Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Юни, 2023 08:33 11 588 241

Започна най-важната битка след Втората световна война

  • контраофанзива-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • крим-
  • оръжия-
  • владимир путин-
  • нато-
  • зсу-
  • окопи-
  • битка-
  • европа

Русия не разполага с достатъчно войници, за да защити цялата фронтова линия

Започна най-важната битка след Втората световна война - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В Украйна започна най-важната битка в Европа след края на Втората световна война. Президентът Володимир Зеленски потвърди през уикенда това, което The Washington Post, цитирайки украински и американски военни командири, съобщи още на 8 юни – че ЗСУ са преминали в контраофанзива. Владимир Путин също заяви, че украинската армия е започнала дългоочакваната контраофанзива.

Дълго пазена тайна

От месеци украинското военно командване планира къде да нанесе удар по руските нашественици, окупирали части от южната и източната част на страната. За да бъде успешна и тази контраофанзива (подобно на освобождаването на Херсон), украинците трябва да изненадат врага си. Самият Зеленски каза, че няма да разкрива повече подробности в какъв етап е контранастъплението.

Успехът на тази военна операция зависи от това Украйна да уцели правилния момент на атаката, както и правилното място. През последните дни се наблюдава засилена военна активност в Запорожка област, но все още няма яснота дали именно там ще е основният удар на ЗСУ. Град Мелитопол е най-предвидимата цел на Киев, защото чрез превземането му Украйна ще прекъсне сухопътния коридор между Русия и окупирания Крим. Но поради това е и най-добре защитената зона от страна на руснаците.

През последните седмици ЗСУ увеличиха настъпателните си действия в няколко различни посоки на фронта, включително в Донбас, за да тестват руската отбрана и да разберат къде именно тя е най-слаба и може да бъде пропукана.

(Почти) невъзможната задача пред украинската армия

Руската армия имаше време през последните месеци да се укрепи и да подготви окупираните територии за активна отбрана. Русия изгради окопи и отбранителни линии, каквито не са виждани от Втората световна война насам. Тази дефанзивна система ще бъде изключително трудно да бъде пробита, защото е съставена от няколко линии на отбрана.

Офанзивата във военната стратегия винаги е по-трудна от отбраната и се очаква Украйна да даде повече жертви. По оценки от началото на пълномащабната инвазия съотношението на жертвите (убити и ранени) между Украйна и Русия е 1:2, но при тази контраофанзива може да бъде изравнено. Руските въоръжени сили се учат от грешките си във войната и в момента са много по-добре подготвени за водене на такава, отколкото в началото на непредизвиканата агресия. Обичайното военно правило е атакуващата сила да има числено превъзходство 3 към 1, за да успее да изпълни мисията си, но Украйна не разполага с такова.

Задачата пред ЗСУ ще е трудна, но не и невъзможна за изпълнение. Русия не разполага с достатъчно войници, за да защити цялата фронтова линия, а решаващ фактор е и елементът на изненадата. Погледнато исторически колкото и една отбранителна линия да изглежда непревземаема, тя винаги има слаби места. И сега Украйна трябва да ги открие. В началото на инвазията никой не очакваше и Киев да издържи повече от няколко дни, но именно там руската армия претърпя едно от най-унизителните си поражения.

Защо е важна победата

За Украйна победата е важна, защото на първо място ще освободи още свои територии от руската окупация. На второ място ще убеди за пореден път западните си съюзници, че предоставянето на оръжия носи реални резултати на бойното поле и осигурява сигурността не само на Украйна, но и на цяла Европа от бъдещи империалистични амбиции на Путин.

Една от причините за инвазията в Украйна е липсата на твърда реакция от западните големи сили при агресията на Путин първо в Грузия, а после и в Крим. САЩ и европейските държави трябваше да разберат с цената на кръвта на хиляди невинни убити в Украйна, че с диктаторски режим като този на Путин преговори и отстъпки не са възможни, а единствената стратегия за водене на „преговори“ е чрез военна сила. „Червените линии“, с които Кремъл многократно заплашваше НАТО, на практика не съществуват, защото Украйна получи танкове, HIMARS, Patriot, а до няколко месеца ще получи и изтребители F-16.

Победите на бойното поле за Украйна ще бъдат антидот срещу намаляваща политическа подкрепа в някои държави от Европа към Киев.

Поредна успешна контраофанзива за Украйна ще бъде и окончателният политически край на Путин, а може да бъде и физически такъв. Когато един диктаторски режим привидно изглежда най-непоклатим, както се в Русия се опитват да го представят в момента, тогава е и най-голям шансът той да рухне. А режимът на Путин вече е сериозно пропукан.

Закъсня ли офанзивата

Контраофанзивата на ЗСУ се провежда през юни по една проста причина: Украйна едва сега успя да получи необходимия минимум военна техника, за да атакува. Ръководителят на разузнаването Кирило Буданов заяви, че въоръжените сили на страната не могат оттук насетне да се забавят и с ден повече, защото всеки един ден означава още убити цивилни и още военни престъпления, извършени от окупаторите.

НАТО достави на Украйна модерни танкове, бронирани машини, ракети и боеприпаси, различаващи се драстично по качество от остарелите съветски, за да ѝ осигури предимство на бойното поле срещу руския агресор, но ЗСУ все още имат големи пропуски във военния инвентар. Украинското контранастъпление се нуждае от бързина, което означава светкавично преминаване през вражеските окопи и отбранителни линии, осеяни с мини. За тази цел офанзивата се нуждае от специални военни машини за обезвреждане на мини и експлозиви като американските M1150 Assault Breacher Vehicle. Имаше призиви към Вашингтон да изпрати именно такива на Киев, но американците не го направиха. Вместо това Украйна използва архаичната установка за разминиране УР-77 Метеорит (която е на въоръжение и в руската армия).

Голям недостатък за Украйна е и липсата на въздушно превъзходство. От месеци украинските войници биват обучавани в страни от НАТО за извършване на настъпателни действия, но по натовските стандарти в една успешна офанзива координирано участват пехота и авиация. Това беше и една от главните причини за неуспешния руски блицкриг в Киев – липсата на координация между отделните родове войски в извършването на общовойскови бой. Украйна има уверение, че ще получи изтребители F-16, но това със сигурност ще се случи след контраофанзивата, най-рано през есента. САЩ все още не са предоставили на Киев и ракети с голям обсег на действие, с които украинската армия може да разруши Кримския мост в окупирания полуостров. Не на последно място руската армия е по-многочислена от украинската. Руското военно командване не се интересува от живота дори на собствените си войници и ги изпраща на фронта като пушечно месо, докато за Украйна всеки един загубен живот е трагедия.

Въпреки че всички неизвестни в уравнението отново са против Украйна, тя се надява да спечели най-важната битка след Втората световна война. До няколко седмици ще стане ясно дали е успяла.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 147 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Делю Хайдутин

    149 34 Отговор
    Русия формира още две армии.

    Коментиран от #183

  • 4 зельо

    202 27 Отговор
    Руснаците отдавна свършиха ракетите.Патроните са на привършване.Друга щуротия?

    Коментиран от #17

  • 5 Лост

    114 13 Отговор
    Чакам Витанов да каже колко е важна.Само на него имам вяра 😉🤣.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 123456

    119 23 Отговор
    "Самият Зеленски каза, че " .... - нещо като "И рече Господ" ...
  • 8 КОТарАК

    41 92 Отговор
    изключително трудно ще бъде на храбрите украинци-нямат превъзходство във въздуха и артилерия! всъщност там са и руснаци -това са новите САЩ в Европа-борещи се срещу тиранията
  • 9 честен ционист

    147 30 Отговор
    "За да бъде успешна и тази контраофанзива (подобно на освобождаването на Херсон), украинците трябва да изненадат врага си."

    Украйна прибягва до тероризъм само и само да изненада руските оркестранти. Очаквам скоро и някой АЕЦ да взривят.

    Коментиран от #106

  • 10 Гост

    163 25 Отговор
    Колко тържествено е обявено едно пропаднало контранастъпление!! Абе, ти не си ли на гронта, бре омразник?!?! Марш от тук, да не те виждат очите ми! Върна се от прайда с нови сили за драскане!!! Много знаеш за ВСВ! Там са загивали рамо до рамо всички народи от съюзната държава срещу нацизма!
  • 11 Майстора

    98 15 Отговор
    Когато ти плащат добре, може да пишеш по правилния начин.
  • 12 Ксаниба

    60 11 Отговор
    Абре пратете това дуидаечи там, той ще смачка малкото руски войски по фронтовите линии
  • 13 Доротея

    107 28 Отговор
    Никой руснак няма да иска да се сражава в редовната армия, след като в часната армия на Пригожин може да получи 100 пъти по висока зерплата! И тук часното убива държавното и резултатите са видими - няма руски мужици да уплътнят толкова голям фронт! В три села няма нито един руски войник, отиват там една джипка бандероси, снимат се на терасата на общината със знамето и медиите гърмят - Зеленски освободи 3 села! Пленени са кметицата, хигиениската и селския луд!

    Коментиран от #76

  • 14 Беше в ПосолствоТО...!

    55 10 Отговор

    До коментар #2 от "Ж а м б а з 4 е":

    Да получи инструкции...!

    Коментиран от #53

  • 15 Просто човек

    27 107 Отговор
    Слава на Украйна! Перемога!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Доротея

    11 46 Отговор

    До коментар #4 от "зельо":

    Когато руские закончит баеприпаси, идет ред психическая атака! Как филм Адмирал белая армия наступала толка щикам, дерзости, оркестр и Прашчание славянки!

    Коментиран от #99

  • 18 Механик

    95 20 Отговор
    "Обичайното военно правило е атакуващата сила да има числено превъзходство 3 към 1, за да успее да изпълни мисията си, но Украйна не разполага с такова."
    То е така, ама за Зеленски и Ко. законите не важат.
    То си има една руска приказка:
    "Дуракам закон не писан,
    Если писан, то не читан,
    Если читан, то не понят,
    Если понят, то не так…"
    Ама Зельо и това не е чел, ако го е чел, то не го е разбрал. Ако го е разбрал, то го е разбрал неправилно.

    Коментиран от #44, #170, #221

  • 19 100

    28 87 Отговор
    Успех на Украйна!

    Коментиран от #35

  • 20 Военен

    110 17 Отговор
    "Русия не разполага с достатъчно войници, за да защити цялата фронтова линия......Не на последно място руската армия е по-многочислена от украинската"

    Денисчо, като ръсите пропаганда поне четете ли какво сте написали. И къде е "великата" украинска армия която според зеления наброявала 1 милион в началото на СВО - как така руската армия стана по-многочислена след като ни убеждавахте че убитите от руска страна са поне 300 000 а Русия започна СВО със 150 000 и имаше 300 000 мобилизирани.

    Пък и чак сега се осмелихте да напишете нещо за великото контранастъпление което се превърна в месомелачка за украинците - пращат войничетата в безсмислени контраатаки които не постигат нищо но жертвите са ужасяващи.

    Коментиран от #182, #199, #227

  • 21 мдаааа

    63 13 Отговор
    Е що бе нали руснаците вчера сложиха край на контраофанзивата!!!
    А и още една - две контраофанзиви /пробиви/ и целта на бай дън и ФАЩ в тази война ще е постигната - последния украинец ще се е явил пред Спасителя бай Св. ПЕШКО.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Не ни интересуват фашистите от Укрия

    91 17 Отговор
    Краварските лъжи ни идват в повече, който обича Укрия да ходи на фронта!
  • 24 Наблюдател

    66 10 Отговор
    Преписан глупав и елементарен анализ.
  • 25 А бе нещо много...

    44 9 Отговор
    ...,,Ще...ще...ще...",в тази статия ве...!
  • 26 бл.134 в Zап. парк

    7 13 Отговор
    Да вървят на х!
    Слава на СА$
    До края на годината да увеличите 68 пъти пенсиите на тоя които прокудиха младото поколение .Не своето то е на хубаво и уредено място
  • 27 Коментар

    89 13 Отговор
    Ще ви се невидяло и укро пропагандата и намерата!
    Чудите се как цял свят да потопите в Трета световна война,за да прикриете факта,че 8 години сте нарушавали Минските споразумения и са загивали невинни,защото от дрогата халюцинирате болшевики каквито няма от 30 години!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Реалист

    53 15 Отговор
    Краинските фашисти не разполагат с нищо, а Руската антифашистка армия разполага с всичко!
  • 30 Евро-атлантически "ценности"🏳️‍🌈

    86 13 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":



    "Започна най-важната битка след Втората световна война"


    😂😁🤣
    Западната ПРОПАГАНДА е по-страшна от комунистическата.



  • 31 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    20 68 Отговор
    Петата колона на Москва от национални предатели и мобилизирана да защитава престъпленията на руските мародери, садисти и убийци!

    Коментиран от #36, #43

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Георги

    51 14 Отговор
    Дано Украйна да се провали !!!

    Коментиран от #82

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Разгеле!

    27 14 Отговор

    До коментар #19 от "100":

    Това по-върви!
    От колкото изтърканото и много комунистическо ...
    -,,Слава Украине"...!
  • 36 Димитър

    33 15 Отговор

    До коментар #31 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Петата колона Прайдвате в София и получавате грантове от Козяк

    Коментиран от #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 9003

    36 10 Отговор
    Бандерите нямат налягане за война с Руската освободителна армия
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ооооооо

    45 10 Отговор
    Пак ли глупостите на тоя?! Помислих, че е заминал на укърския фронт. Жалко.
  • 42 Михайло Подоляк

    24 12 Отговор
    Ролята на България във войната в Украйна ще бъде много, много високо оценена в учебниците по история", смята съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.
  • 43 Антитрол

    35 10 Отговор

    До коментар #31 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Петата колона на краварите от национални предатели и мобилизирана да защитава престъпленията на бандеровските мародери, садисти и убийци!

    Коментиран от #49, #63

  • 44 Запознат

    17 4 Отговор

    До коментар #18 от "Механик":

    3 към 1 е, ако започва война, а при контра атака е 8 до 10 към едно. Та, така...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Мдааа Дааа

    47 11 Отговор
    А че тя руската армия не участва в боеве... стои си от страни и само гледа и страхува... в боевете са само доброволците от новите републики, доброволците на Вагнер, чеченци, готвачи и т.н. е и те тия разпертушинват половината Нато, защото укрите се ръководят, обучават, въоръжават от Натю, че и и наемници им пращат даже!!!

    Коментиран от #57

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    10 42 Отговор

    До коментар #43 от "Антитрол":

    Прочети какво означава пета колона. България е член на ЕС и НАТО а петата колона сте всички, които сте против тях. Сега разбра ли?

    Коментиран от #78, #132

  • 50 Доротея

    34 10 Отговор
    На 9 септември 1945 г. все още съюзниците провеждат парад в Берлин! Руснаците показват батальон ИС-3 и посланието било, че ако нещо някой има претенции да пуска атомна бомба в Москва, руските танкове ще са на Ламанша!

    Коментиран от #139, #150

  • 51 ИМЕННО...!

    24 11 Отговор

    До коментар #22 от "Механик":

    То затова,сега руснаците ще хвърлят атомните бомби над...Вашингтон...

    Коментиран от #59, #60

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Тоя 🐀 ли бе

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Беше в ПосолствоТО...!":

    Кой ще го пусне в посолствоТО ?!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Антитрол

    56 14 Отговор

    До коментар #38 от "Чичак":

    Да славиш Украйна, да подкрепяш зеления наркоман и бандеровските терористи и садисти 9 години след началото на войната, след украинските зверства и разрушените от тях градове, след убитите над 500 украински деца от Донбас означава да си същество със силно увредени представи за морал и общочовешки ценности. Или по накратко морален ypoд, при който понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки.

    Коментиран от #64

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 СВД

    21 6 Отговор

    До коментар #46 от "Мдааа Дааа":

    А какво би представлявало нато без украинската пехота!? За Либия и Ирак - много, за талибаните и Русия - едно пидерастко сборище!
  • 58 в понеделник пак се почва с

    31 8 Отговор
    болните фантазии на джамбазлъйабандерата и марабандеровката
  • 59 Механик

    9 26 Отговор

    До коментар #51 от "ИМЕННО...!":

    Ами защо руските zv.инe не се опитат да хвърлят атомни бомби над Вашингтон я оставят само Медведев да ги бомбардира два пъти в седмицата?
  • 60 Това ядрените бомби

    18 2 Отговор

    До коментар #51 от "ИМЕННО...!":

    Сакато круши.Бегай пак да ти сменят лекарствата.Да ти дадат някакви от ново поколение.
  • 61 Гешевче

    27 5 Отговор
    Хаха, най важната и най голямата, хаха, четете военна история бре журналя.
    Хем 3 към 1 (доказано във военното изкуство), хем всу няма достатъчно войска, но ще победи, хаха.
    Не съм за руснаците, но защо всички си заравят главата в земята? Русия няма да загуби която и да е война, освен ако не иска да я загуби. Жалко за укрите. Изненада, каква изненада бре в 21 век и 30 сателита руски.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ричи

    33 8 Отговор

    До коментар #43 от "Антитрол":

    От козяк ги наемат евтино подлогите в България има голямо предлагане защото са бедни и евтини

    Коментиран от #80

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Доротея

    33 7 Отговор

    До коментар #56 от "Какво ли ще остане от укрия":

    Това е целта на Запада! След като не могат да се настанят в Крим, поне да окупират чрез Полша Западна Украйна и я присвоят за себе си! Затова са доволни Украйна да се разпадне и я тикат към контраофанзива, че това да стане по скоростно!

    Коментиран от #77

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Препоръка!

    28 6 Отговор

    До коментар #38 от "Чичак":

    Посети страницата в нета-
    ,,Алеята на ангелите"...!
    И ако си наистина човек,ще получиш реална представа за ,,добро и зло"...!
  • 69 Реалист

    33 8 Отговор
    Фашизма намира среда да вирее в държави като Окрайна и България защото се намира евтин персонал да продава идеите на американските фашисти.
  • 70 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    10 42 Отговор

    До коментар #62 от "Запознат":

    България е член на ЕС и НАТО и всеки, който е против тях е национален предател.

    Коментиран от #74, #87, #101, #220

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Доротея

    8 11 Отговор
    Обслужвам с удоволствие всякакви руски интереси и мераци, нямам етични, естетична или морални задръжки и изобщо не отказвам!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Гост 2

    30 4 Отговор

    До коментар #70 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    В НАТО и ЕС сте само петата колона на Сорос в България
  • 75 мара мазната трътка

    13 1 Отговор
    хахаха дениту се възстановил ,някой беше платил на двама ромеи да го излупкат ,та.....
  • 76 Така е

    29 3 Отговор

    До коментар #13 от "Доротея":

    като ползваш "правилните" медии, има и наистина независими, отразяващо Истината. А тя Е : Зелю е "превзел" три изоставени ферми, т. е. празните постройки, които пропагандата превърна в села.
  • 77 Гешевче

    17 4 Отговор

    До коментар #66 от "Доротея":

    Това е целта на полша, не на запада. А и тя западна окрия си е полска, изтонта е рускаи остана южно от киев и одеса, където живеят 500 000 българи. Жалко за тях
  • 78 Антитрол

    39 7 Отговор

    До коментар #49 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Никой не е питал българите дали искат да са в ЕС и НАТО - та петата колона сте тия които ни натикаха там без съгласието на българите и превърнахте родината ни в краварска колония. Та петата колона сте всички които работите против интересите на българите в услуга на господарите си отвъд атлантика.

    Коментиран от #83

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Мадам МитраФондова....

    7 18 Отговор

    До коментар #63 от "Ричи":

    Моите фатьмаци и копейки ми излизат почти без пари.
  • 81 Бае Въло

    27 3 Отговор
    в България имаме 1 поговорка: „Тръгнаха като аслани, върнаха се ....“
  • 82 Професора

    32 8 Отговор

    До коментар #33 от "Георги":

    Фашистите вече се провалиха Леопардките вече изгоряха Руската армия ги денацифицирва с десетки на денонощие

    Коментиран от #133

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Перо

    22 4 Отговор
    Ционисткият режим си мисли, че военните действия са като военния преврат и имат работа с цивилни, беззащитни хора! Многократно ще гризват дръвцето!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 ПутлераZти сър

    7 23 Отговор
    Французинът има жена и любовница, обича любовницата си. Англичанинът има жена и любовница, обича жена си. Италианецът има жена и любовница, обича майка си.Американецът има жена и любовница, обича парите. Руснакът има жена и любовница, обича водката. Русофилът няма нищо но обича Русия и Путин.

    Коментиран от #239

  • 87 Моряка

    27 8 Отговор

    До коментар #70 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Кой пита българите дали идскат членство в НАТО?Не са ли национални предатели тези,които ни вкараха в тази мишеловка?Няма да се очудя,ако Пасито последва примера на Мусолини.

    Коментиран от #90

  • 88 Реалист

    6 30 Отговор
    Крайно време е проруската пропаганда и подкрепата за Русия да бъде третирана като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия!

    Коментиран от #96, #173

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    4 24 Отговор

    До коментар #87 от "Моряка":

    Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи! Има решения на Народното събрание, може да ги прочетеш.

    Коментиран от #178

  • 91 Кой са

    17 4 Отговор

    До коментар #16 от "Тирето":

    изфургва кат ш . . .я на сух пясък? Соросороб, заработващ мизерно хонорарче за жалкото си съществуване.
  • 92 НПО #дрипа#козяк#грантове

    3 14 Отговор
    Украйна ще победи
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Антитрол

    32 3 Отговор

    До коментар #73 от "Мишел":

    Соросоидите трябва ясно да разберат, че защитавайки фашистка Украйна поемат лична отговорност за престъпленията извършвани от зеления наркоман и армията му в Украйна. Подкpeпяйки зеления, те подкрепят yбийството на ykpaински деца от Донбас и тяхната кръв ще бъде по ръцете им! Подкpeпяйки украинската хунта, те подкрепят държава агресор и терорист, чияmо армия върши геноцид и военни престъпления! Оm mях зависи дали ще сmанат съyчасmници на агресори и yбийци!

    Коментиран от #97

  • 95 Българин

    6 23 Отговор
    Светът няма да бъде унищожен от тези, които вършат злини, а от тези, които ги наблюдават безучастно. За съжаление, част от българското население, смятащи се за "русофили" не само гледа безучастно, но и подкрепя руските мародери, садисти и убийци. Но трябва да знаят, че стават съучастници в техните престъпления

    Коментиран от #109

  • 96 Реалист

    17 5 Отговор

    До коментар #88 от "Реалист":

    Вероятноста да стигнеш до летището и да се качиш на колесника е минимална оставаш българите да решат съдбата ти на шпионин.

    Коментиран от #103

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Бг681

    5 19 Отговор
    УСПЕХ ВСУ и на добър КРИМ !!!

    🔱
  • 99 Немаш ли

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Доротея":

    мющерии на околовръстното, та тролиш да минава времето?
  • 100 Статията е пълна с лъжи

    11 5 Отговор
    Като
    НЕ ПРЕДИЗВИКА НА АГРЕСИЯ

    ОКУПИРАНИ ТЕРИТОРИИ

    И още цял куп подобни целящи да внушават неправилни интерпретации
  • 101 Къде

    17 2 Отговор

    До коментар #70 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    го прочете това?Лекция №1 на Шорош!
  • 102 Руски резидент

    5 15 Отговор
    Какви русофили имаше навремето! Умни, начетени, интелигентни. И разговор да проведеш с тях, и да поспориш и бутилка водка да изпиеш. А сега какво? Тъпа, безпросветна cган, която освен пcyвни и обиди нищо друго не знае. И все в ръцете ти гледа-какво и колко ще им дадеш. И не искат рубли мepзавциmе, а от презрените американски долари или еврогейски евро. С такива русофили русофоби не ни трябват!

    Коментиран от #114, #237

  • 103 Мдаа

    3 16 Отговор

    До коментар #96 от "Реалист":

    Българите няма да бягат, а ще издирят всички "реалисти" митрофанчета. Няма я "червената армия" да дойде да ви помага.

    Коментиран от #189

  • 104 Реалист

    5 16 Отговор
    Руският писател Достоевски е казал, че "Цялото бъдещо щастие на човечеството, не струва колко една пролята днес детска сълза." Досега над 500 украински деца са загинали от руската "военна операция" и нейните благородни цели. И всеки, който защитава психопата Путин и руските мародери, садисти и убийци става съучастник в тези убийства.

    Коментиран от #124, #131

  • 105 Ерор 404

    27 3 Отговор
    Скот Ритер : След неуспешната контраофанзива: Какви възможности има НАТО? Ами нямат никакви възможности. Нивото, мащабът и ожесточеността на конфликта в Украйна са немислими за алианса. Войските на НАТО не са готови, обучени и оборудвани за това. НАТО не разполага с необходимата верига за снабдяване за подобно нещо, особено по отношение на артилерийската огнева мощ. НАТО не разполага с армия, която да си заслужава да бъде споменавана.
    Всички сили на НАТО са разпръснати из цяла Европа, а за да се съберат, те ще трябва да напуснат казармите си, което е невъзможно за 80% от войските на НАТО. Те не могат да напуснат казармите, защото нямат нито оборудване, нито верига за доставки, нищо. И след това трябва да бъдат преместени от цяла Европа до мястото за събиране, а пътищата, мостовете и тунелите не са оборудвани за това. Тук вече се появяват проблеми. Европа няма никакви възможности.
    Ето защо срещата на върха във Вилнюс е от решаващо значение и защо украинците взривиха този язовир. Защото НАТО ще се сблъска с факта, че не разполага с нищо друго освен с гръмки изявления. И ще започнат да осъзнават, че най-лошите им кошмари ще се сбъднат.

    Коментиран от #108, #121

  • 106 Запознат

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "честен ционист":

    Едва ли? Те носят глави на раменете си за разлика от тебе.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Така е

    6 16 Отговор

    До коментар #105 от "Ерор 404":

    Когато си отчаян КГБфил, цитираш Скот Ритер - човек лежал в затвора за истории с малолетни.
  • 109 Доротея

    2 15 Отговор

    До коментар #95 от "Българин":

    Безучастието е тяхната пасивност да ви набарат такива като теп и да ви натрошат тиквите! Тогава биха могли да се наричат русофили! Волен поне нахлу в редакцията на една медия и една телевизия! Можете спокойно да обиждате така наречените ,,русофили"! Те не представляват никаква опасност! Както и разнебитената, бедна, ниско технологична и разападаща се Русия не е никаква опасност за ЕС!

    Коментиран от #197

  • 110 Българин

    8 16 Отговор
    Русофилите тук постоянно изтъкват, че били българи! Ще ги попитам най-учтиво : Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато по заповед от Москва взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР? Никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

    Коментиран от #125, #236

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Демократ

    14 3 Отговор
    Ако продължават така Русия пак ще дойде в централна Европа та и по нататък. Явно Европа се нуждае от прочистване на определено време

    Коментиран от #116, #134

  • 114 Констатирал

    8 8 Отговор

    До коментар #102 от "Руски резидент":

    Аз изобщо не ги наричам русофили! Много от тях ,дори не знаят къде се намира Русия на картата!
  • 115 До псевдо механика

    10 6 Отговор

    До коментар #22 от "Механик":

    И да тролиш нямаш мозък. Нямало е как да стигнат самолетите до Москва, но не бих си губил времето да ти обяснявам, защото ще бъде пропиляно напразно.

    Коментиран от #127

  • 116 Сметах ,сметах...

    4 4 Отговор

    До коментар #113 от "Демократ":

    Вече трябваше да са подминали Вашингтон.

    Коментиран от #235

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 койчо от койнаре

    12 5 Отговор
    Пилците на есен ! И май точно есента държавите в света ще намалеят с един брой , т.е всичко ще си дойде на мястото и от където дошла там и отишла (100 годишна история е достатъчна ) .

    Коментиран от #138, #142

  • 119 Реалист

    22 2 Отговор
    Руският писател Достоевски е казал, че "Цялото бъдещо щастие на човечеството, не струва колко една пролята днес детска сълза." Досега над 2500 руски деца са загинали от украинските бандеровци " И всеки, който защитава психопата Зеленски и украинските мародери, садисти и убийци става съучастник в тези убийства
  • 120 Мдаа

    2 11 Отговор

    До коментар #112 от "Антитрол":

    Думите не променят реалността. Само замествайки не променя положението на КГБфилите, погрешно наричащи се русофили.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 радевс

    20 4 Отговор
    Цялата сган от натото, са в паника. Прехвалените им техники само за 4 дни са направени на скраб и цялата им тактика е с плачевни резултати. Укра фашагите са изяли много голям бой и с хиляди са ги пратили при бандерата да си се "славят" колкото могат. Вчера гледах кадри от руснаците, където Леопардите горят като факли барабар с екипажите си. Палячовците от натото са в ужас и не смеят да кажат че са претърпели пълен погром. Остава им само да лъжат.
  • 123 Констатирал

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Щом бгрусороб говори ,че Украйна е приключила, да се разбира: Русия е приключила!!
  • 124 Шадола

    8 0 Отговор

    До коментар #104 от "Реалист":

    И във Факултета като го за късат почват да говорят за децата
  • 125 Родолюбец

    22 7 Отговор

    До коментар #110 от "Българин":

    България не стана 16-та република на СССР но благодарение на соросоидите стана краварска колония и сега от посолството ни назначават началници на службите. Такъв геноцид към българите не е имало и по турско - само за 33 години намаляхме с една трета и до 2050 ще изчезнем като нация. Да не говорим че унищожиха промишлеността и селското стопанство.

    Та не ми казвайте кои са българи и кои са антибългари - вижда се по резултатите.

    Коментиран от #128, #130

  • 126 и кво от това?

    2 8 Отговор
    Ей сега украинците ще пеят :
    " И нам нужна одна победа , одна на всех ценой не постоим!"
  • 127 Механик

    7 10 Отговор

    До коментар #115 от "До псевдо механика":

    Знам, че русофилите сте неграмотни но ти удряш дъното. Прочети за B-29 Superfortress, радиуса му на действие е 4800 километра. Така,че без проблем са могли да стигнат Москва и Ленинград. След войната руснаците го копират 1:1 и правят руският Ту-4
  • 128 Мдаа

    4 15 Отговор

    До коментар #125 от "Родолюбец":

    В един пост си изръсил над 10 лъжи. Така ли ще се преструвате на "българи"? Българите не са хронични лъжци, бъркаш ги с кремълските си ментори.
  • 129 Селянин

    5 16 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Какво става бре селски? Нали щяхте до Берлин, до Лисабон да ходите? Не можете от украинската кал да се измъкнете?? На всичко отгоре рашките сами си създават изкуствени блата?

    Коментиран от #151

  • 130 Българин

    5 18 Отговор

    До коментар #125 от "Родолюбец":

    Много ясно е кои сте националните предатели! Всички тези, които искате да отклоните България от ЕС и НАТО.

    Коментиран от #140, #234

  • 131 разбирач

    15 2 Отговор

    До коментар #104 от "Реалист":

    А помниш ли как потника рева че Руснаците евакуирали украински деца ?

    Мел Гибсън подхваща US пeдoфилитe заради сekс трафик на деца от Украйна
    Бивш разведчик разкрива, че украинците са му дали над 10 000 имена на деца, които са били разселени заради войната .
  • 132 Леко бе безкнижника

    11 1 Отговор

    До коментар #49 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Само дете в предучилищна възрасттака би се обосновало. Членството някъде не е повод да се самоубиваш.

    Коментиран от #135

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Наблюдател

    3 13 Отговор

    До коментар #113 от "Демократ":

    Руските zv.инe дори и на екскурзия няма да бъдат допускани в Европа. Само някои от тях ще бъдат докарани в Международния трибунал за военни престъпления в Хага.

    Коментиран от #233

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Психиатър

    4 17 Отговор
    Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.
  • 138 Любопитен

    7 1 Отговор

    До коментар #118 от "койчо от койнаре":

    Това ли сънува през нощта?
  • 139 Никой няма

    11 4 Отговор

    До коментар #50 от "Доротея":

    да се хаби да кара танковете чак до Ламанша. Сега времената са други, някоя, друга ракетка би било достатъчно.
  • 140 Родолюбец

    18 4 Отговор

    До коментар #130 от "Българин":

    Значи според вас е по-важно България да е колония на краварите нищо че българите като нация ще изчезнат (само за 33 години от 9 милиона станахме 6).

    С това потвърждавате че обслужвате американски интереси и не ви интересува съдбата България и българите - това се казва национални предатели.

    Коментиран от #149

  • 141 Джохар Дудаев

    5 21 Отговор
    Най-голямата грешка е да пренебрегвате украинците. Да ги смятате за слаби. Да ги обиждате. Не ги прогонвайте от земите им и не им отнемайте нищо. Защото те не са толкова слаби, колкото си мислите. Никога не ги обиждайте. Защото украинците ще се върнат, ще унищожат всичко по пътя си и ще си вземат това, което им е отнето И когато се върнат в земята, където са погребани техните предци, живеещите на тази земя ще завиждат на мъртвите!
  • 142 А бе

    0 6 Отговор

    До коментар #118 от "койчо от койнаре":

    Може и да си прав, минус една-РФ.
  • 143 Име

    5 11 Отговор
    Не се получава на нито една от страните, каквото и да си говорим. Русия беше агресор и нямаше стимул за бой, обаче така стана - че се закрепиха.

    По принцип нямат работа в чужда държава, обаче Запада дава сигнали на първична омраза, че просто не понасят руснаците. Е - в крайна сметка - кой-каквото взел от ситуацията.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 2222

    1 18 Отговор
    Случайно или не, по същото време НАТО събира войските си в Германия. Те няма да ударят Русия, но Лукашенко е пътник, няма кой да мисли сега за него.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Еваларка!!!

    10 1 Отговор

    До коментар #52 от "Мемфис":

    Къртиш тоалетни чинии. Да живее американското БКП, смърт на съвеЦкото БКП. Ха ха ха ха
  • 148 Шаран БГ

    10 3 Отговор
    Една територия е на този , който я администрира на съответния времеви етап.. Западна Украйна била полска !? Ами цяолша и по на североизток, заедно с цялата Калининградска област нима не са били пруски ??
    Цялото нещастие на Европа е в малките държавици, които са по вкуса на Стара Англия и нейното отроче - САЩ.
    Слез 90-та година се обособиха общо 22 / 14 + 8 / нови държави с тези в Средна Азия,
    Апотеоз на "Разделяй и владей" !!!

    Коментиран от #152

  • 149 Българин

    6 17 Отговор

    До коментар #140 от "Родолюбец":

    Повтаряш като папагал малоумията на Костя Копейкин че България е американска колония. Ако бяхме такава, нямаше все още да сме въоръжени с музейни експонати от съветско време. Американците щяха ли да търпят руската болонка Радев да управлява от 2021 година до вчера?

    Коментиран от #159, #167

  • 150 А бе

    4 15 Отговор

    До коментар #50 от "Доротея":

    Остава да ни разясниш, като експерт, само как ще стигнат руските танкове до Ламанша след термоядрен взрив?
  • 151 Бабалюги,

    14 2 Отговор

    До коментар #129 от "Селянин":

    където беше нужно отидоха.Да видим сега как ще си върнете териториите.Както си върнахте Крим.

    Коментиран от #195

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Баба Ванга

    4 17 Отговор
    Първият граничен пункт на украино-китайската граница ще бъде открит на 1 януари 2025 година!

    Коментиран от #200

  • 154 Банан на рама

    1 1 Отговор
    пак ли
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 редник

    17 2 Отговор
    / НАТО достави на Украйна модерни танкове, бронирани машини, ракети и боеприпаси,/

    Руският военен министър Сергей Шойгу връчи висши държавни награди - медали “Златна звезда”, на руски военнослужещи, участвали в сраженията, в които е била унищожена бойна техника - 9 танка, включително 4 танка “Леопард”, и 11 бойни машини на пехотата, включително 5 американски машини “Брадли”, 14 бронирани бойни машини, 6 автомобила, както и френска самоходна артилерийска установка “Сезар”.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Иби Са

    16 1 Отговор

    До коментар #149 от "Българин":

    това кики и корки го потвърдиха, като признаха автентичността на записа. Кое пак не си разбрал?
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Тези лакардии

    11 3 Отговор

    До коментар #73 от "Мишел":

    ги пускай сред колежките си на прайда. Само там вървиш.

    Коментиран от #185

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    6 0 Отговор

    До коментар #149 от "Българин":

    А защо тогава сме разоръжени???.
    И кой е казал,че трябва да сме въоръжени????
    👉 Който трябва да е въоръжен - Е 👈
    👉 На който му трябва плацдарм ,го има 👈
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Онзи

    4 7 Отговор

    До коментар #18 от "Механик":

    Старшинка, явно първака те подтикнал да си припомниш на какво са те учили преди време, когато беше фазан(старшина-школник).Но от тогава до сега ,нещата коренно са се изменили, а ти си твърде далече от тези промени !!
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Когато е невъзможно

    16 1 Отговор

    До коментар #88 от "Реалист":

    да заблудиш хората, че си прав, не ти остава нищо друго, освен да призовеш за насилие в името на "доброто". Стар ционистки похват. Пример : " борбата" с пландемията.
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Ха ха ха ха

    15 1 Отговор

    До коментар #90 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Патетично извряска соросороба.
    ха ха ха ха
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Меркел

    8 3 Отговор
    В Германия да ги тестват за роднинска връзка преди брака че са на първо място в света стига са правили войни да си попълват бройката под 1 дете имали
  • 182 Един

    4 9 Отговор

    До коментар #20 от "Военен":

    Айде малко да помислиш. Да, армията на Русия е по-голяма от украинската, но далеч не цялата армия на Русия е в Украйна, докато украинската армия на 90% поне е съсредоточена срещу Русия. Русия започна войната с ок. 200 хиляди души. Официално мобилизира 300 хиляди, но най вероятно поне 500 хиляди са реално мобилизирани. Загубите са ок. 200-300 хиляди убити и тежко ранени, включително Вагнеровци и Кадировци. Сега в Украйна има 400 хиляди руски войници. А цялата руска армия е ок. 1.5 милиона. Украинската е ок. 1 милион, но повечето от тези сили са на руския фронт, докато Русия трябва да държи много хора по границите с други държави, във флота, ВВС и т.н.
  • 183 Хаймарс

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Делю Хайдутин":

    Ох на бате котенцата.
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Още един изтрещял

    2 10 Отговор

    До коментар #162 от "Тези лакардии":

    Русороб.
  • 186 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #180 от "Търся адреса":

    Търси го на магистралата,там му е основното работно място.Ще го познаеш по шишето вода в едната ръка и таблета в другата.
  • 187 Ти си

    11 2 Отговор
    Офффф, Джамбазов!
    Само като му прочета името и спирам да чета надолу .......
  • 188 ами

    13 4 Отговор
    не стига, че няма войници русия ами и са въоръжени с лопати не мога да разбера какво се мотат храбрите натовски наемници ами не победят
  • 189 А като стане обратното,

    12 0 Отговор

    До коментар #103 от "Мдаа":

    си спомни заканите, дето ги отправяше, борейки се с колегите ти за място на колесника, на отлитащия колонизатор. Така те постъпват с партнЕрите си.
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Моралните уроди

    23 1 Отговор
    САЩ в маниакалното им желание да унищожат/дестабилизират Русия продължават да разрушават Украйна и да унищожават укрите в хибридната си ...с ескалирането на конфликта чрез доставянето на оръжия. Потъпкаха мирните споразумения от 2018 г. и започналите през 3/2022 г. преговори, когато нацисткият им режим в Киев бе пред капитулация (2/3 унищожена военна инфраструктура и въоръжение). Надяваха се чрез икономическите санкции и тоталната си информационна война и лъжепропаганда се появи пета колона и предатели в Русия, подобни на Горбачов и Елцин.... Украинският сценарии разиграват в цяла Източна Европа чрез евтините си марионетки - изкривяване на историята, насаждане на русофобия и манипулации на обществото!

    Злото има име: САЩ!
  • 193 не ти ли е

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Чичак":

    странно човек с умнствени проблеми да определя други хора кой какъв бил? по-добре потърси помощ ще ти дават хапченца ще виждаш всичко в розово и така лека полека ще се оправят нещата в главата ти…
  • 194 Жоро

    6 1 Отговор
    Защо на някой статии сте ограничили оценките до 2 звезди?!
  • 195 Селянин

    3 13 Отговор

    До коментар #151 от "Бабалюги,":

    От къде да се връщам бре? Аз съм в България! Ти на къде си тръгнал? Крим украинците ще си го върнат като стой та гледай!!
  • 196 Жъъъ М базз Нююзз

    13 1 Отговор
    Вовата каза,че въпреки екзотичните си имена всичките образци на западна бронетехника еднакво добре горят.

    Коментиран от #202

  • 197 Я по - добре

    10 3 Отговор

    До коментар #109 от "Доротея":

    се върни в училище и се доограмоти. Научи правописа поне. Кое е правилното?
    теП или теБ
    Въпрос с повишена трудност за соросороби магистри.

    Коментиран от #214

  • 198 Дедо

    0 8 Отговор
    Още от времето на казаците , по тези земи най успешна винаги е била партизанската стратегия и водене на бой.
  • 199 Онзи

    1 5 Отговор

    До коментар #20 от "Военен":

    И ти ли си бил фазан бре старшинка? Като ти чета писанията, нищо по различно не казваш от онзи, механика?
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 А бе

    3 13 Отговор

    До коментар #196 от "Жъъъ М базз Нююзз":

    На кого му пука какво е казал вовата? Като гледаш и четеш само руска пропаганда, различаваш ли бронетранспортьор от трактор??!

    Коментиран от #213

  • 203 Българин

    15 3 Отговор
    Така изненадаха руската армия, че последната им унищожава цели колони с оръжие, боеприпаси и личен състав преди още да са стигнали до фронта, и то с дрончета за по 500лева. Страхотно ги изненадаха с Брадлита и Пантери скрапирани още преди да направят и един изстрел

    Коментиран от #208

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Демократ

    4 18 Отговор
    Фронтовата линия се нарича държавата Украйна. Нова форма в световната военна история - агресорът Русия решава, че Украйна е нейна територия, напада я, за да я завладее и обявява,че води отечествена война. Отечествена война означава война за запазване на своята територия, а не завладяване на чужда. Украйна води отечествена война. Обърнатото огледало на Путин обърна света наопаки. Военното дело се сдоби с нови понятия - Украйна сама се унищожава, тя нападна Русия на 24.02.2022 г.,взриви си сама язовира,който Русия пазеше от руснаците, защото цяла година са го окупирали. Пълен ужас!
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Любопитен

    13 0 Отговор

    До коментар #203 от "Българин":

    И кого си мислиш че лъжеш бре? Който е в мрежата ,ще потърси други източници за информация! Да не е ненормален да ти чете лъжите?
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 А бе

    9 1 Отговор

    До коментар #207 от "7777777":

    МНОГО ПРЕДЪВКАНИ ДЪВКИ БЕ "КОМЕНТИРАЩИЯ", НЕ ВИ ЛИ ГОРЧАТ?
  • 211 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    Войните са жестокост Трябва да има Мир
  • 212 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор
    при Война Закони Няма
    Цицерон
  • 213 Жъъъ М базз Нююзз

    13 2 Отговор

    До коментар #202 от "А бе":

    Горят и бронетранспортьори и комбайни Леопарди и трактори Брадлита.Най хубавото е,че еднакво красиво горят.Муухахахаха.

    Коментиран от #215, #216

  • 214 Любознателен

    5 0 Отговор

    До коментар #197 от "Я по - добре":

    Това че е допуснала грешки в правописа, не не е фатално, но твоите човешки и житейски грешки кой ще поправи? За тях училище няма!
  • 215 А бре

    2 9 Отговор

    До коментар #213 от "Жъъъ М базз Нююзз":

    Ти какъв си, копейка или пепеец?
  • 216 Онзи

    3 9 Отговор

    До коментар #213 от "Жъъъ М базз Нююзз":

    Още една копейка изпълзя, предишния търсеше да убива, този се радва на горяща техника!

    Коментиран от #218

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Жъъъ М базз Нююзз

    7 0 Отговор

    До коментар #216 от "Онзи":

    Какво лошо има?Фоерверки брато,радост за очите радост за душата.
  • 219 Тигре-тигре

    8 1 Отговор
    И братовчед ти леопарда,дружно за скраб.
  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Офицер

    0 4 Отговор

    До коментар #18 от "Механик":

    Тези са от ВСВ и се отнасят за Червената армия. Вермахта когато провежда Блицкриг а в много случаи е едно към едно а често и отбраняващите се го превъзхождат, пример: Майнщайн, когато атакува Кримския п-в е с по- малко числен състав от отбраняващите се, това обаче не му пречи да спечели битката
  • 222 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 7 Отговор
    Само от млатене разбира ватника и продажната копейка‼️
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Цензура

    6 0 Отговор
    Предлагам джамбазчето да отиде лично на фронта. Разбира се, след като посети гeй-парада. Когато го върнат в чувaл, ще му дадем наградата Дарвин, единствената, която заслужава.
  • 226 българин

    2 0 Отговор
    Който подкрепя войната-тоест избиването на хора помежду си няма познание според Истината!Тоест, пристрастните коментари за някоя от страните е греховно!!!Това засега няма да уплаши някой от грешниците-подкупни политици,журналисти,държавни служители,крадливи милионери...НО ЗНАЙТЕ,ЧЕ СКОРО ЩЕ ОТГОВАРЯТЕ ПРЕД БОГА,А НЕ ПРЕД ХОРА!!!ВРЕМЕТО Е МНОГО,МНОГО СКОРО!!!
  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Ей мишок джамбазки

    3 0 Отговор
    къде се загуби, любов, нещо те няма да пишеш по цял ден уркостатиииииии... да не си на фронта да ломиш орки?
  • 231 Констатация

    3 0 Отговор
    Авторът живее в паралелна вселена.
  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Бря, бря

    0 0 Отговор

    До коментар #134 от "Наблюдател":

    Много е възможно да се самоортанизират и да тръгнат из Европа със собствен верижен транспорт.
  • 234 Ха - ха - ха

    0 0 Отговор

    До коментар #130 от "Българин":

    Теб никой не може да те отклони от джендърския уклон.......
  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Ха - ха - ха

    0 0 Отговор

    До коментар #110 от "Българин":

    От русофилите сме си видяла хаира, скоро ще го видим и от американофилите.
  • 237 Ха - ха - ха

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "Руски резидент":

    А ти тролиш тук9694 за монголски тугрици ли?
  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Бря, бря

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Реалист":

    А не мислиш ли, че като вижда как върви реализацията на народа по бгарските земи, че той иска да избегне това?
  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.