Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Януари, 2023 14:17 16 725 116

Ужасна катастрофа за Путин

  • владимир путин-
  • катастрофа-
  • китай-
  • русия-
  • украйна-
  • сащ-
  • нато-
  • война-
  • уроци-
  • ядрен арсенал-
  • ядрена война

Ядреният арсенал на Русия нямаше ефект на бойното поле

Ужасна катастрофа за Путин - 1
Снимка: Shutterstock

Русия нахлу в Украйна, залагайки на бърза победа над нейните въоръжени сили, но се оказа затънала в продължителна война, която дава много уроци за характера на бъдещите конфликти, пише БТА.

"Тайван си взема бележки" от войната в Украйна, отбеляза през ноември председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили. "Има уроци, които научаваме. Има уроци, които европейските страни научават, и уроци, които президентът Си и китайските военни научават." Русия не само не успя да постигне целите си, нахлувайки в съседната страна на 24 февруари, но и западните съюзници на Украйна ѝ налагат наказателни санкции и изпращат на украинските сили постоянен поток от оръжия, които се оказаха изключително важни на бойното поле.

"Едно от нещата, които хората научават, е, че войната на хартия е много различна от истинската война", каза Мили. "В една битка има много трудности, неясни неща и смърт", продължи той, като прогнозира трудности за китайските военни, които нямат скорошен боен опит, ако Китай реши да нахлуе на остров Тайван, който смята за своя територия, която трябва да си върне един ден - ако е необходимо, със сила.

Значението на логистиката

Ядреният арсенал на Русия нямаше ефект на бойното поле, заяви третият по ранг служител на Пентагона Колин Кал, като призова Пекин да си вземе бележка. "Фактът, че Русия разполага с ядрени оръжия, не направи инвазията в Украйна успешна, дори в стратегически план", каза той на конференция. "Мисля, че това е важен урок, който Пекин трябва да научи."

Руската офанзива в Украйна "се превърна в ужасна стратегическа катастрофа за Владимир Путин. Трудно ми е да повярвам, че Си Цзинпин иска Китай да се сблъска със същата реакция от страна на международната общност" както Русия, заяви още Колин Кал. Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин каза, че реакцията на съюзниците на Украйна показва решимостта на международната общност да защитава върховенството на закона.

"Веднага след като Русия нахлу в Украйна, видяхме как държавите се обединиха и не само предоставиха военна помощ, но и се включиха в санкции и търговски ограничения, които силно затрудняват Русия", заяви той на неотдавнашен брифинг за медиите. Остин посочи два урока, които трябва да се извлекат от украинския конфликт: значението на логистиката и автономията, предоставена на сержантите в западните армии, както и обучението на украински военни в страни от НАТО. "Руснаците имаха логистични проблеми от самото начало" и все още имат, особено по отношение на боеприпасите, каза той.

"Мисля, че украинците се сражаваха добре в началото заради обучението, което им предоставихме на ниво взвод и отряд. Видяхме как сержантите поемат инициативата на бойното поле", заяви американският министър на отбраната. "Като атакуваха снабдителните линии и центровете за командване и контрол, те много затрудниха задачата на руснаците от самото начало", обясни шефът на Пентагона.

Боеприпаси в изобилие

Според Марк Кансиян от Центъра за стратегически и международни изследвания конфликтът е показал как бойното поле вече се наблюдава постоянно. С безпилотните самолети и сателитните снимки "е много по-лесно да бъдеш видян и много по-важно да се скриеш", казва той пред АФП. И макар че прецизните ракети като "Хаймарс" (HIMARS) изиграха важна роля в Украйна, войната показа, че по-старите оръжия все още имат своето място.

"Много хора смятаха, че бойното поле ще се развива предимно в посока на прецизността, но това не е така. И двете страни изстрелват хиляди неуправляеми снаряди всеки ден", казва експертът Според Колин Кал огромният брой бомби и други боеприпаси, използвани от началото на конфликта в Украйна, показва колко е важно да се разполага с адекватни запаси. Друг урок, научен от конфликта в Украйна, е да се обърне внимание на "вида боеприпаси, от които се нуждаем, но също така и на вида запаси, които би трябвало да имаме на разположение за други съюзници или партньори в случай на сценарий от типа на този в Украйна", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 108 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    102 79 Отговор
    Нека и през новата година Господ да помага на воините на православието срещу сатанистите отвъд океана!Амин!

    Коментиран от #4, #14, #70, #74, #86

  • 2 Факт

    84 76 Отговор
    Ядреното оръжие е безполезно.То пази само от друга ядрена държава.Конвенционална армия е реалната сила а Русия показа че е гола вода.Арвия от типа на пакистанската голяма и безполезна в модерна война.

    Коментиран от #7, #23, #66, #106

  • 3 Делю Хайдутин

    100 107 Отговор
    Ако Русия загуби с България е свършено.Още 20 години окупация и ще изчезнем като индианците.

    Коментиран от #12, #17, #24, #112

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ксаниба

    75 64 Отговор
    До тук виждаме катастрофата която се случи с оркраинската армия и бъдеща катастрофа за някоя уж западна - паляшка да речем.
  • 6 Храбрият баничар

    84 43 Отговор
    Това е пак поредната порция вкиснала боза.
  • 7 Последния Софиянец

    80 70 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Русия воюва с 5 процента от армията си и със старите оръжия.Новите ги пази за НАТО.

    Коментиран от #33, #89

  • 8 Епааа, всеки ден - факти ни

    89 44 Отговор
    “Информират” за “ужасни катастрофи за Путин”!!! Бе, много държалив тоя Путин, бе! Как пък нищо не му стана до сега от вашите катастрофи???
    Що не спрете малко с пропагандата, а?

    Коментиран от #19

  • 9 Пич

    66 35 Отговор
    Голям страх имат от Путин тия , и , да питат Грозев , колко са прави !!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 0000

    45 58 Отговор
    НАТО още не са се включили и с 0.00 процента ,а руските фашисти се страхуват от превантивен ядрен удар

    Коментиран от #68

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ДДРОнег

    45 36 Отговор
    Кво говорите , путин поставя рекорди след рекорди:
    Първо за най-дългата "специална военна операция" :):):)
    А има войни, които са приключили за много по-малко време !

    Коментиран от #15

  • 14 ДДРОнег

    53 36 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    православните кадировци изправят правата вяра на руснаците отзад :):):)

    Коментиран от #20

  • 15 Последния Софиянец

    48 26 Отговор

    До коментар #13 от "ДДРОнег":

    Гражданските войни са винаги дълги и кървави.Чети история.

    Коментиран от #34, #85

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 тоя има право но

    40 21 Отговор

    До коментар #3 от "Делю Хайдутин":

    Тоя бърка българи с русофили.
  • 18 Извод

    66 42 Отговор
    Извод: Тез колективни западни мозъци не реват от хубаво. Путин ги тричи икономически, политически, военно и психически. Остана им една информационна ,вкисната пропаганда. Един друг се нахъсват, чак нас се мъчат да обработят. Ама ядец.
  • 19 Стоян83

    10 7 Отговор

    До коментар #8 от "Епааа, всеки ден - факти ни":

    Говариш за оня със статистите и бронежилетката, нали?
  • 20 Хихихихи

    9 13 Отговор

    До коментар #14 от "ДДРОнег":

    А поляците на укрите. Оплаквания много, но ти отде да знаеш
  • 21 Невероятно !

    55 31 Отговор
    Този човечец , Путин и тази сутрин изкара още един вид рак , следобед катастрофира ... А бе , той все по-силен излиза после ? Господ здраве да му дава !

    Коментиран от #25

  • 22 Груьо

    43 22 Отговор
    ЕЙ ТАА МАРА Е ОГИН БЕ. НЕ СПРЯ ДА ПИШЕ ЗА ТАЯ РУСИЯ И ОСБЕННО ЗА ПУТИН.УМОРИ ГИ, ИЗТРЕПА ГИ. МАРОО НАПИШИ НЕЩО ЗА ХАМЕРИКАНЦИТЕ ДЕ,ДА ВИДИМ,ЧЕ СИ НЕЗАВИСИМ СПИСВАЧ/ТРУДНО Е ДА СЕ КАЖЕ ЖУРНАЛИСТ/. НАПИШИ НЕЩО ЗА БАЙ ДЪН,КАК МУ ВЪРВИ ДЕМЕНЦИЯТА ДЕ. ЗНАЕМ,ЧЕ ТЕ ТИ ПЛАЩАТ,АМА САМО ЗА ПРЕ ОЧИ ДЕ.
  • 23 Мишел

    32 13 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Ядреното оръжие е полезна, защото премахва мераците за нападение от друга държава, било то ядрена или неядрена.
  • 24 НАПЪЛНО СИ ПРАВ

    37 41 Отговор

    До коментар #3 от "Делю Хайдутин":

    АКО РУСИЯ ЗАГУБИ КРАЙ НА РУСОФИЛИТЕ В БУЛГАРИЯ,,,,,,, ПЪЛЕН И ТОТАЛЕН ГЕНОЦИТ,,,,,, ТРПЕРЕТЕ РУСОФИЛИ ТРЕПЕРЕТЕ МОЛЕТЕ СЕ, КРАЯТ Е СКОРО

    Коментиран от #26

  • 25 ххаха

    29 21 Отговор

    До коментар #21 от "Невероятно !":

    Той и Киев тази сутрин взе. Цяла Украйна освободи. Армията им се предаде и заедно с Путин изгониха нацистите. А през това време германците замръзнаха. И им раздават купони за хляб. Господ здраве да му дава да ни забавлява тоя клоун. И на всичките му куч да дава здраве.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 витоша

    22 10 Отговор
    Всъщност светът се преформатира. Диктатури, крадци, корумпирани режими, пречещи на развитието, ще бъдат унищожени с помощта на граждански войни и икономически санкции. Старият свят, нежизнеспособен със старите си носители, най-накрая ще отиде в историята.В новата формация приоритетите се промениха от въглеводороди към нови технологии и гениални технически разработки.
  • 28 А БЪЛГАРИЯ ДА УМИРА А ?

    27 10 Отговор
    Какво ми дреме за Путин или байдън
    У магазино сакат кинти и нито фили нито фоби ще ми ги дадат
    Форумни психопати

    Коментиран от #32

  • 29 Нахук

    25 11 Отговор
    Марчене ставаш намери си друга работа дразниш и русофобите
  • 30 грешен код от картинката

    31 19 Отговор
    Засилих се уж да чета вицовете на факти, но мернах статия на мария и естествено реших да се посмея малко с хамериканска пропаганда. Продължавайте само така.
  • 31 Този Кал, много е кален :)!

    33 20 Отговор
    "Ядреният арсенал на Русия нямаше ефект на бойното поле, заяви третият по ранг служител на Пентагона Колин Кал"? Ами понеже НЕ са го използвани изобщо! НО и атомните оръжия не са предвидени за Крайната, а за ФАЩ и Натото!
    Не сте натегнали повече обстановката, а ще разберете, дали има "ефект" руския ядрен арсенал!
    И като сте такива "военни експерти", защо "великата сащиянска армия" избяга от афганистанските козари, въпреки, че и ФАЩ имат ядрена триада?
    Защо не изгорихте Афганистан с няколко атомни бомби, а?
  • 32 НЕ БЕ БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЯТ

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "А БЪЛГАРИЯ ДА УМИРА А ?":

    У магазина вземат левове .Вземат евро,Вземат долари.
  • 33 ДДРОнег

    22 25 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Ха-ха !!!
    Мда, видяхме ги безаналговите рузки оръжия, видяхме и хаоса в 5%-та амрия на рузия :):):)
    А сега умножете този хаос по 20 и ще разберете, че при по-голяма война, рузия ще се самоунищожи опще по-бързо :):):)
  • 34 ДДРОнег

    19 12 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Край, сега митрофанова ще ви прати чай с Новичок :):):)
    Вие казвате, че това е "гражданска война", а путин строго наказва използването на думичката "война" при неговата "специална военна операциа" :):):)
  • 35 Правец

    10 11 Отговор
    Ахти урвите тия фащ
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 НАТОВСКИ ИНКУБАТОР.????????

    20 19 Отговор
    ЛЕ ЛЕЕ – КОГА СЕ ИЗЛЮПИХА ТОЛКОВА НАТОВСКИ ТИКВИ В БЪЛГАРИЯ ????????!!!!!!!!
  • 38 САТО БЕСНИ. КУЧЕТА

    20 20 Отговор
    СЕ. НАХВЪРЛИХА
    МЕЧКАТА ОЩЕ. НЕ ГИ Е. ЗАПОЧНАЛА

    Коментиран от #40, #78

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Истината

    19 15 Отговор

    До коментар #38 от "САТО БЕСНИ. КУЧЕТА":

    Каква мечка бе приятелю? Китайският мечкар отдавна е сложил халката на носа на руската мечка и я е направил панаирджийска. Сега ще я кара да прави разни номера само заради единият хляб.

    Коментиран от #45, #46

  • 41 Кака Мара

    11 8 Отговор
    Бля бля бля бля
  • 42 Още

    22 15 Отговор
    А пък вие гледайте интервюто на анализатора Scott Ritter, който казва доста интересни неща. Едно от които, че украинците започват да се осъзнават, че западът ги лъже и използва, а когато това стане ясно дори на промитите мозъци в северозападните части на Украйна, никой не знае какво може да се случи тогава.

    Коментиран от #88

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бедният!

    11 3 Отговор

    До коментар #40 от "Истината":

    Живееш в илюзия.
    По-добре си погледни собствената окъсана държавица и се погрижи за нея. Ако има сили за подобно нещо.

    Коментиран от #49

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Питай баба си

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "Българин Сл.оригинал":

    Дали е...
  • 48 Русия е велика

    14 21 Отговор
    И ще освободи света от долните глобалисти и тлантици
  • 49 Истината

    19 15 Отговор

    До коментар #45 от "Бедният!":

    Русофилската безродна и3 мет живее в илюзии за величието и силата на Русия.
  • 50 Голям рев

    14 16 Отговор
    На тлантици и джендарска паплач
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Путинче

    16 12 Отговор
    Мдаа НАТО сега изучава руската армия, слабостите и, пробва различни оръжия и също вижда къде са им слабостите. Все неща които няма как да научат от шпионаж.

    Коментиран от #81

  • 53 витоша

    23 16 Отговор
    Всъщност колко странно няма да е за вас? Украйна не му трябва на Путин. Той започна войната само от страх да не загуби властта и да повтори съдбата на Муамар Кадафи с ятаган в задника. Той глупаво хвърля неподготвени демобилизирани руснаци в украинския огън, друга част от руснаците лежат в затворите, а друга част са бити с бухалки и пръчки от полицията по улиците. Руската федерация е голям концлагер с мъчения и убийства от палачите на ФСБ ,Росгвардия и Полиция.Това е 100% истина.

    Коментиран от #58

  • 54 Бравоо

    4 8 Отговор
    На бесарабски факти
  • 55 Бесен- _Язовец

    14 19 Отговор
    Цял свят видя, че фашиска Америка и фашиското НАТО нямат налягане за Руската армия, руснаците анексираха за втори път, а Фашиска Америка гледа безпомощно отстрани!
  • 56 Окраин4е

    12 16 Отговор
    Точно ко4ната САЩ се уплашиха от думите на президента Владимир Владимирович Путин, че Руската ядрена триада е пълна бойна готовност!
  • 57 Хисторик

    10 16 Отговор
    Да не забравяме, че Руската армия победи САЩ в Сирия, Либия и Афганистан точно ЧВК Вагнер изгони САЩ от Афганистан. 2008г САЩ седяха мирно и тихо докато руснаците сложиха ред в Грузия.
  • 58 Брей че многостранно надарен

    5 7 Отговор

    До коментар #53 от "витоша":

    За първата част съм съгласен. Но я ми кажи, знаеш ли какво става с двмонстрантите в америка?! Я си намери някое видео в Тубата и свери часовника.
  • 59 Мара

    10 9 Отговор
    Мара е психично болна .Бълва сама глупости
  • 60 Реалист

    9 13 Отговор
    Руската мечка направи белоглавия орел на канарче и сега канарчето пее фалшиво хахаха хохохо хехехехехе Световена американска пародия на военна сила!

    Коментиран от #71

  • 61 Цецо

    15 11 Отговор
    Путин няма гащи да удари натовските доставки, понеже е нелеп таксиджия.
  • 62 Професора

    11 13 Отговор
    Дядката Джоузеф щеше да унищожава Русия, а стаба точно обратното в САЩ рецесия и петролни изпарениея.
  • 63 Русия е много слаба военно

    15 13 Отговор
    Вашингтон и Лондон имат стратегическа система "бърз глобален удар" която неутрализира ядреното оръжие на раша,и за няколко минути рассия светва като коледна украса и ги превръща в големия каньон 2
  • 64 МАЛКО СТАТИСТИКАТА

    10 19 Отговор
    ЧВК Вагнер попиля американците в Афганистан тук не ви го съобщиха обаче 4 бази на САЩ в Афганистан просто изчезнаха. На Владимир Путин му омръзна краварите да седят в Афганистан и прати Вагнер да изринне
    окупаторите

    Коментиран от #87

  • 65 Стъпил на земята

    10 16 Отговор
    Слава за Русия , за нормалността , човечността и света от преди старта на промивката! Филмът "Идиотокрация" придобива все повече и повече смисъл с течение на времето.....
  • 66 Бай Канур

    8 9 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Омен си деб@, ама много. Ядреното оръжие ще се използва и срещу неядрена държава дръзнала да нахлуе конвенционално- директно в столицата, големите градове и индустриални центрове. Кое не ти е ясно? А мисирките доеи и глаголните втемена не им са ясни. Ядреното оръжие нямаше ефект.... Моля? Ко рече? Че кога го използваха, че да е нямало? Последните дето го използваха на бойното поле имаха поразителен ефект
  • 67 Раша е една бананова държава

    19 10 Отговор
    Адолф беше превзел русия,беше на 50 километра от Москва,тогава сащ и Англия се включват и наритват Хитлер,иначе сега щяха да говорят на немски,по рано пак те спасиха руските некадърници от бонпапарт

    Коментиран от #98

  • 68 Мухахаха

    6 9 Отговор

    До коментар #11 от "0000":

    Бе те и там укранската армия нещо много наглоговоряща па има и мноо де родния си укрински не шпрехат или пък не спичат а може би и не парле
  • 69 Мухахаха

    3 3 Отговор
    А дали е така кой кой ще ви каже
  • 70 Алекс

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Марш в психиатрията. АМИН
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Петкан

    6 8 Отговор
    С една дума изпробваха тактики и оръжие на гърба на украинския народ ...милиони бежанци ,хиляди убити и ранени
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Опълченец

    15 8 Отговор
    Руските тролчета и "полезните идиоти" нещо много слабо го давате. Можете и повече. Не ме разочаровайте. Удариха една трол-фабрика в Украйна и тука нещо оредяхте. Подливате вода на срина Митрофана, чуди се какво да каже на чичо ви Put in
  • 76 Берасабски българин

    13 11 Отговор
    Катастрофата за Русия е толкова "ужасна" че Зеленски вече е изпаднал в амок и не знае какво да прави, защото ще му искат обяснение за 400 000 убити нацисти, и още 500 000 хиляди ранени, много от, които "умират" в болниците, а хладилните камиони са направили магистрала до Полша, от където постоянно излитат самолети пълни с органи на живи изкормени украинци за резервни части за господарите им на Запад, където в момента се правят масово трансплантации поради сриване цената на резервни части от масовото кормене на животни( така се наричат славяните от сатанистите).
  • 77 пиночет

    16 5 Отговор
    Ботоксовия пръдльо е пътник!
  • 78 555555

    21 6 Отговор

    До коментар #38 от "САТО БЕСНИ. КУЧЕТА":

    Мечката отиде курбан ,не си ли го разбрал още?
  • 79 Минувач

    8 16 Отговор
    Много се изписа и голяма пропаганда се заформи с това - Путин очаквал бърза победа, някакви 3 дена, втората в света, безаналоговата и тем подобни. А реалността въобще не е толкова трудна за осмисляне. Какво означава 2-рата в света армия на този фон, когато класациите за армиите се правят при пълен военновременен режим, максимално възможна мобилизация, т.е. милионна армия, включване на всички родове войски и най-вече ядрения арсенал. Нищо от това не виждаме от руска страна, така че не може да се споменава тази 2-ра в света в нашия контекст. Второ - за очакванията за бърза попбеда, 3 дена и т.н. - има две причини, за да не се стигне до това. Или, както е най-вероятно, Путин е очаквал Киев да не избере войната и пълното разрушение на държавата си и малкото мобилизирана армия от само 120 хил са били само, за да покаже сериозността и, че ще има война, а не само приказки. Или другата причина може да е, че не е очаквал чак толкова огромна подкрепа с оръжие, пари и наемници от Запада. Дефакто Украйна се държи само, заради безкрайната помощ отвън и Путин дори само с 120 хил армия досега щеше да е пречупил 45 милионна Украйна. Всички други приказки са пропаганда и глуповато мислене, далеч от реалността.

    Коментиран от #80

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Цигари

    13 5 Отговор

    До коментар #52 от "Путинче":

    Майка,цигари...Филип Морис да им изпрати няколко контейнера и ватенките сами ще се гръмнат.....

    Коментиран от #96

  • 82 корумпирана руска диктатура

    17 5 Отговор
    Видя се ефекта от корупцията създадена от Диктатора -терорист с болна психика! Русия затъва изолирана от целия прогресивен свят!
  • 83 Зевзека

    5 9 Отговор
    Само не разбрах, как ядрения арсенал на Русия нямал ефекта на бойното поле? Кога точно беше използвано ядрено оръжие? И ако е използвано ние защо не знаем? Над Европа вали дъжд, има мъгла. Ако е използвано ядрено оръжие ние всички сме били изложени на радиация. Какво точно казва тоя американец? КОГА РУСИЯ Е ИЗПОЛЗВАЛА ЯДРОНО ОРЪЖИЕ? Веднага да се свика съвета за национална сигурност и да бъде поставен тоя въпрос. И за Бога, питайте американците какво точно значат тези думи!

    Коментиран от #84

  • 84 Споко пич

    5 3 Отговор

    До коментар #83 от "Зевзека":

    Малиии Съвета на таварищ Радев за национална сигурност ей сега ама веднага ще се събере и ти реши проблемите Колкото до ядреното оръжие не решава проблема защото никой няма намерение да го използва Последствията са ясни за всички
  • 85 Делю Хайдутин

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    А мръсната вайна в робсия тепърва предстои, ще падне млатене из мацква и ленинград със забранено оръжие и какво им е останало от СВОто!
  • 86 Последния Софиянец

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Огън да ги изтори алкохолните мужици час по скоро!

    Коментиран от #95

  • 87 хаххахаха

    0 3 Отговор

    До коментар #64 от "МАЛКО СТАТИСТИКАТА":

    Ти не си добре с главата
  • 88 хахахах

    2 3 Отговор

    До коментар #42 от "Още":

    Това е просто инструмент с който се натиска запада да дава повече оръжия. Но изглежда са хванали и заблуден русофил в мрежата
  • 89 фактите

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Илюзиите са силно нещо.Русия води пълномащабна война в момента и то с всички сили.Руснаите повече от това не могат.Русия до момента загуби близо 40% от армията и въоръжението си.Съвсем скоро руснаците няма да останат с армия,а и да искат да воюват срещу друг ,няма да имат с какво.И за какви модерни оръжия говориш ? Русия не разполага с нищо модерно,защото изостава откъм възможности с десетилетия от САЩ и запада.Русия няма нито модерна авиация,нито модерен военноморски флот,нито сухопътни сили които да стават за нещо.Русия буквално от втората армия в света вече се принизи до 10-тото място.

    Коментиран от #92

  • 90 Пешо

    1 3 Отговор
    Щом е преписано от ...... в този сайт, вярваме му.....
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Минувач

    5 8 Отговор

    До коментар #89 от "фактите":

    Ти не си добре, да знаеш! Първо - какви 40% загуби за руснаците, може би по украински данни, които са с демобилизираща цел да преувеличават загубите на противника. Второ - какъвто и да е процента, то той е далеч от общия брой на руската армия. Отвори гуглето и потърси инфо за армиите в цифри. Виж, какъв е капацитета на Русия - родове войски, видове оръжия, военновременен режим на бюджета в пари, брой численост на армията. Там се дава макса, т.е. максималните възможности на една армия, а не с колко е решила да действа тук или там. Относно оръжията на руснаците и последните разработки, нито ти, нито аз, можем да гадаем, какви са, колко са, работещи ли са и т.н., и дано не разберем някой ден. Засега виждаме работещите хиперзвукови ракети с конвенционален заряд, за атомните дай Боже да не видим. То и Западът не иска да разбере, действащи ли са ;-) А иначе можем да си чешим езиците, колкото си искаме, както и всеки да вярва в това, което му се иска.
  • 93 Ужасна грешка ?

    6 8 Отговор
    Няма данни подкрепящи тезата .

    Какъв ход имаше Путин ?
    Нарушен беше Мирният Договор с цел печелене
    на време - Меркел и Пиер Де Гол , внук на Де Гол .
    170,000 модернизирана укр армия срещу 35,000
    сепаратисти в Донбас беше рецепта за клане .
    След клането следваща бешеРусия .
    Втори път мир беше предложен и отхвърлен .
    Намериха биолаборатории . на границата
    Които уж от 2014 опитвали да разрушат .
    Вики Нуланд пред Сената .
    Доказателствата в ООН бяха блокирани .
  • 94 Пешо z

    4 7 Отговор
    Няма ефект в Европа,заради Орбан .На практика Орбан спасява Източна Европа от атома.
  • 95 Солнцепек

    4 2 Отговор

    До коментар #86 от "Последния Софиянец":

    Огъня работи по план
  • 96 Шега

    2 3 Отговор

    До коментар #81 от "Цигари":

    И тук трябва да се смеем ? И двете страни имат загуби .
    Според Урсула 100, 000 укр са пушили .
    Смях ?
  • 97 Чичо Дончо каза

    3 4 Отговор

    До коментар #91 от "стоян георгиев":

    Байно Украйна на банкрутира.Не си ли разбрал.10 милиона избягаха,ще избягат още толкова,щото на никой не му се мизерства.
  • 98 Бананите

    4 1 Отговор

    До коментар #67 от "Раша е една бананова държава":

    Нямат сателити и хиперзвукови ракети

    Коментиран от #102

  • 99 Легенда Кремля

    1 7 Отговор
    Конец Сша наступает.
  • 100 Легенда Кремля

    3 2 Отговор
    Може да слагате минуси ,но "и да мъркате пак ще търкате" .
  • 101 Подзаглавието

    7 2 Отговор
    "Ядреният арсенал на Русия нямаше ефект на бойното поле".... Госпожице Мария, това означава ли че вече Русия е използвала ядрено оръжие. Или просто си връткате редовните журналистически хватки и пинизи? Ако вие или Бесарабски Фронт, наистина имате данни че Русия е използвала такова, предупредете читателите си да вземат мерки, та и ние да си сложим слънчевите очила както вие своевременно сте направили. А дали катастрофата е за Путин или за ЕС и НАТО оставете ни сами да решаваме.
  • 102 Гражданин

    2 3 Отговор

    До коментар #98 от "Бананите":

    Значи Русия е една фашизирана бананова държава.

    Коментиран от #113

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Виж кой го казва?

    1 1 Отговор
    АЗ НЕ СЪМ ВРАГ НАРОДЕН, за да ми се трият съобщенията. Мога да се разкрия коя съм.
    Срам и позор!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Вирус

    4 2 Отговор
    Поредния буламач от марийка не им се получи на западняците и сега реват

    Коментиран от #109

  • 108 Спасение няма

    6 4 Отговор
    Фюрера Владолф Путлер жив или мъртъв до Нюрнбергския процес си е пътник, но за невинните и не разбираши руснаци, десетки години ще бъДе ПРЕЗРЕНИЕТО!

    А Е ВРЕМЕ ДА ИМАМЕ ПРЕЗРЕНИЕТО И КЪМ БУЗЛУДЖАНСКАТА ИЗМЕТ!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Всичкк многознайковци

    6 2 Отговор
    Ще идете ли да се биете с руснаците ако ви мобилизират а? А да ви видя колко ви стиска?! Иначе по акъл и приказка сте най-големите! Те затва и ви наричат "страхлиеите българи" и "предатели" - с право! Мишки и кебици! А вие, дето търкате табуретката в някоя редакцийката, поне пишете премерени лъжи! Недейте само да пригласяте на комика с фланелката каки!
  • 111 Безпутин

    1 1 Отговор
    Слагам въжето и скачам...
  • 112 Капитан Петко Гарибалдиец

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Делю Хайдутин":

    Ако Русия загуби с руската пета колона в бг е свършено няма да им плащат повече от Москва което е добре за България няма да я дърпат повече назад от развитието.
  • 113 Фашизъма

    0 1 Отговор

    До коментар #102 от "Гражданин":

    Русия няма военни фашистки формирования
    като Азов . Признати в САЩ за терористи .

    Фашисти не участват в правителството .
    Не празнуват SS дивизия както в Лвов

    Коментиран от #115

  • 114 Бай Миле

    0 0 Отговор
    Кат му дръннат циркона по тиквата ще стане ,ама много успешна.
  • 115 Я съм си

    1 0 Отговор

    До коментар #113 от "Фашизъма":

    Така де :)
    Няма :(
    И точно за това я бият като тупан:)
  • 116 Гебо

    1 0 Отговор
    НЕВЕЖИ, НИКОГА НЕ БЪДЕТЕ НА СТРАНАТА НА ПАЛАЧИТЕ!
Новини по държави: