Отидете към основна версия

10 986 96

Разкриха самоубийствения план на Путин

  • владимир путин-
  • русия-
  • александър коваленко-
  • украйна-
  • война

Това настъпление има всички шансове да се задуши още в зародиш

Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия не може да натрупа значителна сила от 500 000 мобилизирани за толкова кратко време, с което се опитват да ни плашат кремълските пропагандисти, смята военният наблюдател Александър Коваленко, предаде УНИАН.

Коваленко припомни, че в подготовката за нахлуването на 24 февруари 2022 г. Кремъл абсолютно открито седмици наред прехвърляше руските въоръжени сили, наброяващи 180 000 войници, към границите на Украйна.

„Възниква един доста уместен въпрос: възможно ли е да се разположат 200 000, 500 000 или един милион сили и свързаните с тях средства в близост до границите с Украйна напълно незабелязано?“, пише Коваленко. За натрупване на потенциален ресурс от 200 хиляди е необходим период от 4 месеца, за 500 хиляди - 10 месеца. И това е идеалният вариант.

„Текущата норма на мобилизация в Руската федерация е много по-ниска от летвата от 100 000, като най-високите темпове бяха през октомври 2022 г. Тоест мобилизацията продължава, но не толкова активно и интензивно, че да надхвърли необходимостта от 50 000 на месец“, отбелязва Коваленко. В същото време експертът е сигурен, че Русия се готви да атакува. Руските сили имат фанатично желание да напреднат към Угледар.

"Този план изглежда донякъде шизофреничен, защото без достатъчно оборудване и артилерийска поддръжка извършването на такава офанзива е самоубийство. Но шизофрениците са шизофреници, там няма здрав разум“, заяви Коваленко. И точно тази активност ще се превърне в най-голямата офанзива на Русия, смята Коваленко: "Това настъпление има всички шансове да се задуши в зародиш. Особено ако Въоръжените сили на Украйна завладеят инициативата на редица места и радикално нарушат плановете на руснаците“.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 107 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: