Last news in Fakti

19 Март, 2023 15:00 4 898 52

Напрежение на полуострова! Северна Корея отново повиши тон срещу САЩ

  • северна корея-
  • сащ-
  • оон-
  • антониу гутериш-
  • ким чен-ун

В петък САЩ бяха съорганизатори на неофициална среща в Съвета за сигурност на ООН, на която бяха изтъкнати нарушенията на правата на човека, извършвани от страна на режима в Пхенян

Напрежение на полуострова! Северна Корея отново повиши тон срещу САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея отправи критики срещу САЩ и ООН за това, че неотдавна в Съвета за сигурност на ООН са повдигнали въпроса за правата на човека в страната и за ракетната провокация на режима, съобщи агенция Йонхап, като цитира севернокорейски държавни медии, пише БТА.

В петък САЩ бяха съорганизатори на неофициална среща в Съвета за сигурност на ООН, на която бяха изтъкнати нарушенията на правата на човека, извършвани от страна на режима. Същия ден генералният секретар на ООН Антонио Гутериш осъди и неотдавнашното изстрелване на междуконтинентална балистична ракета от страна на Севера като нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

В отговор на срещата мисията на Пхенян в ООН заяви в изявление, че Пхенян "ще се противопостави на незаконната кампания за "правата на човека" на САЩ и техните последователи с най-мощните средства", според севернокорейската информационна агенция КЦТА. Представителите на Северна Корея определиха тази "кампания за натиск" като нарушаване на достойнството и суверенитета на Севера и "решително я осъждат и отхвърлят".

По повод изявлението на Гутериш външното министерство на Пхенян обвини генералния секретар, че "налива масло в огъня" и "далеч не помага за намаляване на напрежението на Корейския полуостров и в региона", добавя КЦТА.

"Смятам, че е добре за намаляване на напрежението и за самия него генералният секретар на ООН да запази мълчание, вместо да се намесва в проблема на Корейския полуостров, както сега", заяви в отделно изявление Ким Сон-гьон, заместник-министър на външните работи на Северна Корея по въпросите на международните организации.

По-рано днес съседни страни съобщиха, че Пхенян е изстрелял балистична ракета с малък обсег, припомня Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Че кВи са краварите

    87 10 Отговор
    Че да не им "повишават тон" ⁉️
  • 2 Теле

    92 12 Отговор
    Страх тресе кравите
  • 3 ТаУмВзе

    86 9 Отговор
    Краварчето ще яде шутове по цял свет! Само 2 банки са им Фалирали до са.

    Коментиран от #21

  • 4 Сатана Z

    81 7 Отговор
    В КНДР 800 хиляди души се записваха доброволци в армията на ден, за да се бият със Съединените щати
    А фашизоидите наследници на военнопрестъпника Хр.Луков в НАТОвска България се борят с паметници.До там им стигат силите

    Z

    Коментиран от #6, #8, #44

  • 5 ХАХАХА

    75 6 Отговор
    Що бе ,кои са ФАЩ ,че Северна Корея да не повишава тон? Кои са тези престъпници, които ще определят кой какво да си позволява? Пак има доста нормални държавни глави ,че ако беше някой неврозен досега да беше разпердушинил тъпата нация от престъпници и проститутки и за не му пука дали след него и потоп.

    Коментиран от #52

  • 6 Българка

    8 52 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Вервам ти. То в Северна Корея всичко е "демократично и доброволно"
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    52 1 Отговор
    Забранената война "
    ....оценка прави и бившият американски външен министър Дийн Ръск, който по време на Корейската война отговаря за Източна Азия: "Между 38-ия паралел и китайската граница бомбардирахме всичко, което се движеше. Имахме пълно превъзходство във въздуха и изравнихме Северна Корея със земята". А в интервю от 1954 година главнокомандащият съюзническите войски генерал Дъглас МакАртър изразява съжалението си, че не е получил разрешение да осъществи плана си за приключване на войната в рамките на десет дни. Този план предвиждал хвърлянето на "30 до 50 атомни бомби". Освен това генерал МакАртър искал да превърне границата на Северна Корея с Китай в непроходима зона, като я опаше с петкилометров пояс от радиоактивен кобалт. Целта била да бъде осуетена по-нататъшна подкрепа за Северна Корея от страна на Китай. В крайна сметка обаче ООН и американското външно министерство отхвърлят плана на МакАртър.

    Коментиран от #10, #27

  • 8 Русофил

    11 69 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Видяхме колко струват армиите от съветски диктаторски тип. Скоро ще свият сърмите
    и на Кимчо.

    Коментиран от #9, #16

  • 9 Хи хи хи

    49 5 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    Като чуят за Кимчо и бегат у бункерите:)

    Коментиран от #11

  • 10 Етоооо

    56 6 Отговор

    До коментар #7 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    За това Северна Корея днес има ядро, което й позволява да си спи спокойно...
  • 11 Русофил

    6 43 Отговор

    До коментар #9 от "Хи хи хи":

    Ами ако Кимчо чуе за другите даже няма да може да бяга, защото ще се е
    парализирал от шубе.

    Коментиран от #14

  • 12 Няма такова животно

    43 2 Отговор
    съорганизатори на неофициална среща в Съвета за сигурност ! Тва да не е някаква гейска вечеринка ?
  • 13 Браво Ким!

    52 5 Отговор
    Само така се процедира със западналия фашизъм!
    Бих те поставил поне една седмица да управляваш Русия и там с наличните им оръжия да матираш тъпанарите западнали... Путин се оказа мека китка. За какво седи на такива оръжия и нищо не прави?
    Унищожиха му кораба Москва, стреляха по руски военни бази, на руска територия (Енгелс)! Стреляха по кримския мост... Колко нападения имаше директно на руска територия?
    Западналите дават координати на руските подразделения и укрофашагите убиха много руски генерали, още в началото на войната. Е, сега намокриха един скапан БЛА и той падна... НО, това е нищо...
    Ако бях аз, давам на сащисаните деменции 24 часа и ако не се предадат, да се вдигне руското знаме във фашингтон, то на 25-ят час ги пържа с "Посейдони", "Авангарди", "Ярсове", "Тополи", "Булави", "Сатани", "Сармати" и и т.н... Путин не е руснак... До сега трябваше да е унищожил укрофашия и Фашистана... НО НЕ ГО ПРАВИ!!!

    Коментиран от #28

  • 14 Хи хи хи

    45 7 Отговор

    До коментар #11 от "Русофил":

    Кимчо не е бъзлив като хамериканец..
  • 15 Фройд

    29 4 Отговор
    От как удариха бате , разбрах че ще го бият ....
    Тоя като нищо може да направи втори Хъл Харбър .
  • 16 Сатана Z

    38 5 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    След окупацията на България от 3ти Украински фронт през 1944 беше организиран Народен съд ,който избеси 3—4000 фашизоиди.Ако Руската армия беше стъпила в България нямаше да има бесене и насилие,но Украинците бяха същите като Германците.
    К’во ще кажеш за Българската окупация на Македония и Беломорска Тракия? Имало ли е терор или нашите сънародници са посрещали с хляб и сол българската войска?
    САШ раздели корейският народ нахлувайки на Корейския полуостров.
    Z
  • 17 А някакви други

    18 1 Отговор
    неофициални срещи да е имало ? Да знаем....
  • 18 макс

    45 1 Отговор
    Време е някой да сложи наглите кравари на мястото им!
  • 19 НА ТЕЗИ

    41 1 Отговор
    КРАВАРИ ВСИЧКО ИМ ПРЕЧИ. ЖАНДАРМ ОКУПАТОР НА СВЕТА. НЕМА МЯСТО НА СВЕТА КЪДЕТО ДА НЕ СА СЕ МЕШАЛИ. ТЕ СЕ ВЗЕМАТ ЗА ВЕЛИКИ, НО СВЪРШАТ ИМ ПАТРОНИТЕ. КИТАЙ И РУСИЯ ЩЕ ВЛАСТВАТ СКОРО И ЩЕ СЕ ЖИВЕЕШЕ ПО СПОКОЙНО. ДАЛИ ОТ ПРИРОДНИ БЕТСТВИЯ ДАЛИ ОТ СЕБЕ СИ ИЛИ ОТ ДРУГО, НО ТЕ СА ОБРЕЧЕНИ.
  • 20 Зуум

    45 1 Отговор
    Заради краварите и техните слуги , ми станаха симпатични , всички държави в Африка , Азия ,арабскки и латиноамерикански държави , които вече държат краварите и европейците на почтително разстояние от политиката на държавите си. Много изстрадаха те от тях , а сега са се впили в изт. европа и ето на какво прилича България с унищожена икономика .

    Коментиран от #25

  • 21 Хахахаха

    27 1 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Никой не ги бръсне за слива! Хахахаха
  • 22 Мурук Пентагончев

    4 20 Отговор
    Кимчо ти са нашата гордост а не като оня плешивия олигарх в Кремъл !
  • 23 руZофилията V шOк!

    5 29 Отговор
    Има една поговорка. “Куче, което лае, не хапе.” Сходна е ситуацията и с този Мопс.
  • 24 Пхенян да пита дъртака

    24 3 Отговор
    За правата на човека питайте краварите що бият негрите или черните не са човеци само жълтите са човеци
  • 25 Относно унищожението на България!

    47 4 Отговор

    До коментар #20 от "Зуум":

    Някога по време на соца имахме т.н. "Аграрно промишлени комплекси"! Произвеждаше се на на научна основа наша селско-стопанска продукция. Всичката храна си беше наше производство. И сега, когато Западът иска да унищожи старата система с инфлация, глад и мизерия, (те искат да вкарат цифрови долари и да подчинят цял свят да са им роби), на нас НЕ биха могли да направят нищо! Понеже всичкото месо, мляко, кашкавали, салами, сирене, плодове и зеленчуци, вина, сокове, компоти, олио, зърнени храни-хляба и т.н..... ЩЯХА ДА СА НАШЕ ПРОИЗВОДСТВО НА НАШИ ЦЕНИ!!!
    НО, алчността на много индивиди в България унищожи нашите производства, не само на индустрията, но и на храните... И сега, когато всичко внасяш от чужбина, онези ти определят и цените...
    Единствено можем да се отървем от тяхната примка, е като започнем пак да си произвеждаме наши храни, на висока промишлена организация, както 70-80-те г на миналия век. И да се освободим от ЕС, от Натото и от всички окупатори... Идват избори. Мислете, кои избирате!

    Коментиран от #31

  • 26 Гошев

    30 5 Отговор
    САЩ си траят Кимчо като им съсне. Силни са само на ялови и беззащитни държави, че ако се направят на силни може и да няколко атомчета в Америка. Смешни кравари
  • 27 Точно така!

    32 4 Отговор

    До коментар #7 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Тези фашисти и сатанисти във ФАЩ смятат, че те трябва да ръководят цял свят и на тях всичко да им е позволено..
    Какво да очакват от един народ, Северна Корея, след като са ги поставили на абсолютно унищожение? Даже е неразбираемо, защо Ким все още не им е хвърлил някоя от ракетите директно там, при старчоците в сенатите, конгресите, белите колиби...?
    И тука интересното: За ядрените бомби в Япония, за този геноцид в Корея и за безмислената война в Ирак и къде ли не по света, някой да е осъждал тези сатанисти, че са виновни? ХАГА, ООН, разни организации по права на човека...???? Или да са обявили Труман, Буш-Младши, Клинтън, Обамата, Деменцията... за международен арест?
    Виждате ли, колко дебилен и двуличен е запада, с който сме "съюзници"? Май сме такива само, за да ходим сега ние в Крайната и да воюваме за "демокрацията" им, която си е фашизъм? Ама защо да умираме ние за тъпите им фашистки идеали? Ние нямаме абсолютно никаква полза от това... Даже отиваме пак към следващата национална катастрофа...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Премини на Дегазин

    27 1 Отговор
    Кравите вече никой не ги брои за живи
  • 30 6666

    4 26 Отговор
    На тоя самозабравил се дебелак няма ли кой да му бие една шпинга зад врата.
  • 31 аз искам

    16 2 Отговор

    До коментар #25 от "Относно унищожението на България!":

    но няма да мога да гласувам карам камион и не мога да се прибера да гласувам
    командирован съм !
    толкова ли неможаха да измислят и по телефона някак си да гласуваме ,дори и да ме разберат всички за кой ще си дам гласа , дори и личните данни да ми видят , но никой не помисли за тези като нас който сме на път а ние сме повярвай ми около милион хора, мизерстващи по пътищата .
    ето този милион щеше да промени БЪЛГАРИЯ !!!!!!

    Коментиран от #35

  • 32 А ти убедено атлантиче!

    24 3 Отговор

    До коментар #28 от "вятъра на промяната":

    Жал ми е за тебе! Вземи се запиши доброволец и иди да "освобождаваш Крайната" за дядо ти Сорос и останалите богати старци във ФАЩ!
    И ако рашаните случайно те гръмнат, даже няма да заслужаваш да си "герой" тука в България, понеже НЕ си воювал ЗА България, а за чужди интереси...
    Ама толкова си можете, вие атлантичните... Никой не ви пречи, щом ви харесва фашизма, идете във ФАЩ или Укрофашия и се наслаждавайте на фашизма, докато Русия не го е унищожила напълно... Ама да искате всеки нормален българин да иска да живее по фашистки, няма с какво да ни убедите. Това е дебилна система и няма място в България!
  • 33 Какво е това заглавие, бре Стайков?

    22 3 Отговор
    Че Северна Корея да не би да им е дете. Северна Корея е равностойна на САЩ ядрена сила. Ако напишеш нещо от типа на САЩ повиши тон на Великобритания, така съм съгласен.

    Коментиран от #46

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Разбирам те напълно!

    21 1 Отговор

    До коментар #31 от "аз искам":

    Тези, които сега са на власт, "сужебниците", пък и резидента, НЕ искат да се сменя системата в полза на НАРОДА! Прекалено много са зависими от чужбината. Даже и да искаха, онези няма да им позволят!
    Може наистина да се освободим от всичките окупатори и сами си организираме страната, по наши представи, ако се ангажираме всичките в правилната посока. Не знам, дали е възможно само с изборите? Всички знаем, как в САЩ Байдън не ги спечели, но така "въртяха нещата", даже и отдавна починали американци, на по 300 години, се оказаха "избиратели", до когато мафията в САЩ не постави тяхната марионетка на власт - Байдън. Е, същата система със СЪЩИТЕ господари имаме сега и у нас... Иска се обаче радикална промяна, нещо подобно на 89-90-та година. Само, че този път трябва да улучим правилната посока на развитие...

    Коментиран от #39

  • 36 сикара сикуро

    4 24 Отговор
    Толкова много русофили ще трябва само с гражданска война да ги прогоним от България

    Коментиран от #38, #41

  • 37 Вирус

    17 0 Отговор
    Щатските шашкат ли се хахаха
  • 38 Не са никакви "фили"!

    26 1 Отговор

    До коментар #36 от "сикара сикуро":

    По-скоро имаме два лагера сега: Фашисти и НЕфашисти!
    Фашитите са напълно на страната на Запада. Докато НЕфашстите са на страната на освободителното движение в света, което за сега само Русия го води..
    За това вие ги наричате "русофили"! Но те просто са против фашизма в света!

    Коментиран от #45

  • 39 разбирам

    16 0 Отговор

    До коментар #35 от "Разбирам те напълно!":

    за това ни прогониха от държавата .
    просто цитат
    " да скитаме немили и недраги"
    но младото поколение е в транс от опиати и не
    ги интересува !
    бъдещето е непредвидимо.
  • 40 Украинка

    17 1 Отговор
    Много малко държави които открито заявяват на американци, да не се разпалят войните. Повечето се крият, като мишки. Браво на север. Корея
  • 41 п ти лелина

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "сикара сикуро":

    хм не мисля че ше стане както казваш, по скоро обратното. Но за едно си прав трябва да има гр.война
  • 42 ивелин

    7 0 Отговор
    Ако глупавите Руснаци бяха въоръжели С. Корея както и Иран с най модерни МБР както и с ПВО системи Ким Чин - учил е в Швейцария- много добре знае техният манталитет начин на мислене присъщ за тях -лицемери, мазна усмивка зад което се крие коварството, надменността, високомерието, хитростта и подлостта щяха по друг начин да се държат. Сега ли единствено не им достига и не са сигурни от възможностите на С. Корея иначе досега биха я унищожили много отдавна.
  • 43 Жоро

    2 3 Отговор
    Смешно е да слагате тоя Севернокорейски Червей и САЩ на един "кантар"...САЩ ще го смачкат без остатък....Корейския Паразит квичи по силно и от Ватниците от страх...Като срещнеш мечка в гората,викай и се прави на "страшен",и пак съдбата ти е в нейните ръце :D :D
  • 44 Жоро

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Хем си Евтина Копейка,хем Подлога...Севернокорейската Въшка и Кремълското Джудже квичат от страх.... :D
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Жоро

    1 6 Отговор

    До коментар #33 от "Какво е това заглавие, бре Стайков?":

    Сащ разполагат с над 6000 хиляди ядрени бойни глави,а Северна Корея с 150....Равностойни били...Фашиска Ватнешка Въшка :D

    Коментиран от #48

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Аре бе

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Жоро":

    Ти си вярваш, ама те май не си вярват. Банките им фалират, не щат да работят истинска работа, само киснат в офисите, трябва да крадат от някъде. Ама няма откъде. На всичкото отгоре сезонът в Европа е топъл, проходите от надценения им втечнен газ не са по план, а доларът пропада. А Русия не е отслабена и не могат да идат да гръмнат и тръбите й към Китай. То на думи и аз мога да викам, че имам един милиард ядрени глави, ала то се вижда по делата.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Свети Марко Тотев

    0 0 Отговор
    Тва съ македонци.Тва не съм ора !
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: