Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Февруари, 2023 22:34 11 739 219

Русия ще се разпадне, това е неизбежно

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • михайло подоляк-
  • киев

Първо Русия ще претърпи още няколко тактически поражения в Украйна

Русия ще се разпадне, това е неизбежно - 1
Снимка: Shutterstock

След поражението в Украйна в Русия ще започнат трансформации, свързани с частично възстановяване на суверенните права на етническите общности. Този процес е неизбежен.

Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, отбеляза, че Русия ще претърпи още няколко тактически поражения в Украйна, а след това и етническите републики на Руската федерация ще започне да предявява ултимативни искания към Кремъл.

Още новини от Украйна

„Това е обективен исторически процес и Русия ще премине през този процес. Това ще бъде едно от задължителните последствия от войната. И някъде вътре в Русия това вече започва да се проявява“, каза Подоляк, цитиран от УНИАН.

Както отбеляза Подоляк, когато започна войната в Украйна през 2014 г., диктаторът на Кремъл Владимир Путин не разбра, че самата Русия е мозайка със само привидно единство: „Цялото им единство е изградено само върху едно нещо - насилственото потискане на правата на човека”.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 270 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    264 63 Отговор
    Направо, ха ха ха..,щом Подоляк го е казал...

    Коментиран от #88

  • 2 Бум

    268 76 Отговор
    По-скоро ЕС и Нато ще се разпаднат

    Коментиран от #177

  • 3 Последния Софиянец

    199 55 Отговор
    Взривиха хеликоптера на министъра на МВР на Украйна за да му вземат мрежата от труженички бежанки.Мафията в Украйна се избива
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 НЕ БЪРЗАИТЕ

    202 40 Отговор
    ПО ВЕРОЯТНО Е ВАШИЯ САИИТ ДА ИЗЧЕЗНЕ СЛЕД 2,3 МЕСЕЦА СЛЕД КАТО ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ И ПП ГЛЕДАТ ПАРЛАМЕНТ ОДВЪН

    Коментиран от #152

  • 6 Сандо

    183 32 Отговор
    Арестович сдаде поста Първи лъжец на Украйна на Подоляк и се почна - с пресни сили,с младежки плам и с изтъркани лъжи,втръснали на мислещата част от хората и предизвикващи сълзи от умиление в полираните мозъци.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Подоляк

    134 28 Отговор
    пак е сменил дрогата

    Коментиран от #156

  • 9 Бате Боби

    150 24 Отговор
    Дрън дрън че пляс Марийче. Каква ли простотия няма да напишете още😂😂😂
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Вашингтон

    42 144 Отговор
    Раша е единствената империя рухнала 3 пъти и три пъти хвалеща се зад опорките Хитлел Наполеон и Запада, освен с бъдещо разпадане с нищо не ни изненадва Раша, твърде малка империя дори за стандартите за някогашната Малийска империя

    Коментиран от #173

  • 12 Вяра$надежда

    104 19 Отговор
    Ако не го каже това ще си изгуби работата.Просто блъфове за пред спонсора.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    97 22 Отговор
    МЕЧТИТЕ са БЕЗПЛАТНИ
  • 14 Румпелщилцхен

    115 21 Отговор
    Ама кой ви ги спуска тия статии бре?
    Броите ли си грантовете агенти на чуждо посолство?

    Коментиран от #51

  • 15 Разбира се

    42 109 Отговор
    Ще се разпадне, а заслугата за това ще е на Путлер.След време в западните държави ще му издигат паметници като унищожителя на Руската федерация.
  • 16 Ксаниба

    30 11 Отговор
    неизбежно е!!! От преди чингисхан, и слрд него!! 1000 + 1000
    От къде бандеровското ЦИПСо на 30 години или цру нямаи 300 такив, би го вразумително пресметнало ???
  • 17 Раданч Татлъту

    64 14 Отговор
    Щом го казва Мара,значи наистина Расия ша са разпадне!💋👧🥳🤡👍
  • 18 Хихи

    88 16 Отговор
    Научна фантастика. Тоя не е наред с главата. Както Гьобелс бленуваше победа, когато руснаците чукаха на портите на Берлин.

    Коментиран от #179

  • 19 Олена З

    19 55 Отговор
    Пък на Вовка му измислихме нова позивна. Вче му викат Вувозел. Сега ще тръби на всякъде по света.
  • 20 Пропаганда за напреднали

    78 16 Отговор
    Победата на Украйна във войната с Русия става все по-малко вероятна с всеки изминал ден. Украинската армия е на ръба на възможностите си по отношение на хора и оборудване, а врагът се адаптира и разполага с огромни запаси. Нищо чудно, че западните дипломати сега все повече и повече говорят за прекратяване на огъня, пише германският "Велт", цитиран от Агенция "Фокус".

    В началото на годината в Украйна се ширеше оптимизъм в условията на ужасната война, която продължава вече почти година. Тази година, увери началникът на военното разузнаване Кирило Буданов, ще донесе "радост и победа". Но колко реалистична е победата на Украйна?

    Почти невъзможно е Украйна да излезе победител от тази война. Според украинския президент Володимир Зеленски победата означава повторно завоюване на всички окупирани територии, включително Крим. Но това е невъзможно от днешна гледна точка и при сегашните обстоятелства – което означава при настоящата подкрепа от Запада. В момента Русия е окупирала около 18% от територията на Украйна. В бъдеще това число вероятно ще расте, а няма да намалява.

    Коментиран от #21

  • 21 Пропаганда за напреднали

    60 10 Отговор

    До коментар #20 от "Пропаганда за напреднали":

    Какви са причините за предвидимия успех на Русия?

    Първо, в дебата от последните седмици стана кристално ясно, че САЩ, Германия и други съюзници от НАТО се страхуват повече от разпространението на войната на територията на страните от Алианса, отколкото от заплахата за сигурността на Запада, породена от териториалните придобивки на Русия в Украйна. Логиката на западните лидери е следната: колкото по-боеспособни, смъртоносни и точни стават доставките на оръжия, толкова по-голяма е опасността от "страничен ефект“. Западът си налага самоограничение и затова подкрепя Украйна само по такъв начин, че да не се стигне до незабавната ѝ капитулация.

    Коментиран от #23

  • 22 А НЕ БЕ....

    18 64 Отговор
    БАНГИЯТА РУ.ИЯ
    ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ
    КАТО МОСКВИЧ 412
    ПАРКИРАН ПРЕД ХРУШЧОВКА...1990/2023
    РЪЖДА РАЗРУХА И СВЪРТАЛИЩЕ НА
    🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀....
  • 23 Пропаганда за напреднали

    56 9 Отговор

    До коментар #21 от "Пропаганда за напреднали":

    Второ, Русия е разрушила между 60% и 70% от критичната инфраструктура в Украйна до момента. Не се очаква Киев да получи от Запада достатъчно системи за противовъздушна отбрана, за да спре руското унищожение. Напротив, оскъдните доставки от Запада дават картбланш за руските въоръжени сили, които, според началника на щаба на норвежката армия Ейрик Кристоферсен, все още разполагат с огромен арсенал от ракети и дронове.

    За Украйна става все по-трудно да възстановява разрушената инфраструктура - материалите за това стават все по-малко и част от тях ще трябва да се доставят от Русия. Без достатъчно енергия обаче ще бъде все по-трудно за хората. Освен това украинската отбранителна индустрия изпитва остра нужда от електричество.

    Трето, руската армия се опитва да противодейства на западните високоточни оръжия с масирани обстрели и разполага с повече от достатъчно ресурси за целта. Това важи особено за танковия сектор. Според базирания в Лондон мозъчен тръст Международен институт за стратегически изследвания (IISS) Русия разполага с 4000 танка - смазващ брой, който позволява на руската армия да премине в настъпление във всеки момент.

    Коментиран от #25, #178

  • 24 Хаха

    71 11 Отговор
    Аз залагам, че първо Украйна ще се разпадне, последвана от отан и ЕС! А след това може да има успешни референдуми в Канада, Британия, Испания, Франция, Кравария... Полша взе много да наглее спрямо Германия и може да се лиши от излаз на море заради доказано съучастие във взривяването на чужди газопроводи...
  • 25 Пропаганда за напреднали

    55 11 Отговор

    До коментар #23 от "Пропаганда за напреднали":

    Четвърто, колкото по-дълго продължава войната, толкова повече Украйна ще се нуждае от войници. Към настоящия момент вече тече осмата вълна на мобилизация, като на фронта са изпратени и мъже над 60 години. Русия, от друга страна, вече призова 200 000 нови войници, като се очаква още до 500 000 да ги последват през лятото. Мобилизационният потенциал на руснаците обаче е около 30 милиона души.

    Пето, Русия вероятно ще излезе от тази война не само като военен победител с териториални придобивки поради посочените по-горе причини, но и като политически победител. Според Виенския институт за международни икономически изследвания, икономическото възстановяване на Украйна ще бъде значително по-трудно, отколкото прогнозира украинският Национален съвет за възстановяване. Членството в НАТО вероятно ще бъде изключено в обозримо бъдеще след прекратяване на огъня или при мирни преговори, а присъединяването на Украйна към ЕС в най-добрия случай ще отнеме много повече време, отколкото се надяват в Киев.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гост

    55 8 Отговор
    Вижте се само кои цитирате! Все едно да ми цитирате Гьобелс през есента на 1944! Смешно преливащо в трагично!
  • 28 Ленче кремче

    43 5 Отговор
    Кое поражение, ма?
  • 29 орбан

    12 26 Отговор
    аз се мъча да ги защитавам,а те ще ми се разпадат,това на комунист от кгб не може да се вярва!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Стамат

    32 8 Отговор
    Баскетболните отбори на Укрия, са се записали за обучение като танкисти.Волейболните отбори ги конкурират.

    Коментиран от #142

  • 32 Ееееееееее

    24 5 Отговор
    Не знам вече на кой да вярвам,на Подляка ли,на Кукушинков ли.Аман от разбирачи.... .Аааааа....
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ясно та ясно

    70 13 Отговор
    И на едно второкласниче му е ясно че Русия вече спечели моралната война , показа че има алтернативен свят на наркомано - джендърското "бъдеще" за хората .Свят в който семейството , достойноството , смелостта и честта са всичко и са стабилна ценностна система . Сега идва огромния пердах за запада . По-ясно от това няма как да го напиша .

    Коментиран от #46

  • 35 Реалност

    28 70 Отговор
    Нашите ватници никога няма да простят на Зеленски, че вместо да избяга на Запад остана в Украйна и започна да воюва срещу Мордор.....
    Никога няма да му простят, че остана и унижи Фторая, непобедимая и безаналоговая и я превърна в армия комикс....😂
    Никога няма да простят и на Украинците, че не се уплашиха от орките.....
    Нашите ватенки, които са с манталитет на роби и до един страдат от ниско самочувствие и комплекси за малоценност никога, ама абсолютно никога няма да простят на Украйна, че превърна МадаИмРаша в държава фейлетон пред целия Свят.....
    Ето от тук идва и омразата на копейките родоизменници към Украйна и Украинския Народ....Вместо Украинците да наведат главици за да не ги посече руския ятаган, те ги Изправиха толкова Високо, че той не може да ги достигне....Факт!

    Коментиран от #58, #219

  • 36 Свети Петър

    18 54 Отговор
    Вярно е, първо Ичкерия си фаща пътя, догодина, след като кремълското жуже сеспомине, Татарстан, Дегистан 2025 г. Якутия 2026 г. Курилите след референдум се връщат в родна богата Япония и ТН. И ТН. повече не казвам, защото шефа отгоре е забранил да се намесваме в хорските дела. Този много познава, може де играе тото.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Гешо

    43 6 Отговор
    Може само с вудо магия.За сега тази отка.чалка метреса на Зеления, дето я изпрати за посланик в БГ , да се отърве от нея е започнала с вудо магия и се показва в нета!!!! Като цяло е научено от Зелко нарко и компанията му. Тези са такива циркаджии.
  • 39 Източна ромелия

    42 5 Отговор
    Абе то и коча атрибутите се клатят ама не се падат /разпадат./. Та така и запада ще има да чака РФ да се разпадне. Гледайте малко и други медии, не само западни или окраински.
  • 40 Наблюдател

    19 50 Отговор
    Русофилите са като радикалните мюсюлмани - едните възхваляват Русия, но не си и помислят да живеят там, нито пък да ползват каквото и да било руско, а другите се оплакват, че нямат права и са мачкани в халифата, където се намират и когато избягат в Европа почват да се забулват и да пренасят всичко това, от което уж бягат

    Коментиран от #187

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Минго

    41 10 Отговор
    "Русия ще се разпадне, това е неизбежно". Изобщо няма такива индикации.
  • 45 Така си е

    14 39 Отговор
    „Цялото им единство е изградено само върху едно нещо - насилственото потискане на правата на човека”
  • 46 Фондация "Костя Копейкин"

    15 58 Отговор

    До коментар #34 от "Ясно та ясно":

    Разговор с копейка
    - Какво работиш?
    - Карам камион в Лондон.
    - Какво мислиш за войната в Украйна?
    - 100% съм за Русия!
    - Защо тогава не караш камион в Москва?
    - Много малко плащат там!
    - Е, как така в малка Англия плащат повече, отколкото в огромна, богата на ресурси Русия?
    - ..............
    - Имаш ли поне бегла идея защо е така?
    - ..............
    - Лев или евро?
    - Лев!
    - Къде мога да си сменя левовете за паундове в Лондон?
    - Няма къде. Тук не взимат левове! Може да смениш евро.

    Коментиран от #64, #65, #74

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Чети то есжса 20.хилядници

    24 4 Отговор

    До коментар #14 от "Румпелщилцхен":

    Как така доказани двайсетхилядници на дебели грантове наричат опонентите си „четирихилядници“
  • 52 КОМЕРСИАЛЕН

    41 5 Отговор
    ГЛЕЙ СИГА АКО ЗЕЛЕНСКИ ЗАБАВИ ПЛАЩАНЕТО НА КИНТИТЕ НА ВОЙСКАТА С ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ КАКТО И КОМПЕНСАЦИИТЕ ЗА ЗАГИНАЛИТЕ НАЛ ЗНАЕШ КВО СТАВА А / АМИ ХОРАТА СИ ТЪРСЯТ ПАРИТЕ Я В КИЕВ Я В ЛВОВ И НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ ТОВА СА ВЪОРЪЖЕНИ ХОРА ВИДЯЛИ СМЪРТТА ДО СЕБЕ СИ А НЕ ДИВАННИ ПЛЯМПАЛА ТАКА ЧЕ КИНТИТЕ БРАТ МИ КЕШ И ВЕДНАГА
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Сатана Z

    49 12 Отговор
    Ние,Българите,сме изложени ежедневно на “ИНФОРМАЦИОНЕН ТЕРОРИЗЪМ” от страна на фсшистките медии на марионетния режим в БГ.
    Слава на Русия,Слава на Руската армия—Освободителка.

    Z
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Нас боли на п....а

    5 14 Отговор

    До коментар #35 от "Реалност":

    На него украинците няма да му простят.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 25 Отговор
    Капитулацията и разпада е неибежен на прогнилия клозет, следват граждански войни дълги години, ще се млатят помежду си с каквото им е подарил аятолаха, друго нямат‼️
  • 62 наско

    30 8 Отговор
    Абе тия урки на кви наркотици са?
  • 63 НереZ

    8 28 Отговор
    ... няма как да им бъде простено това на ватенките !!!
  • 64 Стамат

    41 12 Отговор

    До коментар #46 от "Фондация "Костя Копейкин"":

    Има на много места, сменят левове! Пишеш си ей така без да знаеш.В русия има много работещи Българи.Работили са и работят.
    Много си малък и лесно те манипулират. Не е всичко на този свят е западна кола и АйФон.От тези които нямат достойнство и са готови да продадат майка си и баща си за един Гоуф и Смартфон.Без образование и нямаш понятие от история с липса на първите 7.

    Коментиран от #78, #86

  • 65 Хаха

    38 8 Отговор

    До коментар #46 от "Фондация "Костя Копейкин"":

    Не знам що е така, но ти може да споделиш.... Ако караш камион в Лондон или трак в Кравария, за да живееш дъ бест в квартира 2/2 с още няколко съквартиранта или в картон под наем или ипотека за 30 години и си станал 150 кила от гмо храните.... Но си щаслиФ с доларите и паундите ти...

    Коментиран от #217

  • 66 Ами

    11 35 Отговор

    До коментар #55 от "Хаха":

    Не произвежда защото не може.Не случайно по време на СССР произвеждаха другите страни от СИВ и страни като Украйна присъединени насила към СССР. Русия е нещо друго освен една бензиностанция с ракети, но е бензиностанция която се намира на път който вече се шунтира от нова магистрала
  • 67 На гусин Фърдоляк

    16 8 Отговор
    може да се вярва.
    Той стана гласът на истината след като Арестович го махнаха.
  • 68 Тото

    27 4 Отговор
    Даа със сигурност щом Миме ти го казваш ама сто процента тей ще стане,само незнам като приключи там филма и Зелената компания бъде премазана мислиш ли Миме да се откажеш от тази работа поне да не четем пълнииииии простотииииии тук.
  • 69 Димо

    4 14 Отговор
    Да , може да се разпадне разбира се , но преди да се распадне ЕС и сащ
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Да ще се разпадне,

    15 35 Отговор
    Защото Путлеристан се крепи единствено и само на терора над поробените народи подчинени със сила, репресии и страх. С отслабването на хватката на “безаналоговата” армия която бързo изчезва благодарение на героичната съпротива на Украйна тези народи ще си поискат независимостта и с федерация се свършва завинаги. От Русия ще остане московска област и нищо повече както и трябва да бъде. След това света ще стане едно много по-добро мирно и спокойно място за живот.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Ти си поредното чифтокопитно

    37 8 Отговор

    До коментар #46 от "Фондация "Костя Копейкин"":

    на когото не му е ясно положението.
    Русия може да е корумпирана, гадна, кочина, с нисък стандарт.
    На никого не му пука освен на руснаците.
    Англия (и целият Запад) може да е законова, с висок стандарт.
    Това обаче не начи че законовият, с висок стандарт Запад може да посяга на чужди държави.
    Щото точно това стана в последните 20 години.
    И посегнаха и на Русия, за да я ограбят и подчинят.
    НАТО се придвижи на 300 километра от Москва, ако не си чел вестници през последните 20 години.
    Засега не се получава.
    Така че жизненият стандарт на една държава не и дава правото да напад други, пряко или косвено.

    Коментиран от #202, #218

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ДОСТ

    24 4 Отговор
    ПОДОЛЯК! НЕДЕЙ ДА ПИЕШ МНОГО. ПОЧВАШ ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 НЕТЪРПЕЛИВИЯ

    10 18 Отговор
    Не е нужно да бъдеш пророк,за да виждаш бъдещия разпад на насилствено създадената "федерация"...!

    Коментиран от #83, #84

  • 81 Аноним

    18 6 Отговор
    за разпространяване на невярна информация относно руските медни факти трябва да бъдат изправени пред правосъдието. фалшива преса
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Иван

    3 10 Отговор

    До коментар #80 от "НЕТЪРПЕЛИВИЯ":

    Дебилка!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор
    РЕШЕНИЕТО Е ДИПЛОЧАЦИЯ РЕГОВОРИ МИР
  • 86 СТАМАТ СТАМАТ

    10 3 Отговор

    До коментар #64 от "Стамат":

    МАГАРЕТО си остава МАГАРЕ
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Пловдив

    18 8 Отговор
    Не и преди да се разпаднат ф А Щ и евро.Гейския съюз.

    Коментиран от #92, #100

  • 90 Който нож вади, от нож умира

    19 5 Отговор
    Кравария да не се разпадне преди тва, че крайбрежните щати и средните са на практика са разпаднати хихихи
  • 91 КовидманЯк

    20 4 Отговор
    Мхм, долара стана 200 рубли още март миналата година, а след месец им свършиха ракетите.

    Коментиран от #203

  • 92 Не срами

    4 9 Отговор

    До коментар #89 от "Пловдив":

    името Пловдив с тези глупости.
  • 93 трупин

    3 16 Отговор

    До коментар #88 от "САМО НАПОМНЯМ":

    няма да умре и трусия няма да се рзпадне. Не ама да!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 ТрампЛин

    9 23 Отговор
    “Икономиката на еврозоната нараства по-бързо от тези на САЩ и Китай през миналата година, подчертавайки как отшумяващата коронавирусна пандемия продължава да нарушава традиционните модели на глобален растеж, съобщава The Wall Street Journal.”

    А уж Санкциите се отразявали зле на Западна Европа?!? Лъжата е истина! Войната е Мир! Мечтите са Реалност!!!

    Коментиран от #104

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Хохо Бохо

    7 23 Отговор
    Русия ще се разпадне, това е неизбежно

    Хи Хи Хи
    Откриха топлата вода.. :)))
    Въпросът е, след колко месеца...
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Статистик

    19 4 Отговор

    До коментар #99 от "ТрампЛин":

    Е да де, но вчера МВФ пък пророкува, че през 2023 европейската икономика ще спадне с повече от 0.5%? Ха сега - на кого да вярваме?

    Коментиран от #106, #109

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 На Вангя бре!

    12 1 Отговор

    До коментар #104 от "Статистик":

    Как на кой? На Вангя! Пророчицата. Може и на Преподобна Стойна.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 пълни глупости

    17 5 Отговор
    Ми не - няма да се разпадне Русия и даже не е заплашена да се разпада 🤣
  • 109 Ти пък...

    5 11 Отговор

    До коментар #104 от "Статистик":

    Как на кого да вярваш?, На Костя, Волгин, на Дачков, на учителя Йода и на Благо Джизъса от Славия, и кви 0.5% спад бе?, 50% е....
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Добре де

    21 7 Отговор
    И как ще стане това?? Затворят ли финансовите потоци на Сорос и Клаус Шваб към Русия, как ще стане това. ПоДоляк май си мисли, че ще е както в Украйна с доходни Майданчета:):) Ама заради туй доходно Майданче там, няма вече държава Украйна! Или прави такива врачувания за да ни внуши вяра, та да иска още пари?

    Коментиран от #119

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Въпрос

    9 9 Отговор
    Възраждането на СССР или разпадането на Русия? Кое е по-логично и реално да се случи? Трети път Няма!! Русия се докара до това дередже сама!
  • 119 Дааа !

    19 2 Отговор

    До коментар #115 от "Добре де":

    Империите се разпадат отвътре а не с войни от вън и навън! Аз по-скоро се боя за САЩ напоследък, с тази модерна вътрешна политика и перверзни "ценности", напоследък

    Коментиран от #121, #122

  • 120 Малийййй,

    21 6 Отговор
    Пещерна русофобия се шири в продажните медии, остана само на трети март да обявят опълченците на Шипка за сепаратисти, руски агенти и врагове на България.

    Коментиран от #124

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Точно така

    9 15 Отговор

    До коментар #119 от "Дааа !":

    И точно отвътре ще се разпадне и Путлеристан. Войната на военния фронт в Украйна и икономическата катастрофа са само катализаторите който ще ускорят неизбежния разпад. СССР загуби точно на икономическия фронт и се разпадна отвътре и Путлеристан ще последва неговата съдба.

    Коментиран от #130

  • 123 Дедо

    12 5 Отговор
    Забранете и руските канали за деца и лов и риболов и българите ще заобичат вашите майки.
  • 124 Какво е станало на

    9 7 Отговор

    До коментар #120 от "Малийййй,":

    Трети Март? Нещо съществено за България? За Свободата?? Русия побеждава Турция в поредната Руско-Турска война!! Русия завладява част от териториите владени от Турция! Нещо различно??

    Коментиран от #195

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Дай, Боже

    4 12 Отговор
    Да се разпадне още тази година.

    Коментиран от #131

  • 129 Гориил

    15 6 Отговор
    Огромна страна, изцяло населена с руснаци, се превърна в заложник на малка група от национално обсебен западноукраински елит (но това са само три региона от двадесет и пет).
  • 130 Дааа !

    12 2 Отговор

    До коментар #122 от "Точно така":

    Четеш ми коментара и го разяснаваш, както дявола, Евангелието. Всичко с хастара на опъки. Каза ти се,- без паричните потоци на бащицата ви соросприятели, няма как да стане. За протокола- не съм русофил нито почитател на КГБиста. Просто мисля с главата си и не се моля за пари както препоподния Поголяк

    Коментиран от #133

  • 131 Ами

    5 12 Отговор

    До коментар #128 от "Дай, Боже":

    Ще се разпадне със сигурност, но емвали ще е още тази година за съжалени. Може би през 2024 или 2025 е реалистичната прогноза за разпада на Путлеристан.
  • 132 РУСИЯ ЩЕ СТАНЕ СТОЛИЦА НА ФАЩИНГТОН

    9 14 Отговор
    ПОЗДРАВИ ОТ РУСКАТА ПОДВОДНИЦА ---Командването на НАТО е изпратило предупреждение до съюзниците си относно мобилизацията на руската ядрена подводница К-329 "Белгород", която носи оръжие, известно като "Паладин на апокалипсиса". Алиансът предполага, че "Белгород" е излязла в Арктика, за да изпробва торпедо с ядрена бойна глава "Посейдон", което може да измине 10 000 км под вода, пише италианският в. "Република", като се позовава на източници от НАТО.

    Коментиран от #204

  • 133 Точно така

    9 5 Отговор

    До коментар #130 от "Дааа !":

    Тези паричните потоци освен пропагандна стойност друга нямат. Важните са едни други парични потоци, които ги няма вече и които формираха 70% от държавния бюджет на Путлеристан.

    Коментиран от #143

  • 134 Химарс Великолепний

    6 9 Отговор

    До коментар #126 от "Русофил":

    Да ги карат насила под дулата на оръжие да воюват за да отнемат земята и живота на местното население......ти на това "искане на сметка от Пу" ли му викаш?
  • 135 нормалин

    12 7 Отговор
    и евросъюза ще се разпадне след като исляма победи в европа,но това е нормално така че всичко е точно
  • 136 Хахаха

    9 15 Отговор
    Време е кочината да се разпадне.
    Руския Геноцид над малцинствата скоро ще види отпор и много Републики вече са готови да напуснат РФ.

    Коментиран от #141

  • 137 БРАТЯ БЪЛГАРИ ЗА ПУТИН УКРАИНЦИТЕ СА

    7 11 Отговор
    КАТО ИНДИАНЦИТЕ ЗА ФАЩ И СКОРО ЗЕЛЕНИЯТ ВОЖД ЩЕ ХАПНЕ ПУТИНСКАТА ЗАКУСКА БЕЗПЛАТНО
  • 138 681

    8 4 Отговор
    Кога? Преди или след ЕС?
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Русия веке... е

    7 13 Отговор
    Като умрял лебед ...Яко смърди...
  • 141 КОЧИНАТА ЕУ СЕ РАЗПАДА

    8 5 Отговор

    До коментар #136 от "Хахаха":

    И ПОЧВА ВОЙНА ФРАНЦИЯ СРЕЩУ САН МАРИНО И САН МАРИНО МОЖЕ ДА УМРЕ АМА НА ФРАНСЕТАТА ЖИВА НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕ
  • 142 ТАНК

    8 3 Отговор

    До коментар #31 от "Стамат":

    Чакай, как танкисти. За танка трябват ниски хора А НЕ БАСКТБОЛИСТИ, за да се вместят в ограниченото пространство.
    До там ли закъсаха украинците?
  • 143 Дааа !

    10 6 Отговор

    До коментар #133 от "Точно така":

    А в колко се измерват "паричните потоци с пропагандна стойност" в сметките на Зеленски и тафата му? И на тези спретнали Майданчето? И за сметките на храбрите азовци извършващи черната работа. За разходите за обезмозъчаване на населението и децата няма да питам. Без речно корито за такива потоци в Русия или където и да е, всяка надежда тука оставете:):)

    Коментиран от #147

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Точно така

    6 4 Отговор

    До коментар #143 от "Дааа !":

    Стига пропагандни глупости. С преврати, не се унищожават демокрации , а терористични диктаторски режими.Преврат може да е успешен само в страна където управляващите и множеството от населението имат различни желания. Ако това не е така смяна на властта и съответно позицията на страната е невъзможна
    От преврати толкова се страхуват само дикторите защото те управляват въпреки волята и желанията на мнозинството от населението си. И защото запазването на тяхната власт е основна цел.За един диктатор това да остане власт винаги е много по-важно от това дали ще има гражданска война и дали ще умират стотици хиляди хора.

    Коментиран от #155

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Поп

    2 5 Отговор
    Сие сте болни
  • 150 Ама

    3 5 Отговор
    Верно ли
  • 151 Ама

    5 4 Отговор
    Верно ли
  • 152 Ъхъ

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "НЕ БЪРЗАИТЕ":

    Защо отвън? Никой не е казал, че нацистите, няма да понесат отговорност!
  • 153 Посл българин

    9 4 Отговор
    Кой, кой ще се разпадне?!!
  • 154 ЧатДжиПиТИ

    13 11 Отговор
    Русия ще се разпадне, това е неизбежно!
  • 155 Дааа !

    9 5 Отговор

    До коментар #147 от "Точно така":

    А какво става когато част от многонацоналната държава не е съгласна с преврата??? Ще ги изтрепете ли заедно със семействата им? Или ще ги изгоните от земите на дедите им?(както стана в украйна) И не ми излизай с номера за избора на Зеленски, преди да си си направил труда да научиш с какви послания ги спечели и какво направи после(по написан сценарий). Нито омаловажавай паричните потоци на сорос-приятели, те пари напразно не хвърлят. Спрат ли тия потоци в Русия или където и да е, Майданче - на кукуво лято.... .

    Коментиран от #160

  • 156 Дааа

    16 13 Отговор

    До коментар #8 от "Подоляк":

    Миг преди Русия да се разпадне, земното кълбо ще се разцепи на безброй парчета! След милиарди години извънземните ще намерят памперсите на бай дън захвърлени на Луната и това ще е единственият американски полет до сегашният ни спътник!
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Точно така

    9 15 Отговор

    До коментар #155 от "Дааа !":

    Това, че със потискане на свободата на словото може да се запази една диктатура е вярно само до момента, когато на населението не му дойде в повече от диктаторския режим. Путлер много се старае да задуши всяка свобода в Путлеристан, но колкото и успешно да го прави е обречен, защото бутовете в русия няма да са за идеали и ценности, а за заради икономически проблеми на населението и заради загинали роднини. При тези фактори пропагандата не помага. Колкото до много националното население хората винаги са различни и дори и от една националност да са, но принципа е че мнозинството определя, а малцинството се съобразява. Ако някой толкова не може и не иска да приеме посоката зададена от мнозинството, просто да напуска страната, а не да подклажда сепаратизъм използвайки невинни обикновени хора, които лъже и манипулира с не реални обещания, а реално ги обрича да живеят на фронта на водеща се гражданска война която даже не е тяхна.

    Коментиран от #205

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Чочо

    8 5 Отговор
    Ъхъ, да. Почти повярвахме...
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Буха ха

    4 4 Отговор

    До коментар #165 от "НАЙ-ПРЕСНИЯ ВИЦ!":

    От рак умря двойника му, истинския Путин го отровиха.
  • 167 Урюрвкос

    6 10 Отговор
    В Русия има 200 етнически общности които изцяло се намират на нейна територия (туземци) плюс още 60 които частично са туземци а другата част е в съседните държави. Вървят естественни процеси за привличане на външните "парчета от мозайката" към голямата земя защото навън техните права са подтиснати (пример абхази, осетинци и т.н.)
  • 168 гост

    12 4 Отговор
    Мари като гледам май вие скоро от факти ще се разпаднете.
  • 169 гост

    8 7 Отговор
    САЩ неизбежно ще се разпаднат. Тръмп обеща да върне обратно всички емигранти- кой в Англия , кой в Ирландия, кой в Италия:)
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Слава на Русия

    6 9 Отговор

    До коментар #11 от "Вашингтон":

    През март победи укрите, следват сащисаните!
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Кочо

    10 6 Отговор
    Михайло Подоряк е саво един разказвач на небивалици! Жалкато е, че тази медия дава г.астност на откровени лъжци, манипулатори, рупопи на безмо@@@ната америщанска пропаганда! Такива като Подоляк и Зеленсси докараха Украйна до гибел, изтрепаха мъжете и, но той обяснява как Русия ще се разпадне! Истински пси@@@@т!
  • 176 Русия-ще, а САЩ-вече се разпада,

    9 8 Отговор
    затова така квичи на умряло- Видяха се колко са жалки, ще станат придатък на Африка. Хората са го казали, от където дошло, там и отишло, в САЩ ще стане като ЮАР.
  • 177 Роко

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бум":

    Ами да диктатурите са бъдещето на света.Горе главите нищо че са празни.Да живеят най готините иран,с.корея,русия ,китай и май няма други
  • 178 Роко

    6 8 Отговор

    До коментар #23 от "Пропаганда за напреднали":

    И какво ще стане примерно русия ЗАВЛАДЕЕ украйна.Ще се прегърнат с украинците ли или с останалия свят.Нали знаеш резолюцията на оон от 2022г че 143 страни се обявиха против руското нашествие в украйна
  • 179 Ха така

    9 6 Отговор

    До коментар #18 от "Хихи":

    Каквото тогава се случи с немския нашественик, сега това ще се случи с руския нашественик бе червени примати.От кога украйна е собственост на русия бе.Така и ред не сте прочели от истинската не руска история на украйна да разберете колко малко общо има с вариантите ( русите )
  • 180 Точно

    8 8 Отговор
    Урките да говорят за правата на човека е наглост!!! С национален герой Бандера,със закона за украинския език,с потискането на малцинствата ....просто е неразбираемо как ЕС ги поддържа и за кои ценности се борим

    Коментиран от #181

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Нещо

    7 4 Отговор

    До коментар #181 от "Мдаа":

    Да ме обориш по точките които съм изброил или не ти плащат да мислиш???никога не съм твърдял че Русия е правова държава и добро място за живеене.въпроса е какви ценности откри в Украйна ЕС?? Дори и Полша скочи при честване паметта на Бандера от укр.парламент
  • 183 А там се скъсват да пазят права.

    8 5 Отговор
    Над 10 забранени политически партии, хиляди изчезнали всяка година, взривяване на журналисти и обществени активисти... Вижте докладите на ООН за правата на човека за Украйна от миналите години, има ги на сайта им. Така че е смехотворно говорителят на Еленски да се изживява като морален стожер. Неизбежно беше също Русия да свърши ракетите преди около 10 месеца, Путин на няколко пъти е на смъртно легло, всъщност е вероятно мъртъв и сега се появяват двойници... Засега нищо неизбежно според Подляк не се е случило и няма изгледи да стане. Единственото неизбежно е, че с водената от Киев политика обричат все повече украински мъже на гибел, пращайки ги буквално като пушечно месо на предни позиции. А явно пушечното им месо свършва, след като един украинец се оплаква вчера в социалните мрежи, че си уредил среща чрез "Тиндър", а като отишъл, му връчили повиквателна. Имаше и един изненадан по същия начин доставчик на пици. Явно са много изобретателни в т. нар. им военкомати, защото им дават 300 хиляди гривни премия, ако си покрият или надхвърлят квотата.
  • 184 Аве

    1 9 Отговор
    Абе след неколко десетилетия - Фащ станал втори Мексико, Европистан, плюс Великопакистан, равно на Мароко, ПРосията станала ислямски придатътък на Чайнатаун и Индустан.
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 дядото

    7 5 Отговор
    този пак е прекалил .първо разгромете русия,преди да изчезнете като зе-команда и преди да унищожите държавата и народа си,пък после се грижете за русия
  • 187 Ха така

    12 3 Отговор

    До коментар #40 от "Наблюдател":

    Абсолютно точно си описал русофилите.Няма разлика между ислямския и болшевишкия фанатизъм.И двете идеологии са насилствени.

    Коментиран от #189

  • 188 Развийш ли

    11 3 Отговор
    Разпадът вече тече Много автономни республики и то мощни като Казахстан например не се съобразяват с Кремъл и си водят собствена политика до колкото могат Китайците усул усул ги завладяват икономически с многогодишни аренди След двадесетина години в Сибир Китайците ще са повече от дърветата и родени там ще са Сибирски граждани

    Коментиран от #191

  • 189 Един друг поглед

    10 6 Отговор

    До коментар #187 от "Ха така":

    Руснаците са 1/3 от населението на СССР, което беше 290млн. Сега РФ е 146млн., а руснаците са не повече от 80-90млн. Другите са чеченци, дагестанци, якути, чукчи, буряти, тувинци... общо 84 автономни области. Докато всички си живеят в областите руснаците живеят навсякъде, във всички републики, области, окръзи и краища са определен процент от населението, къде повече, къде по-малко. Заемат обикновено управленски постове в администрацията, полиция, армия. Държат се и живеят там като господари и колонизатори, каквито са всъщност. Затова в другите републики, видяли какво е без руснаци - Казахстан, Азербейджан, Прибалтийските, Украйна и др. са нежелани и гонени. Ето това те смятат за фашизъм и национализъм и тръгват към реваншизъм. Затова и тъгуват за СССР и искат СССР2.0 да си дерибействат пак на воля. Това е пропито вече в техния национален характер - високомерни, нагли и нахални, всеки им е длъжен и трябва вечно да им е благодарен.
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Мишо

    2 8 Отговор

    До коментар #191 от "Марш":

    Българофобите се маскират като русофоби.
  • 197 Малийййй,

    5 8 Отговор
    Само т човек не знае, че името БЪЛГАРИЯ се появява на евопейската карта на Трети март и то като резултат на войната и жертвите на Русия.
  • 198 9689

    3 7 Отговор
    Марийче,ще си излапаш ли дипломата и парите които печелиш от простотии ако стане обратното.
  • 199 Нане атлантик

    3 7 Отговор
    И? И като Русия се разпадне, ще се къпем в просперитет. Всички автоматично ставате принцове на Монако. А някои даже и нов чушкопек ще си купят. За кухненския балкон, между щайгата и кофата... Ха!
  • 200 Нане атлантик

    4 8 Отговор
    И? И като Русия се разпадне, ще се къпем в просперитет. Всички автоматично ставате принцове на Монако. А някои даже и нов чушкопек ще си купят. За кухненския балкон, между щайгата и кофата... Ха!
  • 201 Българин

    3 7 Отговор
    Америка също се распада заедно с долара.
  • 202 Ха така

    7 3 Отговор

    До коментар #74 от "Ти си поредното чифтокопитно":

    Я виж в китай какъв рай е било когато руснаците са разнесли червения болшевизъм.А сега когато влязоха там американски технологични фирми там каква мизерия е сега там.БАми 1950 г когато с.корея е нападнала ю.корея заедно с китай руско оръжие пилоти и самолети да налагат пак червен болшевизъм мирно какъв рай е било в ю.корея.Намесват се американците и каква мизерия е в ю.корея.Абе вие както е казал ленин и нас ли смятате за полезни идиоти.Каквито и минуси да има запада ние тъпи ли сме та не можем да сравним.Сега пак май искате да ни докарате родово общинния феодализъм.Бе вие с голи лозунги се опитвате да ловите шарани.
  • 203 Ха така

    4 6 Отговор

    До коментар #91 от "КовидманЯк":

    Те руснаците сега сами си определят курса на рублата.Ако я пуснат на международния пазар направо ще хвръкне
  • 204 Ха така

    8 1 Отговор

    До коментар #132 от "РУСИЯ ЩЕ СТАНЕ СТОЛИЦА НА ФАЩИНГТОН":

    Аз мисля че 12 американски ядрени подводници и четирите стратегически ядрени подводници на нато пълни с подаръци за путлер в момента екипажите им играят здраво белот около РАШИСТАН
  • 205 Ха така

    9 3 Отговор

    До коментар #160 от "Точно така":

    И това да го обясняваш на червен примат е все едно ислямски фанатик да заклейми пророка
  • 206 Хаха

    0 6 Отговор
    Подоляк? Подляк!
  • 207 Аха

    1 6 Отговор
    Много прости изказвания итова сатези от страната назападните съюзници !! Облечете си пижамките,бозайте малко порастнете и сенаучете мн ..про....тия
  • 208 Да се разпадне !

    8 1 Отговор
    россия тюрма народов!!!
  • 209 ХА ХАХА ХА

    2 7 Отговор
    ГОЛЯМ СМЯХ. РУСИЯ В МОМЕНТА Е МНОГО ПО-ЗАДРУЖНА ОТНАЧАЛОТО НА ВОЙНАТА А ЗЕЛЕНИЯТ ВЕЧЕ НЯМА НИКАКВИ ШАНСОВЕ ДА СПЕЧЕЛИ. ЖАЛКО ЗА ХОРАТА КОИТО ЗЕЛЕНСКИ ОБРЕЧЕ НА СМЪРТ.

    Коментиран от #216

  • 210 ПЪРВО ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ АТОМА В САЩ

    4 7 Отговор
    И ПОСЛЕ РУСИЯ МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ! А МОЖЕ И ДА НЕ СЕ РАЗПАДНЕ !
  • 211 Възходът на Русия

    2 7 Отговор
    Е необратим процес, както и гибелта на ЕС и Сащ
  • 212 Асега

    7 0 Отговор
    Поне 2 милиона образовани хора са избягали от Русия през последната година. Ще се разпадне до 2 години и то с гръм и трясък. Но това ще е добре за Русия, ще почне да върви нагоре след това. А сега само копае дъното, колкото по-рано се разпадне толкова по-добре за нея.
  • 213 Сър Пичук

    9 0 Отговор
    За да стане нормална държава Русия трябва да мине по пътя на Германия - разгром, освобождаване на чуждите територии, съд и забрана на сегашната идеология.
  • 214 Джон

    1 7 Отговор
    Кви глупости Осраински! Русия ще се разпадне,когато на еврейски дядо на Зелето цъфнат налъмите миризливи!
  • 215 Иван

    9 0 Отговор
    Вече повече от 15 години се вижда, че Путин води Русия към разпад.
    Но най ще ми е жал за горките български "Копейки". Какво ще правят тогава.....
  • 216 Ах Ах Ах

    0 0 Отговор

    До коментар #209 от "ХА ХАХА ХА":

    Какво знаеш за Руската федерация бе ахмак малограмотен,освен името на настоящия президент.Да те светна - НИЩО,...НУЛА..Не знаеш и най-важното,а именно -колко на брой са субектите на руската федерация.
    Това нищо не ти говори,защото "субект " е неизвестен за тебе термин.
  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания