Last news in Fakti

13 Юни, 2023 12:02 4 836 19

"Закараха ме в тъмна стаичка": в какво обвиняват Рамщайн

  • рамщайн-
  • тил линдеман-
  • секс парти-
  • изнасилване-
  • германия-
  • наркотици-
  • група-
  • музика

Обвиненията срещу германската група стават все повече

"Закараха ме в тъмна стаичка": в какво обвиняват Рамщайн - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Шелби Лин е на 15 години, когато чува за първи път песента "Pussy" на Рамщайн и става фенка на групата. Днес тя е на 24 и работи като държавна служителка.

Пред германската обществено-правна медия ARD Лин разказва как си е купила билет за концерта на Рамщайн във Вилнюс на 22 май. В интернет разбира, че преди и след него ще се организират множество партита. За да ги посетиш, трябва да се свържеш с една жена, която работи с групата. "Мислех, че това ще бъде просто афтърпарти с фенове на Рамщайн. Хубава музика, всеки си говори, пие по нещо. Може да се появи и някой член на групата, но може и да не се появи."

"Със сигурност съм била дрогирана"

В крайна сметка Лин е поканена на парти още преди да започне концерта, т.нар. pre-party. На него ѝ предлагат алкохол. При една от паузите по време на самия концерт Лин е поканена зад сцената. Вкарват я в малка тъмна стаичка, а на нея веднага ѝ става ясно, че това "със сигурност е нещо, свързано със секс", твърди жената пред ARD. След малко в стаичката влиза вокалистът Тил Линдеман, а Лин му казва: "Тил, ако си тук за секс, това си е твоя работа. Аз не искам да го правя. За мен сексът е нещо много специално." Според разказите ѝ певецът се ядосва, започва да крещи и я гони от стаята.

Тя споделя още, че срещата с Тил Линдеман е един от малкото моменти след предварителното парти, които си спомня. Всичко след него ѝ било "мъгливо", казва тя. "Почти 100 процента съм сигурна, че съм била под въздействието на наркотици. Защото никога през живота си не съм се чувствала така. Това беше усещане, което не може да се сравни с нищо друго", продължава разказа си Лин.

Секс партита за Линдеман?

Тя споделя преживяното в социалните мрежи. Реакцията е мълниеносна. Много жени започват да се свързват с Лин и да споделят своя опит. "Не можех да позволя това да се случи отново. Вече не ставаше дума за мен", казва тя. Малко по малко все повече млади жени повдигат публично обвинения срещу групата.

Пред германската обществено-правна медия NDR и пред "Зюддойче Цайтунг" 21-годишна жена, пожелала анонимност, разказва как след едно афтърпарти на концерт на групата се събудила в хотелска стая, а върху нея лежал Линдеман. Той я попитал дали да спре, "а аз дори не знаех с какво иска да спре". В крайна сметка той си тръгнал, а част от екипа му ѝ предложил наркотици, които тя отказала. След това поискала да говори с него, за да разбере дали е ползвал презерватив. Репортерите на германските медии разполагат с още много изказвания на свидетели, както и с чатове, които доказват част от обвиненията.

Според разследването над 10 жени разказват как с тях преди концерти са се свързвали от екипа на групата, най-вече чрез Инстаграм. Канели ги на афтъпартита, организирани от Линдеман. Жените са били предварително помолени да се облекат привлекателно, да се подготвят по определен начин. Една от жените съобщава, че ѝ е било казано ясно, че достъпът до концерта и партито след него е разрешен само ако е заинтересована да има сексуален контакт с Линдеман, както и че 60-годишният певец искал да присъстват само много млади жени. В някои случаи жените не са били питани за възрастта им, въпреки че на партитата им е бил предлаган безплатен алкохол и наркотици.

Ютубърката Кайла Шикс разказва пред NRD за едно от тези партита, които е посетила. "В тази статия имаше само алкохол и два дивана. На тези дивани седяха осем момичета, подредени едно до друго. Някои от тях наистина бяха малко замаяни, не изглеждаха така, сякаш знаят къде са."

Едно от момичетата разказало на Шикс: "Той идва тук и си избира фаворитките, с които иска да прави секс." И допълнило: "Можеш да имаш всичко. Можеш да пиеш, можеш да шмъркаш кокаин, можеш да правиш каквото си поискаш. Била съм на едно от тези афтърпартита, тук ти предлагат всичко."

Рамщайн: Не ни съдете предварително

От Рамщайн отхвърлиха обвиненията. В обръщението на групата към феновете се казва: "Не участвайте в предварително публично осъждане от какъвто и да е вид на тези, които са отправили обвинения. Те имат право на своето виждане за нещата", но посочват още: "И ние, групата, също имаме права - а именно, също да не бъдем съдени предварително".

Междувременно тонът се изостри. Линдеман нае адвокат, който ще го защитава. На обвиненията, че вокалистът на "Рамщайн" е използвал т.нар. "наркотици за изнасилване" и алкохол, за да упоява жени и да извършва сексуални действия с тях, в официално изявление представителите на Линдеман отговарят: "Тези твърдения са неверни без изключение. Ще предприемем незабавни правни действия срещу лицата за всички твърдения от този характер."

"Не ме е страх"

Шелби Лин разказва пред ARD, че вече е получила документ, с който е призована да спре с дейността си. Но тя няма такива намерения. "Докарайте ме до фалит. Не ме интересува. Изправете ме на съд. Не ме е страх. Имате какво да губите и какво да криете. Аз нямам какво да крия", казва тя.

Междувременно властите в Мюнхен и Берлин забраниха на членовете на групата да организират афтърпартита след концертите от настоящето им турне.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    63 1 Отговор
    Taka. Ама аз не разбрах, Тил порнал ли я е или само и крещял?
    И тая що е мълчала до сега? Или чак сега е изтрезняла?
    Щото те такива са или пияни, или дрогирани, или и двете.
    Вие обърнете внимание само с коя песен тя е станала фенка! Харесала си песента "пъси". Майко мила.
    Ма инак, света вода ненапита.

    Коментиран от #12

  • 2 КОТарАК

    6 25 Отговор
    ДОЙЧЛАНД , ДОЙЧЛАНД ЮБЕР АЛЕС / и рашките и дойчовците са ми смешни-през цялата си история Русия е управлявана от немци!! с какво сме заслужили тва нападение-Сталин , след последният руски влак към Германия-пълен с руда

    Коментиран от #7

  • 3 Да би

    43 1 Отговор
    мирна седяла , не би чудо видяла .
  • 4 Исторически парк

    34 0 Отговор
    Или вие сами се закарахте да си начешите крастата 😉
  • 5 Киро Сицилианеца

    35 4 Отговор
    Най-яко е на парапета след няколко пици с кристали.
  • 6 123

    8 24 Отговор
    Рамщайн са платени отрепки под контрола на Сатанистите налагащи извратеното си мислене на младото поколение.
  • 7 Писано

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Върви да смениш килотите че умириса сайта
  • 8 Малката Лин

    19 0 Отговор
    Тинейджърите в Г ермания яко жулят водка до припадане .Дори бяха пуснатай още преди 20 г евтини брандове водка( от 6 евро и нагоре)по магазините тъй като има търсене ...
  • 9 Бибитко

    36 7 Отговор
    В Европейския съюз отдавна започна истински лов на вещици срещу всеки, който не е съгласен с официалната политика на безумно въоръжаване и разпалване на конфликта в Украйна. А "Рамщайн" е група, чиито песни са с определена антивоенна насоченост. Самият факт, че групата е приела името на прословутата американска база "Рамщайн" в Германия е достатъчно показателен. Вижте какво се случва и в САЩ: даже и срещу бившия президент и кандидат още един мандат Доналд Тръмп бяха повдигнати обвинения за сексуално посегателство.

    Коментиран от #16, #18

  • 10 Така

    20 7 Отговор
    Русия два пъти предупреди краварите да свалят похотливите си ръце от нея. … Трети път няма да има… Затова си налягат парцалите…

    Коментиран от #15

  • 11 Тралала

    18 1 Отговор
    Хмм.. Значи достъпа до партито е с условие да е готова да и галят любимата песен, демек, тази със съгласието си извършва измама с цел свободен достъп до наркотици, а нашия с празни ръце.
  • 12 линкс 2 3 4

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Механик":

    Точно.
  • 13 Грозилища от Германия

    15 0 Отговор
    само така могат да получат известен член във тях.После защо реват не знам.На времето имаше филм със КИС във една къща пълна с мадами и какво мислите правиха със тях четяха книги ли и всички се кефиха тия рокаджии какви мацки ....... и им се радваха.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 не скули копейка

    0 5 Отговор

    До коментар #10 от "Така":

    чайниците оправят мамаши ти
  • 16 Не е само това...

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бибитко":

    Групата води началото си като проект, осъществен от 6-ма ИЗТОЧНОгерманци. Това са Рихард Круспе (соло китарист), Кристоф Шнайдер (барабанист), Оливер Ридел (бас китарист), Паул Ландерс (ритъм китарист), Кристиан Лоренц (клавирист) и Тил Линдеман (вокалист). Негласен инициатор на проекта се води Рихард Круспе, макар последният да отрича своята водеща роля при сформирането на групата, заявявайки, че Rammstein не се върти около някакъв лидер.
    Осмивайки ги, те са трън в очите на евроатлантиците.

    Коментиран от #17

  • 17 умен

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Не е само това...":

    Паул Ландерс казва относно името на групата:

    Хубвао четеш избирателно!„ При нашите обиколки с Feeling B аз, Шнайдер и Флаке имахме вече вариант за име. По това време бяхме записали на нашия камион „Rammstein-Flugschau“. Колкото бяхме глупави, написахме Rammstein с двойно m, понеже не знаехме, че градът се пише с едно m. Като за начало се наричахме на майтап, но името остана като прякор. Не можахме да се отървем от него. Не искахме да се казваме Rammstein, името беше прекалено задължаващо. Другите имена, на които се бяхме спрели, бяха Milch (мляко), Erde (земя) или Mutter (майка), но името вече се беше наложило.
  • 18 умен

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бибитко":

    Уж били против Украйна пък рамщайн са солидарни с нея и осъждат агресията. Че и взели си кръстили групата на американска военна база ама били срещу американците?! ВТФ. Що за шизофрения ви гони чебурашки!
  • 19 бай Ставри

    4 1 Отговор
    Така ще ти се случва, като правиш парчета, като "Америка".
Новини по държави: