Отидете към основна версия

4 168 98

Украйна: Всички опити за превземане на Бахмут се провалят

  • бахмут-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • олександър сирски

Ситуацията около Бахмут остава сложна, обяви украинската армия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ситуацията около източния украински град Бахмут остава сложна, но украинските сили осуетяват руските опити да превземат града, каза днес командирът на украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски, цитиран от Ройтерс.

"Ситуацията около Бахмут остава сложна", написа Сирски в приложението "Телеграм" на украинския медиен военен център. "Всички опити за превземане на града се отблъскват с артилерийски огън, танкове и друга огнева мощ", добави той.

Бойци на частната руска военна компания "Вагнер" "нападат от различни страни, опитвайки се да пробият нашата отбрана и да напреднат към централните райони на града", допълни Сирски.

Руските сили са загубили над 1100 души в боевете за Бахмут от понеделник, заяви вчера украинският президент Володимир Зеленски. "За по-малко от една седмица, считано от 6 март, ние успяхме да убием повече от 1100 вражески войници само в бахмутското направление, необратими загуби за Русия, точно там, близо да Бахмут", каза Зеленски. Той добави, че Русия е понесла и 1500 души "санитарни загуби", т. е. бойци, които са пострадали толкова тежко, че няма да могат да участват в по-нататъшни военни действия.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 58 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: