Отидете към основна версия

7 452 220

Още два „Кинжала“ бяха свалени над Киев

  • кинжал-
  • русия-
  • украйна-
  • киев-
  • алексей арестович-
  • ракети

Русия продължава с бомбардировките по цивилни обекти в Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Алексей Арестович, бивш съветник в президентската канцелария в Киев, каза, че снощи в Киев са били свалени още два руски „Кинжала“.

Както каза Арестович в интервю за Юлия Латинина, руският арсенал от „Кинжали“ може много бързо да изчезне.

„Имам информация от нашите ВВС, че тази нощ са свалили още два „Кинжала“. Тези сто (ракети, които Русия има) могат да се превърнат в нищо", каза Арестович.

На 16 май Русия извърши осмата масирана атака срещу Киев. Обстрелът беше изключителен по своята плътност - голям брой ракети за много кратък период от време. Военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна съобщиха, че силите на ПВО са свалили всички ракети, изстреляни от нашествениците. Общо противникът е изстрелял 18 ракети от различни типове, включително "Калибър", "Кинжал", С-400 ("Искандер-М"). Вече е потвърдено, че системите „Пейтриът“ могат безпроблемно да свалят руските ракети „Кинжал“.

Украйна отрече в сряда руска хиперзвукова ракета да е унищожила нейна система за противовъздушна отбрана "Пейтриът", американско производство, по време на въздушна атака срещу Киев. Руското министерство на отбраната излезе с подобно твърдение вчера след нощната въздушна атака срещу украинската столица. Двама американски представители казаха по-късно, че въпросната система "Пейтриът" вероятно е била повредена, но не изглежда да е била унищожена. По-късно стана ясно, че системата е била поправена за бързо време.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 116 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: