Отидете към основна версия

6 455 78

Захарова: Русия е дълбоко загрижена от твърденията за замесеност на Сърбия в продажба на оръжие за Украйна

  • русия-
  • сърбия-
  • украйна-
  • оръжие-
  • мария захарова

По-рано в руски медии и канали на Телеграм се появиха твърдения, че Сърбия е доставила тайно 3500 ракети за ракетните системи "Град" в Украйна през Турция и Словакия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Москва е дълбоко обезпокоена от твърденията за участие на Сърбия в продажба на оръжия на Украйна, заяви днес говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, съобщи белградската агенция Бета, цитирана от БТА.

"Следим тази история внимателно, обърнахме внимание на неотдавнашната дискусия по тази тема в сръбския парламент. Информацията, която се разпространява, разбира се, предизвиква нашата дълбока загриженост", каза Захарова в коментар, публикуван в сайта на министерството.

Захарова заяви, че това е "твърде сериозен въпрос" и от гледна точка на руско-сръбските отношения и добави, че "трябва да се осланяме на фактите", съобщи руската агенция РИА Новости.

По-рано в руски медии и канали на Телеграм се появиха твърдения, че Сърбия е доставила тайно 3500 ракети за ракетните системи "Град" в Украйна през Турция и Словакия, отбелязва Бета.

Наскоро руският портал "mash.ru" съобщи, че в Украйна са доставени 3500 ракети М21 с калибър 122 mm от сръбската компания "Крушик". Порталът съобщи, че ракетите от "Крушик" са били поръчани от канадската компания "JNJ Export Import", а сандъците са транспортирани със самолет от Сърбия до Турция, като с транзита се занимавала турска фирма, чрез която товарът е отишъл в Словакия, а след това в Украйна.

Компанията "Крушик" съобщи тази седмица, че по никакъв начин не е свързана с продажбата на ракети на краен потребител от Украйна.

Сръбският министър на отбраната Милош Вучевич отрече твърденията, че Сърбия изнася оръжия за Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: