Last news in Fakti

7 Април, 2023 17:20 1 275 9

Челен сблъсък! Съдебното дело срещу Доналд Тръмп разделя американската нация

  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия

Тръмп води в надпреварата за номинация на републиканците с голяма разлика, като 58% от републиканците казват, че той е предпочитаният от тях кандидат

Челен сблъсък! Съдебното дело срещу Доналд Тръмп разделя американската нация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съдебното преследване на бившия президент Доналд Тръмп раздели поравно американците, но изглежда е повишило шансовете му да спечели републиканската номинация за изборите през 2024 г., според проучване на Ройтерс и Ипсос.

Проучването е проведено в сряда и четвъртък, след повдигнатото във вторник обвинение срещу Тръмп по 34 точки за фалшифициране на документи от прокурорите в Ню Йорк.

Проучването установи, че 49% от всички американци смятат, че е правилно прокурорите да започнат първото наказателно дело срещу действащ президент или бивш президент на САЩ.

Но констатацията подчертава политическото разделение по толкова много въпроси, въртящи се около Тръмп. Около 84% от самоопределящите се като демократи казват, че обвиненията са основателни, докато само 16% от републиканците са съгласни с такова твърдение.

Около 40% от републиканците казват, че делото ги прави по-склонни да гласуват за Тръмп през 2024 г., докато 12% казаха, че заради обвиненията е по-малко вероятно да го подкрепят. Други 38% казват, че това няма значение за намеренията им.

Тръмп води в надпреварата за номинация на републиканците с голяма разлика, като 58% от републиканците казват, че той е предпочитаният от тях кандидат. Това е увеличение от 48% спрямо друго проучване на Ройтерс/Ипсос, публикувано в понеделник.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, който не е участвал в надпреварата, е втори с 21%.

Докато демократите и републиканците са дълбоко разделени относно наказателното преследване по случая, проучването показа силно убеждение, че Тръмп е извършил плащания на порнозвездата Сторми Даниелс и модела Карън Макдугъл, за да ги накара да мълчат за предполагаеми извънбрачни връзки.

Около 73% от американците смятат, че това е така, включително 55% от републиканците.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Американската демокрация сее смърт

    35 2 Отговор
    Само донлад, тоя нагъл старец байдън да изчезва, че запали света от войни
  • 2 Лаптопчето на Хъни

    38 1 Отговор
    А делата срещу изДън фемили за корупция, търговия с влияние и пр. Кога?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 да де

    34 0 Отговор
    Танцуващия с духове и хората му знаят, че нямат никакъв шанс срещу Тръмпи и затова му въртят кални номерца използвайки съда за политическа бухалка.
  • 6 Сатана Z

    21 0 Отговор
    Прокурорът постановил ареста на Тръмп е от Соросоидното котило,което го е издигнало за този пост.В САЩ обаче няма корупция и търговия с влияние.
    Русия е предоставила политическо убежище в случай,че Тръмп поиска такова.

    Z
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 За протокола

    20 0 Отговор
    Оказа се че съдията, който ще съди Бай Дончо е дарител на Бай Дън с малки суми, но дарител, т. е. силно ористрастен!
    Прокурорът пък удря по Соpocоидна линия, седебните заседатели пък, ще бъдат избирани от традиционно наситена с демократи област, така че Бай Дончо трудно, ще се отърве да не го сготвят.
    Нужен му е безпристрастен процес, но такъв категорично не се очертава.
    Шансът му е да го изберат за преьидент и тогава той да стане Шеф и да готви!
  • 9 Българските турци

    6 1 Отговор
    Тръмп постигна скъпоценната позиция на онеправдан , като подарък,точно преди изборите в САЩ ! Сега и най аполитичният американец ще забележи "горкия набеден " Доналд Тръмп ! За такъв "подарък" плаче от край време опозицията в Турция и прави невероятна политическа акробация,но все не им се получава "чудото" което споходи Тръмп !!!