Отидете към основна версия

1 696 77

"Държавата-терорист открадна детството на най-малките украинци"

  • руски терористи-
  • украйна-
  • война-
  • деца-
  • русия-
  • деня на детето-
  • военни престъпления-
  • украинци-
  • детство-
  • посолство на украйна-
  • украинско посолство

В продължение на 15 месеца на малките украинци им е открадната възможността да се радват на живота

Снимка: БГНЕС/ EPA

Държава-терорист Русия и новата ѝ идеология – рашизъм - донесе стрес и страдания, открадна детството на най-малките украинци. Това написаха от Посолството на Украйна в България по повод 1 юни, Деня на детето, припомняйки ужасяващите военните престъпления, извършени от терористичния режим на Владимир Путин.

Близо 500 деца са били убити до момента в Украйна, а десетки хиляди са отвлечени от руските терористи, които на 24 февруари 2022 година започнаха пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна. Ето какво написаха от украинското посолство:

По повод Международния ден на детето Посолството на Украйна пожелава на всички деца в България слънчево, спокойно и безгрижно детство, безброй приятни моменти и събития, хармония и семеен уют с техните родители, баби и дядовци!

Любов и грижа са необходими на децата не само в празничен ден. Това са основните компоненти, необходими, за да се формира здрава среда за силни и свободолюбиви личности. Мирното небе и сигурността в новите геополитически реалности в Европа придобиват особено ценно значение.

Украинският народ и украинските деца с цялата си добронамереност към приятели и съседи усещат най-добре какво е за изгубиш мирното си ежедневие и най-много желаят никой друг да не преживява ужасите на съвременната война. Общата цел на международната общност е да възвърне мира и безопасността на Европейския континент, да възстанови правовия ред, да спрат варварските практики през XXI век и заедно да градим стабилен фундамент за бъдещите ни поколения.

В Деня на детето не може да не споменем, че в продължение на 15 месеца на малките украинци им е открадната възможността да се радват на живота, да изследват, да учат, да играят, да спят мирно през нощта…

Държава-терорист и новата ѝ идеология – рашизъм - донесе стрес и страдания, открадна детството на най-малките украинци.

Изразяваме благодарност на България за помощта за временно разселените лица от Украйна, голяма част от които са дечица. Децата са най-голямото богатство на един народ, нация и човечество. И подкрепата на България в това отношение е доказателство, че споделяме едни и същи ценности и че успешно надграждаме дълбокото ни приятелство и взаимното разбирателство.

За справка:

В резултат на престъпленията на руското ръководство и руската армия в Украйна са пострадали над 1 476 деца.

Загинали са 484 деца.

Повече от 992 от тях са ранени с различна степен на тежест.

393 деца са изчезнали.

19 505 са депортирани от територията на Украйна в русия.

Данните, за съжаление, не са окончателни, предвид отсъствие достъпа до информация на окупираните територии.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 43 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: