Отидете към основна версия

5 021 48

Опасен инцидент! ФСБ предотврати опит за покушение в Запорожката АЕЦ

  • украйна-
  • русия-
  • аец запорожие-
  • бахмут-
  • запорожка аец

Според ФСБ престъпната дейност е координирана от служители на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, както пряко, така и чрез посредник, намиращ се във Финландия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Федералната служба за сигурност (ФСБ) предотврати терористична атака срещу един от ръководителите на Запорожката атомна електроцентрала, съобщи агенция ТАСС.

Федералната служба за сигурност на Руската федерация на територията на Запорожка област преустанови дейността на диверсионно-терористична група, състояща се от агенти на украинските специални служби. В резултат на предприетите на етапа на подготовка мерки е извършен терористичен акт срещу един от ръководителите на Запорожката АЕЦ беше спрян, поясниха от ведомството.

Според ФСБ престъпната дейност е координирана от служители на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, както пряко, така и чрез посредник, намиращ се във Финландия.

Иззето е готово за употреба взривно устройство, както и автоматично стрелково оръжие, боеприпаси за него и взривни вещества. Установено е, че членовете на диверсионно-терористичната група също са събирали информация за местоположението на руски военни обекти, личния състав на въоръжените сили и правоохранителните органи на Русия и проруски настроените местни жители. Проверява се участието на членове на групата в извършени преди това диверсии и терористични актове.

По отношение на двама задържани членове на групата, които са граждани на Украйна, следственият отдел на ФСБ на Русия за Запорожка област е образувал наказателно дело за подготовка на терористичен акт.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: