Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Юни, 2023 15:01 19 045 170

Брутално оръжие: Изнасилванията в Украйна

  • изнасилване-
  • изнасилени-
  • жени-
  • русия-
  • военни престъпления-
  • украийна-
  • война-
  • украинки

Каква помощ може да получи жертвата и дали ще види злодеите наказани?

Брутално оръжие: Изнасилванията в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Те не след дълго ще убият мъжа и неколкократно ще изнасилят жената. Но преди това двамата руски войници се опитват да ги сплашат. После нахлуват в къщата на украинското семейство в едно село край Киев. Това се случва няколко седмици след началото на руската нападателна война срещу Украйна.

Изнасилената жена и синът ѝ успяват да избягат. И стигат до Германия. Днес дори не знаят дали домът им в украинското село все още съществува или е бил разрушен от руските войски.

Сексуализираното насилие като оръжие

От началото на войната насам расте броят да случаите, в които се говори за сексуално насилие срещу цивилни украинци - жени, мъже и деца. Насилие, извършено от руската армия. До януари 2023-а година украинската прокуратура е стартирала 155 разследвания на такива престъпления. Прамила Пратън, специалната пълномощничка на ООН за борба срещу сексуалното насилие по време на конфликти, казва, че това е само върхът на айсберга. Защото при сексуализираните насилия жертвите често не подават оплакване. Типичен е точно споменатият случай, който днес се намира в ръцете на германското правосъдие. Юристите от правозащитната организация Европейски център за конституционни и човешки права (ЕЦКЧП) са подали жалба до германската прокуратура, подкрепена и от украинска група за правна помощ. В жалбата се настоява за наказателно преследване на четирима руски военни, двама от които са високопоставени офицери. Украинските власти вече съдят един от войниците, макар и в негово отсъствие.

Защо се намесва и Германия?

"Основателен въпрос", казва Андреас Шюлер от ЕЦКЧП. Той обяснява, че в украинското законодателство има някои бели полета - така например не може да се търси отговорност от висшестоящите за деяния, извършени от техни подчинени. "Началниците не могат да бъдат изправяни на съд по обвинения в нарушения на международното право, извършени от техни подчинени. Те не носят отговорност, дори когато са знаели за деянията или е трябвало да знаят за тях, а не са ги предотвратили", казва Шюлер в интервю за ДВ.

Т.е. украинското правосъдие може да преследва двамата войници, които според обвинението са извършили убийство и изнасилване. Но техните командири трудно ще бъдат привлечени под отговорност. А Международният наказателен съд, който води разследвания и в Украйна, навярно също ще се концентрира върху няколко конкретни случая, които възпроизвеждат повтарящ се модел. Както знаете, този съд наскоро издаде заповед за арестуването на руския президент Владимир Путин и на един член от неговия кабинет, които обвинява в отвличане на украински деца от окупираните от Русия територии.

Между обикновените войници и онези, които носят главната отговорност, съществува една "сива зона“, в която се подвизават командири от средните и по-високите звена, предполагаеми извършители на престъпления. Тъкмо в тази сива зона се намесват прокурорските органи на трети държави. "Те се стремят да издействат заповеди за арест, така че, ако въпросните лица бъдат задържани, да им се проведе съдебен процес в Германия или в друга държава", обяснява Шюлер.

Дали изнасилената жена ще види в съда злодеите?

Германия междувременно се е превърнала в пионер в сферата на международното наказателно право, смята Александър Шварц от "Амнести интернешънъл". В процесите срещу сирийския диктатор Башар Асад и с присъдите заради геноцида срещу язидите Германия санкционира юридически тежки престъпления, които по принцип трябва да се гледат от международен съд. По отношение на престъпленията, извършвани в Украйна, германското правосъдие дори се намесва още по време на самия конфликт и провежда свое паралелно разследване.

"Това е огромен напредък. Ние отдавна твърдим, че бъдещето на международното наказателно право е в ръцете на националните съдилища", казва Шварц. "Има държави, включително Германия, които разполагат с толкова ефикасни механизми за наказателно преследване, че стават дори по-ефективни от международните съдилища." Така убийството и изнасилването в онова украинско село сега ще влязат като наказателно дело в германски съд. От потърпевшите се иска доста храброст, за да се върнат още веднъж към претърпените жестокости, докато ги разказват пред съда. Да не говорим, че пострадалите украинци ще трябва да го правят в Германия, в чужда страна, на чужд език. Въпреки всичко това изнасилената жена иска този процес. Тя и адвокатите ѝ се надяват да създадат прецедент. "За нас е много важно още от самото начало да поставим ребром въпроса за сексуализираното насилие с надеждата, че това ще накара следствените органи да вземат по лупа този вид деяния", казва Андреас Шюлер. Той припомня, че в миналото много често тази мъчителна тема е била изтласквана на заден план.

Дали изнасилената жена някой ден наистина ще види в съда злодеите, които са ѝ причинили тези страдания? Малко вероятно - поне докато въпросните лица са в Русия. Но международното наказателно право изисква и голямо търпение, а и за този тип престъпления няма давност. "Човек не знае накъде ще поеме светът. Може би извършителите някой ден ще тръгнат да пътешестват", казва Шюлер. "Мислим дългосрочно и отсега подготвяме почвата."

Автор: Луиза фон Рихтхофен


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 106 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 О лесна Иласчукчук

    86 24 Отговор
    Стоте долара са фалшиви!Снощи са ме изнасилили!

    Коментиран от #5

  • 2 честен ционист

    211 60 Отговор
    Пак ли Буча бре? И знайте, укропки не се плашат от изнасилване. Все едно да плашиш пес със салам.

    Коментиран от #10, #24, #48, #125

  • 3 О лесна Иласчукчук

    164 28 Отговор
    Стоте долара са фалшиви! Значи снощи са ме изнасилили!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Путин :

    28 97 Отговор

    До коментар #1 от "О лесна Иласчукчук":

    И на мен ми излезе късмета! Отпраха ми трътк....а......т......
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Още пролетта

    144 24 Отговор
    Дойчовото зеле вкисна.

    Коментиран от #113

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Шойгу

    133 27 Отговор
    Руски войничета подават жалби срещу украинки .
  • 10 Да се знае

    26 4 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Нито мобики от чеченец!
  • 11 Естествен Интелект

    107 22 Отговор
    Тази Риткофен къде намери украинка да не дава доброволно?

    Коментиран от #16

  • 12 Хахаха

    140 13 Отговор
    Ако снимката беше на мъж германец с кръв по задн...ка и беше изнасилен от сириец, сириеца щеше да е герой:) В Германия има стартирани 15 000 дела за изнасилване и само един вкаран в затвора!

    Коментиран от #59

  • 13 Дааааа

    116 24 Отговор
    Укрофашисти изв ърешиха многобройни изнасилвания и убийства приз последните десет години,
    Даже има и брутални клипове, които човек трудно може да изгледа до края.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ПРАВ СИ

    126 19 Отговор

    До коментар #8 от "кална вена":

    Украйна има своя собствена игра. В Закарпатието е задържан мъж, който е продавал деца за органи в Европа. Бебетата, които вече изпратил на клиенти в чужбина, били едва на 1-2 години.
    Задържането е станало на ГКПП Малие Селменци на украинско-словашката граница. Известно е, че преди ареста любезният чичко вече е успял да продаде поне три хлапета. Забавното е, че те попаднаха в ръцете му без никакво отвличане - самите родители му ги дадоха срещу разумна сума. Тази изм@т беше пробита от факта, че една от майките, на които той предложи сделка, го предаде на полицията.
    Колко такива "износители" на жива стока работят в Украйна - един Господ знае. Но на Запад са сигурни, че престъпниците са Путин и Лукашенко, които водят украински деца в безопасна зона за лечение.

    Коментиран от #111

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гошо

    88 21 Отговор
    Оня ден чух една украинка да разправя на приятелката си, колко няма късмет ,мъжът и вече 6м е на фронта и бил жив Такава псувня им дръпна на некадърните москали, че чашата ѝ се спука
  • 18 Естествен Интелект

    42 9 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Споко, ще ти се заплати с бакшиш. Търпи красавице!

    Коментиран от #35

  • 19 Зеленски съм - пахнещ шмръкльо

    53 15 Отговор
    Тази окраинка е отишла там, където ще намери съчувствие...че колко немкини са го отнесли в края на ВСВ, не е истина...1/6-та от Берлин требе да са альошковци...
  • 20 тц тц

    113 18 Отговор
    Мъжа убит пуши на тротоара, жената изнасилена става проститутка в Германия, само забравихте да напишете, че детето е изядено от Путин:)))
  • 21 13579

    28 77 Отговор
    Благодарение на САЩ и Англия рашистите живеят в Европа,Хитлер щеше да ги натика в Сибир.

    Коментиран от #28, #31

  • 22 Естествен Интелект

    27 2 Отговор

    До коментар #16 от "Запознат":

    Сине, млъкни! Роди се при инцидент.
  • 23 пешо

    34 3 Отговор
    не руски , а бандеровци
  • 24 катран

    74 8 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    уникални са дойчу нерес..гьобелс ряпа да яде..1.Руски снайперисти са изнасилили 4-годишно момиченце в Украйна..3..Украйна: руските войници изнасилват деца и баби, жени и мъже..Такива хибридни войни се водят срещу Русия..НО..разбира се те винаги са прави..и казват само истина..Другите са лоши и трябва да ги забранят..Дори Твитер на Мъск искат да затворят, но тук ще ударят на камък..
  • 25 Коментар

    72 6 Отговор
    Aко на sataninska медия може да се вярва -четете глупостите и.
    В Германия арабите правят това всеки ден ,но немските гейове мълчат ,защото там властват сатанински закони.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Реалност

    36 2 Отговор

    До коментар #21 от "13579":

    И ти щеше да си мъж ако не беше третополов.
  • 29 петко

    78 10 Отговор
    СТранна работа,изведнъж Руснаците станаха най-злите същества на планетата. Дали не е малко пропаганда ,само питам за един прЕател?
  • 30 Естествен Интелект

    26 1 Отговор

    До коментар #26 от "кална вена":

    Беше скъсан инцидент. Тя не е виновна.

    Коментиран от #37

  • 31 97531

    14 4 Отговор

    До коментар #21 от "13579":

    Па ти щеше да си на сап. ун
  • 32 Kирил

    29 66 Отговор
    Същото са правили и червената армия в България. Случаите на изнасилени български жени са толкова много че дори Георги Димитров се вижда принуден да пише на Сталин да спрат насилията в България . Това е истината която комунистите криеха от нас. Архивите и записаните спомени не лъжат

    Коментиран от #36

  • 33 А сега де

    71 3 Отговор
    И тази статия е от медия от държава, в която е забранено да се оплачеш от изнасилване ако е от мигрант и в която се пропагандира педофилията още от детските градини???

    Коментиран от #45

  • 34 факуса

    59 3 Отговор
    най вече знаем,че сащ оповестиха- хагския парацал е пародия на правосъдие, да попитам как мина процесът за иракчанина изнасилил малко момче в басейн,оправдаха го,щот не рзабрал,че момчето казвало не,а той имал нужди,та дойчовци,ето ви отговора на въпросното деяние което сте измислили,а това във вашата демокрация е станало в мирно време при вашите закони,с какви очи давате насоки и съдите другите,такова лицемерие и наглост,само атома го изчиства,уроди
  • 35 КОТарАК

    17 18 Отговор

    До коментар #18 от "Естествен Интелект":

    хайде на бас , че през ,,освобождението..ха ха как звучи само..и през 1944 нищо не е откраднато , българка не е била изнасилена

    Коментиран от #38, #71

  • 36 Хахаха

    30 11 Отговор

    До коментар #32 от "Kирил":

    Щом спомените не лъжат значи си бил потърпевш и тъй като това само от теб го чуваме значи само на теб са се изреждали:)

    Коментиран от #118

  • 37 Ооооо интелекте

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Естествен Интелект":

    Теб тий дошъл умът бре...Еееее,ся вече мога ти кажа едно браво за логиката,която представяш днешният ден 👍

    Коментиран от #40

  • 38 Естествен Интелект

    19 0 Отговор

    До коментар #35 от "КОТарАК":

    Не съм бил там, но за печати на германофилки съм чувал. А ти?

    Коментиран от #44

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Естествен Интелект

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Ооооо интелекте":

    Но проблем! - и ти не го искаш. :)))
  • 41 Закон на войнъта.

    21 1 Отговор
    1 :Няма правила !

    Закон на бежанецът и мигранта.
    1 : Няма правила!
    2 :Той е защитено лице !

    Кога научите законите,тогава си мерете .....
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 КОТарАК

    5 11 Отговор

    До коментар #38 от "Естествен Интелект":

    даже и съм виждал...за Тонка картечарката чувал ли си?

    Коментиран от #51, #55, #115

  • 45 Секса със жени е престъпление

    28 3 Отговор

    До коментар #33 от "А сега де":

    статия "Секс с животно вече не е криминално престъпление в Испания"

    Коментиран от #46

  • 46 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    14 0 Отговор

    До коментар #45 от "Секса със жени е престъпление":

    Това е ценност !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Мдаааа...

    7 20 Отговор
    Този биологичен отпадък трябва да бъде унищожен, просто няма друг начин. Там се отглеждат и развъждат чудовища.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 бай хой

    4 25 Отговор
    аз ще оправя хубавите ви дечица рудки тролчета
    а вие ще гледате
  • 53 Чоко

    12 36 Отговор
    Тук няма нужда да изнасилват. Нашите русофилчета сами ще им предложат майките и дъщерите си
  • 54 Нормално е...

    9 23 Отговор

    До коментар #47 от "Настев":

    Няма какво да очакваш от една пропаднала, деградирала и оскотяла нация.
  • 55 Естествен Интелект

    8 3 Отговор

    До коментар #44 от "КОТарАК":

    Само за Анка картечарката - на Киркор и Гарабет съм чувал :))))
  • 56 София праид

    13 2 Отговор
    Тия от детската сцена ли са
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Бързо забравихте!

    48 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хахаха":

    Как на Коледната нощ,сирийски бежанци ,необезпокоявани от никой,изнасилиха на площада германки...! Така,че си подредете нещата в първо във вашата къщичка...!

    Коментиран от #63

  • 60 Мааамустара

    14 2 Отговор
    Нещът тия дубичета от Афганистан да остават тук да оплождат наште крави....Ма те па краварите нема им дадът....
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Джендърята

    30 1 Отговор
    Автора: Луиза фон Рихтхофен си мечтае за изнасилване. Дойче зеле и ЛГТБ също:)
  • 63 Стига па и ти бре

    31 0 Отговор

    До коментар #59 от "Бързо забравихте!":

    Това е демократично коледно изнасилване на германки .

    Коментиран от #79

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 въпросче

    11 1 Отговор
    А кога ще има хайл?

    Коментиран от #69

  • 66 бай хой

    6 25 Отговор
    гледам пропадналите руски тролчета почват минуси да слагат,
    споко тролчета аз ще ви платя по 100 рубли
  • 67 Като си спомням

    27 3 Отговор
    Как руски войници натоварили на гърба си откраднати тоалетни чинии
    Са се втурвали в атака ми светва че тези дойчовци са си родени С вродено чувство за прехвърляне вината от виновния на невинния
  • 68 Северна Монголия

    9 32 Отговор

    До коментар #42 от "Пацо":

    Руснаците са северномонголци- жестоки, връвожадни, зли, отмъстителни, подли хора.

    Коментиран от #77

  • 69 Скоро

    28 3 Отговор

    До коментар #65 от "въпросче":

    Партия алтернатива за Германия набира скорост
    "Демократичният" запад пак ще моли Русия за помощ
  • 70 Реагираш

    12 2 Отговор

    До коментар #64 от "Тошко":

    Като изнасилен
  • 71 Лично

    30 2 Отговор

    До коментар #35 от "КОТарАК":

    съм чувал от германска баба, че в края на ВСВ е имало лаф: "По-добре руснак върху теб, отколкото хамериканец в небето." Ако въобще се сещаш за какво иде реч. А относно окраинките на 15+ важи една стара наша поговорка: "През един счупен прозорец колко котки минават и всяка си мисли, че е втората."
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    5 1 Отговор

    До коментар #64 от "Тошко":

    Че сам не можеш ли ?

    Коментиран от #75

  • 74 Естествен Интелект

    6 0 Отговор

    До коментар #64 от "Тошко":

    После как ще седиш пред клавиатурата, или прав ще центиш?
  • 75 Естествен Интелект

    4 1 Отговор

    До коментар #73 от "🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣":

    Има фисури :))))))

    Коментиран от #78

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Ай стига бе

    3 2 Отговор

    До коментар #68 от "Северна Монголия":

    В Северна Монголия и интернет ли има?
  • 78 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1 2 Отговор

    До коментар #75 от "Естествен Интелект":

    Затва явно ще да иска помощ...🤣🤣🤣🤣🤣 Се не напръ цка🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #80

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Естествен Интелект

    3 2 Отговор

    До коментар #78 от "🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣":

    Има да си връща, ама не знае че за някои работи връщане нЕма...
  • 81 зелю

    28 3 Отговор
    А СТИГА С ТЕЗИ ФЕЙКОВЕ И ПРОПАДАНДА ФАШИСКА ОТ КИЕВ
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Въпрос и не само

    32 1 Отговор
    " Прамила Пратън, специалната пълномощничка на ООН за борба срещу сексуалното насилие по време на конфликти, казва, че това е само върхът на айсберга."

    Само че същата в интервю каза, че тя
    предоставя информация дадена й от украинските власти, НО ДОКАЗАТЕЛСТВА за престъпления НЯМА, защото това не е нейна работа.

    Как се нарича информация без доказателства ?
  • 84 Мноооого интересна статия

    22 1 Отговор
    Голям моабет пада......🥃
  • 85 А бе

    25 3 Отговор
    пак ли това DW бе, аман. Дайба и боклуците.

    Коментиран от #87, #90

  • 86 така ли

    5 0 Отговор
    бравоооо...
  • 87 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    4 0 Отговор

    До коментар #85 от "А бе":

    Ай ся па ти ще ги изнасилваш....🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Сопрете се бре ора....
  • 88 мелодрамата

    31 0 Отговор
    в смешна и жалка. Започва да ми прилича на модните в последно време изнасилвания, за които жертвата е мълчала години, но като е видяла възможност да припечели някой друг лев, изведнъж се сетила, че е жертва. Да не се окаже, че всяка втора проституираща украинка се е почувствала жертва на руснаците. Като се има предвид колко е голям контингента ( с новодошлите), бая дела ще има.
    Иначе, извращения на война се случват, а и да не забравяме жертвите на изнасилвания и мъчения в Донбас през последните 8 години, установени и документирани от Амнести Интернешънъл (или украинците получават индулгенция, защото така е политкоректно?). За съжаление, такъв тип престъпления, като правило се покриват и само победителя ще може да търси някакво възмездие и справедливост.
  • 89 просълзих се за женицата

    20 3 Отговор
    ще да е сериала 1001 измислици за наивни
  • 90 Естествен Интелект

    11 0 Отговор

    До коментар #85 от "А бе":

    Моля не ги размножавайте ! Предостатъчно са вече.
  • 91 Гост

    14 3 Отговор
    От Велето като не успя метежа, пак подкараха старата песен с дезинформацията... Интересно, някоя омбудсманка после дали няма пак да бъде уволнена за лъжите?
  • 92 Никой

    10 10 Отговор
    Изнасилванията от руските войници са абсолютен блъф. Не вярвайте на нито една дума защото ако беше истина българските русофилки с радост щяха да ги посрешнат с отворени пазви и поли.Тук мъжете им жулят ракия и хъркат като прасета.Ония пият водка като прасета,но явно могат и още нещо докато заспят.

    Коментиран от #94

  • 93 Хахаха

    25 0 Отговор

    До коментар #47 от "Настев":

    Ти сериозно ли:))) Разсмя ме:))) 25 милиона американки са омъжени за латиноси, не се знае колко милиона са омъжени за африканци, за Германистан пък разправят, че имало само една германка омъжена за германец и щели да я слагат в зоопарка като изчезващ вид:) Във Франция имало един по бял и му викали Мохамед тунизийчето:)
  • 94 тц тц

    16 0 Отговор

    До коментар #92 от "Никой":

    И защо да не ги посрещат така, ти как посрещаше на прайда всички с високо вдигната пола в поза баба бере гъби:)))))
  • 95 Човек с памет

    22 0 Отговор
    Би трябвало да има наказание за разпространение на лъжи.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Разпродажба-50%

    10 1 Отговор
    Всички украински псевдобежанци да ходят в Укроландия захисници!
  • 99 Само напомням

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":



    Като американците в Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, Виетнам и т.н.


  • 100 гражданин

    9 15 Отговор
    за тези които се подиграват с нещастието на хората- това са побъркани и извратени хора . ще ви попитам в в коя страна комунистите не са диваци и варвари, посочете една страна в света. когато рашист извърши насилие и престъпление за вас е правилно и редно ,но когато на вас ви сторят същото това е голямо престъпление . засрамете се изроди .за вас срам няма

    Коментиран от #105, #116, #128, #133

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 пак ли претопляме стара манджа?!?

    11 0 Отговор
    дойче велето кво, няма какво да пише за перемогата ли?!?
  • 104 Мдаа

    4 11 Отговор
    Рузките военопрестъпници правят същото като съветската армия и в България и нацистите през ВСВ. Познайте защо.

    Коментиран от #106

  • 105 на този пък

    10 3 Отговор

    До коментар #100 от "гражданин":

    само кумонисти му се привиждат, сигурно и дс-ари!
    абе чоджум в русия компартията не е на власт от 90-те на миналия век!
  • 106 сигурно щото

    12 1 Отговор

    До коментар #104 от "Мдаа":

    нашите от окупационния корпус са прощавали на гъркините, или реднеците на виетнамките?!?

    Коментиран от #110

  • 107 нено

    14 2 Отговор
    Прекалили са с червената боя! Тези извращения са патент на десните украински фашисти!
  • 108 пламен

    5 9 Отговор

    До коментар #96 от "Антон":

    Личи си че си издънка от бг дървар и рускиня

    Коментиран от #109

  • 109 Антон

    2 0 Отговор

    До коментар #108 от "пламен":

    Так е ! Прав си!
    Z
  • 110 Мдаа

    2 8 Отговор

    До коментар #106 от "сигурно щото":

    Дай доказатлества за "нашите" и гъркините. Защото за червеноармейците в Германия и в България (да, другаре, "асвабадителите" са изнасилвали в България и то постоянно), както и за нацистите в цяла Източна Европа има доказателства, а като гледам и за рузките военопрестъпници.

    Коментиран от #127

  • 111 стоян

    3 9 Отговор

    До коментар #15 от "ПРАВ СИ":

    До 15 ком - тия разкази другарката мутрафанова ли ви ги разказва за разгласяване др четирихилядник

    Коментиран от #123

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Украинки

    8 4 Отговор

    До коментар #47 от "Настев":

    Са бе но се правят на рускини .
    Не ги щат хохълките никъде.
    Само болести и скандали носят.
  • 115 Чувал

    9 1 Отговор

    До коментар #44 от "КОТарАК":

    Съм , и за Бандера , Менгеле също съм чувал.
  • 116 Абе другарю гражданино

    12 1 Отговор

    До коментар #100 от "гражданин":

    Ти като носител на кръстът за гражданска доблест,колко от тези нешастни чада приюти бе?
    Излез от колибата,разходи се и виж каква мизерия носят със себе си.И като капак ,имат повече права от тебе,но не им стига.
  • 117 позеленял

    18 2 Отговор
    притесних се да не са изнасилили някой списувач от дойче зеле , а то пак холивудски филмчета разказани цветно , може да има и частична истина ,може и да няма , но падението на пропагандните писания е пълно
  • 118 Незнаещ

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Хахаха":

    Май съжеляваш,че ти не си бил потърпевш??
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Точен

    15 0 Отговор
    Поредният пропаганден ФАЩ-фейк.

    Коментиран от #122

  • 121 Иван

    18 0 Отговор
    DW да се грижи за изнасилените от черни германки!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Бинго

    11 0 Отговор

    До коментар #111 от "стоян":

    козяшко LAINO
  • 124 Бинго

    1 1 Отговор

    До коментар #122 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    истината е, че си плитко мислещ

    Коментиран от #132

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 незнайко

    10 0 Отговор
    Много боя много нещо !!! Вече се подиграват с нас !!!

    Коментиран от #131

  • 127 викаш

    1 0 Отговор

    До коментар #110 от "Мдаа":

    няма и за реднеците във виетнам, а?!?
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 ГЕРМАНКИТЕ ГЛЕДАТ И СЛУШАТ

    13 1 Отговор
    ВСИЧКИ ИСКАТ ДА СА НА МЯСТОТО НА УКРАИНКИТЕ !
  • 130 германска работа

    21 0 Отговор
    В Германия за една нощ на Коледа изнасилиха повече отколкото за цялата война в Украйна . Ама защо си мълчат ?
  • 131 Бай Митко

    12 0 Отговор

    До коментар #126 от "незнайко":

    Пък аз си помислих, че е нещо от "Борат 2" със статистката Марийчето Бакалията.
    Взеха ни за канарчета тия от дойчовото зеле.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Българин

    10 0 Отговор
    През Втората Световна война няма документирани изнасилвания на жени от Руски войници, но има над 200 000 хиляди, които една западна журналистка е документирала за изнасилвания на германки( тук не са издирвани случаите на изнасилванията от араби на италианки, и италианци, които са се практикували масово) от Западните "освободители"(съюзници), като както казва тя, това е само малка част от това, което са творили западните бандити.

    Коментиран от #156

  • 135 1122

    7 0 Отговор
    Без доказатества,всичко са празни приказки!
  • 136 Парадокс

    10 0 Отговор
    По време на ВСВ с фашистите са си лягали доброволно украинките, сега ще съдят братята си. И то в Германия.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Каниба

    4 0 Отговор
    ма сменяйте ги тези превръзки! бани нямате ли в оркрайна??
    Без пари да ни се дават - мерсаж!!!

    Коментиран от #139, #163

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 окро

    6 0 Отговор
    първо, научи жена си да не й смъ.рди пиз.дата, че едва я опр.авям

    Коментиран от #142

  • 141 А ЗАЩО ПОВЕЧЕТО ИЗНАСИЛЕНИ ПОСЛЕ СЕ

    7 1 Отговор
    ОМЪЖВАТ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ - ГЕРМАНКИТЕ ПЪК НАПРАВО ПОДПИСВАТ ДОГОВОР ЗА ПОЛЗВАНЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ !?
  • 142 И ТИ НЯМА ДА Я НАУЧИШ !

    5 0 Отговор

    До коментар #140 от "окро":

    ДЕСА ТИ ГО КАЗВА !
  • 143 Слава на Украйна

    2 10 Отговор
    Ши ба ни руснаци
  • 144 ДАЙТЕ НЯКОЙ КЛИП ДА ГЛЕДАМЕ БЕ

    6 0 Отговор
    ДАВАЙТЕ ................
  • 145 оня с коня

    12 2 Отговор
    Въоръжените сили със слабо командване не могат да извършат контранастъпление, каза бившият офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър в интервю за YouTube канала Judging Freedom. Украинците дори не са се доближили до първата линия на отбраната на руската армия, която за разлика от тях показва висока бойна готовност.
  • 146 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    какъв срам виждам ужас!
  • 147 оня с коня

    10 2 Отговор
    Сега за руснаците. Всичко, което той Петраю каза за тях, също е лъжа. Руските военнослужещи имат висок морал и отлична степен на бойна подготовка. Виждаме го със собствените си очи в момента: те не просто поемат украинските атаки, но сами отговарят и контраатакуват. А въоръжените сили на Украйна дори не се доближиха до първата линия на руската отбрана.
  • 148 стоян георгиев

    7 1 Отговор
    истината е, че украинците са зле обучени и имат слабо командване. И как иначе може да бъде, когато батальони се командват от 28 и дори 25-годишни момчета, които дори нямат една година военна служба зад гърба си? Това не е сериозна команда. Същото е и с обучението на войниците: какво друго трябва да бъде, ако просто се запознаете с новото оборудване през януари, започнете да го тествате през февруари и до май сте изпратени на бойното поле. И така е с всичко, било то "майсторски" проектираните американски бронирани машини Брадли, германските "Леопарди" или артилерията, доставена от Запада.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Миле

    6 1 Отговор
    Е това е топ , факти трият коментари с линкове към тянси статиии аахахахахха
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Миле

    10 1 Отговор
    Линка е за статия за украинка , която се удави в зозопол , докато смуче к.о.ч.а.н.и на яхта . Дойче зеле , трябва да вкара и тази историяв расказа си . Колко широко отворени са украинките
  • 154 Хм...

    10 1 Отговор
    Зa нepaзбpaлитe:
    На тoвa напоследък му се вика "инфopмaциoннa дивepcия". Кoнтpанaстъплeниeто приключи катастрофално и сега спешно тpябвa да се oтклони внимaниетo. Освен тази статия, вече си имаме такава и за изнacилeн oт руcнaците дoбитъk. Очаквах да бъде paзвита и темата с удaвeния зooпaрк. С Пригожин ще уплътняваме новините поне за седмица. Безарабския фронт пак изплyвa от някъде. Отново има cтaтии за глaдa в Африка и как за всичко са винoвни руснаците. На Путин още веднъж му спретнаха преврат и yмря от paк, Русия пак свърши pakeтитe, фaлиpa и се разпадна. Циpкa е пълeн.
    Айдe със здpaве!

    Коментиран от #159, #161

  • 155 Гоуст

    6 0 Отговор
    Чета разни коментари от русофили и русофоби, НО НЕ ВИДЯХ коментар за най-важното. Защо жалбата/ делото е подадена/ще се води в Германия. ЗАРАДИ ПРОПУСКИ( бели полета) в УКРАИНСКОТО законодателство. Тоест Украинското законодателство е благосклонно за такива престъпления извършени от УКРАИНЦИ. Изводите си ги правете сами.
  • 156 Констатираща

    2 0 Отговор

    До коментар #134 от "Българин":

    На война е така, без да се приема като оправдание. Всички войници мародерстват според личното си възпитание и характер. Не може да се каже, че се дължи на управляващите, но законите трябва да са строги, за да се намали броя на престъпленията.

    Коментиран от #162

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Пай се...

    5 0 Отговор
    Украинките масово изнасилват по нашите морски курорти...
  • 159 мдаааа

    3 1 Отговор

    До коментар #154 от "Хм...":

    Е те това е истината днес...
  • 160 Чума

    8 1 Отговор
    Да, бе, да! Миналата година, когато тръгнаха по Европа и тук се чудихте как да им угодите и в кой Слънчев бряг да ги настаните, в Холандия се разбра, че там мафията веднага се е възползвала да краде органи от деца и използва малките украинчета за плътски удоволствия! Илинденското въстание е потушено с насилия над населението, а не в бой на аскера с комитите! Но, не е коректно да се говори за съжителството!
  • 161 Бай Митко

    1 0 Отговор

    До коментар #154 от "Хм...":

    Адмирации готин!
    За твое здраве наздраве с по биричка.
  • 162 Бай Митко

    2 0 Отговор

    До коментар #156 от "Констатираща":

    На война, като на войн. Има от всичко по много - убити, ранени, осакатени, изнасилени, разрушения, глад, мор ...
  • 163 Бай Митко

    3 0 Отговор

    До коментар #138 от "Каниба":

    Не знам какво искат да покажат и докажат така оплескани, но гнусотията им е пълна. ОТВРАТ.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Най-краткия виц

    3 0 Отговор
    Изнасилена украинка,
  • 166 българин

    4 0 Отговор
    Струва ми се странно именно наследник на фелдмаршал Рихтхофен /видно от името й/ да говори за сексуални посегателства в тази война. Не че съм за руснаците, но тази статия не предполага такъв автор. Ако пък имам грешка и дамата не е наследница на Рихтхофен - моите извинения.
  • 167 безпартиен

    4 0 Отговор
    Наивно е да се чете след първите три изречения!Така и не стана ясно кое е селото близо до Киев където са стигнали руснаците!Не е ясно и как са стигнали до Киев,когато всички медии ни убеждават в противното,т.е не по далеч от Луганск и Донбас!Че има извращения-има ги и те са от двете страни!
  • 168 Интересно

    3 0 Отговор
    А дали тези руски войници не са потомци на изнасилени рускини от германците през Втората световна война?
  • 169 ФИНЦИ

    1 0 Отговор
    ИСКАМДА ПОРЯ УКРАИНКИ НА МОРЕТО ДАВАМ ПО 5 ЛВ. НА ВЯКА МОЖЕ И ГРУПОВ С..С ОБИЧМ УРКИТЕ И ТЕХНИТЕ КУ.ВИ
  • 170 Марио

    0 0 Отговор
    Тази "новина" е 100% фейк
    Съвсем не сте независима медия. Жалка пропаганда.....
Новини по държави: