Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Март, 2023 10:42 6 695 83

Украински военни обясниха защо отбраната на Бахмут е толкова важна

  • бахмут-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • руска армия

Руснаците губят настъпателния си потенциал и мощ в други направления

Украински военни обясниха защо отбраната на Бахмут е толкова важна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украински военни обясниха защо е важна защитата на Бахмут в Донецка област. Както се посочва в коментарите на медийната платформа на Силите за отбрана и сигурност на Украйна Military Media Center, руските нашественици съсредоточават всичките си сили в района на Донецк.

Сега врагът се стреми да достигне административните граници на Донецка и Луганска област, за което руснаците продължават да увеличават интензивността на щурмовите действия в Лиманското, Бахмутското и Мариинското направление, предаде УНИАН.

В същото време се отбелязва, че по време на военните действия руските нашественици понасят значителни загуби. И така, през последната седмица на целия участък на фронта нашествениците ежедневно губят от 600 до 700 души убити. Според военните експерти противникът прибягва до тактика на изтощение и тотално унищожение, като най-ожесточените боеве се водят в Бахмутското направление, където щурмови отряди на руски наемници и редовни войски непрекъснато щурмуват позициите на украинските сили за отбрана.

„Отбраната на Бахмут е важна, защото позволява: да се свържат значителните основни сили и резерви на руснаците на едно място, откъдето те да извършват щурмове от неблагоприятни позиции, понасяйки значителни загуби; руснаците са принудени да извършват чести ротации на части, участващи в щурмови действия, поради загуба на тяхната боеспособност и загуба на време и ресурси; руснаците губят настъпателния си потенциал и мощ в други направления“, обясниха военните.

Military Media Center също така призова в условията на пълномащабна война да се вярва на решенията на военните, "а не да ги обсъждаме". „Дискусията относно военните решения – има ли смисъл от задържане на отбраната/напускане на позиции – е изкуствено хвърлена от нашия враг в информационното поле за дестабилизиране на вътрешната обстановка в страната ни“, обясняват украинските експерти.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тошо

    91 19 Отговор
    УКРОРАЙХА-МИНАЛО СВЪРШИЛО.

    Коментиран от #45, #57

  • 7 Едно и също укродърдорене

    88 15 Отговор
    Вече 6 месеца. Руснаците изгарят определена територия и когато там вече нищо не мърда я заемат без особени жертви. После следващата и т.н. Войната се.проточва, но който има ресурси ще издържи.

    Коментиран от #27, #61

  • 8 Българка

    25 109 Отговор
    На тази касапница трябва възможно най-бързо да се сложи край. А това може да стане ,ако от Кремъл изтеглят всички руски нашественици от земите на Украйна. И втория кървав сценарий е при изтласкване на руските орди. Чак след това може да траен мир. Русия трябва да разбере, че не може и не трябва да напада свои съседни държави. Трябва да се възцари силата на правото, а не правото на силния. България като малка и съседна държава на кръвожаден агресор е заинтересована руския Хитлер и ордите му да бъдат възпряни в Украйна.

    Коментиран от #11, #16, #54

  • 9 чичо самовата кулиба

    50 10 Отговор
    глупости това селце с нищо не е интересно стратегически за моите укронацисти
  • 10 дааа

    80 10 Отговор
    Озлобените от неуспехите си бълват лъжи наляво и надясно. Платените им рупори си очакват кармата. За поколения напред. Безпристрастните медии казаха, 7 към 1 са огромните украински загуби.

    Коментиран от #22, #44, #47

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ТИРбушон

    13 73 Отговор
    Украинското командване: Всички руски атаки срещу Бахмут са отблъснати"
    ................
    А всички руски атаки срещу България са успешни.
    Цялата държава е проядена от озверели путиноиди, алчни рубладжии и цели дивизии "полезни идиоти".

    Коментиран от #29

  • 14 гост

    68 11 Отговор
    Тия украинци като бат Бойко. Менят си мнението сутрин и вечер. Ту е важен Бахмут, ту въобще не е важен ...

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 За Българка

    69 8 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Дали си българка,- не съм сигурен.С голяма степен на вероятност си от поколението " Ново хилядолетие" с полирани до блясък мозъчни полукълба ,за което е най важно консумирай до откат,днес,без значение какво ще стане утре! Единствено пропускаш в този пространен " анализ" за финал да възкресите или юда горбич,или алкаш Елцин.Да ги монтирате в Кремъл,и тогава ще наричате РФ" най облгодетелствена нация както беше през -90 те.Най облагодетелствана за изпомпване на ресурси за без пари.

    Коментиран от #42, #65, #83

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ПалавНИК

    17 38 Отговор
    Тук нямаше ли статия преди 2 седмици, че Бахмут вече бил превзет, щото пригъзин така казал?🤔
  • 19 Буха ха

    62 6 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Те нямат мнение, какво знае Мара, какво знае Джам База та да имат журналистическа позиция? Пишат каквото им наредят и от такива като тях, "журналист" стана мръсна дума.
  • 20 И аз ше ви обясня

    57 7 Отговор
    Отбраната на Бахмаамут е важна, оти не могат да се измъкнат оттам.
  • 21 КОНТРАТА

    50 8 Отговор
    Музикантите от ЧВК Вагнер свириха реквиема на фашистите които се крих Артемовск
  • 22 Чаламба

    14 39 Отговор

    До коментар #10 от "дааа":

    Е как неуспех, а пък орките от 10 месеца не могат да вземат Бахмут? Или това са лъжи и рушляците вече са в Берлин на път за Лисабон?

    Коментиран от #32

  • 23 Сашо

    11 21 Отговор
    Идат идат Идат Украинците бягайте братушкииииииЙй
  • 24 Евроатлантик

    64 5 Отговор
    Един ден им е важен, на другия не им е важен - вие четете ли се какви ги пишете?
    Руските медии пишат друго - как вече руснаците обсаждат Часов Яр, а Артьомовск го държат като капан - има един път, по който влизат и излизат украинците - пълен е с потрошена техника, защото и него го обстрелват. Вагнеровците прочистиха източната част и затягат обръча, без да тръгват на самоубийствени атаки. Армията ги подкрепя с артилерия и авиация. Да, авиация, както от хеликоптери, така и от самолети. Напредват и при Авдеевка. Използват и тактиката на украинците - с малки дронове пускат гранати по конкретни огневи позиции - пълно е с такива клипове. Това е война на изтощение и обезкръвяване и руснаците я печелят въпреки западната подкрепа. Украинските загуби са катастрофални, колкото и да ги премълчават и омаловажават. А лошото е, че нито една от страните не смята да спре войната. Касапницата ще продължи още дълго.
    Европейските комсомолци наясно ли са в какво забъркват държавите си със смешните им бутафорни армийки управлявани от министри жени?

    Коментиран от #51

  • 25 ЛиБеРаст

    48 8 Отговор
    Важна е, защото средната продължителност на живота на новомобилизираните и изпратени на бойната линия е ЧЕТИРИ ЧАСА! Това означава, че се избиват мъжете на Украйна, което устройва сатанистите. Защото това е руски свят, православен свят, славянски свят. И щетите са за Русия. Украйна я превръщат в ров между Русия и Европа. Как се възстановява разрушена, фалирала и без население държава???
  • 26 Радио Чукотка

    12 40 Отговор
    Ако не беше Бахмут рашистите да са вече в Берлин, ама на, така неудобно се получи че го закъсаха там 8 месеца вече..

    Коментиран от #43

  • 27 Хахахаха

    11 33 Отговор

    До коментар #7 от "Едно и също укродърдорене":

    Я заемат без особени жертви???? Хахахаха. 155 хиляди малко ли ти се виждат? А и как твърдиш, че руснаците освобождават, а в същото време унищожават всичко? Нали освобождават, руско говорящите хора? А те ги оставят без нищо, унищожават им жилищата, работата, абсолютно всичко! Ти на това ли му викаш освобождаване?

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ТИРбушон

    9 16 Отговор

    До коментар #27 от "Хахахаха":

    Съвсем скоро може да въведат окупационна такса....
  • 31 То щото

    19 4 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Им се изчерпа потенциала, затова в Артьомовск са в движение, а излизат обездвижени... Завинаги
  • 32 Те такова

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Чаламба":

    ... Пътуват инкогнито...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Минувач

    43 4 Отговор
    Украинците са наистина много тъпи. И пропагандата им бълва с всички сили явни глупости. По-скоро хвърлят, каквото могат в Бахмут, за да спасят десетките хиляди вътре в града, за да ги обкъжат на 100% и ликвидират или пленят. Мъчат се да ги спасят и това е логичното обяснение. Руснаците давали жертви, щото украинците сигурно не дават, хах. И то без равенство в артилерия и ракети, предполагам, кой дава повече жертви. Дори и американците им казват да се махат, защото губят прекалено много хора и оскъдните им боеприпаси, но явно американските военни виждат съотношението на загубите в истинския им порядък, а не украинския. А украинците, за да оправдават грешката си, всеки ден си измислят повече и повече загуби за руснаците.... днес са вече 700 на ден :-)

    Коментиран от #36, #38, #62

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ТИРбушон

    8 28 Отговор

    До коментар #34 от "Минувач":

    А истината е че рашистите се набахмутиха осми месец вече.....
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 стоян георгиев

    8 31 Отговор

    До коментар #34 от "Минувач":

    Украинците дават в пъти по малки загуби в бахмут от руснаците.ало не бе така щеше да са го изоставили отдавна.та може да провериш кво мислят за загубите руските военни блогери пишещи по темата.при бахмут украинците са в защита а руснаците в настъпление.може да провериш кво казват за загубите военните в подобна ситуация.та бахмут е мястото където се унищожи руска групировка с големината на тази дето нападна киев миналата пролет.цялото поле пр д града е осеяно с руско трупове.отдавна никой не ги събира и лесно може да ги видиш на десетки или стотици видеа по темата.

    Коментиран от #40, #46, #60, #64

  • 39 Руснациге

    29 2 Отговор
    Губели по 600-700 човека а украйнците имат нови униформи със силови полета и дават жертви само от преяждане между 2 и 3 на седмица с тези темпове руснаците вече са загубили окоро 70 процента от контингента в Украйна победата е близо хахахаха

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Българин

    4 18 Отговор

    До коментар #39 от "Руснациге":

    Кой е казал ,че не дават но съотношението е 1към 5,1към 6.Това е разликата.Но на ребятата не им пука много за хората лежат си по полетата.

    Коментиран от #50

  • 42 Гост

    21 4 Отговор

    До коментар #16 от "За Българка":

    Да ама не става вече. Вече не е Горби, Вовата е. Мандра без кучета няма и както каза Киро канадеца бензиностанцията е с ракети.
  • 43 ами

    10 6 Отговор

    До коментар #26 от "Радио Чукотка":

    те пък са се затирили да превземат европа, добре че е зеленски да спаси света
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 СЛАВА Украйна

    10 16 Отговор

    До коментар #6 от "Тошо":

    СЛАБА Русия
  • 46 Деско,

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "стоян георгиев":

    Сигурен съм, че има много видеота. То такива като тебе, дето няма кво полезно да свършат-много. Ама информацията ви само от едната страна. Ама пък то тва 2 тоя сайт е плюс и си ви пазят като колеги. Нишо не може да ви напише човек-веднага го трият.

    Коментиран от #76

  • 47 ТИРбушон

    7 18 Отговор

    До коментар #10 от "дааа":

    Немога да ви разбера малоумието, хора!
    Ако украиските загуби са два пъти повече от руските цялата защита, че и целия фронт одавна да е в колапси и Путин да е при Киев. Това теоритично не е възможно защитата да търпи по-големи загуби от нападащата страна без това да доведе до пробив. Дори съотношение на загубите 1:1 е пагубно за защитата. За постигане на пробив е необходиво съотношение на силите минимум 1:3 в полза на нападащите. Което елементално води до извода, че балансът на загуби просто няма как да е в цитираните от тебе попорции.
    Че загубите са значителни - и на ВСУ и на пирожката - това е очеизвадно. Но за да се продължава с удържането на Бахмут означава, че руските сили дават ЗНАЧИТЕЛНО повече загуби. ОК. Путя не го е еня за броя на загиналите, налива нови сили и все някога се надява да пробие... Но ако това не стане до 10-15 дни е твърде възможно не украинския, а руския фронт да колабира.

    Коментиран от #49, #55

  • 48 Танцуващ от радост и кеф

    7 17 Отговор
    Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са смлели досега в месомелачката на Бахмут руски части, достатъчни за още един щурм на Киев, твърди експертът на Defense Express, военният анализатор Иван Киричевски. Русия продължава да понася огромни загуби на Бахмутското направление и, според експерта убитите биха стигнали на врага за провеждането на още една стратегическа настъпателна операция. Оценките са за 50 хиляди убити досега руснаци при Бахмут.

    Коментиран от #59

  • 49 Радио Чукотка

    4 12 Отговор

    До коментар #47 от "ТИРбушон":

    Много си наивен, очакваш от тролове да разбират от причинно следствена връзка, тролската фабрика на Пирожкин се спихнала като армията му, няма опорки и тия пуцат на посоки като на ромска сватба!!!
  • 50 И защо

    12 3 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    Реши че дават по 5.6 пъти повече жертви щот така казва униан или някво друго инфо имаш при пълно въздушно и осезаемо артилерийско превъзходство
    При тактическо обкръжение на града много се съмнявам че дават и 2 пъти по малко жертви най вероятно същите ако не и повече но всеки може да вярва на каквото иска истината е че ако загубят тази линия трябва да отстъпят поне на 100км щот е голо поле зад тях така ще оголят донецките флангове и там ще попаднат в обкръжение дават ужасно много жертви но са се запънали защото има възможност фронта да падне поне до угледар това е
  • 51 1302

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Евроатлантик":

    Човек, брутално си прав!
  • 52 ТИРбушон

    5 13 Отговор
    Да припомним една паметна дата:

    Последна промяна на 10 март 2023 в 08:40
    "Руските сили продължават през последното денонощие атаките си срещу позициите на ВСУ в Бахмут, съобщиха от Генералния щаб на украинската армия в петък сутринта. Според анализа на Киев, противникът иска да обкръжи града и да блокират защитниците на Бахмут вътре. Руснаците са съсредоточили атаките си от север и юг. Само за последното денонощие ВСУ са отблъснали 102 атаки на врага"


    Още март месец колхозниците са правили по над 100 атаки дневно, още тогава са гинали със стотици и хиляди, а от тогава до сега, 50 000 руски жертви почват да ми изглеждат малко....
    Та, то вече минало година и от тази СВО, а, малоумни колхозници, изписали десетки коментара, от типа "Бахмут падна"!
  • 53 Мармот

    4 16 Отговор
    Независимо от изхода на битката за Бахмут, тази епопея ще остане в Историята като ярък символ за несъкрушимостта на украинският дух, за свобода и независимост, от многократно превъзхождащият го, руски окупатор, завоевател и насилник! Един ден нашите деца и внуци, ще учат за нея, както в часовете по история, така и във военните институти, където младите кадети ще изучават за това, как "втарая армия мире", след многогодишните помпозни фанфари за нея и нейната военна мощ, притежаваща безбройни оръжия и човешки потенциал, се оказва безсилна, в продължение на месеци, пред модерната военна тактика и проявено изключително мъжество и безпримерно родолюбие, на украинската армия.
    Слава на Украйна и нейните герои!
  • 54 Груьо

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Я ПО -ТОЧНО ,КЪДЕ БЪЛГАРИЯ ГРАНИЧИ С РУСИЯ.АЛО ИЗВАДИ СИ ГЛАВАТА ОТ ,/ДА НЕ КАЗАВАМ/,ЧЕ ЩЕ МЕ ИЗТРИЯТ.ОТВОРИ ЕДИН АТЛАС И ВЗЕМИ ДА СЕ ОГРАМОТИШ МАЛКО.
  • 55 Ало, ало...

    14 3 Отговор

    До коментар #47 от "ТИРбушон":

    По данни от проукраински източници украинците изстрелват на ден около 5000 снаряда /като от НАТО официално казаха, че не могат и това колиество да обезпечат/, а руснаците по над 40 000. Ти си прави причинно следствените връзки.
  • 56 Електра

    6 18 Отговор
    Вече измина една кървава година, откакто рашистките пълчища нападнаха суверенна Украйна, но бяха спрени от агитката на Динамо Киев начело със Зеленски, както навремето Леонид и неговите 300та спартански герои като Александър Мациевски, спряха много хилядните орди на Ксеркс (Путлер) . Така хиляди рашистите станаха на тор, за плодородните украински полета, заради болните амбиции на Жужето, от което и тор не става...
  • 57 ПутИн и Медведката са високи

    5 10 Отговор

    До коментар #6 от "Тошо":

    Общо 1, 25 но се рапкат един друг като големи хора!
  • 58 дядо Шишарко

    6 11 Отговор
    Ко не, ся да питам Путлер, ти бре хвърли двеста триста иляди рашиста фира, ся жълти ли ша внасяш, за да утешават младите рашиски вдовици бря. То убаво, ма им са ситни инструментите, как ша става тая работа, само кат си помисля, направо ми са къса сърцето бря. Затва ришиф, може да съм на 96 годин, но ша помогна, ша питам бабата, ти ма пущиш ли ма командирова в Раша, за да утешавам язи рускините ма, ем да изкарам някой лев. С моя 35 сантов инструмент, ша ги карам да направо фъркат за Рая бря. Затва Слава Украина, че има много матриал за утешаване и мандръсане бря.
  • 59 Иванушка🇷🇺

    8 13 Отговор

    До коментар #48 от "Танцуващ от радост и кеф":

    Нема се плашите дрОгаре путяроби! В 150- милионна Русия има 1 милион и 670 хиляди затворници, от тях 740 хиляди с доживотни присъди! Женя Пригожин шефа на частната ни военна компания "Вагнер" измъкна от там 150 хиляди от тях и ги хвърли в месомелачката в Бахмут! Те така и така щяха да прекарат остатъка от живота си в затвора, а така ако останат живи ще получат амнистия! И заплащане в рубли дори! Емисари на Женята Пригожин набират вече бойци и в психиатриите в Русия! Нали сте чели за "злоупотребата с психиатрията " в нашата мила братска страна? Изкарва Женята психопати,хвърля ги в атаката на Бахмут въоръжени с мотики и лопати , Украинската артилерия открива залпов огън , хвърчат във въздуха горящи тела , и докато артилерията им презареди затворниците атакуват с пълно бойно снаряжение! Тактиката е като по учебник! Какво от това че бъдат избивани като мравки живи хора ! Нали знаете че в братска Русия човешкия живот не струва и пукната копейка!

    Коментиран от #63

  • 60 Груьо

    12 5 Отговор

    До коментар #38 от "стоян георгиев":

    СТОЯНЧО,ЗАЩО СИ МИСЛИШ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СЕ КРИЯТ УКРАЙНЦИТЕ.РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ ЗНАЯТ ,КАКТО И ОБРАТНОТО.НО ВСЕ ОЩЕ В САМИЯ ГРАД ИМА МИРНО НАСЕЛЕНИЕ И БОМБАРДИРОВКИТЕ СА МНОГО ПРЕЦИЗНИ.

    Коментиран от #77

  • 61 ПутИн превзе БахххУр

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "Едно и също укродърдорене":

    И му хареса ! И пак ще го превзема вечерта на кръгла луна!
  • 62 Ало, ало...

    10 4 Отговор

    До коментар #34 от "Минувач":

    Преди десеттина дни полк. Макгрегър каза, че украйна губи средно по батальон на ден.
  • 63 Вярно е

    8 8 Отговор

    До коментар #59 от "Иванушка🇷🇺":

    Руснаците са Диваци и така вече стотици години! Пият силен спирт ! Имат кръв по ръцете ! Немити и некъпани ! Живеят и мислят като диво племе от далечен Сибир! Носят непрани ватенки и миришат лошо на нафталин и нафта! Държава и народ който не е мръднал към по добро
  • 64 Ало, ало...

    12 4 Отговор

    До коментар #38 от "стоян георгиев":

    Вагнер вече прочистват и металургичния завод подобен на Азовстал в Мариопул. Никой за никъде не бърза по-скоро бавно, но методично.

    Коментиран от #78

  • 65 Да бе

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "За Българка":

    Видно е, че полираният мозък е твоя.
  • 66 Някой разбра ли

    3 0 Отговор
    Защо е важна отбраната на Бахмут
  • 67 Последния Софиянец

    8 8 Отговор
    В Бахмут е страшно! Само от сутринта Украинската армия ликвидира над 1000 братя руси! Да се записваме доброволци и да помогнем!
    Според говорителя на Източната група на въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий, Бахмут остава епицентър на военните действия. Руснаците щурмуват позициите на въоръжените сили на Украйна, но понасят огромни загуби.

    Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза, че през изминалата нощ ВСУ са ликвидирали повече от 1100 руски войници в посока Бахмут.
  • 68 Накрая

    6 6 Отговор
    Ще излязат от дупките си в които са се скрили всички украински пълчища
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ПИ-ЧА-ГА

    4 3 Отговор
    А другарите хамериканци обясниха, че всъщност превземането му е безсмислено...
    Ха сега - чии военни са по-големи специалисти...?
  • 71 Чингиз хан

    8 1 Отговор
    Украински военни обясниха.... спокойно може и да не го четете.
  • 72 Отивам да си взема руска вдовичка

    4 8 Отговор
    По времето на комунизма много ходеха дървосекачи в Русия - Сибир, Коми или Сочи.. Предимно цигaни ..И след време всеки от тях се връщаше с по една рускиня за жена..Като малък прекарвах ваканциите на село, много цигaни от там се върнаха с такива рускини, а те живееха в коптори, кирпич и плет, външни мизерни тоалетни, покривите им текат...Но рускините доволни, казваха мизерията в Рассията още по зловеща ...От войната рускините пак ще останат без мъже и ще тръгнат пак да се омъжват за бг цигани. Пак ще се народят много русофилчета с цигaнcka кръв...
  • 73 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Няма по силна болка за путлеровия фен от истината.жалкото е че тук се дава възможност те да спамят и обиждат.ако тва им се спре истината ще ги накара да полудеят.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #46 от "Деско,":

    Моята информация е от двете страни цитирам постоянно руски източници а вашата е едностранна.та само за последната седмица в руските канали има поне 20 различни видеа на руски части или семействата им дето плачат и молят путин да ги спаси щото измират на фронта в огромни загуби и без екипировка и квалификация.

    Коментиран от #81

  • 77 стоян георгиев

    5 4 Отговор

    До коментар #60 от "Груьо":

    Няма мирно население в града и руснаците нямат високоточни оръжия за които фантазираш.дори да имаше мирно население както бе в мариопул харков или киев тва не би им попречило на руснаците да ударят.бахмут е практически целия съборен,но украинците с малки мобилни групи успешно го защитават.те така действат през цялата война.
  • 78 стоян георгиев

    4 4 Отговор

    До коментар #64 от "Ало, ало...":

    Прочистват по скоро вагнер.от 50000 останаха под 7000.пригожин абсолютно всеки ден плаче.няма ден в който да не обяснява кви големи жертви дава и как не му се вижда края.ти явно си по запознат от него.

    Коментиран от #79

  • 79 Ало, ало...

    1 2 Отговор

    До коментар #78 от "стоян георгиев":

    Даже президент на Украйна май се кани да става.

    Коментиран от #80

  • 80 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #79 от "Ало, ало...":

    Така е и не само.явно влиза все по.често пиян в нета,щото и дост фъфли като ги разправя тия работи и като се оплаква,но...
  • 81 скапан бандерец..

    5 3 Отговор

    До коментар #76 от "стоян георгиев":

    А бе ти не зяпаш ли бандер тв..-оня ден даваа опелото на да винчи..и директното шмръканье на зеленио..ред цивки ред слъзи.

    Коментиран от #82

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 този който

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "За Българка":

    А ти явно си дъртак със загнил от мухъл мозък, отивай на поклонение в мавзолея, който очаква следващия...
    P.S. Ресурсите не са непременно руски -- на целия свят са-- разбери това нещо ..
Новини по държави: