Отидете към основна версия

4 331 97

Преди година обещаваше, че няма да има мобилизация. Да сравним два цитата на Путин:

  • руски терористи-
  • руска пропаганда-
  • мобилизация-
  • русия-
  • жени-
  • 8 март-
  • владимир путин-
  • путин-
  • войници-
  • украйна-
  • война

На 8 март 2022 г. Путин обеща, че няма да има мобилизация. Той продължава и сега да изпраща хиляди руснаци на смърт в Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската пропаганда е известна със своите лъжи и взаимоизключващи се твърдения. Поредният пример за откровена лъжа е на президента на Руската терористична федерация Владимир Путин. На 8 март 2022 г. той обеща, че няма да има мобилизация, и увери рускините, че няма да погребват своите синове, съпрузи и братя.

Войната срещу Украйна обаче не върви по план за Путин и във федерацията тече вълна след вълна на мобилизация, включително на възрастни хора, студенти, психичноболни, затворници и т.н. Или иначе казано, всичко, което може да бъде изпратено на фронта като пушечно месо, за да умре в безсмислената война на Путин. Нека сравним цитатите на Путин:

Владимир Путин, 8 март 2022 г.:

Искам да се обърна към майките, съпругите, сестрите и приятелките на нашите войници и офицери, които сега са в битка, защитавайки Русия по време на специална военна операция [в Украйна]. Разбирам как се тревожите за вашите любими и близки. Можете да се гордеете с тях, както цялата страна се гордее и се тревожи за тях заедно с вас. Позволете ми да подчертая, че наборните войници не участват и няма да участват във военните действия. Допълнително призоваване на резервисти няма да има. Възложените задачи се решават само от професионални военни. Уверен съм, че те надеждно ще осигурят сигурността и спокойствието на народа на Русия.

Владимир Путин, 8 март 2023 г.:

Много страни празнуват този празник, но за Русия той винаги е изпълнен с особена топлина и смисъл, с най-добри, радостни и искрени чувства, защото тази почит и уважение към жената и майчинството е безусловна ценност за нас, нещо, което се е предавало от поколение на поколение.

Мили жени, ние знаем и ценим тежестта, която носите.

В трудни моменти, във време на изпитание, топлината на женското сърце винаги се превръща в мощна сила, която показва най-правилния, справедлив и необходим начин на действие. Знам колко искрено и безкористно подкрепяте нашите войници и офицери, независимо дали са ваши близки или напълно непознати, както с топли думи, така и с добри дела. Пишете писма и пращате колети с неща, от които имат нужда, правите камуфлажни мрежи и доброволно работите в болниците, за да се грижите за всеки войник като за собствен син. Вие вдъхвате вяра и помагате на нашите герои да се почувстват част от дома си въпреки разстоянието, което ги дели.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 59 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания