Отидете към основна версия

7 294 44

Ердоган предаде на Зеленски условията на Путин за мир в Украйна

  • володимир зеленски-
  • реджеп ердоган-
  • украйна-
  • владимир путин

Силният човек в Анкара е заявил готовността на Турция да поеме ролята на посредник за установяването на траен мир между Москва и Киев

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря и с украинския си колега Володимир Зеленски, след като по-рано днес проведе телефонен разговор с руския лидер Владимир Путин, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

По време на разговора е била обсъдена подкрепата на Турция за Украйна в областта на хуманитарната помощ и енергетиката, както и развитията около т.нар. зърнен коридор, съобщи Дирекцията по комуникациите на турското президентство.

Ердоган е заявил готовността на Турция да поеме ролята на посредник за установяването на траен мир между Русия и Украйна. Президентът е отбелязал, че турската страна продължава работите си във връзка с размяната на затворници и е изразил мнение, че тя би могла да даде своя дипломатически принос и за ускоряване на процеса, отнасящ се до АЕЦ "Запорожие".

Турският лидер спомена за предстоящия си разговор със Зеленски по-рано днес по време на среща на окръжните управители от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), напомня СиЕнЕн-Тюрк.

"Днес отново ще разговарям със Зеленски. Ще обсъдим разговорите, които проведохме с г-н Путин, и как можем да поставим отношенията между Русия и Украйна на една по-мека основа", посочи той.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 43 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: