Отидете към основна версия

1 330 15

Затягане на коланите! "Дойче банк" планира съкращения на служители и в управителния си съвет

  • германия-
  • банка-
  • дойче банк

Целта на планираните промени, с които се предвижда броят на членовете на управителния съвет на най-голямата банка в Германия да бъде намален от 10 на 9 души, е да бъдат снижени разходите

Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Дойче банк" (Deutsche Bank) планира да намали броя на членовете на управителния си съвет и да съкрати "някои работни места" в своето подразделение за частно банкиране и в други сектори, е съобщил днес пред Ройтерс източник, близък до финансовата институция, информира БТА.

Целта на планираните промени, с които се предвижда броят на членовете на управителния съвет на най-голямата банка в Германия да бъде намален от 10 на 9 души, е да бъдат снижени разходите на "Дойче банк".

Банката е отказала коментар на Ройтерс по темата, но през февруари главният ѝ изпълнителен директор Кристиан Зевинг заяви, че "не може да изключи съкращения на служители".

Източникът на Ройтерс е съобщил, че реорганизацията няма да засегне плановете за смяна на заместник главния изпълнителен директор на "Дойче банк" Карл фон Рор, за който във вторник беше съобщено, че няма да поднови договора си като член на управителния съвет, когато договорът му изтече през октомври.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: