Отидете към основна версия

7 636 114

За първи път Украйна публикува видео от артилерийски удар по руска територия

  • украйна-
  • белгородска област-
  • русия-
  • артилерия-
  • война

Чрез превантивни удари по руска територия Украйна показва, че се защитава все по-уверено

Снимка: БГНЕС/ EPA

За първи път Въоръжените сили на Украйна публикуваха кадри от атака на руска територия, предаде германският вестник "Билд".

Това е видео, публикувано на 2 април от командира на Харковския гарнизон Сергей Мелник в канала му в Телеграм, отбелязва „Медиазона“. Клипът е придружен от следния текст: „Бойците на 4-ти граничен отряд извършиха разузнаване и откриха оборудването на нашествениците, както и личния състав, който оборудваше позициите, а освен това и камиони. Благодарение на професионалното взаимодействие с артилеристите мишената беше незабавно унищожена“.

Точната дата на атаката не е известна.

Потребител в Туитър с никнейм SerDer_Daniels установи, че руските военни, попаднали под обстрел от въоръжените сили на Украйна, са били разположени на позиции край село Цаповка, Белгородска област, в горски район до ферма, на 1,3 километра от границата с Украйна.

Военният коментатор на „Билд“ Юлиан Рьопке описа удара като превантивен удар, вярвайки, че руската армия планира да настъпи от тези позиции към Харков. Според експерта видеото е адресирано до голяма степен към западните съюзници на Киев. „Чрез превантивни удари по руска територия Украйна показва, че се защитава все по-уверено и повече няма да позволява на Запада да диктува как трябва да се защитава“, каза той.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 79 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: