Отидете към основна версия

3 744 92

Зеленски: Приближаваме се до победата над злото

  • володимир зеленски-
  • война-
  • украйна-
  • русия-
  • зло

Русия се вкарва в още по-голяма изолация от света и човечеството

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски се надява, че след година в Украйна ще има мир. "Приближаваме се до победата над злото", заяви Зеленски в свое обръщение, публикувано в неделя.

"Ето как една терористична държава отбелязва Цветница"

Повечето украинци отбелязаха Цветница тази неделя. И на празничния ден Русия отново изстреля ракети срещу Украйна, посочи Зеленски. В южния украински град Запорожие ракета е ударила жилищна сграда, заяви още той. Мъж и 11-годишно момиче са загинали. "Ето как една терористична държава отбелязва Цветница", каза Зеленски.

Русия обяви, че е унищожила склад за гориво близо до Запорожие. По данни на руското министерство на отбраната там са се съхранявали 70 000 литра гориво. Освен това в района на Запорожие и Донецк са били унищожени складове с оръжие на украинската армия.

"Русия се вкарва в още по-голяма изолация от света и човечеството", смята украинският президент. Той благодари на собственото си население за съпротивата срещу руската агресия, както и на съюзниците в чужбина за подкрепата с оръжие и боеприпаси.

Папа Франциск: Молете се за украинци и руснаци

В своето великденско обръщение папа Франциск заяви, че се моли за украинския и руския народ. "Помогнете на скъпия украински народ по пътя му към мира и разнесете светлината на Христовото Възкресение над народа на Русия", заяви 86-годишният папа пред събралите се на площад "Свети Петър".

През последните месеци Ватиканът неведнъж се е застъпвал за размяната на военнопленници от двете страни. Опитите на Светия престол да посредничи досега са безуспешни.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 61 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: