Отидете към основна версия

2 180 21

Ето как протича процедурата след явяването на Тръмп в съда

  • сащ-
  • републиканска партия-
  • доналд тръмп-
  • сторми даниълс

Обвинителният акт ще бъде официално разпечатан и обвиненията ще бъдат прочетени на глас, въпреки че Доналд Тръмп може да поиска текстът да не се чете

Снимка: БГНЕС/ЕРА

След явяването му, пълната информация за Доналд Тръмп, както е и за всеки американски гражданин, заподозрян в престъпление, ще бъде записана в голям регистър. Въпреки че сега всичко е компютъризирано, процесът до голяма степен не е променен, обяснява Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Съдебните служители ще запишат пълното име, възрастта, рождената дата, височината и теглото на Тръмп. Те ще проверят дали срещу бившия президент има други издадени призовки.

Ще му вземат пръстови отпечатъци с компютър, а не с мастило. Могат също да го снимат. В Ню Йорк този процес обикновено отнема около два часа, но за Тръмп вероятно ще отнеме не повече от един час. След това Тръмп ще се яви пред съдия и ще има изслушване.

Обвинителният акт ще бъде официално разпечатан и обвиненията ще бъдат прочетени на глас, въпреки че Тръмп може да поиска текстът да не се чете. Той ще бъде попитан как пледира по обвиненията и се очаква да отговори "невинен".

Адвокатите на Тръмп Джо Такопина, Сюзън Нечълис и Тод Бланш ще уточнят със съдията и служители на окръжния прокурор дата за следващото му явяване в съда.

Съдията определи, че фотографи от медии имат право да правят снимки на бившия президент в началото на процедурата.

Технически Тръмп ще бъде арестуван за кратко. Когато му вземат пръстови отпечатъци и се обработват данните му, той се смята за арестуван и задържан. Но процедурата няма да изглежда като тази по филмите. Тръмп няма да бъде окован с белезници и няма да седи в затворническата килия, защото е бивш президент с охрана от тайните служби.

Тръмп отиде в офиса на окръжната прокуратура в сградата, в която се помещава и съдът, придружен от служители на американската Маршалска служба, която осигурява предаването на обвиняемите в съда, и от американските тайни служби (ангажирани с осигуряване на сигурността на настоящи и бивши висши служители на държавата).

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини