консумацията сред насленеието в страната. Инфлацияти и неравенството нарастват. Че се закриват общини и структури - фундамент. Че ще се вдигнат данъците , жилищата автомобилите , храната, енергията , експлоатацията . деструктивни процеси във всички звена. Кадри , социална струкрура , демографска структура , възрастова струкрура . Кое не е дарма ? Че до носа Ви прерязахте оста Русия - Германия и доларът стана 2лева. . И че наслението плаща за навирените носове на антиломоносовците като ДБ и ПП понеже всичко хвърчи се яде. Кое по точно е пшо добре в страната от глупваите ВИ лозунги и псведоинтелектуалните Ви залиатния. И как апо точно се поставихте там - на върха на онтелигенцията . От сутрин до вечер по студиата да сеете ум и разум и да поучавате . Катастрофа за страната . Рова с ипрзшанеро н аоръжие беше най голямата глупост в новата история на страната

    Коментиран от #69

  • 67 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 7 Отговор

    До коментар #61 от "Антипутлерист":

    КОЛКО терминала за ВТЕЧНЕН ГАЗ има ЕВРОПА? А КОЛКО ТАНКЕРА ЗА ТРАНСПОРТИРАНЕТО И ?
    ВЯРВАТЕ ли,че с кораби МОЖЕ да се ЗАДОВОЛИ НУЖДАТА от ГАЗ и ПЕТРОЛ за ЕВРОПА?
    ИМА ТРИДЕСЕТ ТАНКЕРА ЗА ПРЕВОЗ НА ГАЗ..А АКО ВИ КАЖА,ЧЕ ТАЗИ ГАЗ КОЯТО ИДВА ОТ САЩ Е РУСКА?
    А АКО ВИ КАЖА,ЧЕ РОТШИЛД ДЪРЖИ ПАКЕТА АКЦИИ НА ГАЗПРОМ?
    ПРОВЕРЕТЕ В ГУГЪЛ! ТОВА НЕ Е НЯКАКВА ТАЙНА
    ОЧАКВАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ВАШИЯ КОМЕНТАР!
    РОТШИЛД НИКОГА НЕ ГУБИ!

    Коментиран от #76

  • 68 Чичо Дончо каза

    7 4 Отговор
    Абе НАТО като иска да воюва ,пита ли гражданите дали са готови за високите цени и масрафи.Време е за 100,% сива икономика.Всеки данъчен да отнесе бухалката.

    Коментиран от #71

  • 69 Антипутлерист

    5 7 Отговор

    До коментар #66 от "Тя смешката започва":

    Икономиката е нещо циклично и периодите на и комически растеж и кризи се редуват винаги. В това няма нищо неочаквано. Ако поредната криза не е провокирана от едно обстоятелство, ще е провокирана от друго дали малко по-късно и ли по същото време, но тя ще се случи така или иначе просто трябва да се мине през нея. След всяка криза следва и растеж това нито ще е първата нито последната нито света ще свърши нито някои от сраните които са срещу сега Путлеристан щеспре да съществува, обаче Путлеристан ще претърпи поредния си разпад.

    Коментиран от #73, #78

  • 70 Баро

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "БСП на Бунището":

    Важен е таланта на този който държи копието
  • 71 Баро

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "Чичо Дончо каза":

    Със тебе съм съгласен даже и да няма война
  • 72 БгТопИдиот

    7 2 Отговор
    Още резервни части за болнавите кръвосмеШенци в лиц емер-н.ата Европа.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Джендарията е

    4 5 Отговор

    До коментар #49 от "хахаха":

    евроатлантическа ценУст. В Русия се наказва със затвор. Такива са им законите, за разлика от "цивилизованите" сатанисти.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Антипутлерист

    3 8 Отговор

    До коментар #67 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Само в Турция и Гърция има над 10 действащи терминала. В момента в строеж са още няколко десетки в цяла Европа. Критичния момент вече беше преодолян и това се видя най-добре по цената която тръгна рязко надолу. Колкото до корабите и такива се стпоят ударно.Пазарите се преразпределят вече и в резултат на това САЩ вече са най-големия износител на втечнена газ. И тя няма как да е руска защото няма как да стигне до Америка където да бъде втечнена, а в Русия капаците за втечняване в големи количества няма. Кой къде е акционер си е негов проблем и както някой е акционер някъде като се усети навреме спира да бъде акционер там и се освобождава много бързо от акциите си така не мисля да се притеснявам за потенциални загуби на Ротшилд или някой друг акционер.

    Коментиран от #88

  • 77 Антонио Бандера

    10 1 Отговор
    Западът ако искаше мир, нямаше да поддържа агонията на украинския народ. Западните империи са изградени върху страданието и смъртта на по-малките от тях, не е нужно да си особено прозорлив, за да го осъзнаеш
  • 78 Тя смешката започва

    6 1 Отговор

    До коментар #69 от "Антипутлерист":

    Няма лично към Вас .Имам много приятели с подобни и това не пречи да спорим и да сме приятелии да се щегуваме. Точка първа - тази цикличност е разбираема -експанзия и т.н .Велики географски откричтия, индустриална революция и т.н . Само че Вие вкарвате щрихи на закономерносто извън логиката като го отдавате на повърхностни заключения. Тази предизвикана криза е направлявана и не е в резултат на псевдонауката масова икономика . Понеже вече няма таква реална наука в учебните заведения . Това е профанна икономика за лумпени. Всяко макроикономическо преструктуриране и властови ресурс в новата човешка история преминава през войни . Такава беше и ВСВ . Разрушения, след което изграждане на нови мощности , финансови потоци и властови разпределения . Никой не Ви гарантира права и придобивки като гражданин в новата конфигурация както е било 70 години . Когато оставите властовите механизми само в -какво правят? Създават изкуствена криза за да контролират масата . Издърпват се всички финансови и материални потоци от наслението и страните . Тоест продаваш суверенитет за лозунги . Тоест когато се наложи няма механизъм който да противостои на произтичащото .Умишлено е свиването на потреблението . Не мисля че има дори чисто прагматични интереси както и морални за нашата страна в нейното оцеляване като такава. Щом войната е хубаво ,не знам защо така лековато допускате допускате война с Русия със съвремените срдства за водене на такава и последиците.

    Коментиран от #82

  • 79 1944

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен- _Язовец":

    матушката ти загуби войната преди 10 месеца. скоро ви спират грантовете от пасолството.

    Коментиран от #80

  • 80 07.01.23

    5 3 Отговор

    До коментар #79 от "1944":

    Украйна ще е само поле за картофи
  • 81 Един с триъгълна шапка

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Каракостов":

    Си мислеше същото за руския Император ма после казаците ди направиха лагер в Булонския лес....ако не знаеш къде е ще ти кажа - в Париж.
  • 82 Антипутлерист

    3 3 Отговор

    До коментар #78 от "Тя смешката започва":

    Никъде не съм казал,че войната е хубаво нещо, но несправедливия мир не е цена която трябва да се преглътне да няма война. Дикторите и техните империи и стремежите им към такива трябва да бъдат унищожавани задължително без значение от цената максимално рано, защото в противен случай цената става още по-голяма. Историята е доказала това многократно. Никой не трябва да получава нищо дарум или нещо да му е гарантирано като придобивки Кадърния ще успее в всяка среда и ще се приспособи към всичко и даже ще намери как да извие полза, но некадърника винаги иска някой да му осигурява просто така и ще намира вината, в това, че нему е осигурено.

    Коментиран от #84

  • 83 Смешката започва

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "Антипутлерист":

    Вие нали разбирате ,че тук не сава въпрос за леки сътресения и цикличност -ала имотна криза 2008. Става въпроос за напълно нова конфигурация система която вклщчва съкращаване на населние с вискчи сили и срдедства , вкл и война с размяна на тактически средства. Изграждане на съвсем друг протокол на взаимодействие между насление - работник и управляваща класа. Тоест тези права които са делигирани и извощвани в продължение на столетия ,8 часов работен ден и т.н ,часстна собственост ,образвоание, квалификация, размножаване ,достъп до медицински услуги никой не ви ги гарантира . Та такава е драмата - какво толкова ? Ха . Суверенитета - страната е единбственият пшознат механизъм за справяне и контрамярка - опргазнизирана структура която да гарантира праваа конституцията и т.н Щом желаете да разпарчетосате Русия- с нейните хиляди вътрешни недоразумения.Тоест тръгвате точно срещу този механизъм . Зашото все пак такъв и такива страни които са способни все още да гаранрират резурсно , военно и т.н оцеляването си , говои у много непричтно , И след това какво. Няма да има суврени държави, страни? какво. Кое е това което ще ВИ гарантира права и задъление , както и закрила като гражданин

    Коментиран от #85, #87

  • 84 Смешката започва

    2 2 Отговор

    До коментар #82 от "Антипутлерист":

    Евро Вие пак говорите за кадърност и лчиностни качества ,присособимост . Единциата , дефрагментираната . безсистема , без организация ства лесна плячка. Какво ще се борите с компаниите , с ресурси , трилиони , технологии. Каквото решат това става, както и става- стапя се насление в странта по план- българско, наше.
    ВДига се лихвения процент ,енергоресурса. И така с кранчето напълно изкустено се контролира цялата криза и пазар . Няма никаква цикличност. Всичко е по план. Това добре ли е? Тоест който пчета валутата- банката и който държи енергоресура определят пазара ,контролира технологиите . И като се преряза ресурсът от Русия мобедняхме и долара стана два лева. Понеже долар абеще по евтин благодцарения на този резуртс- тазви звисимост ,която разботеше за нас. - наслението.

    Коментиран от #90

  • 85 Антипутлерист

    2 3 Отговор

    До коментар #83 от "Смешката започва":

    Не става дума за никаква нова конфигурация, кризата даже ще много по кратка от тази след 2008г. Обаче ще има завършване на естествения процес на разпад на изкуствена федерация поробила няколко десетки народа.
    Федерацията на терора ще се разпадне защото тя се крепи единствено и само на терора над поробените народи подчинени със сила, репресии и страх. С отслабването на хватката на “безаналоговата” армия която бързo изчезва благодарене на героичната съпротива на Украйна и предстоящите огромни финансови проблеми на федерацията тези народи ще си поискат независимостта и с федерация се свършва завинаги. От Русия ще остане московска област и нищо повече както и трябва да бъде.

    Коментиран от #93

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 интересно

    3 2 Отговор

    До коментар #76 от "Антипутлерист":

    Колко рязко тръгна цената надолу ? Сключихме 13 годишен договор с Турция , а то газа пак Руски . Преди войната газа за България беше 270 € за 1 000 кубични метра . Сега е 198 лева за мегават / час . Иле 1892 лева за 1 000 кубични метра . Къде я видя тая евтения .

    Коментиран от #91

  • 89 Фигаро

    3 3 Отговор

    До коментар #58 от "ДДРОнег":

    Колкото струват договорите от Минските споразумения подписани от Меркел и Оланд . Те самите признаха как са излъгали Путин ! И сега ще разбереш защо Руснаците не вярват на сълзи .
  • 90 Антипутлерист

    3 2 Отговор

    До коментар #84 от "Смешката започва":

    Не се боря с тях и нямам намерение да го правя, а съм си намерил моята ниша и те не ми пречат. Всеки кадърен човек ще го направи, а другите просто ще обвиняват големите компании за да оправдаят това, че те не може да появят достатъчна гъвкавост и изобретателност в променящата се среда.

    Коментиран от #94

  • 91 Антипутлерист

    3 2 Отговор

    До коментар #88 от "интересно":

    Първо не е скучен договор за доставка на газ, а за ползване на тяхната инфраструктура(газопроводи и терминали за втечнен газ) . Това са две различни неща.
    Второ само дето цената на международните борси се върна на нивата от преди февруари месец.

    Коментиран от #106

  • 92 Ротшилд

    2 2 Отговор
    КЪМ "ФАКТИ"
    ВИЕ МИ ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА
    АЗ ЩЕ ИЗТРИЯ И СПОМЕНА ЗА ВАС
  • 93 Семшката започва

    3 2 Отговор

    До коментар #85 от "Антипутлерист":

    Добре . разбирам че вашаа апозиция е фиксирана - враг Русия, По някакви съображебия , харесвания , нехаресвания, модеи за подражание, нагони човешки към по богатите, култутни съображения и т.н
    Също имам американски -харесвам и т.н . Вие знате ли че русофобията като продукт на геостратегическа композиция и лостовеминтрумент за манипулация започва след Наполеоновите войни и една напълно профанна в голяма степен ;ощена пт доказателства докртрин . Тя лежи на внушения и първични механизми на чпвешко поведения. Система означва отношения между работник и управляваш елемент. Конфигурация. Капиталистическата система в този и вид като такава се премахва и това което следва далеч не е полезно за страната и наслението ни . Да кажен че държавите ще отпаднат след около 150 години . Следва цоциалистическа система с разпредление на блага - осигурен жизнен минимум -подслон , храна , образование, възпроизвоство . Този отрязък е толкова мътен и зловещ Война с Русия и Китай ? Тоест война на колективния Запад с Русия и Китай . Вие казвате империи. АМи поради какво трябва да остане само едната империя и Русия като такава да бъде разпарчетосана. Поради какви морални съображения? Или така е по удобно. Извиненяия за група хищници които смятата че би трябвало - напълно дебилни които смятат да управляват, тоест да се разполагат на Планетата. Поради какви причини властта трябва да е съсредоточена в опредлени елити . ВОйна с Русия и Китай означва никаква питейна вода и рак и левк

    Коментиран от #96

  • 94 Смешката започва

    5 2 Отговор

    До коментар #90 от "Антипутлерист":

    ВОйна с Русия и Китай означва никаква питейна вода и рак и левкимии,хората да се изяждат по улиците , И вие на това ми казвате дребен икономически ,дреболия ,подробност ,икономическа зависимост .
    Изпращшането на оръжия . Вие разбирате ли в какво се намесвате? И каква е реалната тежест на подобен конфликт и последици, как бавно Ви вкараха със свалянто на психологическата бариера ,постепенно.
    привикване .Този локален конфликт много бързо може да прерастне в стретическа размяна . Това означва че в европа няма да има питехна вода , храна и т.н Това означва средновековие за петдесетин години. Дребни незначителни рекурси за икономисти .
  • 95 Маверик

    1 3 Отговор
    Някой още ли има и най малко съмнение,че никъде по света няма по бо.лни и зат.пя.ли елементи от русофи.л.та.ци.те ???????????!!!
  • 96 Антипутлерист

    1 4 Отговор

    До коментар #93 от "Семшката започва":

    Първо трябва да уточни какво прави една страна империя и кои са страните които са империи или стремят да бъдат такива. Отговя е прост и доказан истерически сраните които нападат и завземат територии от други държави не зачитайки общо признатите им граници. Империите и имперските стремежи винаги са пряко свързани с управляващи диктатори и див национализъм . Няма империя която да не мразя заради самата идея да съществува като такава и да завладява суверенни страни нарушавайки международния ред и предизвиквайки войни. Путлеристан не прави изкушение и го мразя да, но въобще не мразя руснаците, а само тези които са путлеристи. Колкото до Китай и Русия те не са на една стана и няма да бъде.Китай има нужда от суровини и може да си ги осигури възползвайки от немощната и агонизираща Русия ище го направят. Не случайно сега те си траят и не вземат пряко страна просто си чакат своя момент и няма да оставят и глътка въздух на Русия.

    Коментиран от #98, #99

  • 97 Информиран

    3 1 Отговор
    Е,нещо май се объркахте????? Щом Украйна са били уж в победен импулс и получават ......модерно оръжие от ЗАПАДНИСТАН, тогава що ни искат бронетанкова техника(че много я имаме..)???
  • 98 Смешката

    2 1 Отговор

    До коментар #96 от "Антипутлерист":

    Огромна грешка е да се смята че между Китай и Русия няма консолидация при това ръководтво в Китай .
    Най напред имат звена войски които взаимно гарантират прикритие . Второ котай има нужда дори от технологични военни разработки - самолетен двигател ,който китай към момента не е в състояние да произведе.-надежден такъв .Трето САЩ ,независимостта на САЩ е извощвана благодарение на Русия.
    Независимост която тя преиодично губи и окончателно след 70 те . Демократичната в кавички клика в САЩ
    е енаднационална и антиамериканска . Русия е Империя която се състои от военно ядро и периферия- типично кнтинентална. И не е империя понеже е вклщчена към банковата система и пазари. тя не отговаря на това определение . Отговаря тогава когато е удобно за някои ,цели. Тоест демократите ще се отнес към САЩ и ЕС по същия начин както къ м Русия в зависимост от преразпределението на властите Риест степен на контрол . ЕС е също империя , тогава следва да бъде ликвидиран. Смешката е т5акава че тоично България се е борила срещу Венецианските тамплиети . И с право. Понеже походът им на ИЗток довежда до това че България и ВИзантия падат. СССР винаги е бил проект с автономност и е проект който е взима участие в изграждането на ООН и т.н Зависи кой управлява тези " Империи " ,организации и структури .За разлика от ЕС СССР гарантира нациналната идентичност и различия .Първоначлния проект е бил за заличаване на националностите . Без войа тези пагубни клики , загубили ВСВ се домъ

    Коментиран от #100

  • 99 СМешката

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "Антипутлерист":

    се домъкнаха на власотви позиции и инфлитрираха постепено във всички ръководни органи - САЩ , ЕС, СССР - Русия . Кариеристи, удобни некомпетентни . Тези които условно загубиха ВСВ . Тоест щом като ЕС е империя - трябва да бъде заличен ли ? Кой управлява тези структури и намеренията - това е от занчение. .
    Това опредля тяхната полезност за населението.

    Коментиран от #102

  • 100 Антипутлерист

    2 1 Отговор

    До коментар #98 от "Смешката":

    За разлика от Путлер Китай не съществува в паралелна реалност.Той никога не е бил с Русия, и няма и да бъде. Както казах за Китай валежите неща са пазара, а САЩ и ЕС са му основните и евтините ресурси тук е мястото и ролята на Русия. Китай ще си изиграе картите правило и ще получи и двете неща.СССР проект с автономност тава е смешно твърдение. Примерно Пражка пролет как можеш да впишеш в тези идилични небивалици които опасваш за СССР? Може би като нагледен пример за висша автономност по ГОСТ. Дадох точно този пример съвсем умишлено защото и ние сме намесени в раздаването на “автономността” в случая и то не по наше голямо желание.

    Коментиран от #103, #105, #107

  • 101 Доко-доко

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Канур":

    Перманентен конфликт няма да има в Украина.
    Огромното количество оръжие подарено на Украина от СССР е вече по пунктовете за цветни метали.
    По-голямата част от оръжията пратени от Нато страните също са в пунктовете за цветни метали.
    Украинците НЯМАТ нищо.
    Сега украинците просто пращат месо в окопите които строяха 8 години.
    Тези насилно хванати украински граждани в окопите получават следната размяна.
    Украина 1 снаряд vs Съюзните сили 8 снаряда.
    Това е в хубав ден.
    В лош ден или ако съюзните сили атакуват Украинците пращат един снаряд, а получават около 30.
    Всеки ден гледам аеро снимки на различни позиции заети от Украинците. Те са като лунен пейзаж, дупка до дупка е. Въпрос на време е месото да свърши или да направят бунт самите военни украинци подложени на вярна смърт и да го обесят Зеленски в центъра на Киев.
  • 102 Антипутлерист

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "СМешката":

    Хайде първо обясниш коя страна е нападната от ЕС със армия и е принудена със сила да стане част от него тогава да разсъждаваш дали бил империя. Не няма значение кой управлява а дали има имперски амбиции към завземане със сила на други територии и държави против тяхната воля.За пръв път чувам че от империя някой може да се отдели когато пожелае, но според теб е така щом ЕС бил така, а Великобритания поиска и се отдели без никой да се противопостави на това. Дали това е било правило решения за нея е друга тема, но само това доказва колко са несъстоятелни нещата които твърдиш. Хайде сега кажи коя република е успяла да се отдели от хватката на Путлеристан. Даже страни които са независими вече и са извън Путлеристан биват нападани с армия само защото поемат политика и ориентация която не се нрави на върхушката в Кремъл, която не може да преглътне разпада на СССР и затова ще ускори и разпада на остатъците от него тоест на сегашния Путлеристан .

    Коментиран от #104

  • 103 Христо

    1 1 Отговор

    До коментар #100 от "Антипутлерист":

    Вервай си баце . С твоите две мозъчни гънки какво очакваш да научиш .
  • 104 интересно

    1 1 Отговор

    До коментар #102 от "Антипутлерист":

    Отвъдморските владения на Франция например какво се явяват като са със статут на френски поданици ?
    А Франция със сила ли ги е завладяла ?
    А на Великобритания ?
    А на Холандия ?
    А на Испания ?

    Коментиран от #108

  • 105 Смешката започва

    1 1 Отговор

    До коментар #100 от "Антипутлерист":

    Безпредметно е. това са следствия. Пражка Пролет и т.н Такава е власта и разпределнятя , архитектурата след ВСВ. Такова е и разитието . Вие да не смятате че вашето образование дори е друг продукт . Просто следствие от следвоеннат конфигурация, не харесвам думата архитектура .Забравяте че Чехословакия е в пълен обем , етнически , национални граници след ВСВ . Както и "нападнатата " Полша . Не е сереозно . Разбирате ли ? Това е демагогия и уклони . СССР е автономна империя тъй като е в състояния сама да печата валутата си и сама обезпечва своята независимост както военно , културно ,цизилизационоо и вскяка. Това е изклщчотелно трудно. Дори САЩ не печата валутата си федералняи резерв е в частна структура . За да се постигн епдобно разитие без външни финансови източници и ресурси, натрупвания от колониализма блага в порядъка на 20, 30 години означва че -това е прецедент. Смао си помислете за 20 годни какво се е случило в страната ни като сравнение. Онова - изграждане от гола поляна ,образно. Драконът е цивилизация на 10 хил години .
  • 106 интересно

    1 1 Отговор

    До коментар #91 от "Антипутлерист":

    Цени на природен газ при продажба от "Булгаргаз" ЕАД на крайни снабдители и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа :

    1.01 - 31.03
    2018 - цена 352,65 лева за 1 000 кубични метра . Решение на КЕВР №Ц-38/28.12.2017г.

    1.04 - 30.06
    2018 - цена 361,82 лева Решение на КЕВР №Ц-7/30.03.2018г.


    В момента 1892 лева за 1 000 кубични метра ????

    Коментиран от #110

  • 107 Смешката

    1 1 Отговор

    До коментар #100 от "Антипутлерист":

    Следващо - населението е в състояние на АМОК Това на кратко означава без за произтичащото. Русия не живее в паралелна, По съшия начин наслението зажива в паралена през 30 те годни на миналия век . Дори е плашещо как във 21 век може да бъде манипулирано и нагласите му управлявани по толкова елементарен начин.Според Вас Кисинджър би трябвало да е дикактор понеже противоречи на общия лай. Тоест всеки които не подържа в САЩ , Европа и Русия партийната демократична догма бива обявяван за дикактор. Всеки неудобен.

    Коментиран от #112

  • 108 Антипутлерист

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "интересно":

    Това кога е през кой век 18 и 19 или 21? Сега сме 21 век а някой самозабравели се диктатори още не са излезли от колониалната политика на 18-тия век.

    Коментиран от #109

  • 109 оле мале

    1 1 Отговор

    До коментар #108 от "Антипутлерист":

    В момента бе разбирач ! Ясно колко си запознат с географията !

    Коментиран от #111

  • 110 Антипутлерист

    1 1 Отговор

    До коментар #106 от "интересно":

    Цената на международните пазари не е равна на цената на нашия изкривен регулиран пазар. То, че нашите политици си правят играчките няма общо нито със санкциите нито с международната цена.
  • 111 Антипутлерист

    1 1 Отговор

    До коментар #109 от "оле мале":

    В момента са ги завладя ли ?
    Кога вчера или завчера. Това че са техни територии останали от колониално време не ги прави страни с имперски стремежи към днешна дата. Че назад в история са били империи и са имали стремежи към завладяване и покоряване никой не отрича това са исторически факти.
  • 112 Антипутлерист

    0 1 Отговор

    До коментар #107 от "Смешката":

    Какво намесвате личното мнение на 100 годишни динозаври като Кисинджър неговата роля отдавна е отминала и вече не е фактор, а даже и не много сигурно колко е със всичкия си ум. Диктатор е само този който се държи като такъв. Манията за вечна и безгранична власт е много издайнически белег за това кой е и кой не е.

    Коментиран от #113, #114, #116

  • 113 Смешката

    1 1 Отговор

    До коментар #112 от "Антипутлерист":

    Благодаря за приятното прекарване . Дне сми е ден за Политика,разтиха. Така хенри Кисинджър ,масон ,управлявал , съветник в администрацият на т. н т.н. - АМи цялата архитектура, международно право ,ООН
    Това че в Китай се изнесоха произодства довело до увеличване на консумацията ,поевтиняване на продукцията- работилница Китай . тоест бенифициента е Европа. Стоки и капитали от Сащ - Вликобритания , Германия, Източна Европа,Русия, Япония. Както се казва от Владивосток до. Тези 30 години И преди това 70 мирни години в голяма степен ги дължим на такива. Нали Русия предложи да стане член на НАТо и ЕС . Федералният резерв печата валутата й .Беше използвана като суровинен .Тоест конфликтът с Русия е неужен и умишлено предизикван от определни елити. Последва Мюнхенската . И след като всички опити за преговори с условния Запад бяха пренебрегнати последва предложение към Думата Русия да осигури независима банкова степен като Прламентът -тоест Думата отхвърли предложението.Президент - Парламент- пример за - диктатура" последва въоражаване ,тъй като всички преговори със Запада за неприближаването на структурите на НАТО към Федерацията и разгръщането на оръжейни системи извън договореностите - междудругото документи валидни по международното право на кеото Вие държите бяха нарушени . Тоест Русия реши сама да обезпечи своята сигурност както намери за добре. И това е "диктатура" и агресия понеже .Преди това бяха стоварени 3 хиляди - Полша. магистрали, системи-
  • 114 Смешката

    1 1 Отговор

    До коментар #112 от "Антипутлерист":

    Полша ,магистрали Прибалтика - за войски бързо реагиране- тежка техника Румъния , авиация, Косово , Чечня
    и т.н и т.н Срещу кого ? Русия вдиигна стретегическата си авиация ,години наред беше приземена и вскякаи съвеъници и ит.н бяха допускани до руски бази и Русия изпълняваше договореностите. Дори Бура беше разрушен от американските сътрудници. Вместо това тия въоражиха Германия с - противно на всякакви ,тоест германия започна да лети с ядрено оръжие . Неядрена страна за пръв път след ВСВ Тия работи шо така се пропускат ? Срещу Кого. Преди 2014 . Много преди Крим , много преди това . Да не се прави някой на ущипана мома .
  • 115 Легенда Кремля

    1 1 Отговор
    Банкрут за Украйна и целият Запад.
  • 116 СМешката

    1 1 Отговор

    До коментар #112 от "Антипутлерист":

    АМи да гарбват автоматите и към Москва. Така бързо ще се провери Китай и Русия дали са съгласни и какви разноглкасия . Китай ще воюва с Русия. Мечката и дракона си пазят гърбовете. Тя и ВСВ не почва внезапно . Има редица постепени приготиворечия . преди преминаването и в гореща фаза . Точно приблизително 20 предвоенна. Размина се 2004 .Разпарчетосванетро на Русия - никаква съпротова от страна на наслението в Европа. Напротив. Следва 200 хил . Юли - натиск от страна на Запада. Тоест отказ от преговори . След което изпреварващ удар по цели в Европа, Севрена Америка , Астралия и т.н . Така с разпарчетосването.
  • 117 Груйчо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Русофил":

    Тази година е фатална за Путин и за Русия.
    Путин ще умре или ще го убият,а РФ ще се разпадне,като големите поражения ще са най- много за руснаците,когато започне гражданската война!
  • 118 Мераклийски

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Ще спечели този,който може да произвежда повече бойни средства.
    Как ви си мислят Путинофилите,че Русия може да произвежда повече от Америка и ЕС?
    Целта е така да се срине Руската икономика,че повече никой там да не помисли за Руска държава в настоящия вид.
Новини по държави: