Отидете към основна версия

6 688 24

Бивш полицейски шеф е обвинен в изнасилване на момиче

  • изнасилване-
  • великобритания-
  • полиция-
  • полицай-
  • момиче-
  • майкъл локууд

Той е обвинен в изнасилване и други сексуални престъпления

Снимка: Shutterstock

Бившият ръководител на британския полицейски надзорен орган е обвинен в изнасилване и други сексуални престъпления срещу момиче на възраст под 16 години, предаде ДПА, съобщи БТА.

Майкъл Локууд, бивш генерален директор на Независимата служба за полицейско поведение (IOPC/НСПП), е обвинен в шест случая на непристойно посегателство и три случая на изнасилване, съобщиха от Кралската прокуратура.

64-годишният Локууд се оттегли от длъжността си в НСПП през декември, след като стана ясно, че е обект на полицейско разследване по обвинение в миналото. Твърди се, че престъпленията са извършени между октомври 1985 г. и март 1986 г. Той трябва да се яви пред Уестминстърския съд на 28 юни.

Розмари Ейнсли, ръководител на отдела за специални престъпления в Кралската прокуратура, заяви: "След като внимателно разгледахме всички доказателства, предоставени ни от полицията на Хъмбърсайд, разрешихме повдигането на обвинения срещу 64-годишния Майкъл Локууд за девет престъпления по Закона за сексуалните престъпления от 1956 г.

"Г-н Локууд е обвинен в шест случая на непристойно посегателство и три случая на изнасилване на момиче под 16-годишна възраст, за които се твърди, че са извършени през 80-те години на миналия век. Локууд беше първият генерален директор, назначен да ръководи НПСС, когато през 2018 г. тя замени Независимата комисия за жалби срещу полицията.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: