Отидете към основна версия

10 553 148

Буданов към руснаците: Скоро ще съжалявате!

  • киев-
  • ракети-
  • контраофанзива-
  • кирило буданов-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Руснаците скоро ще съжаляват за ракетната атака срещу столицата Киев

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна генерал-майор Кирилo Буданов заяви, че поредният опит за терористични действия от страна на Руската федерация отново се е провалил.

„Всички онези, които в Руската федерация все още вярваха, вярват или може би мечтаят, че могат да сплашат Украйна, искам да ви разстроя - това няма да се случи“, каза шефът на украинското военно разузнаване, цитиран от УНИАН.

Буданов подчерта, че руснаците скоро ще съжаляват за тази атака, визирайки масираната ракетна атака срещу столицата Киев на 29 май. "Скоро всички ще видят" отговора на Украйна, каза Буданов.

"Всички, които се опитаха да ни сплашат, мечтаейки, че това ще доведе до някакъв ефект, ще съжалявате много скоро. Нашият отговор няма да се забави. Скоро ще видите“, обобщи ръководителят на ГУР, намеквайки, че украинската армия скоро ще започне очакваната контраофанзива.

"Имаме сериозни шансове да направим пробив през лятото", казва междувременно в публикувано вчера във френския всекидневник "Уест-Франс" интервю украинският министър на отбраната Олексий Резников, предаде Франс прес. "Искаме да сломим волята на руснаците за победа във войната", казва още Резников, като изтъква, че целта на контранастъплението е Украйна да си възвърне териториите "в международно признатите граници от 1991 г.", включително и Крим. Мащабното контранастъпление "ще доведе до ново изтегляне на руснаците от наши територии", прогнозира украинският министър.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 136 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: