Отидете към основна версия

9 368 128

Русия се готви за големи промени, времето на Путин изтича

  • бесарабски фронт-
  • промени-
  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • елити

Огромното мнозинство от елита разбира, че е невъзможно Русия да спечели тази война

Снимка: Shutterstock

Президентът на Русия Владимир Путин се опитва да създаде система за балансиране сред руския военен елит, елита по сигурността и обкръжението на Кремъл в условията на война. Това не е лека задача за президента, тъй като огромното мнозинство от елита разбира, че е невъзможно да се спечели тази война и че никой не знае какво ще се случи след поражението, още по-малко върховният главнокомандващ.

В случай на практически неминуемо поражение Путин ще престане да бъде "гарант" за когото и да било, а началото на края на сегашния президент ще бъде пролог към голям хаос, който едва ли ще бъде управляем. Елитите се готвят за война всеки срещу всеки. Не вдъхва оптимизъм за участниците и здравословното състояние на Путин. След активния край на есента, когато беше представена бурната дейност на президента, настъпи началото на зимата с отмяната на основните традиционни големи мероприятия с участието на държавния глава.

Путин приключи „есенния маратон“, без да е изминал дори половината от планирания път. Здравословните проблеми го връхлетяха с пълна сила и през януари президентът беше принуден на практика да изчезне от информационното поле, за да премине спешна терапия. Осъзнаването на факта, че държавата се ръководи от „куца патица“, която я води към пропаст, принуди елита да си отвори очите и да търси или приемник, или собствен път за управлението на страната. Колебания по подобие на тези с генерал-полковник Александър Лапин, който ту беше изпращан в небитието, за да удовлетвори нечии настойчиви искания, ту назначаван на висок пост от същия, който искаше оставката му, само изнервят елита.

Путин има нужда от пробив и той трябва да се случи изключително на фронта, за да повярват в неговата победа, което изобщо е невъзможно. Путин е в упадък и елитът се подготвя за големи промени.

Източник: GENERALL SVR

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 89 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания