Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Май, 2023 11:21 3 790 83

Каква е целта на Русия - остава неясно

  • русия-
  • украйна-
  • кинжал-
  • ракети-
  • владимир путин-
  • война-
  • пейтриът-
  • сащ

Американски и британски издания коментират твърденията, че Украйна е свалила 6 ракети "Кинжал"

Каква е целта на Русия - остава неясно - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна заяви, че е свалила шест хиперзвукови ракети "Кинжал", едно от най-модерните оръжия на Русия. Нападението е едно от най-големите от март насам и изглежда демонстрира нарастващите възможности на Украйна да се защитава, сваляйки едно от най-усъвършенстваните конвенционални оръжия в арсенала на Москва, коментира в. "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Според вестника изявлението на украинските военновъздушни сили, че са прехванали шест хиперзвукови ракети "Кинжал", дойде бързо. До неотдавна Украйна не разполагаше с възможност да сваля ракети "Кинжал" и настояваше пред съюзниците си за американски системи за противовъздушна отбрана "Пейтриът", които се надяваше да ѝ осигурят защита.

Не беше ясно дали дори американските системи "Пейтриът" могат да прехващат хиперзвукови ракети, за които много експерти смятаха, че са твърде бързи да бъдат засечени от радарите навреме, за да могат традиционните системи за противовъздушна отбрана да реагират. Но на 4 май военновъздушните сили на Украйна заявиха, че за първи път са успели да прехванат "Кинжал" с помощта на "Пейтриът", потвърждение, което отне повече от 24 часа, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Хиперзвуковите ракети са боеприпаси с голям обсег на действие, способни да достигнат скорост от поне 5 маха, която е пет пъти по-висока от скоростта на звука, или повече от 1,6 км в секунда.

Някои западни анализатори остават скептични по отношение на твърденията на Москва за нейния хиперзвуков капацитет, като наричат ракетите модифицирани версии на сега съществуващите конвенционални боеприпаси, или "ново вино в стари бутилки", коментира вестникът.

"Ню Йорк таймс" заключава, че все пак противовъздушната отбрана до голяма степен успява да предпази Киев от сериозни щети при последния, необичаен с броя на атаките за кратък период от време ракетен обстрел, който според ръководителя на военната администрация на украинската столица Сергий Попко е бил насочен към изтощаване на противовъздушната им отбрана след затишие от близо два месеца.

В същия дух коментира осуетения руски ракетен обстрел и в. "Уолстрийт джърнъл". Според вестника доскоро официални лица твърдяха, че украинските сили не са имали начин да свалят ракетите "Кинжал", които могат да се движат със скорост, надвишаваща пет пъти скоростта на звука. През април Киев получи произведени в САЩ системи за противовъздушна отбрана "Пейтриът", които му позволиха да се бори с хиперзвукови ракети.

След два месеца на относително спокойствие, през последните седмици Москва предприе серия от нападения, отбелязва в. "Уолстрийт джърнъл". Двадесет и трима души бяха убити в края на април, когато руска ракета удари жилищна сграда в централния град Уман. Миналата седмица десетки дронове бяха насочени към Киев, а Украйна заяви, че всички те са били свалени.

"Осмият майски опит на "клана на Путин" за масирана атака срещу Киев", написа вчера в "Туитър" съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.

Каква е целта на Русия, остава неясно, посочва американският вестник. В началото на войната тя удари граждански и военни цели, включително бази и логистични възли като железопътни линии. През зимата Москва се стремеше да унищожи енергийната инфраструктура на Украйна, което западните дипломати и анализатори тълкуваха като опит да се подкопае украинския морал, да се накарат хората да бягат на запад и да се създаде хуманитарна криза за Европейския съюз, коментира в. "Уолстрийт джърнъл".

Вестникът обръща внимание на факта, че напрегнатата нощ за противовъздушната отбрана на Киев бе предшествана от европейската обиколка на украинския президент Володимир Зеленски, който се срещна с лидерите на Германия, Франция, Италия и Обединеното кралство и настоя за допълнителна военна помощ.

Британският в. "Гардиън" коментира изявленията на Украйна, че е неутрализирала най-мощното хиперзвуково оръжие на Кремъл, като е свалила шест от общо шестте ракети "Кинжал", изстреляни към Киев по време на мащабна и "изключително интензивна" нощна атака.

Вестникът цитира изявления на американски официални представители, говорили пред Си Ен Ен, че Москва се е опитвала да извади от строя двете нови украински системи за ПВО "Пейтриът". Те пристигнаха в страната преди няколко седмици от Вашингтон и Берлин, и позволяват на Киев за първи път да прехваща ракети "Кинжал". Властите твърдят, че те са спасили човешки живот и инфраструктура.

"Гардиън" цитира и думите на украинския министър на отбраната Олексий Резников, който похвали "невероятния успех" на своите военновъздушни сили в ранните часове на вчерашния ден. "Руските терористи нямат никакъв шанс да надделеят над Украйна. На техните оръжия могат и трябва да се противопоставят западните", написа той в социалните мрежи.

"Като сцена от "Апокалипсис сега" - бях там, когато ракетите разтърсиха Киев, пише от украинската столица пратеникът на британския в. "Индипендънт" Кит Макдоналд.

Шумът, който многократно изпълваше въздуха рано сутринта, беше необичаен - разтърсващи, ужасяващо проникващи ударни звукови вълни, които минават през гърдите и стомаха. Малко по-късно, докато се съвземах над билковия чай, осъзнах, че съм чувал този звук и преди, в нощта на 4 май, когато за първи път прочутата нова система за противовъздушна отбрана "Пейтриът" на Киев свали "хиперзвукова" ракета "Кинжал", за която Владимир Путин преди това заяви, че може да избегне всяка система за противовъздушна отбрана, коментира журналистът в британския вестник.

В онази нощ само една от тези експлозии ме накара да побелея и да се скрия, и я запомних заради нейната интензивност повече от всяка друга експлозия, която съм чувал оттогава (а те бяха доста), допълва пратеникът на в. "Индипендънт" в украинската столица.

Британският в. "Сън" анализира драматичните кадри от руския ракетен обстрел, показващи как американската ракетна система "Пейтриът" на стойност 1,1 милиарда долара изпълва небето с ракети, докато защитава Киев от безпрецедентната руска атака - преди да се окаже, че е взривена.

Вестникът посочва, че Владимир Путин изглежда е взел на прицел модерната батарея за противовъздушна отбрана по време на последната "безмилостна" атака на Русия срещу украинската столица през миналата нощ.

Твърди се, че жадният за война Путин е наредил безпрецедентните ракетни удари в изблик на гняв заради това, че Обединеното кралство изпрати в Украйна "променящи играта" ракети с голям обсег "Сторм шадоу" (Storm Shadow), коментира в. "Сън".

Британският вестник припомня, че последният приток на доставки за бойното поле е разгневил руския президент, като неговият говорител се е заканил, че ще има "адекватен отговор". Изглежда този отговор е попаднал в невралгична точка с поразяването на ключовата система за противоракетна отбрана земя-въздух на Киев.

Твърди се, че системата "Пейтриът" е била поразена при последната бомбардировка, отбелязва в. "Сън". Тя се оказа съществено важна част от оборудването на украинските изтребители за прехващане на ракети и сваляне на руски дронове-камикадзе.

Вестникът посочва, че системата разполага с мощен радар, контролна станция, електрогенератор, пускови станции и други помощни средства. Тя струва внушителните 1,1 милиарда долара - 400 милиона долара за системата и 690 милиона долара за ракетите в една батарея, но предостави на Украйна безценно предимство при защитата от въздушни нападения.

Всяка ракета, изстреляна от "Пейтриът", струва около 4 милиона долара - и кадри показват, че само през миналата нощ са били изстреляни десетки. Това означава, че Украйна е натрупала огромна сметка в опита си да защити Киев, коментира в. "Сън".

Шокиращо видео запечатва момента, в който системата за ПВО "Пейтриът", доставена от САЩ, изчерпва защитните си запаси, докато се бори срещу бараж от ракети и дронове. Виждат се няколко ракети, които се устремяват към обекта, преди да избухне огромна експлозия, която според съобщенията е повредила системата "Пейтриът". Твърденията са публикувани в руски канал в "Телеграм", но към момента няма официално потвърждение, заключава вестникът.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хххх

    39 7 Отговор
    Една от двете държави ще спре да съществува след края на тази "специална операция".

    Коментиран от #48

  • 4 НУРС

    21 54 Отговор
    Целта е да нахранят с някаква победа алкохолиците пред руската телевизия!

    Коментиран от #32

  • 5 Ризата

    10 45 Отговор
    Как каква е първо нямаха цел защото нямаше да напада никой после целта стана денацификацията и демилитаризация след това стана защита на родината а кой я нападна родината
  • 6 Тошо

    51 6 Отговор
    С ДУМИ КИНЖАЛИ НЕ СЕ СВАЛЯТ,ДУМА ДУПКА НЕ ПРАВИ.

    Коментиран от #8

  • 7 Вдесетката

    57 6 Отговор
    Свалили са кинжалите с техните цели тоест кинжала си поразява целта разбива се в него и на това те викат сваляне вие да не си помислихте нещо друго затова и такава голяма успеваемост.

    Коментиран от #16, #65

  • 8 аааа

    4 31 Отговор

    До коментар #6 от "Тошо":

    Натресоха се руснаците с кинжали в престрелка.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Колега

    46 5 Отговор
    Мария Атанасова

    Украйна съобщи, че е превзела Русия и вече е станала най-голямата държава в света, с която трябва не само да се съобразяват всички останали, но и да слушат и изпълняват нейните желания задължително.

    източник: "Бесарабски фронт"
  • 11 3343

    20 6 Отговор
    Тази война вече струва повече от Украйна и Русия заедно! Защо все пак се води?
  • 12 Остана

    42 7 Отговор
    ли поне една MIM-104 Пейтриът?! Дайте още! Небесният купол над Киев умря!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Фани Мазауя

    46 7 Отговор
    ЦЕЛТА Е КРИСТАЛНО ЯСНА И ТЯ ЩЕ БЪДЕ ПОСТИГНАТА. МНОГОПОЛЮСЕН СВЯТ БЕЗ ХЕГЕМОН И НЕГОВИТЕ ВАСАЛИ.УКРАЙНА Е САМО ТЕРЕНА.

    Коментиран от #78

  • 15 хаха

    38 6 Отговор
    Вчера в Артьомовск е бил унищожен цял нацистки полк.
    Информацията е от американски Полковник! Така , че Зеленковата армия се топи като пролетен сняг.

    Коментиран от #24, #79

  • 16 Нептун

    8 20 Отговор

    До коментар #7 от "Вдесетката":

    Както стелта в Сърбия не знаели шумадийците че бил невидим така и пейтриата не знаел че кинжала не можел да се сваля

    Коментиран от #21

  • 17 Цяла статия за нищо

    23 1 Отговор
    Достатъчни са последните 2 абзаца. В тях е истината.
  • 18 Шаро

    16 1 Отговор
    Това е точно като:"Поразиха ми у. я с г@з..."
  • 19 Мдаа

    20 1 Отговор
    Целта е Сорос да си обира менажерията от границите на РФ и в РФ!
  • 20 Ами че

    18 1 Отговор
    SpaceShutle летя, горя, горя летя ама накрая го запряха и почнаха да се возят на руски космически таксита. По изгодничко е!

    Коментиран от #61

  • 21 Атлантайкюзиро

    21 3 Отговор

    До коментар #16 от "Нептун":

    Пейтриот сваля кинжал само в кухи атлантически тикви в действителност не защото е по бърз и маневрира

    Коментиран от #57

  • 22 Българка

    24 12 Отговор
    „Всичко ще се стопи, точно като лед, само едно ще остане недокоснато - славата на Владимир, славата на Русия."

    Баба ви Ванга от Петрич
    И да чувате като ви хортувам нещо!

    Коментиран от #26

  • 23 Пасъмас

    5 24 Отговор
    Целта е ясна!


    Путин от бункера

    Алоу, Бахмут превзехме ли го вече?
    На Лисабон е ред сега.
    Там чакат ни с надежда всяка вечер
    Да ги избавим от врага.
    Тридневната Военна Операция
    Ще чества скоро юбилей.
    Година изтърколи се във излагация
    А сякаш беше йестърдей!
    За Путин, Сталин, и за Родину!
    Дори пиян при нас ела!
    Там чакат ни хладилници и печки
    И пЕтимни са хората за Свобода.
    Човечеството тебе чака днеска
    Отправило е взор към тебе то.
    Че Портo Лисабон и Сутиеска
    Са част от Руский мир братО!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Механик

    23 1 Отговор
    Писателя е СУПЕР. Най ми хареса там дето се казва "... способни да достигнат скорост от поне 5 маха, която е пет пъти по-висока от скоростта на звука" .
    Какво задълбочено прозрение драги зрители! Какъв интелект лъха от тази мисъл само!
    Представете си за какви полирани мозъцие е построено това иречение!
    п.п.
    Аз пак да попитам, ама някой знае ли дали днеска ще има контраофанзива, че много ми се гледа, па имам пека едни чушки. Опасявам се да не изпусна нещо, дет се вика.

    Коментиран от #44, #53

  • 26 Владимир

    1 11 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Зеленски! Права си бабо, много си права.
  • 27 Украйна

    19 2 Отговор

    До коментар #24 от "Това го":

    не се държи ,а я държат!!!Справка Жозеп Борел.

    Коментиран от #28

  • 28 Както

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "Украйна":

    Искаш наричай тситуацията твое право на свободна реч 😉фактите са че няма категорична победа за три дни и не се знае изобщо какви са целите оттук нататък и кога ще приключи всичко.

    Коментиран от #49

  • 29 Целта е ясна

    14 1 Отговор
    Но американците подстрекатели на войната не били разбрали.
  • 30 Във Факти може да се пишат

    3 9 Отговор
    всякакви дивотии, но щом руски депутат каже, че във Вагнер бъка от меки китки, редакторчето веднага трие !

    Коментиран от #34

  • 31 Елементарно , Уотсън ?

    10 15 Отговор
    Целта на Русия с тази война е да се разпадне на всички възможни етнически части!

    Коментиран от #38, #70

  • 32 ПТУРС

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "НУРС":

    Разковничето в тази новина е,че CNN я обяви първа,а не ...,,руската телевизия"...!
    Но ти свикнахме...-пак не си в час...!!!

    Коментиран от #63

  • 33 Хахаха

    9 4 Отговор
    Хахахахаха.
    Целта на русофобите - нацисти, обаче, е много ясна - да се отмъсти на Русия за загуба на своите дядовци- нацисти.
  • 34 ВагИнер

    4 10 Отговор

    До коментар #30 от "Във Факти може да се пишат":

    Са петно което уж могъщата рф армия, символ на справедливост и чест сама си лепна без значение сексуалната ориентация на някои от служещите там вагИнери
  • 35 Дете Индиго

    9 12 Отговор
    Руснаците все повече разбират че като са избрали Владимир Путин за президент са сключили договор с дя.вола , сега дя.волът ще им го начук...а , а честито
  • 36 Иван

    8 4 Отговор
    Белгийците и холандците ще свалят руски ядрени бомби над Брюксел и Хага.
  • 37 Куку

    8 2 Отговор
    Евреите не пращат май помощ на Украйна, не искат да си проверят в реални действия, прословутите си оръжия май.
  • 38 Свят без Рф

    6 8 Отговор

    До коментар #31 от "Елементарно , Уотсън ?":

    Ще бъде един по-добър и сигурен свят
  • 39 Бесен - _Язовец

    11 2 Отговор
    Целта и задачите поставени на Руската армия са кристално ясни пълна демилитаризация на Окрайна, обаче радиоактивния облака от гр. Хмелницки който се вдигна след като Руската армия порази склада с британските урановите снаряди вчера мина границата на Полша.
  • 40 Иван

    5 3 Отговор
    Англичаните ще прихващат руски ядрени бомби над Англия.
  • 41 Реалист

    6 5 Отговор
    Защото са свалили,, Кинжал " затова контраофанзивата на окраинските фашисти изгасна хахаха хахаха хахаха продължавайте да мечтаете петоколонници на козяк руснаците през това време работят.

    Коментиран от #64

  • 42 стоян георгиев

    6 3 Отговор
    Къде е Залужни да коментира по телевизията?
  • 43 Иван

    5 2 Отговор
    Укрото е видяло всичко с очите си, Патриота хуманно е бил разположен под прозореца му.
  • 44 Друго задълбочено прозрение на Мара!

    9 2 Отговор

    До коментар #25 от "Механик":

    В темата си - ,,Зимни гуми"...Афторката прави грандиозното и много задълбочено прозрение-
    ,,През зимата може да се шофира с гуми с грайфер- МАКСИМУМ 4 ММ..."...😝😂🤣👍👏🍌...!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Иван

    6 2 Отговор
    Сутрешния чай на укрото му се е малко разлял.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Умен по цялата глава

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "хххх":

    Логиката на Живота винаги е унищожавала Агресорите и Окупаторите управляващи която и да е държава...Мисля,че правиш разлика между Държава и Управляващите я Психопати...След половин милион убити Украинци и Руснаци - познай кой ще бъде съден за това Чудовищно престъпление към тях....

    Коментиран от #54

  • 49 Питай

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "Както":

    Жози.Инженера-дипломат който счита,че ще решава спорове с РФ на бойното поле.
  • 50 Откъде

    0 3 Отговор

    До коментар #45 от "НАТО ВЪН":

    Вън?
  • 51 Шаро

    7 3 Отговор
    Много интересно, когато приключи мача за Осрайна, амерски те чи. фу. Ти от кого точно ще си търсят милярдите?

    Коментиран от #67

  • 52 Хайли Лайкли

    13 0 Отговор
    Безцелна е акцията на Русия - ей така са се чудили какво да правят, та затова започнаха СВО. Вероятната причина е, че Путин е станал сутринта с левия крак и е решил да нападне Украйна.
    Там някакви Донецк и Луганск, Мински споразумения, заплахи, санкции нямат отношение...
  • 53 редник

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Механик":

    "... па имам пека едни чушки."

    На Ваше място бих внимавал много, особено ако използвате троен чушкопек - не е проучено какви вълни излъчва, пък и още генерира - интерференция, йоносфера и току-виж долетели отнякъде я "Кинжал", я "Патриот"... 😁
  • 54 А кой

    11 2 Отговор

    До коментар #48 от "Умен по цялата глава":

    ще бъде осъден за 1 000 000 убити в Ирак?!?

    Коментиран от #60

  • 55 боцко

    5 1 Отговор
    ТЪРСЯ - Полски марули, торени от урките с англо-сакски тор!!! Няма да взема скъпо за да ги взема! Кокошките ми ги рупат яко и снасят светещи яйца - заместват лед!!! Слава кокаине!

    Коментиран от #66

  • 56 Аш па тая статия

    6 0 Отговор
    И като се разбере целта ,кво?
  • 57 Кинжала

    2 8 Отговор

    До коментар #21 от "Атлантайкюзиро":

    Е несваляем само за безмозъчните азиатски племена
  • 58 СССРБарета

    6 4 Отговор
    Целта е ясна просто днешните сур.оспии които са назначени по високите постове на елита нямат нужното образование и нивото им на интелект е примитивно! Целта е денацификация и демилитаризация! А именно унищожаване на всички финансирани от сащ фашистки организации азов бандера десен сектор и другите подобни, както и унищожаване на военна техника военна инфраструктура и общоразъоръжаване на фашистите в Украйна!
  • 59 Кинжал не е

    5 1 Отговор
    хиперзвукова ракета, а е Искандер който се изстрелва от МиГ-31 летящ със максимална скорост от почти 3М на 20-25км височина. Самата ракета добавя още 3-4М и стават 5-6М, на тази височина няма да изгори. Като наближи целта слиза в плътните слоеве на атмосферата и намалява скоростта си до 1-2М след което се самонасочва както го прави Искандера, каквато си е всъщност.
  • 60 Той беше

    0 2 Отговор

    До коментар #54 от "А кой":

    осъден и обесен.
  • 61 Ама разбраха,

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "Ами че":

    че на Русия не може да се разчита нито за газ, нефт, нито за космос, нито и за каквото и да било. Сега си развиват собствени космически кораби, не ползват СП1 и СП2, ще спират "Дружба" и "Ямал", нефта от арабите.
  • 62 За да саботират постигането на руската

    1 3 Отговор
    Цел, е необходимо да знаят каква е, хубавото е че не дори не подозират и затова са обречени на гибел
  • 63 НУРС

    3 10 Отговор

    До коментар #32 от "ПТУРС":

    Имаш по-висок интелект и възпитание от стандартен путинофил.
    Каква е причината да подкрепяш безумията на Русия?
    Това е работа за хора без качества и перспектива , ти би трябвало да можеш да се оправиш и сам в живота, без да прегръщаш отчаяно ботушите на диктатор?!
    Странна работа!
  • 64 И как един

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "Реалист":

    или няколко Кинжала ще спрат една армия готова за контранастъпление? Това е ракета с 500кг взрив, колкото една ФАБ-500. Навремето англоамериканците не можаха да унищожат изцяло Дрезден с 8000 тона авиобомби. Системата Пейтриът има поне 10 отделни блока - радар, команден пункт, 8 пускови установки - всички вкопани и разположени на достатъчно разстояние един от друг на голяма площ.
  • 65 ЖУКОВ

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Вдесетката":

    явно е унищожен патриота. имало е 8 пускови установки по 4 ракети това са 32 ракети. на видеото се вижда изстрелване на 30 ракети и после системата замлъква, умира. остават 2 неизстреляни ракети. умишлено се крие какво е станало щото удря яко по имиджа на американското оръжие. унищожено е оборудване за 1 милярд долара. факт.

    Коментиран от #73

  • 66 ПРАВА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ВАНГЕЛИЯ

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "боцко":

    ПАЛЯЦИТЕ СЕГА ЯДАТ МАРУЛИ ПОРЪСЕНИ С ОБЕДНЕН УРАНИУМ ОТ ХМЕЛНИЦК. АМА СЕ МЪЛЧИ КАКТО МЪЛЧАТ ЗА ФОКУШИМА.
  • 67 ЯКО ЛЪЖАТ в детайлите.

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "Шаро":

    ТЕ МИЛЯРДИТЕ СИ ГИ ПЕЧАТАТ ЕЖЕДНЕВНО И НЕ СТРУВАТ И ГРАМ ЗЛАТО. ПРОСТО ПЛАЩАТ ТИЯ КОИТО ПОЛЗВАТ ДОЛАРА.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Значи

    3 2 Отговор
    Целта е ясна реклама на пейтеиът не че са ефективни но все пак за реклама се плаща
  • 70 факуса

    3 4 Отговор

    До коментар #31 от "Елементарно , Уотсън ?":

    елементарно,ама що обеднелия запад гълта много вода,издиша,банки фалират оръжия не смогват да пратят,а русия само с лопатките прас,ракетите обратно,за смях стана натюту
  • 71 Аз пък

    3 1 Отговор
    Се чудя как така всички русофоби намират време помежду пл. Ю. Е нето на злоба все да оценяват интелекта на другите. За най-умни на света се мислите, ама бъркате.

    Коментиран от #72

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 С една бомба

    4 2 Отговор

    До коментар #65 от "ЖУКОВ":

    или ракета не може да се унищожи система от поне 10 компонента разпръснати на голяма площ, само атомна бомба може да унищожи цялата система.
  • 74 Каква е целта?

    9 4 Отговор
    Дали има изобщо цел, или всичко това е плод на желанието на един диктатор да покаже колко е велик и да накаже тези, които не искат да живеят в неговия "мир"! Оттам насетне всичко друго няма значение - няма значение какво мислят обикновените руснаци, какво мислят икономистите, какво мислят читавите военни, какво мислят олигарсите, интелектуалците и всичко що мърда в Русия!.За всеки нормален човек е ясно, че такава война в 21 век е едно недоразумение и по-скоро навява спомени за 18 век.Да не говорим за това което досега Русия загуби(престиж, влияние, икономически връзки, търговски взаимоотношения и ДОВЕРИЕ) на фона на това, което БИ МОГЛА да спечели!.Не се връзва!

    Коментиран от #75

  • 75 Да се задържи

    11 3 Отговор

    До коментар #74 от "Каква е целта?":

    Путин още някоя-друга година на власт. Имам специално обръщение към него:
    За какво му трябваше на един 70г. човек да си търси белята. С Шойгу на лов и риболов, с Кабаева и децата на дачата в Геленджик, на водка с Медведя, Маша, Лавров и Песков, мезетата от Пригожин, от Кадиров печеното агне. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла Русия. Какво гледаш Петър Първи, Екатерина Втора и Иван Грозни - те са били млади когато са правили геройствата си, двамата починали на 52г., 53г., а Екатерина на 67г. Стар глупак си Вова.

    Коментиран от #76

  • 76 НУРС

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "Да се задържи":

    Поздравления за отличния коментар!
    Само мога да добавя, че диктаторите оцеляват само когато имат враг.
    Без него се спихват много бързо.
    Така че - бил е принуден от обстоятелствата.
  • 77 Каква ли

    2 1 Отговор
    Да съсипе руските за векове напред. Сорос е купил Путин и управлява с хаарп путиновата глава.
  • 78 Вместо това

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Фани Мазауя":

    ще има няколко хегемина и останалия свят ще са техните васали
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 История

    2 0 Отговор
    С русия е свършено. С голяма част от руснаците тоже.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 НА 24 ФЕФРУАРИ МИНАЛАТА ГОДИНА

    1 0 Отговор
    В 8 ЧАСА НАШЕНСКО ВРЕМЕ , ПУТИН ЯСНО И ТОЧНО КАЗА ,,КАКВА Е ЦЕЛТА НА РУСИЯ" С НАСТОЯЩАТА ОПЕРАЦИЯ !
  • 83 Олга

    0 0 Отговор
    Срамувам се да попитам: с какво украинци свалили “Кинжал” предвид,че американското ПРО - ”Патриот” пусна 32 ракети за да свали “Кинжал” и американци се оказали безпомощни с пръст в устата и напълто дискредитирани?
    Сигурно буркан кисели краставички свършил работа.
Новини по държави: