Last news in Fakti

31 Март, 2023 16:07 2 090 34

Демократите в САЩ реагираха на обвиненията срещу Доналд Тръмп: Никой не е над закона

  • сащ-
  • донлад тръмп-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия

Голямо съдебно жури в Ню Йорк гласува за започването на наказателно производство срещу Тръмп по неуточнени криминални обвинения за ролята му в схемата за плащане на пари в замяна на мълчанието на порнозвездата Сторми Даниълс

Демократите в САЩ реагираха на обвиненията срещу Доналд Тръмп: Никой не е над закона - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Водещи политици от Демократическата партия в САЩ реагираха на повдигнатото обвинение срещу бившия президент Доналд Тръмп, като подчертаха, че пред закона всички са равни, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

"Никой не е над закона и всеки има право на съдебен процес, за да докаже невинността си", написа днес в "Туитър" Нанси Пелоси, бивша председателка на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. "Надявам се, че бившият президент ще уважи по мирен начин системата, която му предоставя това право", добави тя.

Голямо съдебно жури в Ню Йорк гласува вчера за започването на наказателно производство срещу Тръмп по неуточнени криминални обвинения за ролята му в схемата за плащане на пари в замяна на мълчанието на порнозвездата Сторми Даниълс преди президентските избори през 2016 г.

Даниълс твърди, че в миналото е имала сексуална афера с Тръмп. Твърдение, което бившият президент напълно отрича.

Лидерът на демократическото мнозинство в Сената (горната камара на американския Конгрес бел. ред.) Чък Шумър заяви, че Тръмп се подчинява на същите закони като всеки един друг американец."Не трябва да има никакво външно политическо влияние, сплашване или намеса в случая", заяви той. "Насърчавам както критиците, така и поддръжниците на г-н Тръмп да оставят процеса да протече мирно и в съответствие със закона", добави сенаторът.

Обвинението срещу бивш президент е "тежък момент" за нацията, написа в "Туитър" лидерът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис. Джефрис, който замени Пелоси на този пост, написа, че върховенството на закона е от основно значение за демокрацията и трябва да се прилага без страх или политическо влияние.

Обвинението срещу Тръмп е първият случай в историята на САЩ, в който срещу бивш президент се води наказателно производство. Точните обвинения обаче остават неразкрити, но се очаква да бъдат обявени, след като Тръмп се яви пред съда в Манхатън.

Самият Тръмп нарече обвиненията "политическо преследване" и обвини прокурора по делото от Манхатън, който е демократ, че се опитва да попречи на настоящата му кампания за президентска номинация на Републиканската партия през 2024 г.

Американската порнозвезда Сторми Даниълс, чиято афера с бившия президент е в основата на обвинението срещу него, благодари на своите фенове за подкрепата."Благодаря на всички за подкрепата и любовта! Получавам толкова много съобщения, че не мога да отговоря", написа тя в "Туитър".

Адвокатът на Даниълс Кларк Брюстър заяви пред Си Ен Ен, че тя не е изненадана от повдигнатите обвинения, а по-скоро е облекчена. "Наистина това е борба срещу неговото (на Тръмп) отхвърляне на истината и изфабрикуването на истории", каза той.

Прокурорът на окръг Манхатън в щата Ню Йорк провежда дългогодишно разследване по въпроса, като в крайна сметка го отнесе до т. нар. голямо жури, което гласува за започването на наказателно производство срещу Тръмп, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демоHOкрат

    44 3 Отговор
    никой не е над нашите закони, освен ние самите
  • 2 ФЕЙК

    59 3 Отговор
    Има и над закона! Например фамилията Байдън! Не е разследвана за престъпленията в бивша Югославия, синковеца - за далаверите в Украйна, Фамилията Буш за Ирак и Афганистан, Престарелия "филантроп" Сорос и т.н. и т. н.......
  • 3 китайски балон

    48 0 Отговор
    " демократите", щом са толкова праведни, що не сготвят синковец и башица Бай изДънки за корупцийка за милиони от Китай, ай?
  • 4 РЕАЛИСТ

    48 2 Отговор
    Днес по случай Международния ден на теансджендърите Джо Байдън рекъл "Теансджендърите формират душата на американската нация" Цяла Америка е зяпнала в недоумение.
  • 5 Майна

    44 0 Отговор
    Само представители на ,,транс...,, са над закона...
    Бай дън дори ги обяви за ,,цвета на американската нация,,
    Още ли не ви е ясно?

    Коментиран от #26

  • 6 Сикрет сървис

    21 2 Отговор
    Бай Дончо не можа да сготви дъртата пастърма Бай Дъмп, но той пък от своя страна, ще пробва да готви тексаски бифтек от Бай Тръмпек!
  • 7 Българка

    47 1 Отговор
    Спретнаха му една секс афера, че им пречи. Колко са прозрачни.

    Коментиран от #16

  • 8 Истината

    51 0 Отговор
    Джонатан Сорос и баща му Джордж Сорос са наливали милиони в кампанията за избиране на прокурора, който повдигна обвинение срещу Тръмп.
    За целта е отгледан окръжен прокурор на име Алвин Браг, с подходящ произход - Афроамериканец
    Базиран е в един от възможно най-либерал-глобалистичните съдебни окръзи – Манхатън.
    Демокрация по Хамерикански!
  • 9 Вьзмутен

    41 1 Отговор
    Жендьрите са готови да унищожьт всеки горд бял човек
    Белите хора сьщо сме раждани от майка

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Баста 🇺🇦

    4 28 Отговор
    Ха ха ха някой от водещите републиканци също са подкрепили обвиненията. Само Тръмп и неговият кремльовски ментор живеят в някакъв измислен паралелен свят. Пясъчната кула почна да се срутва...
  • 12 Зол

    19 2 Отговор
    В Америка сато не могат да ти открият престъпления- те погват за данъци( б. р. Ал Капоне)- винаги нещо не си доплатил, та сега и Тръмп. Да не забравяме колко им е неудобен, щото президенските избори са догодина.

    Коментиран от #14

  • 13 Интересно

    28 0 Отговор
    И какво е престъплението?Бил на проститутка , платил си съвестно.Не знаех , че да платиш на проститутка било "подкуп". А ако не платиш какво е? Демократо педалите се оляха в глупостите си.Явно ужасно ги е страх.И има от какво.

    Коментиран от #20

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 един

    1 17 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Бунта в Капитолия не е ли афера за съд,или и за това са "прозрачни"!Тръмп отдавна плаче за затвор,но има много заблудени привърженици и прокурорите вероятно се опасяват от размирици и бунтове!Да не забравяме, че от екипа на Тръмп има осъдени/мисля че двама/политици които ефективно излежават присъди!
  • 17 Ех бай Тръмпи

    14 1 Отговор
    Когато трябваше да напълниш затворите с комунистическата ляволибералдемократична измет, не го стори, та сега тебе те нагласиха.
  • 18 фон

    12 1 Отговор
    Да дойдат тук, да видят как Каскетски пази мафиотите с гърди на амбразурата. Тук никой не е над закона освен ако не е член на мафията. Тогава е недосегаем.

    Коментиран от #21

  • 19 Истината съм аз

    15 0 Отговор
    Егати смеха,самата нанси пелоси защо нея съдят за корупция ,а байдън и сина му са още по голям скандал.
  • 20 Щсдд

    0 7 Отговор

    До коментар #13 от "Интересно":

    Платил е с държавни пари.

    Коментиран от #22, #25

  • 21 Ха че

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "фон":

    Ами то и техния каскетски пази мафията... Ако не беше така бай ти ИЗдън и компания отдавна трябваше да са в затвора..
  • 22 баахмааму

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "Щсдд":

    Братчет, ти как разбра че са държавни пари,... много си умен да знаеш, ами частни пари в обръщение има ли
    Ила да сме в играта с тропането по клавиатурата
    Поне добави, че е платил в рубли, или че Путин е виновен
  • 23 пура

    14 1 Отговор
    Никой не над закона ...казват демократите само че забравиха за един техен бивш президент Клинтъненцето ...който се подигра с закона . Случая Моника Люински ....Е нищо особенно Подал си пиленцето или пуричката на едно место Моника да си поиграе с него . Проблема е че е в Белия дом и може би в работно време ...и може би тук има злоупотреба с власт ..над собствената си секретарка ....тежко нарушение в цял свят .Но демократите и съдиите тогава забравиха за равенство на закона . Но затова случая с Тръмп е престъпен подкуп ...застрашена е националната сигурност . Иначе човека е останал доволен от нея Дал и парички да се почерпи и по малко да говори все пак семейство има . Тия демократи удариха дъното .Фалшифицираха изборите удължиха войната в Украйна . Дано Тръмп спечели и и да напълни затворите с корумпирани политици и съдии.
  • 24 случаен

    5 1 Отговор
    има има ,байдън и синчагата му,кво ги пазите
  • 25 555

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Щсдд":

    Той и банички си купува с частни пари според тебе .. Ако еди милиардер няма пари да си плати на проститутка какво остава за другите...Демократите страх ги тресе и гледат да се отърват от него ...
  • 26 “Мандалорецът“

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    “Това е пътят“.....трансджендърите ( за Сащ ).....
  • 27 Сибирският бръснар

    8 1 Отговор
    Дом Надан загуби самообладание, разклатен от глобалните процеси в света, побесня, и излезе от задкулисна нелегалност от времената на Иван Грозни. Да организират уж съдебна разправа с вътрешната си опозиция в цитаделата на уж демокрацията САЩ, това вече е бесен щурм срещу целия свят. Губят почва под краката си заради непреодолими признаци, че вече загиват. Атакуваха един от довчера своите хора, лудия Дони, излязал из под техен контрол. Тая измет ще погуби света, сега най-остро с инспирирането и постоянното подклаждане войната в страната Окаяна, с тъпкането с все повече и по-модерни оръжия на своя васален марионетен жидо-фашистки режим в Киев, представен от една ограничена наркобанда криминални престъпници, охранявани със силите и ресурсите на Дом Надан. Осигурили "представителност" на тая ОПГ в Киев, те държат вече целия свят в заложник пред Трета световна война. Натискат повсеместно своите ръководни марионетки в Еврейския Съюз и подчинените му режими в отделните страни - участнички. У нас след утрешните избори се надяват да овластят отново своите пионки било от ГРОБ, или ПП-ДБ, а може би буламач от двете, и после активно да вкарат страната ни от терен за мониторинг във фронтова линия за нападение на Русия. Оттам ни чака моментален разгром и последна национална катастрофа за България, нашата ликвидация. Хора бдете, събудете се от бездействието и не гласувайте за марионетките на фашстгтон.
  • 28 Миролюб Бенатов

    2 3 Отговор
    Копейколюбците са в шок !
  • 29 Анджело

    3 0 Отговор
    А Байдън има също своите тайни
  • 30 Биби Кинг

    0 2 Отговор
    Баце Пуцю да мо не е обештал на бай Дончо место у Мацква да строи небестрагач бе деа, голем рософил се направи?
  • 31 Орт

    1 1 Отговор
    Само Хънтър Байдън,него нищо него лови.
  • 32 Байдън

    1 0 Отговор
    Аз съм над закона . Анатоли , искам да се срещна с теб .
  • 33 Гринго

    1 1 Отговор
    “Започване на наказателно производство срещу Тръмп по неуточнени криминални обвинения”… Нищо подобно!!! Наказателното производство срещу Тръмп е съвсем уточнено криминално обвинение, и то е, че Тръмп е платил “мълчанието” на Сторми с пари които са дарения за неговата предизборна кампания! Всякакви финансови дарения в САЩ не се облагат с данъци, и не е позволено да се използуват по други направления!!! А тук даже става въпрос за подкуп с пари от дарение, не става въпрос за юридическо споразумение, защото тогава все още този казус не е известен на съдебната система. И най-накрая, в Америка съществуват 200 годишни закони, които не са само за коне, а са равносилни за всички граждани! Дори и онези които са били президенти, или са все още такива. А този съдебен случай, и не само този, се решава от съдебно жури от 12 човека, дали да бъде направено съдебно производство. Така, че ход на делото е дадено!
  • 34 Да бе да

    0 0 Отговор
    Защо този дебелак няма снимка с метърчето до него🤪🦩

    бокоооооо 😘💫👌