Отидете към основна версия

7 018 138

Киев: Ще си върнем Крим и ще използваме всички оръжия

  • крим-
  • украйна-
  • русия-
  • олексий резников

По-рано днес украинското Министерство на реинтеграцията на временно окупираните територии съобщи, че Киев си е върнал телата на 82 свои войници от контролираната от Русия територия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна ще "изпробва и използва" всички незабранени оръжия, за да освободи територията си, включително окупирания от Русия Крим, заяви в Туитър ръководителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на страната Олексий Данилов, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

"Крим е територия на Украйна и ние ще изпробваме и използваме там всякакви незабранени от международните закони оръжия, които помогнат за освобождаването на нашите територии", написа в Туитър Олексий Данилов.

По-рано днес украинското Министерство на реинтеграцията на временно окупираните територии съобщи, че Киев си е върнал телата на 82 свои войници от контролираната от Русия територия. Не се съобщават подробности, освен, че това е извършено "в съответствие с нормите на Женевската конвенция".

Украинските и руските сили провеждат редовна размяна на пленници по време на нашествието, което продължава вече четиринадесети месец.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 97 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: