Отидете към основна версия

1 719 34

Демонстрация на сила! Южна Корея и САЩ проведоха военновъздушни учения след изстрелването на балистична ракета от Пхенян

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен-ун-
  • корейски полуостров

Терминът "стратегически активи" обикновено се използва за важни военни ресурси, като например атомни самолетоносачи и подводници, както и стратегически бомбардировачи, посочва Йонхап

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южна Корея и САЩ днес проведоха съвместни военновъздушни учения, в които е участвал най-малко един стратегически бомбардировач "Би-52Ейч" (B-52H), предаде Йонхап, като се позова на министерството на отбраната в Сеул, съобщава БТА.

Южнокорейските ВВС не уточниха над коя част на Корейския полуостров са били извършени ученията. "Беше преценено, че (ученията) представляват сплотена, координирана реакция, демонстрираща могъщата "сила на съюза" и волята на САЩ да предоставят продължително възпиране срещу наскорошната поредица от севернокорейски провокации", се казва в изявление, публикувано от южнокорейското министерство на отбраната. Ученията отново са потвърдили способностите за бързо разполагане на американски стратегически активи на Корейския полуостров, както и подобрените комбинирани оперативни способности и оперативна съвместимост на съюзниците, се казва още в изявлението.

Министерството каза още, че съюзниците ще демонстрират "чрез действия" тяхната решителност да не приемат каквато и да било ядрена атака от страна на Севера, като засилят честотата и интензивността на разполаганията на американски стратегически активи.

Терминът "стратегически активи" обикновено се използва за важни военни ресурси, като например атомни самолетоносачи и подводници, както и стратегически бомбардировачи, посочва Йонхап.

Държавната медия на Северна Корея потвърди, че вчера страната е провела първото си изпитание на междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво "Хвасон-18" (Hwasong-18), което доведе до засилване на напрежението, което вече беше изострено от предишни оръжейни изпитания, включително на подводни дронове за ядрена атака.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: